Jump to content

Bombe - la Intfor şi la Suhurlui


dcp100168

Recommended Posts

Au dat cu lopata in... bomba! Proiectil, descoperit intr-un sant din Galati

S-a intamplat in curtea unei fabrici, unde muncitorii catre sapau un sant au dat peste un un proiectil din Al doilea Razboi Mondial. Cand si-au dat seama ce este, s-au ingrozit la gandul ca au fost la un pas de moarte si au chemat imediat genistii sa ii scape de primejdie. Pirotehnistii si-au dat seama ca este vorba de munitie de pe timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, cu incarcatura inca activa. Asa ca au decis sa ridice proiectilul cu cea mai mare atentie si sa-l duca sa fie detonat in poligon. De la incepului anului si pana acum, in judetul Galati au fost descoperite nu mai putin de 115 de grenade si doua proiectile.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... alati.html

Proiectil de război la Intfor…

Ieri, 30 martie, în jurul orei 13,45, la S.C. Intfor S.A. a fost descoperit, în cadrul lucrărilor care se desfăşoară pe strada Portului, un proiectil datând din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă Galaţi, proiectilul va fi trimis într-un depozit special, el urmând să fie explodat într-un poligon amenajat în afara oraşului. Specialiştii I.S.U. Galaţi continuă cercetările în zonă, pentru depistarea altor eventuale muniţii, rămase neexplodate.

… şi o bombă la Suhurlui

Poliţiştii din Suhurlui au fost sesizaţi sâmbătă, la ora 18,00, de către Năstase M., din comună, despre faptul că, în zona locuinţei lui Gigi Ţ., din comuna Suhurlui, pe un teren viran, a fost găsit un proiectil exploziv calibru 100 mm. Acesta a fost ridicat de către specialiştii din cadrul Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă Galaţi în vederea depozitării şi distrugerii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Proi ... %A6_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.