Jump to content

Razie pentru acordarea de prioritate ambulanţelor!


dcp100168

Recommended Posts

Şoferi, nu uitaţi de prioritate

Ambulanţa trece, celelalte maşini privesc

Aceasta ar trebui să fie regula! Cel puţin în momentul în care, aflată în misiune de salvare, maşina Ambulanţei rulează cu viteză pe şosele. „Acţiunea de miercuri a Poliţiei Rutiere Galaţi vizează descoperirea conducătorilor auto care nu acordă prioritate ambulanţelor aflate în misiune. Asta în ciuda faptului că legea cere tuturor şoferilor să dea prioritate de trecere, pentru a permite accesul rapid al ambulanţei la victime sau transportul unor pacienţi aflaţi în stare gravă, la spital”, declară comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi. Să recapitulăm: oamenii aflaţi pe targa Ambulanţei sunt la limita dintre viaţă şi moarte. Şi da, maşina de salvare are prioritate în faţa grabei noastre cotidiene. Până una-alta, nici nu este greu: bietele ambulanţe încearcă de ani buni să îşi facă simţită prezenţa, ba prin semnale luminoase, ba prin cele audio. Avem de ales, aşadar, între a ne conforma legii şi între a fi victima ei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ambu ... esc_2.html

Link to comment
Share on other sites

Ambulanţele fac ravagii printre permise

Acţiunea Poliţiei Rutiere Galaţi, de depistare a şoferilor care nu acordă prioritate maşinilor de Ambulanţă aflate în misiuni de salvare, s-a lăsat cu un număr impresionant de permise ridicate. Comisarul Viorel Cojocaru exemplifică: „În cadrul acţiunii au fost date 291 de amenzi, în valoare totală de 38.980 lei. Au fost reţinute 40 de permise de conducere, dintre acestea 12 fiindu-le ridicate şoferilor care nu au dat prioritate de trecere Ambulanţelor”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ambu ... ise_2.html

Link to comment
Share on other sites

Adică poliţiştii n-au avut altceva mai bun de făcut decât să urmărească nişte ambulanţe?

am impresia ca le precedau, in masini "civile" ca sa prinda contraventientii in flagrant.

in alta ordine de idei, eu sunt de acord cu aceasta misiune. sa vezi cum sta salbvarea cu girofarul si sirena in functiune, pentru ca un toanta (care-i prima la semafor) nu face un "pas" in fata, sau pentru ca pietonii totusi trec pe zebra, pentru ca e verde si e dreptul lor sa treaca :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Dacă îi precedau, însemnă că nu erau mai breji decât ceilalţi de pe bandă, aflaţi înainte. Mai bine s-ar strădui să faciliteze traficul pe prima bandă, acolo unde e normal să circulăm cu toţii iar cea de-a doua sau a treia să fie în permanenţă liberă.

În general, oamenii le fac loc. Nasol e că atunci când vrei să faci aşa ceva, poţi să pici într-o altă abatere. Mi s-a întâmplat, acu un an, în Iaşi. Am auzit sirena, nu ştiam de unde vin, depăşeam nişte maşini oprite pe banda 1. Când am văzut-o în spatele meu, am vrut să mă refugiez pe banda 1. Tocmai atunci, prima maşină din cârd şi-a găsit să plece, cu scârţ, de pe loc. Nu s-a întâmplat nimic, dar nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla...

Părerea mea e că nu trebuie să se facă razii. E suficient doar să fie prezenţi agenţii, fiecare şofer îşi va revizui conduita.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.