dcp100168 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 A lovit-o cu piciorul in cap pe asistenta care voia sa-l pansezeO asistenta care ii acorda primul ajutor unui scandalagiu din Galati s-a transformat in victima lui, dupa ce individul a scapat din mainile politistilor si a atacat-o. Femeia incerca sa-i panseze o rana pe care si-a facut-o singur, cand omul s-a napustit asupra ei. Barbatul a facut luni un scandal de pomina, chiar in fata blocului in care locuieste. A dat cu pumnul intr-un geam si s-a ranit destul de grav. Atunci, vecinii au solicitat sprijinul politistilor si al medicilor de la Ambulanta. Individul era incatusat cand a ajuns echipajul de ambulanta. Insa, ca sa-l panseze, medicul le-a cerut politistilor sa-l elibereze pe scandalagiu. Cand s-a vazut liber, acesta a rabufnit si a lovit-o pe asistenta cu piciorul in cap. Pana cand a fost imobilizat din nou, individul a reusit sa o mai loveasca inca o data pe femeie. Barbatul a fost dus la sectia de psihiatrie a spitalului din Galati si a fost amendat cu 1.500 de lei. Vecinii barbatului spun ca nu este pentru prima data cand omul face scandal. Nu de putine ori a fost amendat pentru tulburarea ordinii si linistii publice.http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... nseze.htmlMort de beat, dar cu nerv la bătaie* A vrut să-şi facă datoria dar, în schimb, în loc de mulţumiri a primit picioare. Este cazul unei asistente de la Ambulanţă, care după ce a acordat primul ajutor unui tânăr băut a fost lovită în cap de acesta. Pentru acestea, bătăuşul a fost amendat cu suma de 1500 lei şi va fi cercetat pentru vătămare corporală.A vrut să acorde primul ajutor, dar în schimb a fost lovită de victimă. Printr-o astfel de păţanie a trecut o asistentă medicală care, aflată în tură de zi, a fost solicitată să intervină la un bărbat care avea nevoie de ajutor de specialitate. Astfel, asistenta Viorica Barbu, de 26 ani, angajată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă de patru ani, a fost solicitată să intervină la un caz de la blocul PM 4, din aflat în cartierul I.C Frimu. Sosită la faţa locului, tânăra trebuia să acorde primul ajutor unui bărbat, care domiciliază în blocul respectiv, şi care din spusele vecinilor era în stare de ebrietate. “Am fost solicitaţi să intervenim la un bărbat care suferea de o intoxicaţie etalonică. Am ajuns la locul solicitării, pacientul era încătuşat. L-am aşezat pe targă, i-am scos cătuşele, avea o plagă la membrul superior, l-am bandajat şi într-un moment de neatenţie m-a lovit cu piciorul în cap. În urma acestui incident mi-am scos şi certificat medico-legal“, a explicat tânara asistentă. La incidentul de duminică după-amiază au fost martori şi câţiva vecini. “Prea multe nu ştiu, sincer nici nu-l cunosc pe băiatul ăsta. Stă aici în bloc, dar eu sunt venită la copii. Am auzit că făcea scandal dar nu am coborât să văd despre ce este vorba. Ţipa foarte tare, aşa se întâmplă când e omul beat“, a povestit Elena Ene. De asemenea, acest incident nu este unul izolat, un eveniment similar consumându-se şi în urmă cu două săptămâni. “La serviciul nostru au fost solicitaţi să intervină pe raza municipiului Galaţi, în scara unui bloc, un tânăr băut şi agitat. Cei de la secţia patru ne-a anunţat de incident. S-a deplasat la faţa locului un echipaj. Pacientul părea în comă, o intoxicaţie etanolică severă, a fost preluat în ambulanţă, iar după ce a fost pansat pentru că avea şi o plagă la antebraţul drept şi după ce s-a încercat punerea unei perfuzii, pacientul s-a trezit, era foarte violent şi deşi era cu poliţia de faţă, a apucat să lovească de două ori asistenta cu piciorul în cap, suferind un traumatism cranio-cerebral. Este al doilea incident care se întâmplă în două săptămâni“, a declarat dr. Mihai Polinischi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi. Bărbatul a primit o amendă contravenţională în valoare de 1.500 lei şi va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7
dcp100168 Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Prim-ajutor, răsplătit cu lovituriAsistentă lovită cu picioarele de un bolnav!Luni seară, pe strada Tecuci, în zona Maşniţă, la blocul PM 4, R.D., un gălăţean de 27 de ani şi-a ieşit din pepeni, beat criţă fiind, şi a spart cu pumnul geamurile uşilor de la intrarea în bloc. Chiar dacă el nu se aştepta, s-a tăiat destul de serios la un braţ, iar cetăţenii din zonă, alertaţi de scandal, au chemat autorităţile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici, odată ajunşi la faţa locului, oamenii legii l-au încătuşat pe scandalagiul care nu voia cu nici un preţ să se liniştească.La sosirea Ambulanţei, însă, acestuia i s-au scos cătuşele, pentru a primi îngrijirile medicale necesare. „Am intervenit în urma unui apel lansat de Secţia 4 de Poliţie, în zona blocurilor de la Maşniţă. Un tânăr, deja încătuşat, dăduse cu pumnul într-un geam şi suferise leziuni la braţ”. „Când a fost urcat în Ambulanţă, părea comatos şi nu punea probleme de siguranţă. I s-au scos cătuşele, a fost pansat şi i s-a luat tensiunea. Apoi, i s-a aplicat un garou, pentru a i se pune o perfuzie. În acel moment, tânărul s-a trezit şi a agresat o asistentă medicală din echipajul de intervenţie – a lovit-o cu picioarele şi a împins-o cu capul într-un perete al maşinii”.La spital, tot cu scandal„Bărbatul a fost transportat la UPU, unde a făcut, în continuare scandal. Asistenta şi-a scos deja certificat medico-legal, dar în cazul ei continuă investigaţiile medicale. În prezent, urmează să i se facă o tomografie”, a declarat în cursul dimineţii de ieri directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Mihai Polinschi.Asistenta agresată are 26 de ani şi a preferat să îşi păstreze anonimatul. Totuşi, a povestit presei cum a fost lovită cu picioarele tocmai de cel căruia se grăbise să îi sară în ajutor. Un caz extrem care demonstrează o dată în plus dificultăţile cu care se confruntă cadrele medicale de la Ambulanţă.I-a pus pe gânduri şi pe poliţiştiCum spuneam, bărbatul, aflat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, s-a pus din nou pe scandal, atât de vârtos încât evenimentul li s-a părut ieşit din comun până şi oamenilor legii, care au de-a face frecvent cu astfel de situaţii. În prezent, gălăţeanul care a răsplătit-o cu câteva lovituri de picioare pe asistenta venită să-l ajute se află internat la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, sub observaţia atentă a medicilor specialişti.Vecinii nu spun nimicCând am ajuns la blocul PM4, uşa metalică de la intrarea în bloc, vopsită în albastru, cu ambele geamuri sparte, era încă împroşcată cu sânge. Dâra de un roşu-închis ducea până într-un mic parc, aflat în faţa scării, unde se afla o altă baltă de sânge uscat. Am vorbit cu un bărbat care tocmai intra în scară. „Nu ştiu, încă, nimic, nu locuiesc aici, am venit la părinţi”, a ne-a spus omul. Din scară a mai coborât un tânăr, între timp, care ne-a declarat că nici el nu ştie ce s-a întâmplat. „Da, locuiesc aici, dar nu eram acasă. Văd şi eu sânge pe aici şi geamul spart…” a mai spus băiatul şi şi-a văzut de drum. Nici locatarii aflaţi la balcoane nu prea s-au îngrămădit să ne dea detalii. E de înţeles, de ce să te pui rău cu vecinul, mai ales când acesta are un asemenea potenţial? Până una-alta, în cartier e din nou pace, cel puţin deocamdată. În vreme ce ne îndepărtam de bloc, de la una dintre ferestre răzbate un regal manelistic: „Mă doare inima, de frumuseţea ta…”. În rest, bună pace.„Victima nu a depus încă plângere. Dacă o va face, se vor lua măsurile care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene, Cristina Tatulici. Şi măsurile sunt obligatorii. Pentru ca Robert Dumitraşcu, pentru că aşa se numeşte tânărul violent să înţeleagă şi el că binele se răsplăteşte cu bine şi că nici măcar beţia nu scuză atitudinea sa faţă de oamenii în halat alb.http://www.viata-libera.ro/articol-Asis ... av__2.html
Recommended Posts