Jump to content

Taxele de studii la Universitate pentru 2009-2010


dcp100168
 Share

Recommended Posts

La Universitatea „Dunărea de Jos”

Taxă de studii în euro?

* Conducerea Universităţii gălăţene spune că nu va majora taxele de studiu din toamnă, dar se gândeşte să le perceapă în funcţie de cursul leu-euro * În schimb, e sigur că taxa de admitere se dublează: 100 de lei pentru fiecare dosar depus, faţă de 50 de lei anul trecut *

Taxele de studii la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi nu vor creşte în anul universitar viitor. Cel puţin aşa susţine conducerea instituţiei, care nu se teme că recesiunea economică va afecta şi mediul academic. În schimb, rectorul Viorel Mînzu spune că ar putea apărea o modificare în ce priveşte moneda în care se va stabili cuantumul taxei, având în vedere fluctuaţiile mari dintre leu şi moneda unică europeană. „Este de aşteptat ca taxa să rămână neschimbată. Am putea să facem mici ajustări, în funcţie de rata inflaţiei, însă, în principiu, taxa nu se modifică. Nu ne îmbogăţim din câteva sute de mii de lei (vechi, n.r.). În prezent, avem taxe de 1500-1600 de lei pentru studenţii din anii III şi IV şi de 2100 de lei pentru studenţii din anii I şi II”, a explicat rectorul Viorel Mînzu. Conducerea universităţii se gândeşte însă la varianta stabilirii taxei în euro, aşa cum a fost şi până acum doi ani. „În condiţii de instabilitate probabil că e mai bine ca taxa să fie exprimată în euro. Vom lua în discuţie o astfel de modificare”, a mai precizat Viorel Mînzu. În schimb, deja e sigur că taxa de admitere va fi mai mare anul acesta. Dacă până acum candidaţii plăteau 50 de lei pentru fiecare dosar depus, din vară această sumă se va dubla. „Probabil că taxa de admitere va fi de 100 de lei. Noi nu am crescut această taxă de ani de zile. Urmează ca Senatul să valideze în următoarele zile această propunere a conducerii”, a mai spus rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”. Conform procedurii de admitere, fiecare candidat îşi poate depune câte dosare doreşte, la câte facultăţi vrea, însă pentru fiecare dosar va trebui să plătească 100 de lei. La admiterea din vara anului trecut, recordul l-a stabilit un candidat care a depus şapte dosare, ceea ce înseamnă că, într-un astfel de caz, taxa ar fi de 700 de lei. Cei mai mulţi candidaţi au depus însă unul, maxim două dosare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Taxa ... uro_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pentru anul I

Taxe mai mari cu 100 de lei la Universitatea Dunărea de Jos

Taxele de studiu la Universitatea „Dunărea de Jos” vor fi majorate cu 100 de lei pentru cei care intră în anul întâi din toamna acestui an. În rest, celelalte taxe rămân neschimbate şi nici nu se mai pune problema ca valoarea taxei să se calculeze în funcţie de raportul euro-leu.

Astfel, studenţii care vor intra din această toamnă în anul întâi cu taxă vor scoate din buzunar 2.200 de lei pe an, faţă de 2.100 de lei, cât plătesc acum studenţii din primul an. Pentru cei care trec în anii II, III şi IV, taxele rămân neschimbate, adică 2.100 sau 1.600 de lei.

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” a mai stabilit, de asemenea, că un an de masterat (pentru cei care nu prind locuri la buget) va costa 2.200 lei sau 3.300 de lei, în funcţie de facultate.

http://www.viata-libera.ro/articol-Taxe ... Jos_2.html

Link to comment
Share on other sites

sigur taxele vor fi mai mari decat anul trecut !adevarul ca conditile din camin si din facultati au crescut apreciabil, din pacate nu si calitatea studiilor; prezenta la cursuri ar trebui sa dea de gandit la facultatile "la zi"implicit modul de promovare a examenelor...mult prea usor fata de cum era odata ! nu mai inseamna mare lucru sa faci o facultate doua !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.