Jump to content

Expoziţie de artă decorativă la Muzeul de Artă Vizuală


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Expoziţie de artă decorativă la Muzeul de Artă Vizuală

Astăzi, 31 martie, începând cu ora 12,00 va avea loc, la Muzeul de Artă Vizuală, vernisajul unei expoziţii inedite de artă decorativă. Este vorba de lucrările de tapiserie şi ceramică din patrimoniul muzeului care sunt expuse destul de rar. Cea care s-a gândit să scoată aceste comori la lumină este Anca Tofan.

http://www.viata-libera.ro/articol-Expo ... ala_2.html

Link to comment
Share on other sites

Comorile artei decorative, la vedere

Actualul sediu al Muzeului de Artă Vizuală a devenit neîncăpător pentru întreg patrimoniul de care dispune, multe dintre lucrări fiind depozitate pentru că nu mai există suficient spaţiu pentru a fi expuse permanent. Ca urmare, muzeografii simt nevoia să mai scoată din când în când la lumină „comorile”, ascunse fără voie ale instituţiei. Pornind de la aceste considerente, plasticiana Anca Tofan a realizat o expoziţie intitulată „Arta decorativă”, al cărei vernisaj a avut loc ieri, 31 martie. Expoziţia cuprinde lucrări de tapiserie, dar şi obiecte din ceramică şi sticlă, realizate de un număr de peste 30 de artişti, aparţinând unor generaţii diferite. Printre lucrările valoroase expuse se numără tapiserii de Cela Neamţu, vase de ceramică semnate Costel Badea şi o lucrare premiată la Târgul de artă decorativă de la Osaka, în 1987, intitulată „Scaunul din fereastră” realizată de Zoltan Erdey, un sticlar renumit din Ardeal care este de ani buni plecat în străinătate. Având în vedere că sunt aproape cinci ani de când lucrările din ceramică ale muzeului gălăţean nu au mai fost prezentate publicului, merită să vă faceţi timp să le vedeţi, expoziţia fiind deschisă până după Paşti.

http://www.viata-libera.ro/articol-Como ... ere_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.