Jump to content

Autorităţile locale vor fonduri mai mari de la ministere


dcp100168

Recommended Posts

Autorităţile locale vor cere fonduri pentru instituţiile pe care le preiau odată cu descentralizarea

Autorităţile locale vor demara negocieri cu ministerele pentru a obţine finanţări pentru instituţiile a căror subordonare va trece de la Bucureşti în teritoriu, a declarat, ieri, corespondentului NewsIn, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Eugen Chebac. "În perioada următoare, asociaţia lucrativă a Consiliilor Judeţene şi a Primăriilor de municipii, oraşe şi comune din ţară va purta negocieri cu ministerele pe tema descentralizării, pentru a obţine, pe lângă instituţiile ce vor veni în teritoriu, sursele de finanţare a acestora. Vom acorda o atenţie sporită în special pe sănătate", a afirmat Eugen Chebac. Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a adăugat că, în discuţiile cu reprezentanţii Guvernului, autorităţile locale vor cere, de asemenea, ca la echilibrarea bugetelor să vină mai mulţi bani în teritoriu şi să rămână o cotă mai mică la ministere.

Ideea descentralizării instituţiilor împreună cu sursele de finanţare a acestora este susţinută şi de primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae. Edilul-şef a declarat în repetate rânduri că autorităţile locale nu trebuie să fie "încărcate" cu noi instituţii pe care să le coordoneze şi să le finanţeze de la bugetul local, dacă la bugetul local nu vin şi fondurile care susţineau acele instituţii până în momentul transferului.

Membrii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi reprezentanţi ai Asociaţiei Municipiilor din România, ai Asociaţiei Oraşelor din România şi ai Asociaţiei Comunelor din România s-au reunit la Buşteni, Prahova, în perioada 26-29 martie, pentru dezbateri pe tema descentralizării. La lucrări a participat, sâmbătă, şi preşedintele Traian Băsescu, care le-a spus celor prezenţi că descentralizarea va dura câţiva ani şi că, pentru început, vor fi vizate pentru a trece la autorităţile locale şcolile, spitalele şi Direcţiile de Agricultură.

http://www.curierulnational.ro/Politic/ ... &tip=toate

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.