Jump to content

La doar 21 de ani a abandonat deja patru copii


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şocant: la doar 21 de ani a abandonat deja patru copii

* Vrea o viaţă nouă, iar pentru asta trebuie să scape de cei patru copii pe care îi are. Fericirea alături de un alt bărbat, tatăl celui de-al cincilea copil pe care îl va aduce pe lume, a atârnat mai mult în balanţă decât viaţa alături de ceilalţi patru copii ai ei. Vă mai prezentăm un caz, din seria "dosarelor şoc" pe care Protecţia Copilului trebuie să le rezolve în aşa fel încât să nu aducă atingere intereselor minorilor implicaţi.

Are 21 de ani şi patru copii pe care acum vrea să-i dea în grija Direcţiei, pentru că nu are cu ce să-i crească, iar pe deasupra acum este din nou însărcinată, urmând ca peste cel mult patru luni să mai aducă pe lume un copil. Anchetele sociale făcute de către angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Galaţi au scos însă la iveală o poveste tristă şi cumplită: femeia doreşte să înceapă o viaţă nouă alături de un alt bărbat, cel cu care este însărcinată, iar pentru asta trebuie să scape de cei patru copii, pentru că noua familie nu-i doreşte. Vorbim aici de o mămică extrem de tânără, care a reuşit până la 21 de ani să dea naştere la patru micuţi, care au vârste de doi, respectiv cinci, şase şi... opt ani, o simplă socoteală reliefând vârsta fragedă la care această femeie s-a aruncat, pur şi simplu, în viaţă. Mai vorbim de nişte minori care pur şi simplu nu au nici cea mai mică şansă de a rămâne măcar în familia mamei, pentru că aceasta la rândul ei provine dintr-un mediu familial dezorganizat, lipsit de posibilităţi materiale, dar şi de educaţie, în care micuţii nu ar putea să se dezvolte. Din relatările celor care au luat legătura cu această mamă am aflat că ea a venit la Direcţie în luna februarie, la puţin timp după ce tatăl copiilor a părăsit-o.

În toţi anii cât au convieţuit în concubinaj, cei doi i-au avut pe cei patru copii, pe doi bărbatul i-a recunoscut, iar pe ceilalţi doi, nu. Părinţii nu aveau locuri de muncă, trăiau într-o sărăcie lucie, abia având ce pune pe masă, şi, colac peste pupăză, bărbatul şi-a luat lumea în cap, lăsându-i pe concubină şi micuţi de izbelişte. În februarie, femeia şi-a întâlnit marea iubire, care a acceptat-o însă doar pe ea, nu şi pe copiii ei. Ba mai mult, soacra ei i-a spus clar că lumea vorbeşte şi că ea nu-i poate accepta şi pe micuţi în casa ei. "Bărbat tânăr, cavaler, să te ia pe tine, cu patru copii?!", a fost întrebarea retorică a "soacrei" tinerei, aşa că femeia s-a gândit un pic şi a făcut singurul lucru care i-a venit în cap: a bătut la uşa Direcţiei, cerându-le angajaţilor să-i ia copiii. Chiar dacă, de-a lungul a trei luni, angajaţii DGASPC au încercat să o facă să înţeleagă că datul copiilor în grija statului nu este o soluţie, nu au avut niciun câştig de cauză. Doi dintre minori, cei mai mici, au fost luaţi de cei de la DGASPC Galaţi în regim de urgenţă, altul urmează să fie adus în curând, mai rămânând un singur copil, de care ea vrea să scape cât mai repede. Practic, o mamă şi-a adus copiii, rând pe rând, la Direcţie, pentru că vrea să înceapă o viaţă nouă şi trebuie, din punctul ei de vedere, să scape de tot ce înseamnă trecutul ei, inclusiv de cele patru suflete, a căror singură vină este că au fost născuţi de o asemena mamă.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

cata dementa!si se mai zice ca traim in acest secol,se spune ca al vitezei..acum fiecare intelege ce vrea din viteza.. :roll:

sunt femei care incearca disperate ani intregi sa aiba un copil,daca nu reuseste sa il aiba pe cel propriu macar sa il adopte pe cel dorit...

dar de! ne cramponam de cele hartii imposibile...de birocratie interminabila...de anchete la viitoarele mamici..dar pe nenorocitele astea nu le controleaza nimeni...eu personal le-as face ce li se fac catelelor... :evil:

si raman saracii copii dati din mana in mana si cu sechele cat pt 3 vieti...personal am ca si coleg al mariei un copil luat de o asistenta maternala care are deja si probleme de tip psihologic..din cauza mamei naturale care a consumat alcoo in timpul sarcinii...saracul nu are nici o vina ca din cauza lui nu se poate tine o ora la clasa normala...pe mama lui as strange-o usurel de gat... :evil:

revenind la subiect...as da orice pe lume sa fiu multimiliardara si as face orice mi-ar sta in puteri sa le fac viata posibil de trait...deja am ochii in lacrimi...iar eu ma lupt prt ca Maria mea sa ajunga pe un loc prim intr-un concurs si iar am uitat ce e important..

alti copii nici nu stiu ce inseamna sa zambeasca! :(

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.