Jump to content

Transport clandestin de carne depistat de poliţişti


dcp100168

Recommended Posts

Transport clandestin de carne depistat de poliţiştii din Galaţi

Ofiţerii Serviciului de Invetigare a Fraudelor Galaţi şi ai Poliţiei Rutiere, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi şi cei ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au efectuat verificări în trafic asupra mijloacelor de transport, având ca scop protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi a legalităţii întocmirii documentelor de provenienţă şi transport a mărfurilor. Cu ocazia acestor activităţi a fost depistat A. MARCEL, de 39 ani, din comuna CUDALBI – judeţul GALAŢI, care conducea o autofurgonetă în care poliţiştii au găsit 398,4 kg carne fără documente de provenienţă şi certificat sanitar – veterinar. Din declaraţia sa, a rezultat că atât carnea cât şi mijlocul de transport aparţin lui F. ENACHE, de 39 ani, din aceeaşi localitate, iar marfa urma să fie livrată către o societate comercială din Galaţi.

Reprezentatul Direcţiei Sanitar Veterinare, din vizualizarea cărnii, a stabilit că din cantitatea totală, 200 kg este de provenienţă cabalină, cealaltă fiind de provenienţă bovină (198,4 kg), aspect confirmat şi cu ocazia analizei efectuată după prelevarea de probe de reprezentanţii Laboratorului Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor.

În continuare se efectuează cercetări faţă de F. ENACHE, pentru a se stabili dacă faptele comise întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni. De asemenea, au fost efectuate verificări financiar contabile la societatea care urma să primească respectiva cantitate de carne, societate care are ca obiect de activitate comerţ cu carne şi produse din carne, împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare, dispunându-se sancţionarea acesteia conf prev L 82/1991 – republicată, cu amendă în valoare de 1.500 lei pentru neîntocmirea evidenţei zilnice primare.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.