Jump to content

De Florii, dezlegare la peşte... stricat


dcp100168

Recommended Posts

Dezlegare la peşte, dar nu şi de la Protecţia Consumatorului

* Crap, ştiucă şi plătică râncede, dar şi peşte pentru care nu s-au putut aduce documente din care să reiasă atât provenienţa, cât şi calitatea mărfii, salată de icre de hering expirată, acestea sunt doar câteva dintre abaterile găsite în timpul unui control făcut pe tot ce înseamnă peşte şi produse din peşte.

Comisarii acestei instituţii îi atenţionează pe consumatori să verifice produsele atunci când le cumpără atât în ce priveşte etichetarea, cât şi calitatea, aici intrând şi mirosul şi aspectul peştelui. Inspectorii îi sfătuiesc pe clienţii magazinelor şi ai supermarket-urilor să solicite şi să păstreze bonul de cumpărare pentru a putea face dovada achiziţiei, mai exact a societăţii de unde s-au făcut cumpărăturile, pentru ca instituţia de control să poată să-şi facă treaba. Dintre cele 18 societăţi comerciale verificate, 15 au scos la vânzare marfă cu abateri, însă s-au dat nouă amenzi în valoare de 25.000 de lei.

Peşte rânced de Florii

Potrivit unui comunicat emis de cei de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, în cele patru zile pe parcursul cărora s-a făcut controlul s-au găsit în rafturi produse necorespunzătoare: diverse sortimente de peşte sărat (crap, ştiucă, plătică) cu modificări organoleptice, de culoare şi miros de rânced, la SC Oltral Expres SRL Galaţi. "SC Luvru SRL Tecuci comercializa conserve sardină în sos de roşii, importator SC Unirea International Trading 95 SRL Ilfov, care aveau înscrise la ingrediente "sare 45%". Din verificarea organoleptică a produsului a rezultat că acesta are un conţinut redus de sare. Cinci operatori economici din judeţul Galaţi nu au putut prezenta la data şi ora controlului documente de provenienţă şi calitate pentru produsele comercializate. La SC Dalmas SRL Tecuci s-a găsit în comercializare salată de icre de hering cu data limită de consum depăşită", se arată în comunicatul Comisariatului.

Peste 200 de kilograme de produse retrase definitiv

Tot în timpul verificărilor, la patru societăţi s-a găsit peşte congelat care era depozitat la temperatura mediului ambiant sau în vitrine frigorifice la temperaturi de refrigerare. Aproape jumătate dintre cei verificaţi comercializau peşte refrigerat, congelat, vrac, doar cu etichetă de preţ, fără alte informaţii. Asta în condiţiile în care legea spune că în cazul peştelui refrigerat trebuie să existe date măcar asupra provenienţei, calibrului, clasei de prospeţime, iar în cazul celui congelat să se precizeze clar care este data durabilităţii minime de consum. De-a lungul celor patru zile de control, comisarii au dispus oprirea definitivă din comercializare a 225,8 kilograme de produse, în valoare de 2.148 de lei. Cei din cadrul Comisariatului vor continua verificarea produselor care ajung pe mesele noastre cu ocazia sărbătorilor pascale.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.