Jump to content

Creşteri salariale la Şantierul Naval


dcp100168

Recommended Posts

Creşteri salariale şi promovări în plină criză

Deşi anul trecut au avut pierderi de circa 12 milioane de euro, iar în prezent criza financiară ar putea pune în dificultate şi aprozivionarea cu materie primă a Şantierului Naval Damen Galaţi, navaliştii au primit încă de la începutul anului o majorare salarială dar şi sute de angajaţi au fost promovaţi pe posturi cu câştiguri atractive.

Astfel, potrivit declaraţiilor liderului de sindicat, Gheorghe Valentin, noua conducere a companiei a negociat cu reprezentanţii salariaţilor un nou sistem de salarizare, astfel încât de la 1 ianuarie 2009 toate sporurile angajaţilor sunt incluse în salariu. "S-a simplificat sistemul de salarizare şi s-a adoptat o nouă grilă de salarii, cu 7 nivele. Astfel, salariul unui muncitor necalificat din Damen, care oricum este foarte mic, a ajuns la peste 700 de lei, iar cel mai mic salariu al unui calificat este de 1.000 de lei. Salariul mediu la nivelul Şantierului Naval este în prezent de circa 2.000 de lei, faţă de 1.800, cât era în decembrie 2008", a spus Gheorghe Valentin. Acesta ne-a precizat că tot în timpul negocierilor din acest an s-a obţinut pentru fiecare angajat câte un bonus de 50 de lei în plus la salariul din fiecare lună.

"Dacă până acum existau sancţiuni pecuniare pentru abaterile făcute de angajaţi pe parcursul unei luni, astfel încât, dacă existau astfel de cazuri, se putea tăia 5 sau 10% din câştigul din luna respectivă sau chiar pe trei luni, acum aceste sancţiuni nu mai există. În schimb, dacă angajatul şi-a făcut treaba fără greşeli sau abateri, poate primi în luna respectivă încă 50 de lei la salariu, în caz contrar i se taie din acest bonus până ajunge la zero", a spus Gheorghe Valentin.

Mai mult, din luna martie, 17% dintre cei 3.000 de navalişti au fost promovaţi. "Circa 500 de angajaţi - muncitori şi TESA - au fost promovaţi, şi asta înseamnă şi o mărire de salariu mediu pe unitate de circa 2%. Fondul de promovări este pus la dispoziţie de administraţie. Pentru acest an a fost de 1,8 milioane de lei, aproape dublu faţă de cel de anul trecut", a spus liderul sindicatului din Damen.

Veştile bune pentru navalişti nu se opresc aici, astfel încât pentru luna iulie angajaţii se aşteaptă la o nouă majorare salarială, egală cu indicele ratei inflaţiei, însă nu mai puţin de 3,5% pentru fiecare angajat în parte. "Până acum este bine. Nu am auzit nici de restructurări, iar salariul l-am primit tot timpul la data stabilită, fără întârziere. Acum eu am un salariu de 1.400 de lei, după ce am primit o majorare de circa 100 de lei la începutul anului", ne-a spus o angajată din regia neproductivă cu o experienţă de 27 de ani la Damen Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11

Link to comment
Share on other sites

"Dacă până acum existau sancţiuni pecuniare pentru abaterile făcute de angajaţi pe parcursul unei luni, astfel încât, dacă existau astfel de cazuri, se putea tăia 5 sau 10% din câştigul din luna respectivă sau chiar pe trei luni, acum aceste sancţiuni nu mai există. În schimb, dacă angajatul şi-a făcut treaba fără greşeli sau abateri, poate primi în luna respectivă încă 50 de lei la salariu, în caz contrar i se taie din acest bonus până ajunge la zero",

Un mod de gândire constructiv. Plus că se stimulează munca în echipă. Oamenii îşi fac treaba, poate chiar ceva în plus şi primesc o „atenţie”...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.