Jump to content

Vopsea naturală pentru ouăle de Paşte


Recommended Posts

Paştele la ţară este natural

Prin tradiţie, românii acordă o mare atenţie ouălor de Paşte. Pentru început, este stabilită ziua în care se aleg ouăle - de obicei miercurea din a patra săptămână de post. Apoi, vopsitul ouălor de Paşte se realizează joia sau sâmbăta, niciodată în Vinerea Mare. De obicei, ouăle se vopsesc într-o singură culoare - roşu, dar se folosesc şi alte nuanţe, fiecare cu semnificaţia specifică. În mediul rural, culorile folosite la vopsire sunt încă naturale. Roşul se obţine din flori de şovârv, galbenul din coji de ceapă sau frunze de mesteacăn, verdele din frunze de nuc, iar albastrul din frunze de varză.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... ui-in-gel/

Link to comment
Share on other sites

cu toate ca am bunici la tara si copilaria si toate vacantele acolo le-am petrecut,in zona in care am eu bunicii nu se vopsesc ouale natural,tot cu vopsea se vopsesc si de obicei sambata seara le face bunica

Link to comment
Share on other sites

Articolul citat induce ideea ca traditiile religioase de la tara ar fi mai sanatoase dpdv al sanatatii alimentare decat cele de la orase - nimic mai fals - ideea este buna de folosit totusi, pentru dezvoltarea agroturismului religios. In legatura cu data/ ziua din saptamana in care se vopsesc oule, consider ca mai mult conteaza sa fie proaspete si sa fie pastrate la rece si consumate cu moderatie (ex:nu trebuiesc fierte si vopsite joia, pastrate la temperatura camerei trei- sapte zile si apoi consumate)

Intrebare pentru moderator, off-topic : de ce ,,nihil sine deo'' in subtitlul categoriei ,, credinta si spiritualitate'', nu poate fi credinta si/ sau spiritualitate fara dumnezeu?

Link to comment
Share on other sites

Intrebare pentru moderator, off-topic : de ce ,,nihil sine deo'' in subtitlul categoriei ,, credinta si spiritualitate'',

Eu cred ca are o gramada de sens pentru topicul urmator, cel cu FC Otelul...

Doar cu ajutorul Celui de Sus poate fac si ei o brinza :twisted:

280_33e4f2a4ddfbf2580e5fa047408c2873_thu

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.