Jump to content

Combinatul - locul 28 în topul poluatorilor din UE


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal Galaţi ocupă locul 28 în topul celor mai mari 30 de poluatori din UE

Combinatul ArcelorMittal Galaţi ocupă locul 28 în topul celor mai mari 30 de poluatori din Uniunea Europeană (UE), chiar dacă şi-a redus emisiile de dioxid de carbon cu 22% în 2008, la 7,6 milioane de tone, faţă de 9,8 milioane de tone în 2007, potrivit Comisie Europene (CE), citate de Reuters.

Prima poziţie este ocupată de centrala electrică Belchatow din Polonia, care a înregistrat emisii de dioxid de carbon de 30,9 milioane de tone anul trecut, în creştere cu 9% faţă de 28,3 milioane de tone în 2007.

Cei mai mari 30 de poluatori din UE sunt responsabili pentru 387,5 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon în 2008, în scădere cu 2,2% comparativ cu 2007. Germania este prezentă pe listă cu 11 companii, din sectorul energetic, patru dintre acestea aparţinând RWE, iar două grupului E.ON.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ArcelorMittal Galaţi şi CEN Turceni, în top 30 al celor mai "murdari" poluatori din UE în 2008

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi Complexul Energetic Turceni figurează pe poziţiile 28, respectiv 29 în topul celor mai mari 30 de poluatori din UE în 2008, realizat de Comisia Europeană după nivelul emisiilor de dioxid de carbon. Combinatul de la Galaţi a emis, anul trecut, 7,6 milioane de tone echivalent dioxid de carbon, în scădere cu 22,2% faţă de nivelul de 9,8 milioane tone din 2007, în timp ce termocentrala de la Turceni a produs 7,4 milioane tone de CO2, cu 9% mai mult ca în anul anterior, când a emis 6,8 milioane tone, potrivit datelor Comisiei Europene. Cei "30 de murdari" au emis anul trecut în atmosferă 387,8 milioane de tone de dioxid de carbon, în scădere cu 1,9% comparativ cu 2007. Cel mai mare poluator din UE a fost centrala termoelectrică Belchatow din Polonia, controlată de compania de stat BOT Elektrownia, cu emisii de 30,9 milioane tone de CO2, în urcare cu 9%. Companiile de utilităţi din Germania, precum RWE, Vattenfall şi E.ON, apar cel mai des în listă, în timp ce termocentralele pe cărbuni sunt cei mai mari poluatori, generând cea mai mare parte a emisiilor.

După cum se poate vedea, informaţiile sunt aceleaşi ca în luna aprilie... N-am înţeles de ce au fost reluate! S-o fi supărat Comisia Europeană pe Mittal?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Combinatul nu mai este printre cei mai mari 30 de poluatori ai Europei

Termocentrala de la Turceni, judetul Dolj, s-a clasat pe pozitia 30 in topul celor mai poluante intreprinderi din UE pe 2009, publicat de Comisia Europeana. Spre deosebire de anul trecut, centrala a coborat o pozitie, iar Combinatul siderurgic ArcelorMitttal Galati, situat anul trecut pe pozitia 28, a iesit din clasament, transmite Reuters. Centrala de la Turceni si-a redus emisiile cu 18,5%, pana la 6,1 milioane de tone de dioxid de carbon.

Centrala poloneza BOT Elektrownia de la Belchatow a ramas in fruntea clasamentului, pentru al treilea an la rand, cu 29,5 milioane de tone de dioxid de carbon generate doar in 2009. Chiar daca si-a redus emisiile cu 4,5%, centrala din Polonia emite in continuare echivalentul cantitatii totale de dioxid de carbon a Croatiei. Germania, cu 12 centrale puternic poluante, este statul UE cu cele mai multe intreprinderi in top 30. Impreuna, cele 30 de intreprinderi de pe lista neagra au generat 348,1 milioane de tone de emisii in 2009, cu 10,2% mai putin decat in anul 2008.

http://www.green-report.ro/stiri/promania-din-nou-intre-cei-mai-mari-30-de-poluatorip

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.