Jump to content

Universitatea îşi face televiziune în campus


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a primit licenţă CNA pentru lansarea televiziunii Student TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, joi, o licenţă audiovizuală televiziunii Student TV, post generalist al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, care va începe să emită, în circa două luni, în campusul universitar. Potrivit dosarului depus la CNA de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, reprezentantul legal al postului Student TV este rectorul Viorel-Nicolae Mînzu.

Televiziunea generalistă Student TV va difuza program 24 de ore pe zi, dintre care trei ore de program local şi, restul, videotext. Grila de programe a Student TV va cuprinde emisiuni de informare (14,3%), emisiuni educative, culturale, religioase (71,4%) şi emisiuni de divertisment şi alte tipuri de programe (14,3%). Toate programele transmise de post vor fi realizate în producţie proprie. Printre emisiunile transmise de Student TV se numără "Info Student", "Jurnal Student", "Şcoala de Jurnalism", "Să dezbatem împreună", "Realităţi Actuale", "Sport Student" şi altele.

Student TV se va distribui în campusul Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, prin reţeaua de telecomunicaţii care aparţine SC Interaction Blue SRL.

Investiţia în noul post de televiziune este de 15.000 de euro, banii fiind folosiţi pentru amenajarea unui studio şi pentru achiziţionarea echipamentelor tehnice. Televiziunea Student TV va începe să funcţioneze în circa 2 luni.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Studenţii de la jurnalism „ies pe sticlă”

Universitatea Dunărea de Jos „şi-a tras" televiziune internă, cu statut de laborator didactic, în campusul studenţesc. Investiţia este o premieră naţională pentru facultăţile de jurnalism, a costat în jur de 20.000 de euro şi are licenţă de la CNA. Noul post, „Student TV", va funcţiona în incinta căminului F şi este un laborator aferent Facultăţii de Litere, specializarea jurnalism. Este, de fapt, o premieră naţională: prima facultate de jurnalism care are televiziune. Studioul are chiar şi licenţă de transmisie dată de Consiliul Naţional al Audiovizualului, are grilă de programe şi tot ce-i trebuie oricărui post TV.

Căminiştii, „cobaii" facultăţii

„Practic, acolo se vor realiza producţii jurnalistice audio şi video. Şi dacă tot este amplasat în campusul studenţesc, ne-am gândit că n-ar fi rău ca aceste producţii să fie văzute şi de studenţii căminişti, în regim închis", spune rectorul Universităţii „Dunărea de Jos", Viorel Mânzu. Acesta a punctat că studioul are doar destinaţie de laborator didactic. „Vom avea şi un document de politică editorială prin care ne vom lua angajamentul că studioul nu va fi folosit pentru propagandă electorală. Nu vreau să-mi iasă vorbe prin târg, că-l folosesc pentru un partid sau altul", a explicat rectorul Mânzu.

Din grila zilnică de programe nu vor lipsi buletinele informative. Acestea nu vor avea însă statutul unui buletin de la un posturile de televiziune „normale", ci vor fi chiar activităţi didactice. „Nu vrem să se vadă decât cum se face o ştire sau un reportaj. Cadrele didactice vor supraveghea această activitate", spune purtătorul de cuvânt al Universităţii, Luiza Şerbănescu.

De acest studio vor „răspunde" din punct de vedere tehnic patru persoane. Există şi două firme care au câştigat o licitaţie pentru asigurarea suportului tehnic video şi audio. „Cât priveşte echipa redacţională, aceasta va fi formată din toţi studenţii Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism", a mai spus Viorel Mânzu.

16 ore de emisie pe zi

Investiţia s-a ridicat la 20.000 de euro, dar cei la Universitate spun că a meritat banii. Universitatea are licenţa pentru acest post de aproape doi ani, dar abia acum a reuşit să achiziţioneze cam tot ce era nevoie pentru buna lui funcţionare.

„Student TV" va fi inaugurat mâine şi va emite 16 ore pe zi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Studentii_de_la_jurnalism_-ies_pe_sticla_0_234576645.html

"Student TV" va emite pe parcursul întregii zile, iar în intervalul orar 18.30 -22.00 se va derula grupajul "Infostudent".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Un an de Student TV

Student TV, studioul de televiziune al Universităţii „Dunărea de Jos”, a împlinit ieri un an de la prima emisie. Un an în care studenţii de la jurnalism şi nu numai au putut să îşi dezvolte abilităţile în domeniul media, iar cei din campus au primit informaţii utile zilnic.

Laboratorul audio-video, creat iniţial pentru practica studenţilor de la specializarea Jurnalism a Facultăţii de Litere, a devenit într-un an un adevărat studio de televiziune care emite în circuit închis în campusul studenţesc.

Viitorii jurnalişti au realizat în anul care a trecut sute de reportaje, interviuri, documentare şi ştiri de interes pentru viaţa academică, împlinind atât nevoia de practică a reporterilor, cât şi pe cea de informare a restului studenţilor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Un_an_de_Student_TV_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.