Jump to content

Un fost ofiţer SRI va conduce Finanţele Publice


dcp100168

Recommended Posts

Nica pune un agent secret şef la Finanţele Publice de la el de acasă

Cea mai aşteptată schimbare de director de la instituţiile descentralizate din judeţul Galaţi se anunţă a fi cea de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), butoi cu miere la care visează toţi politicienii locali. Fericiţii cîştigători ai lozului cel mare la returnări de TVA sînt, de această dată, pesediştii, cei care au biruit la numirea de director la finanţele gălăţene, conform algoritmului de guvernare cu PD-L. Pentru acest post, preşedintele PSD Galaţi, vicepremierul ministru de Interne Dan Nica, şi-a pregătit cu atenţie omul potrivit. În cîteva zile, Lucian Domniţianu (un fost ofiţer SRI cu activitate în domeniul informaţiilor economice, dat afară din serviciul secret pentru că specula „marfa“ în avantaj propriu) va fi uns de ministrul Nica director la DGFP Galaţi. Domniţianu nu a apărut brusc în viaţa lui Dan Nica. Sereistul trădător este apropiatul patronului firmei de construcţii Vega ‘93, Corneliu Istrate, personaj de la care Nica, pe vremea cînd era ministrul Comunicaţiilor, s-a ales cu o vilă pe faleza Dunării. Pe care a omis s-o treacă pe numele lui, deci şi în declaraţia de avere. Sau, mă rog, nici în declaraţia de avere. Ca şi Nica, sereistul Lucian Domniţianu a fost cadorisit cu o vilă de către Vega ‘93, după care a devenit şi rudă prin alianţă cu patronul Istrate. Domniţianu a fost dat afară din serviciul secret tocmai pentru protecţia informativă acordată firmei Vega ’93, după care a fost reactivat politic ca director de direcţie la Finanţele gălăţene. Sereistul reformat a devenit în doar trei luni directorul Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii, structură înfiinţată prin ordin al ministrului Finanţelor. Pentru acest pas, Domniţianu a fost făcut, mai întîi, funcţionar public la Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi. Ceea ce – nu-i aşa? – îl recomandă din plin să se ocupe şi cu protecţia banilor, mai ales dacă sînt ai cui trebuie. La data numirii sale la conducerea unei direcţii din Finanţele Publice, Domniţianu era şi patronul firmei Domnys SRL, care comercializează materiale de construcţie. Dar, normal, asta nu a reprezentat un motiv de incompatibilitate. Mai ales că Dan Nica îşi doreşte foarte tare ca protejata sa, Vega '93, să beneficieze de cît mai substanţiale returnări de TVA. Culmea ironiei este că omul care l-a primit cu braţele deschise pe Lucian Domniţianu, Costică Onica, actualul director al DGFP Galaţi, va primi un şut în dos de la Dan Nica, pentru a-i lăsa scaunul liber sereistului trădător. Costică Onica era convins, în urmă cu doi ani, că Lucian Domniţianu este infiltrat de serviciile secrete pentru a documenta nenumăratele returnări ilegale de TVA ce se produc pe plan local şi care fac obiectul unui dosar rătăcit prin sertarele DNA Galaţi. Şi nu s-a înşelat decît pe jumătate, adică nu a greşit cînd vorbea de „infiltrat“.

http://www.catavencu.ro/nica_pune_un_ag ... -7052.html

Link to comment
Share on other sites

Inca nu pot sa cred ca-l vor da la o parte pe Onica.. oricum, daca asa ar sta situatia, nu ar fi decat o rotatie de "cadre".. intre adjunct si general. Revenim la vorba: "s-au schimbat paturile..."

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Concurenţă pentru fotoliile de şefi de la Direcţia de Finanţe Galaţi

Aspiranţii la ocuparea unuia din posturile de conducere din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice ale Judeţului (DGFPJ) Galaţi vor susţine evaluarea, luni, la sediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), evaluare care va consta în principal şi din prezentarea unui proiect de management, în urma căruia vor fi desemnaţi candidaţii câştigători. Astfel, pentru cea mai importantă funcţie, şi anume cea de director coordonator al Direcţiei de Finanţe Galaţi, instituţie care revine social democraţilor, în urma protocolului încheiat între filialele locale ale PSD şi PDL, s-au înscris la concurs actualul director, Costică Onica, şi şeful Serviciului Contribuabili Mijlocii, Lucian Domniţeanu.

În ceea ce priveşte postul de director coordonator adjunct al Direcţiei de Finanţe Galaţi, care va avea în grijă Direcţia de administrare a veniturilor statului, vor susţine luni evaluarea actualul şef al acesteia, Clavinia Petrescu, precum şi economistul Petrică Munteanu, care nu este angajat al instituţiei.

Pentru cel de-al doilea post de director coordonator adjunct al Direcţiei de Finanţe, care se ocupă de activitatea de control şi inspecţie fiscală, s-au înscris la concurs Iulia Garbari, care este directorul executiv adjunct al serviciului, Radu Georgică, şef la unul dintre serviciile din cadrul instituţiei, şi Cicerone Lupu, economist.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

Şeful Finanţelor gălăţene, stabilit azi

Concursul organizat luni la Bucureşti, la sediul Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), nu a limpezit în totalitate lucrurile în ceea ce priveşte ocuparea celor trei posturi de conducere importante din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFPJ) Galaţi. Pentru postul de director coordonator al instituţiei au susţinut concurs Lucian Domniţeanu şi actualul director executiv, Costică Onica, fiind declarat "câştigător" Lucian Domniţeanu, care a obţinut 79 de puncte. Deşi Domniţeanu a obţinut un punctaj mai mare, decizia referitoare la numirea sa în fruntea instituţiei nu este încă una finală deoarece Costică Onica, care a acumulat 71,25 de puncte, a depus contestaţie. Verdictul privitor la contestaţie va fi dat în cursul zilei de azi, ceea ce înseamnă că tot azi se va stabili cu certitudine cine va fi directorul coordonator al Direcţiei de Finanţe Galaţi.

În ceea ce priveşte postul de director coordonator adjunct, care va coordona direcţia de admnistrare a veniturilor statului, fotoliul îi va reveni Claviniei Petrescu care a obţinut un punctaj mai bun decât celălalt candidat la această funcţie - Petrică Munteanu. Cea mai aprigă concurenţă a fost pentru ocuparea postului de director coordonator adjunct, care va coordona direcţia de inspecţie şi control fiscal, Cicerone Lupu urmând să ocupe această funcţie, acesta obţinând în urma evaluării un punctaj mai bun decât ceilalţi doi candiaţi, şi anume Garbari Iulia şi Radu Georgică.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.