Jump to content

Accidente de circulaţie aprilie - mai 2009


dcp100168

Recommended Posts

A murit după ce a intrat cu maşina într-un copac

Un bărbat în vârstă de 52 de ani din judeţul Galaţi şi-a pierdut, vineri, viaţa într-un accident grav de circulaţie, care a avut loc pe DN 24 Iaşi-Vaslui, pe raza comunei Soleşti. Bărbatul, care se deplasa dinspre Iaşi nu a adaptat viteza într-o curbă, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un copac de pe marginea carosabilului. "Din păcate, şoferul nu a avut nicio şansă, maşina rupându-se, practic, în două. Componente ale autoturismului au fost găsite la zeci de metri de producerea accidentului", a declarat George Sava, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere al municipiului Vaslui. La faţa locului a sosit un echipaj al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a intervenit pentru descarcerarea victimei.

http://www.libertatea.ro/stire/a-murit- ... 35383.html

Link to comment
Share on other sites

Strivită de betonieră pe trecerea de pietoni

O bătrână din Galaţi a murit, astăzi, strivită de o betonieră, relatează Agerpres. Ea încerca să traverseze strada şi se afla pe trecerea de pietoni. Potrivit poliţiştilor, femeia a vrut să traverseze strada, iar şoferul unei autobetoniere a virat la stânga. El nu a observat pietonul şi l-a călcat cu roţile din spate. Medicii sosiţi de urgenţă la faţa locului nu au putut decât să constate decesul femeii. Poliţiştii rutierişti au demarat cercetările pentru a elucida împrejurările care au condus la producerea accidentului. Circulaţia a fost oprită mai bine de o oră, iar maşinile au fost deviate pe o rută ocolitoare.

http://www.libertatea.ro/stire/strivita ... 35850.html

Ucisă pe trecerea de pietoni

* Tragedie pe strada Coşbuc. O bătrână a murit după ce a fost călcată de o betonieră pe trecerea de pietoni. Şoferul maşinii spune că nu are nicio vină, deoarece femeia ar fi traversat pe culoarea roşie a semaforului. Medicii sosiţi la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa bătrânei.

O bătrână care încerca să treacă strada a fost călcată de un vehicul de mare tonaj. Deşi a sosit la faţa locului la doar câteva minute, un echipaj al ambulanţei nu a putut decât să constate decesul femeii. Martorii spun că s-a auzit un zgomot foarte puternic după care au văzut cum trupul femeii zăcea în mijlocul străzii. "Eu muncesc la spălătoria de aici, din apropiere. S-a auzit un zgomot foarte ciudat după care am văzut-o pe bătrână pe jos, cu capul practic stâlcit şi câţiva curioşi pe lângă ea", ne-a spus Gabriela Cadon, martor. Şoferul betonierei susţine că nu a plecat de la semafor până când nu s-a făcut verde şi că vina aparţine bătrânei care nu s-a asigurat înainte să treacă strada. "Normal că a trecut pe roşu. La mine se făcuse deja verde, iar cei din sens opus mi-au făcut semn să trec, să fac stânga fiindcă din partea cealaltă era coloana mare. La un moment dat m-am uitat în oglindă şi am văzut-o sub roţile din spate. Nu îmi imaginez cum a putut să ajungă acolo", ne-a spus îngrozit de cele întâmplate Sandu Tonu, şoferul betonierei. Poliţiştii de la Rutieră au început o anchetă, pentru a depista cine a fost de vină. "În urma accidentului, a survenit decesul unei femei a cărei identitate nu am reuşit încă să o aflăm. Ancheta continuă în cadrul Poliţiei Rutiere", a declarat insp. Iulian Dediu din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi. Dacă se va demonstra însă că şoferul vehiculului de mare tonaj se face vinovat pentru cele întâmplate, el riscă să stea până la 20 de ani după gratii.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

Accidentat mortal, în weekend

În acest weekend, medicii de gardă de la Spitalul Clinic de Urgenţă s-au confruntat cu un singur caz deosebit prin gravitatea acestuia. Un bărbat în vârstă de 45 de ani, pieton, a fost găsit accidentat pe marginea şoselei în apropierea comunei Independenţa. După cum ne-a declarat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD, la sosirea echipajului, victima, politraumatizată, era în comă profundă. S-au făcut manevrele de resuscitare în drum spre UPU, de unde accidentatul a fost dus direct în sala de operaţii, unde era aşteptat de o echipă multidisciplinară, întrucât au fost diagnosticate multiple traumatisme grave (cranian, toracic), fracturi ale membrelor, hemoragii interne. Din păcate starea victimei accidentului era mult prea gravă, astfel că la câteva minute a murit pe masa de operaţie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Acci ... end_2.html

Link to comment
Share on other sites

Patru tineri accidentaţi pe trecerea de pietoni

Gălăţeanul Ghiţă Cujbă, de 39 ani, posesor al permisului de conducere categoria B, din anul 1995, conducea un Aro pe strada Gheorghe Doja. Din cauza neatenţiei, la intersecţia (aglomerată, ca de obicei) cu strada Nae Leonard, şoferul a lovit pe trecerea de pietoni nu mai puţin de patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani! Grav accidentată, cu o ruptură de splină şi edem pulmonar este Sorina-Georgiana Tuchilă, de 18 ani, Alexandra, o adolescentă de 16 ani, Cristi P., de 17 ani şi Marius-Cătălin Tănase, de 22 ani, fiind uşor răniţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sase ... are_2.html

Link to comment
Share on other sites

Lovit mortal la Barcea

„Singurul eveniment în care o persoană şi-a pierdut viaţa s-a produs în ziua de Paşte, la ora 21,00, la Barcea: Marin Tonu, de 78 de ani a vrut să traverseze Drumul Naţional 25, dar nu s-a asigurat şi nici nu a traversat pe la trecerea de pietoni. Bătrânul a fost lovit de un Matiz GL 05 FSG, corect condus de Cătălin-Iulian Mândru, de 32 de ani. Omul a murit pe loc”, a declarat Viorel Cojocaru, comisarul în cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Opt_ ... are_2.html

Link to comment
Share on other sites

Aseară, în faţa Tribunalului, erau urmele unei coliziuni. Dup cca. un minut, am descoperit una din „vicitime”: o ambulanţă lovită în stânga faţă...

Răsturnată în misiune

* N-a mai ajuns la destinaţie! O ambulanţă care gonea în misiune pentru a salva viaţa unui tânăr s-a răsturnat în faţa Palatului de Justiţie. Maşina a fost lovită puternic de un autoturism condus de o femeie, care nu a ţinut cont de semnalele luminoase şi acustice ale salvării. Doar o asistentă s-a ales cu răni uşoare.

Medicii de pe Ambulanţă au primit un apel la 112 prin care erau solicitaţi să intervină pentru a salva un băiat, leşinat în stradă. Ei au pornit cu girofarurile şi sirena în funcţiune, dar n-au mai apucat să ajungă la pacient. Salvarea, care se deplasa pe strada George Coşbuc, a fost lovită în plin de un autoturism, de pe strada Brăilei. "Toată lumea a oprit, cu excepţia tinerei care a intrat în partea din dreapta-spate a ambulanţei, care a zburat la 30 de metri din cauza impactului extrem de puternic", a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Din fericire, toţi cei implicaţi în accident purtau centurile de siguranţă, iar singura victimă a fost asistenta care a suferit răni uşoare. "Are câteva leziuni pe corp produse de centura de siguranţă şi un traumatism craniocerebral, însă nu grav. A fost internată în secţia de neurochirurgie şi cred că astăzi (n.r. ieri) va fi externată", a continuat Mihai Polinschi. Doar în ultima lună, alte două ambulanţe au fost trimise în service după ce au fost acroşate în timpul misiunilor. Şoferii neatenţi nu s-au speriat nici măcar de razia făcută în Săptămâna Mare de Poliţia Rutieră în colaborare cu Serviciul de Ambulanţă, respectiv SMURD.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=4

Asistentă rănită în misiune

Ambulanţă răsturnată după ce a fost tamponată de un Seat

O asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) a devenit victima unui accident rutier după ce salvarea cu care se îndrepta la un caz (un tânăr de 17 ani căzut între blocuri) a fost tamponată de un autoturism. Din primele cercetări ale poliţiştilor, rezultă că, luni seara, în jurul orei 18.30, în faţa Tribunalului, un automobil marca Seat Ibiza, la volanul căruia se afla o tânără, nu a acordat prioritate ambulanţei. Impactul dintre autoturism şi ambulanţă a fost atât de puternic încât autospeciala care cântăreşte aproape trei tone s-a răsturnat, iar micuţul automobil a ricoşat, fiind aruncat la 30 de metri. În ambulanţă se aflau doar şoferul şi asistenta, altminteri numărul victimelor ar fi fost cu siguranţă mai mare. După cum ne-a informat dr. Mihai Polinschi, directorul SJA, deşi autospeciala s-a răsturnat pe partea stângă, ambulanţierul a scăpat doar cu câteva zgârieturi uşoare, însă asistenta, Rodica Buhai, în vârstă de 58 de ani, a suferit un traumatism cranian şi dislocarea a două coaste. Deşi partea din faţă a automobilului este distrusă, tânăra şoferiţă a scăpat nevătămată.

Ignorând ambulanţa în misiune

Referitor la acest accident, comisarul Viorel Cojocaru, de la Poliţia Rutieră Galaţi, a ţinut să sublinieze: „Deşi săptămâna trecută am avut o acţiune care a vizat exact situaţiile în care şoferii nu dau prioritate ambulanţelor, iată că accidentele nu întârzie să apară!” „Maşina de salvare era în misiune şi avea luminile şi semnalele sonore în funcţiune. Cu toate acestea, Elena Braga, de 20 de ani, aflată la volanul autoturismului GL 07 VJH, pe banda întâi a străzii Brăilei, ajunsă în intersecţie, nu a dat prioritate de trecere maşinii de ambulanţă GL 28 AMB, corect condusă de Sterică Tipăilă, de 41 de ani. În urma impactului, asistenta Rodica Buhai, pasageră în salvare, pe locul din dreapta faţă, a fost uşor rănită, iar maşinile sunt amândouă grav avariate. Şoferiţa Elena Braga a scăpat nevătămată”. Şi dr Polinschi a remarcat faptul că în cursul acţiunii preventive efectuate de poliţiştii de la Rutieră, la care s-a referit dl comisar, o altă şoferiţă a circulat „bine mersi” in faţa echipajului SMURD, cale de aproape un kilometru, fără să se sinchisească de sirenă şi girofar. În ambulanţă putea fi părintele sau copilul ei...

http://www.viata-libera.ro/articol-Ambu ... eat_3.html

Link to comment
Share on other sites

Femeie lovită pe trecerea de pietoni

Accident grav de circulaţie la trecerea de pietoni pe Faleza Superioară. O femeie în vârstă care se afla în apropierea Muzeului de Ştiinţe ale Naturii a avut neşanşa de a cădea victimă unui şofer mai atent la peisaj decât la drum. Femeia a fost lovită în plin de maşină şi aruncată câţiva metri faţă de trecerea de pietoni. Femeia, aflată într-o baltă de sânge, a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean. Din păcate, bătrâna are multiple traumatisme craniene şi abdominale şi se află în stare foarte gravă, neştiindu-se dacă va supravieţui sau nu. "Din primele cercetări reiese că victima se afla pe trecerea de pietoni, unde traversa regulamentar, când a fost lovită de maşină", a precizat comisar Viorel Cojocaru din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere. Din pricina accidentului, circulaţia de la Trecere Bac spre oraş sau de pe Faleza Superioară spre Uzina de Apă s-a desfăşurat cu mare greutate, formându-se coloane de maşini.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Accident mortal

La 23.04.2009, ora 16.50, I. Ioan de 27 ani, din Galati, posesor permis de conducere categoriile « A,B,C,D,E » din anul 2001, de profesie conducator auto, în timp ce conducea un autoturism pe b-dul Marea Unire din mun. Galati, a surprins si accidentat mortal pe N. Maria de 55 ani, din Galati, care s-a angajat în traversarea strazii pe marcajul pietonal. Conducatorul auto purta centura de siguranta si a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Link to comment
Share on other sites

Femeie accidentată grav, pe trecerea de pietoni

La data de 22.04.2009, ora 15.15, T. Nicolae, de 51 ani, din Galati, posesor permis de conducere categoria „B” din anul 1991, în timp ce conducea un autoturism pe str. Brăilei, din mun. Galaţi , a accidentat grav ( traumatism cranio-cerebral, fractura epifiză distală mâna dreaptă ) pe T. Tinca, de 77 ani, din Galaţi, care s-a angajat în traversarea străzi regulamentar pe marcajul pietonal. După producerea accidentului conducătorul auto a parăsit locul accidentului fiind identificat in jurul orelor 17.15. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Galaţi, unde i s-a recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2082

Cam mult un accident pe zi pe trecerea de pietoni :evil:

Link to comment
Share on other sites

Femeie în comă, după ce s-a aruncat dintr-o maşină în mers

O femeie în vârstă de 55 de ani a fost preluată ieri, 26 aprilie, de un echipaj SMURD care i-a acordat primul ajutor încercând să ajungă cu ea în viaţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean. După cum ne-a informat (în doar două vorbe, căci tocmai efectua manevrele de resuscitare) doctorul Angel Trifan, medicul coordonator UPU-SMURD, în apropiere de Bereşti-Meria, femeia, pasager dreapta faţă într-un autoturism care se pare că a rămas fără frâne, a intrat în panică şi a sărit pur şi simplu din maşina aflată în mers. Gestul n-a fost nici pe departe salvator deoarece în urma impactului violent cu şoseaua victima s-a rostogolit, suferind numeroase şi grave traumatisme. În momentul în care am discutat cu doctorul Trifan, aflat în ambulanţă cu femeia accidentată, aceasta era în comă.

Comisarul Viorel Cojocaru din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi explică felul în care s-a produs accidentul: „Călin Silviu, de 47 de ani, conducea Dacia 1310 GL 53 DRU, pe drumul judeţean 242 A, în localitatea Bereşti Meria. Din cauza unei probleme la sistemul de frânare, bărbatul a pierdut controlul volanului, maşina răsturnându-se în afara drumului. A fost grav rănită pasagera din dreapta faţă, Sabina Viorica Alexa, de 55 de ani, care a deschis portiera şi a sărit din maşină. Şoferul are doar câteva răni uşoare”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Feme ... ers_2.html

Accident rutier soldat cu o persoană decedată

În ziua de 26.04.2009, ora 09.30, C. Silviu de 47 ani, din oraşul Bereşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242A, în afara localităţii Slivna, pe fondul unor defectiuni tehnice la sistemul de frânare, a pierdut controlul maşinii şi s-a răsturnat în afara parţii carosabile. În aurma accidentului, A. Viorica de 55 ani, din Bereşti a fost rănită grav ( comă profundă) şi a decedat ulterior la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Aceasta a deschis portiera şi a sărit din maşină înainte ca aceasta să se răstoarne.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2089

Link to comment
Share on other sites

Accident mortal la Tămăoani

In noaptea de 30.04/01.05, orele 0.10, numitul M. Gheorghe de 27 ani din comuna Tuluceşti, în timp ce conducea autoturismul pe DN 26, pe raza localităţii Tămăoani, fără a poseda permis de conducere, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. Din impact a rezultat decesul numitului A. Ionuţ de 17 ani, pasager în autoturism.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2103

Record la inconştienţă

Trei secunde pentru trei infracţiuni

Gheorghe Mistreanu, de 28 ani, din comuna Tuluceşti, conducea Dacia GL 07 JPZ în noaptea de joi spre vineri, la ora 0,10, pe Drumul Naţional 26, pe raza localităţii Tămăoani. Faptul că nu avea permis de conducere şi că era băut nu l-a împiedicat pe bărbat să îl ia în maşină şi, pe locul mortului, din dreapta faţă, pe Ionuţ Agachi, de 18 ani. Deşi a dat mereu impresia că este un tânăr liniştit, după cum spune primarul Petrică Bratu, din Tuluceşti, iată că Gheorghe Mistreanu a făcut, în numai câteva secunde, trei greşeli fatale. Ca şi când nu ar fi comis destule infracţiuni, Mistreanu a pierdut controlul maşinii, izbindu-se de un copac de pe marginea drumului. Adolescentul de 18 ani a murit pe loc în urma impactului, plătind cu viaţa pentru inconştienţa şoferului. Echipajul SMURD nu a putut decât să constate că şoferul este teafăr şi nevătămat, fără nici cea mai mică zgârietură. „Gheorghe Mistreanu este cercetat penal pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi conducere în stare de ebrietate”, declară comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Trei ... ni__2.html

Link to comment
Share on other sites

Dilemă neobişnuită: osteoporoză sau accident rutier?

* Anchetatorii au fost puşi în dificultate, la cercetarea penală, neputând să stabilească dacă victima evenimentului din trafic a fost rănită de autoutilitara condusă de un gălăţean, sau fusese dinainte afectată de boala profesională. Un lucru este cert, totuşi, şi anume că şoferul neatent a aruncat-o pe femeie de pe trecerea de pietoni

Ionuţ Axente (24 de ani) din Galaţi a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Tânărul, şofer angajat al unei societăţi gălăţene, se deplasa cu autoutilitara VW Cady pe Şoseaua Buzăului şi din pricina neatenţiei a accidentat-o, pe trecerea de pietoni, pe Necula Movileanu. Victima a fost transportată la spital chiar de şoferul ghinionist, medicul de gardă stabilind că suferise o tasare corp vertebral T11, contuzie sacrală. Prin urmare, a decis internarea femeii pentru investigaţii suplimentare. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, conducătorul auto recunoscându-şi vina. Atenţia îi fusese distrasă de un alt autoturism care venea cu viteză de pe o stradă secundară şi de aceea nu a văzut-o pe Necula M. care se angajase regulamentar în traversare. Din fericire, autoutilitara nu avea mai mult de 17 km/h, în momentul impactului.

Până aici, lucrurile sunt clare, iar ancheta ar fi trebuit să meargă “şnur”; numai că, poliţiştii şi procurorul de caz s-au trezit în faţă cu două concluzii medicale, în loc de una şi de aici toată încurcătura care a tărăgănat soluţionarea dosarului vreme de un an de zile.

Raportul de constatare medico-legală confirma concluziile primei examinări şi anume că victima a suferit o “tasare amielică corp vertebral T11”, dar a indicat totodată faptul că potrivit examenului RMN efectuat la o lună după accident, s-a reţinut ca diagnostic “corp vertebral T8 modificat posttraumatic şi remaniat imperfect”. Faţă de această situaţie, în cauză s-a dispus şi efectuat o expertiză medico-legală traumatologică, la Serviciul de Medicină Legală Judeţean Brăila. La data de 3 februarie a.c., SML Brăila precizează că “Necula Movileanu a suferit leziuni la nivelul coloanei dorsale, respectiv corp vertebral T11, leziuni care s-au putut produce prin lovire - cădere, la data de 22 mai 2008, în cadrul unui accident rutier, (...) pe fondul unei rezistenţe osoase scăzute, consecinţa dezechilibrelor metabolice induse în procesul de osteofitoză - osteopenie”. Expertiza nu a putut stabili dacă victima a suferit şi leziuni traumatice pe segmentul T7 - T8, în cadrul accidentului, datorită neconcordanţelor între diagnosticele imagistice (radiologic şi RMN). Cu alte cuvinte, chiar dacă şoferul va răspunde penal pentru infracţiunea comisă la regimul circulaţie, victima sa riscă să nu primească niciun leu despăgubire în instanţă, dacă magistraţii nu vor fi convinşi că a avut nevoie de 80 de zile îngrijiri medicale, din cauza impactului.

Ionuţ Axente a fost cercetat în stare de libertate. Nu are antecedente penale, a avut o atitudine corespunzătoare la anchetă, aşa că poate scăpa cu o condamnare cu suspendare.

http://www.arcasu.ro/_id_1241612311.html

Link to comment
Share on other sites

Copil accidentat mortal

Un grav accident de circulaţie s-a produs miercuri, în jurul orelor 14.30, pe DN1B în comuna Bucov. Un şofer din Galaţi a accidentat grav un băieţel de numai 10 ani din Chiţorani. Deşi echipajul ambulanţei sosite la faţa locului a încercat să salveze viaţa copilului, băiatul a decedat în drum spre spital. “Am fost solicitaţi la o intervenţie în apropiere de localitatea Bucov, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru copil. Avea un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism forte la torace şi abdomen, cu ruptură de organe. A rămas ca poliţia să investigheze cazul. Corpul copilului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală“, ne-a declarat dr. Daniel Nicolae, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova. De vină pentru incident se pare că au fost atât viteza excesivă cu care conducea bărbatul din Galaţi, cât şi faptul că minorul se angajase în traversarea şoselei printr-un loc nemarcat şi fără să se asigure.

http://www.telegrafuldeprahova.ro/index ... =14205&p=r

Link to comment
Share on other sites

Zdrobit de maşina cu care s-a răsturnat

Aşa cum ne-a informat dr. Mihai Polinschi, directorul SJA, un echipaj al Ambulanţei şi cel al SMURD s-au confruntat şi cu un caz deosebit de grav, un accident rutier petrecut pe raza localităţii Şerbeştii Vechi. În puterea nopţii de sâmbătă spre duminică, la 2.30, un bărbat în vârstă de 33 de ani, iniţial neidentificat, aflat la volanul unui autoturism, s-a răsturnat într-o râpă. Maşina, în greutate de peste o tonă, a ajuns deasupra lui şi l-a zdrobit. Un echipaj al SJA care a trecut prin dreptul accidentului transportând un copil bolnav, de la Tudor Vladimirescu spre Galaţi, a oprit conform protocolului şi a acordat prioritate cazului cu pericol vital major. Din păcate, şansele de supravieţuire ale şoferului zdrobit erau practic nule. „La sosirea SMURD, după doar câteva minute de la anunţarea dispeceratului 112, accidentatul decedase, toate manevrele de resuscitare rămânând fără efect”, a mai precizat dr Polinschi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Zdro ... nat_2.html

La 09.05.2009, orele 21.30, C.S. Eftimie de 37 ani din satul Şerbeştii Vechi, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Şendreni, pe fondul lipsei de experienţă şi neadaptării vitezei, a pierdut controlul direcţiei de mers, răsturnându-se în afara părţii carosabile. Din impact a rezultat decesul conducătorului auto.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2127

Link to comment
Share on other sites

Accident mortal la Jorăşti

La 10.05.2009, orele 11.00, numitul B. Valeriu de 41 ani din Galaţi, în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Jorăşti, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Din impact arezultat decesul numitului V. Benone de 60 ani din comuna Jorăşti care se afla pe bancheta dreapta faţă.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2127

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O gălăţeancă de 78 de ani, omorâtă la Dorohoi

Un sofer de 26 de ani din Dorohoi, angajat la Spicul SRL, a calcat cu masina o batrina de 78 de ani din Galati. Iulian Danceanu, care se afla la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Benz, a dat cu spatele pe un trotuar de pe Bulevardul Victoriei din Dorohoi, lovind-o pe batrina care stationa in zona. Femeia a murit pe loc, iar tinarul sofer este cercetat pentru omor din culpa.

http://www.botosaninews.ro/articol.php?a=26362

Femeie omorata pe trotuar de un microbuz

O femeie de 79 de ani, din judetul Galati, a decedat ieri dimineata dupa ce a fost strivita de rotile unui microbuz al carui sofer efectua o manevra de mers cu spatele. Batrana aflata in vizita la rude iesise ieri sa se plimbe prin oras, iar pe Bulevardul Victoriei a fost trantita la pamant de microbuzul ale carui roti i-au trecut peste corp si cap. Martorii spun ca femeia nu a auzit motorul microbuzului, lucru demonstrat de faptul ca nu a schitat niciun gest sa evite accidentul. "Masina a intrat cu fata pana la usa magazinului. Dupa terminarea distributiei soferul a incercat sa revina pe carosabil mergand cu spatele spre locul unde lipseste gardul trotuarului, aflat la mai putin de o suta de metri. Femeia era cu spatele spre masina si nu a observat ca aceasta se indrepta direct spre ea, iar soferul cred ca nu a vazut-o in oglinzi", a declarat unul din martorii la tragedie. Soferul si-a dat seama ca a facut accident abia dupa ce a vazut corpul victimei in fata masinii. Cadrele medicale de la Ambulanta, chemate la locul tragediei de catre martorii la accident, nu au mai putut face nimic pentru batrana care murise pe loc. Iulian D. de 26 de ani, din Dorohoi, soferul autoutilitarei implicate in accident, era in stare de soc, plangand si repetand intruna: "Am omorat un om! Nu am vazut-o!". El le-a spus politistilor ca "probabil batrana se afla in unghiul mort, acolo unde niciun sofer nu are vizibilitate". Cristian Cucoreanu, seful Politiei Dorohoi, a precizat ca, imediat dupa accident, subordonatii sai i-au retinut permisul lui Iulian D. si l-au verificat cu etilotestul, constatand ca nu era baut. Comisarul a precizat ca, potrivit normelor in vigoare, soferul ar fi trebuit sa fie dirijat in timpul manevrei de mers cu spatele, avand in vedere dimensiunile autoutilitarei frigorifice si faptul ca trotuarul este inchis accesului masinilor. Tot ieri cazul a fost preluat de procurori, acestia urmand sa dispuna o solutie dupa terminarea anchetei. "Tanarul este cercetat pentru ucidere din culpa, dar deocamdata ancheta este in plina desfasurare", a declarat Titiana Ungureanu, prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Dorohoi. Fiii batranei, care locuiesc in apropierea zonei unde a fost inregistrat accidentul si care au iesit in strada sa vada ce se intampla, si-au dat seama ca victima era mama lor, dupa pantofii aruncati la cativa metri, pe trotuar. "A iesit din curte de cateva minute si a spus ca se duce sa vada orasul. Se afla la noi, in vizita, pentru cateva zile, ea locuind impreuna cu tatal nostru intr-o comuna din Galati. Ce cauta masina pe un trotuar unde toti pietonii ar trebui sa fie in siguranta?", a spus cu lacrimi in ochi Vasile Varlan, unul dintre fiii femeii. Corpul neinsufletit al batranei din Galati a fost transportat la morga Spitalului Dorohoi, unde va fi examinat de legisti. Rudele batranei din Galati au aprins toata dimineata lumanari la locul unde aceasta si-a gasit sfarsitul.

http://www.ziaruldeiasi.ro/regional/bot ... buz~ni5fou

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.