Jump to content

ArcelorMittal Galaţi ar putea opri şi furnalele


dcp100168

Recommended Posts

FSS Metarom: ArcelorMittal Galaţi va închide şi activitatea furnalelor, în toamnă

Liderul Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor (FSS) Metarom, Mircea Scântei, a declarat, marţi, că, din informaţiile pe care le deţine, ArcelorMittal Galaţi va închide activitatea furnalelor de pe platforma siderurgică gălăţeană, în toamna acestui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Săptămâna trecută, reprezentanţii ArcelorMittal au anunţat că vor începe procedurile de închidere a Uzinei Cocso-Chimice de pe platforma siderurgică gălăţeană. "Sub ameninţarea închiderii sunt şi celelalte obiective din combinatul de la Galaţi. Din informaţiile pe care le deţin, urmează ca, undeva prin toamă, să se închidă şi furnalele. Ca atare, se pune un mare semn de întrebare pe existenţa întregului combinat gălăţean. Ştiu despre ce vorbesc şi îmi asum această declaraţie. Cerem celor de la combinat ca în acest moment să blocheze orice variantă de trimitere a angajaţilor în şomaj şi să stopeze orice negociere a unui alt pachet de plecări voluntare, special pentru salariaţii de la Uzina Cocso-Chimică. De asemenea, cerem să nu înceapă niciun demers pentru închiderea cocseriei şi pentru demolarea acesteia", a spus Mircea Scântei.

Link to comment
Share on other sites

ArcelorMittal Galaţi a anunţat că va continua să producă oţel

Managementul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi a anunţat, miercuri, că unitatea metalurgică va continua să producă oţel, în ciuda zvonurilor apărute în unele publicaţii din mass-media. “ArcelorMittal crede cu toată tăria în viitorul pe termen lung al industriei oţelului din România şi este decisă să rămână, în continuare, cea mai importantă companie din acest sector economic. Nu este absolut nimic adevărat referitor la zvonurile care au fost vehiculate, în anumite publicaţii, legate de unele aşa zise planuri ale noastre. Vom continua să producem şi să ne dezvoltăm, din punct de vedere tehnologic, la Galaţi. Cu toate acestea, producţia va fi redusă de cerinţele pieţei, aflată într-o perioadă de criză”, se precizeaza în comunicatul semnat de Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal România.

Link to comment
Share on other sites

ArcelorMittal Galati nu mai inchide alte capacitati de productie in Romania

Reprezentantii ArcelorMittal Galati au dat asigurari ca inchiderea uzinei de cocsificare de la Galati este ultima masura pe care o vor lua privind reducerea productiei si ca acestia isi pastreaza strategia pe termen lung privind combinatul de la Galati, prin atingerea unui volum de productie de 5-6 mil. de tone de otel lichid pe an. Cei circa 1.250 de angajati de la cocserie care doresc sa ramana in companie vor fi recalificati, potrivit acestora.

La nivel european, ArcelorMittal a inchis 14 din cele 25 de furnale pe care le opera anul trecut din cauza crizei, unul fiind sistat si in Romania la Galati.

http://www.zf.ro/zf-24/arcelormittal-ga ... a-4229317/

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.