Jump to content

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

”Plec din jandarmerie cu amărăciunea că această armă a intrat într-un con de umbră”

* Final de drum pentru cel care, timp de 16 ani, a fost numărul 1 în Jandarmeria gălăţeană. Colonelul Vasile Harabagiu a ales să se retragă din activitate, solicitând pensionarea anticipată. Până la numirea unui nou inspector-şef, interimatul va fi asigurat de prim-adjunctul unităţii, colonelul Ovidiu Sârbie.

La capătul a peste 33 de ani de carieră militară, Harabagiu pleacă în rezervă cu gânduri bune, dar şi cu amintiri mai puţin plăcute. ”Pot spune că plec cu gânduri bune, dar şi cu amărăciunea că nu am făcut tot ce mi-am propus. Jandarmeria a intrat într-un con de umbră, nu mai este apreciată în sistemul de ordine publică aşa cum era odată. Sper că Jandarmeria va ajunge din nou o armă de elită, aşa cum a fost în perioada interbelică” ne-a declarat ieri col. ® Vasile Harabagiu. De acum fost şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, este absolvent al Şcolii Militare a Ministerului de Interne (1979), şi a fost, pe rând, comandant de pluton, comandant de companie, ofiţer de stat major şi în final comandant de unitate. Col. ® Vasile Harabagiu a activat în cadrul Jandarmeriei Galaţi timp de 22 de ani, 16 ani deţinând funcţia de comandant, respectiv inspector-şef, în perioadele 1990 - 1998 şi 2001 - 2009. Odată cu predarea, la finele săptămânii trecute, în cadrul unei ceremonii militare, a comenzii şi drapelului de luptă primului locţiitor al Jandarmeriei Galaţi, colonelul Ovidiu Sârbie, Vasile Harabagiu speră ca la pensie să se poată ocupa de activităţile pentru care cariera militară nu i-au lăsat foarte mult timp. ”În primul rând, vreau să mă odihnesc, câteva luni. Apoi, mă voi ocupa de stupina mea, de ferma de melci, de livada de cătină. Orice, dar nu mă voi lansa în activităţi aşa zis sociale. La Jandarmerie voi reveni cu plăcere de câte ori voi fi invitat, mai ales că las în urmă doi moştenitori, ofiţeri la inspectoratele din judeţele vecine, deci nu mă pot rupe de sistem în totalitate, oricât aş vrea” a conchis col. ® Vasile Harabagiu.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Colonelul Mircea Olaru a preluat frâiele Jandarmeriei Galaţi

* Schimb oficial de gardă la Jandarmeria Galaţi. Colonelul Mircea Olaru a dat comanda inspectoratului din Harghita pe cea a unităţii judeţului de baştină.

Preluarea comenzii de către colonelul Mircea Olaru s-a realizat în cadrul unui ceremonial militar desfăşurat vineri dimineaţă. Prezent la festivitate, adjunctul inspectorului general al jandarmeriei române, generalul Neculai Bontic, a dat citire ordinului de eliberare din funcţia de şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita şi a celui de numire în funcţia de inspector-şef al Jandarmeriei Galaţi. Colonelul Mircea Olaru a primit drapelul de luptă din mâinile primului adjunct, colonelul Ovidiu Sârbie, cel care a asigurat interimatul de la pensionarea colonelului Vasile Harabagiu.

Colonelul Mircea Olaru este gălăţean. S-a născut în 1966 în comuna Nicoreşti şi a absolvit cursurile de lungă durată a nu mai puţin de trei instituţii cu caracter militar, respectiv Şcoala Militară de Ofiţeri Activi ”Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, Facultatea Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare şi Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie ”Al.I.Cuza”. Totodată, şi-a desăvârşit pregăritea profesională printr-o serie de studii postuniversitare, din care enumerăm un curs de operaţii multinaţionale - interarme al The Pf.P. Regional Training Center Bucarest, un curs de Poliţie specială O.N.U şi unul de management. Printre unităţile în care a activat se numără atât Jandarmeria Galaţi dar şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. În perioada 2006-2007 a fost comandantul Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române dislocat în teatrul de operaţii din Provincia Kosovo. Din decembrie 2007 a ocupat funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Noul şef al Jandarmeriei vrea să mute unitatea mai în centru

Recent instalat pe scaunul de inspector-şef al Jandarmeriei Galaţi, colonelul Mircea Olaru are, printre misiunile prioritare, reformarea echipei de conducere a inspectoratului şi asta deoarece atât adjunctul său, colonelul Ovidiu Sârbie, cât şi locţiitorul şefului Serviciului Management Organizatoric şi Operaţional, lt. col. Ionel Florea, au cerut să iasă la pensie, la finele acestei luni. Am întreprins procedura de încadrare a funcţiilor respective şi de organizare a concursurilor. Facem echipă nouă la Galaţi” a declarat ieri colonelul Mircea Olaru, în prima sa conferinţă de presă în calitate de inspector-şef al IJJ Galaţi.

Un aspect care, aşa cum declară colonelul Olaru, este nemulţumitor pentru satisfacerea cu operativitate a nevoilor jandarmeriei actuale este poziţionarea unităţii chiar la limita municipiului. ”Este situată la ieşirea din oraş şi nu numai că suntem foarte departe, ci şi dacă vreţi din punct de vedere operativ posibilitatea structurilor de ordine publică în a ajunge la o intervenţie şi a gestiona o situaţie de criză este împietată. Timpul de a ajunge, spre exemplu, în centrul oraşului, este prea mare. Am întreprins câteva demersuri de a obţine o locaţie mai în centru. Am fost asigurat de către cei cu care am discutat, în speţă domnul prefect, că mă va sprijini în obţinerea acestuia. Nu mă interesează un spaţiu extrem de generos. Noi nu mai suntem o instituţie neapărat militară, cu tancuri care îşi închide porţile şi nu primeşte pe nimeni. Suntem o instituţie deschisă către cetăţeni, oamenii noştri sunt mai mult în stradă şi pe la sediu dacă trec o fac doar să întocmească anumite documente sau să comunice anumite date. Dacă aş găsi o locaţie mai spre centru, ea nu ar face decât să cantoneze nişte mijloace de transport şi să permită deplasarea mai rapidă spre obiective şi intervenţii”, a continuat colonelul Mircea Olaru.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Colonelul Mircea Olaru - jandarmul care i-a înfruntat pe sârbi

Fost comandant al trupelor române de menţinere a păcii din Kossovo, ofiţerul a apărat Parlamentul din Pristina împotriva manifestanţilor.În intervalul martie 2006 şi februarie 2007, colonelul Olaru a fost comandantul trupelor române de Jandarmi din Kossovo şi, din această postură a avut misiunea de a apăra Parlamentul din Pristina, împotriva manifestanţilor care vroiau să pună mâna pe clădire. „De când sunt în cadrul Forţelor Armate, cred că misiunea din 10 februarie 2007, a fost cea mai grea din viaţa mea”, a declarat colonelul Olaru. În ziua respectivă, peste cinci mii de protestatari demonstrau pentru independenţa provinciei Kossovo şi încercau să pătrundă în clădirea Parlamentului din Pristina.

Un scenariu de groază

În ziua de 10 februarie 2007, colonelul Olaru se afla, împreună cu alţi 80 de jandarmi români de sub comanda sa, în faţa Parlamentului kosovar, alături de trupe din forţele de menţinere a Păcii, aparţinând Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). După numai câteva minute, jandarmii români, împreună cu câţiva soldaţi ucrainieni şi polonezi, au rămas singuri împotriva a cinci mii de manifestanţi. Americanii şi francezii care ar fi trebuit să reprezinte „grosul” apărării au fugit mâncând pământul, în frunte cu comandantul lor, un colonel englez. „Până în acel moment, aveam anumite complexe, ziceam că românii ar fi mai slab pregătiţi, inferiori celor occidentali. Din ziua aceea însă, m-am convins că suntem mai buni şi mai curajoşi decât oricare dintre cei de acolo”, a spus Olaru. După avertismente succesive, jandarmii au fost nevoiţi să deschidă focul înspre manifestanţi, iar trei dintre aceştia au şi fost ucişi. „La momentul respectiv, am urmat absolut toate procedurile legale, dar faptul că demonstranţii au refuzat să se oprească, ne-a făcut să recurgem la salve cu gloanţe de cauciuc. Este regretabil că trei persoane au murit, dar au existat şi mulţi jandarmi răniţi”, a mai povestit colonelul. De altfel, deşi jandarmii români s-au luptat exemplar, colonelul Olaru a fost supus unei anchete internaţionale, pentru a răspunde pentru deschiderea focului împotriva manifestanţilor, dar şi pentru ordinele sale. ”Curtea Internaţională de Justiţie a hotărât că procedurile pe care le-am urmat au fost corecte”, a spus Olaru.

Veteran al teatrelor de operaţiuni

Colonelul Olaru se poate mândri că a fost prezent pe majoritatea teatrelor de război în care au fost implicate forţele Armatei Române. „Am peste 25 de misiuni internaţionale. În afară de Kossovo, am mai fost şi în Georgia, dar şi în Congo, Maroc, sau în diverse stagii de pregătire din Belgia şi Olanda”. Pentru meritele sale, colonelul Olaru a fost decorat cu „Virtutea Militară” în rang de comandor, cu insemne de război, cea mai prestigioasă medalie pe care o poate obţine un ostaş român După ce a condus Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita, colonelul Mircea Olaru se află de şase luni în fruntea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi.

Întrebări şi răspunsuri

- Cum credeţi că sunt văzuţi jandarmii români ?

- Pe plan intern, din punctul meu de vedere Jandarmeria are avantajul de a fi condusă după un cod militar, poate chiar mai strict decât cel al Poliţiei. Pe plan internaţional, cred că, în urma misiunilor la care au participat, jandarmii români şi-au câştigat un deosebit respect în rândul trupelor de menţinere a păcii.

- Care sunt cele mai mari realizări ale dumneavoastră pe teatrul de război?

- Pot spune că, în timpul în care am fost comandant al jandarmilor români din Kossovo, nu am pierdut absolut niciun om, chiar dacă am participat la lupte şi, mai mult, niciun criminal de război nu a scăpat de sub paza noastră

Ce îi place

Îmi place să citesc foarte mult şi pot spune că am de foarte mult timp această pasiune. Pe de altă parte, în timpul liber, merg la pescuit, fac sport şi sunt un filatelist înrăit. Nu am timbre de mare valoare, dar sunt strânse din toate colţurile lumii şi sunt mândru de ele

Ce nu îi place

Nu suport minciuna şi lipsa de caracter, şi am încercat aceste aspecte încercând eu însumi să ofer un model în acest sens. Pot spune că apreciez un om cu caracter mai mult decât unul deosebit de inteligent, dar fără calităţi morale. Îmi place să fiu un exemplu pentru oamenii mei şi nu le cer altceva decât ceea ce pot face şi eu

Profil

Născut: 12,04,1966

Familie: căsătorit, un copil

Studii: Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Bucureşti

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Colonelul_Mircea_Olaru_-jandarmul_care_i-a_infruntat_pe_sarbi_0_203379734.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jandarmii gălăţeni îşi vând câinii de serviciu

Criza pare să afecteze şi situaţia câinilor de serviciu de la instituţiile de ordine publică din subordinea Ministerului de Interne, care sunt „disponibilizaţi", ca şi ceilalţi bugetari. Inspectoratul de Jandarmi Galaţi a lansat anunţul de organizare, pe data de 21.06.2010, ora 13.00, a unei licitaţii deschise cu strigare pentru "valorificarea unui mijloc fix - câine de serviciu". A fost elaborată şi o documentaţie de participare la licitaţie, care costă 10 lei. Pentru că este posibil ca de la prima licitaţie Inspectoratul de Jandarmi să nu scape de "mijlocul fix", au mai fost programate alte două licitaţii: "faza a 2-a - pe 21.07.2010, ora 13.00 şi faza a 3-a, pe 29.07.2010, ora 13.00".

La rândul său, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, anunţă "casarea" unui „câine rasa ciobănesc german, sex masculin, cu vârsta de 9 ani". În acest caz, operaţiunea este realizată în baza Instrucţiunii MAI nr. 167/30.06.2009, privind „scoaterea din funcţiune, valorificarea şi casarea bunurilor apaţinând MAI". Practic, în acest caz nu va fi organizată o licitaţie, IPJ Galaţi cedând cu titlu gratuit ciobănescul german. Potrivit şefului Serviciului Logistică din cadrul IPJ Galaţi, comisarul Andrei, în cazul ciobănescului german este vorba şi de ajungerea la vârsta pensiei şi cel care a depus cerere pentru preluarea câinelui este poliţistul ce l-a avut în grijă. Totuşi, credem că în cazul „câinelui poliţist" este vorba despre o „pensionare anticipată", iar în cazul „câinelui jandarm" despre o „concediere", dat fiind că poliţiştii se plâng că nu prea mai au nici fonduri de benzină, cu atât mai puţin pentru hrana câinilor de serviciu.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/si-cainii-se-restructureaza-nu-i-asa-188858.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fostul comandant al Jandarmeriei, acuzat de fals

Corpul de Control din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a sesizat Parchetul Militar Iaşi în legătură cu mai multe presupuse infracţiuni comise de colonelul în rezervă Vasile Harabagiu, fost comandant al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Galaţi. După 20 de ani în care s-a aflat la comanda jandarmilor gălăţeni, Harabagiu este acuzat de fals, uz de fals şi neglijenţă în serviciu. Reprezentanţii ministerului de resort susţin că Vasile Harabagiu a folosit nelegal două maşini de serviciu în perioada 30.05.2006-31.03.2009, cauzând instituţiei o pagubă de 9.908 lei.

Procurorii au considerat însă că acuzaţiile sunt nefondate şi au dispus încetarea urmării penale împotriva colonelului. „Cercetarea a fost făcută cu rea credinţă şi a fost menită să îl descrediteze", ne-a declarat Biatrice Martiş, avocata fostului comandant al IJJ Galaţi. Toată povestea a pornit de la faptul că Vasile Harabagiu are domiciliul în Tecuci şi făcea naveta zilnic întrucât sediul Jandarmeriei este la Galaţi. Corpul de control al Ministerului de Interne a concluzionat că fostul comandant a efectuat nejustificat 81 de curse totalizând 7.584 de kilometri. „Miza acestei acţiuni este gradul de general, pe care Vasile Harabagiu are dreptul să-l primească, dar ministerul refuză să i-l acorde pentru că nu vrea să-i mărească pensia", susţine avocata Biatrice Martiş.

La rândul său, colonelul Vasile Harabagiu ne-a declarat că nu a consemnat toate deplasările pentru că acestea vizau deplasări în sprijinul oamenilor din localităţile afectate de inundaţii. Direcţia Generală de Control a cerut în justiţie retrimiterea dosarului la Parchet.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Fostul_comandant_al_Jandarmeriei-acuzat_de_fals_0_304169761.html

Link to comment
Share on other sites

Deci, o data la doua saptamani a folosit masina sa se duca acasa, nejustificat. Sau sa vina la servici. Mda, tare dosar, dar si mai haioasa acuzatie! In locul colonelului ceream decontarea a 81 de deplasari Galati-Tecuci cu taxi-ul...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mihaela Crişan - singurul comandant-femeie din Jandarmeria Galaţi

„La Academie, eram trei fete într-o clasă de 22 de băieţi. Da, te simţi rătăcită într-o lume a bărbaţilor”. Mihaela Crişan, 24 de ani, tocmai a absolvit şcoala de ofiţeri din cadrul Academiei de Poliţie, arma Jandarmi, şi a fost numită comandant al grupei a III-a în cadrul Jandarmeriei gălăţene.

Pentru gradul de ofiţer a fost Mihaela pregătită, aşa că nimeni nu are motive să se mire că o „boboacă” trece în fruntea unei întregi grupe de luptători: „Am şi o fată la mine în grupă, o cunosc de când făceam practică aici. Oricum, şi fostul comandant, şi ceilalţi colegi au spus că mă vor sprijini”. Mihaela este optimistă.

Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al instituţiei, explică: „Ca şef, ea va avea rol de coordonator, va comunica prin staţie cu ceilalţi şi le va spune ce au de făcut, în momentul unei demonstraţii publice, de pildă. Treaba ei nu este să intervină direct, ci să aibă privirea de ansamblu”.

„În Academie”, intervine şi Mihaela, „noi învăţam mai ales autoapărare. Acum urmează să capăt experienţă, să merg pe teren”.

Jandarmii se pregătesc să nu îi lase timpi morţi tinerei care asta şi-a dorit: o carieră specială, într-o facultate specială, la o armă cu totul deosebită. „Nu am vrut să fiu al 10.000-lea economist. Nici absolvent de ASE, nici avocat, cum se făceau toate colegele mele de clasă. Am ales Academia”.

Planurile Jandarmeriei Galaţi în privinţa Mihaelei Crişan, noul comandant a Grupei a III-a, nici nu au început bine să se desfăşoare. Tânăra nu va avea foarte mult timp la dispoziţie să se acomodeze cu noii colegi, spune Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al instituţiei: „Mihaela va pleca trei luni, la Bucureşti, pentru un prim stagiu de pregătire. Apoi vor urma altele, pentru că trebuie să se perfecţioneze încontinuu, altfel nu poate creşte în funcţie. În plus, pentru ea este esenţial să facă şi un master pe management, ca să poată de asemenea să avanseze cât mai mult în carieră”.

Ori are nervi de oţel, ori tânăra este prea prinsă în vârtejul creat în jurul ei. Dumneavoastră decideţi, după ce citiţi micro-interviul care urmează:

Reporter: Încă trei luni departe de familie.

Mihaela Crişan: M-am obişnuit. După trei ani la Academie, deja mi se pare puţin.

Reporter: Absolventă şi eşti deja şefă. Peste băieţi!

Mihaela Crişan: Da, dar este mai simplu. La Academie am făcut exerciţii, şi am fost la un moment dat şefă peste o grupă de 31 de fete. Sunt atât de curioase, mai stângace, dar foarte ambiţioase! Ele vor mereu să ştie amănuntele, ce este în spatele unui ordin… Cu băieţii nu este aşa - lor le comunici şi gata, trec la treabă. Dar în grupa mea actuală am şi o fată, cu multă experienţă în intervenţii.

Reporter: De ce crezi că băieţii sunt cei care ocupă cu preponderenţă posturile din operativ?

Mihaela Crişan: Calităţile unui băiat sunt mult mai „pe cerinţe” decât ale fetelor.

Reporter: Fetele nu se pricep la fel de bine ca băieţii la intervenţii?

Mihaela Crişan: Fetele muncesc mai mult, ca să poată face faţă. Suntem într-o lume a băieţilor. Dar aici, în Jandarmerie, suntem deopotrivă colegi, dar şi şefi şi subordonaţi. Nimeni nu uită ierarhia.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ofiterul_Mihaela_Crisan_-_singurul_comandant-femeie_din_Jandarmeria_Galati__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jandarmii gălăţeni vor primi locuinţe de serviciu

Consiliul Local va aproba în următoarea şedinţă a forului deliberativ local un proiect de hotărâre privind acordarea a 26 de locuinţe de serviciu pentru jandarmi după ce unitatea din Tecuci s-a mutat la Galaţi.

În urma reducerilor bugetare din ultima perioadă, unitatea de jandarmi din municipiul Tecuci s-a mutat în municipiul Galaţi. Ca urmare, 50% din personalul comandamentului unităţii efectuează naveta zilnic între cele două localităţi.

Pentru a rezolva situaţia, autorităţile locale au luat decizia trecerii în administrarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi a tronsonului 1 din blocul A4 situat pe strada Traian nr.93 din Galaţi format din 26 apartamente, din care: 13 apartamente cu 2 camere, 7 apartamente cu 3 camere şi 6 apartamente cu 4 camere.

Hotărârea va fi ulterior înaintată prefectului pentru promovarea unei hotărâri de Guvern care să consfinţească această stare de fapt.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Jandarmii_vor_primi_locuinte_de_serviciu_0_350964969.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Jandarmii navetişti mai au de aşteptat până vor primi locuinţe de serviciu

Cele 24 de apartamente promise de Primăria Galaţi jandarmilor care fac naveta de la Tecuci nu pot fi date în folosinţă. Banii care au fost daţi de statul român pentru modernizarea blocului A4, de pe strada Traian, trebuiau folosiţi pentru crearea de locuinţe persoanelor care au fost evacuate din casele retrocedate.

Scările sunt finalizate, utilităţile sunt trase, însă jandarmii stau fără locuinţe de aproape un an. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a promis ca va grăbi lucrurile astfel încât jandarmii să se mute cât mai repede în casă nouă. Este vorba de 13 apartamente cu două camere, şapte apartamente cu trei camere şi şase apartamente cu patru camere.

„Tronsonul 1 al blocului A4 este rezervat lor. Trebuie să găsim o variantă legală pentru a le repartiza aceste locuinţe. O soluţie ar fi ca hotărârea de Guvern, în baza căreia s-au dat banii, să fie modificată. Banii au fost daţi cu o ţintă clară: locuinţe sociale pentru persoane care au pierdut casele pe Legea 10. Jandarmii nu se încadrează la această poziţie şi ca atare, documentaţia este mai costisitoare”, a spus Ciumacenco.

Reamintim că masura de a acorda 26 de apartamente jandarmilor a fost luată de Consiliul Local, în noiembrie 2010, întrucât unitatea din municipiul Tecuci s-a mutat în municipiul Galaţi şi 50 la sută din personalul comandamentului unităţii efectuează naveta între cele două localităţi.

„Sunt foarte mulţi care au domiciliul stabil în Tecuci şi sunt detaşaţi cu serviciul la Galaţi. Salariile lor au scăzut şi au nevoie de ajutor. Juriştii Primăriei lucrează la acest caz astfel încât jandarmii să se multe în blocul A4”, a încheiat viceprimarul.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Gălăţeanul Mircea Olaru - printre cel mai bine plătiţi şefi de jandarmi din ţară

Inspectorul şef al Jandarmeriei Galaţi se situează pe locul 3 într-un clasament al salariilor pe care le încasează şefii unităţilor de jandarmerie din ţară, informează site-ul Econtext.ro. Potrivit sursei citate, cel mai mare salariu este încasat de Marian Ureche, inspectorul şef al Jandarmeriei din Constanţa, care obţine venituri salariale în valoare de 7.103 lei pe lună. Pe locul doi se situează Constantin Florea, inspectorul şef al Jandarmeriei Dolj, care are un salariu lunar de 6.501 lei, pe locul trei clasându-se şeful jandarmeriei din Galaţi, Mircea Olaru, cu un salariu lunar de 6.191 lei. La polul opus se situează inspectorul şef al jandarmeriei din Harghita, maiorul Dan Iamandi, care primeşte, în medie, 2.887 lei pe lună.

econtext.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Dănuţ Vasilică - noul comandant al Jandarmeriei Galaţi

Sediul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi găzduieşte mâine activitatea de predare-primire a funcţiei de inspector-şef al Jandarmeriei Galaţi în prezenţa unei comisii de la Jandarmeria Română.

Domnul locotenent-colonel Dănuţ Vasilică (40 de ani) este împuternicit să exercite atribuţiile funcţiei de inspector-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi ca urmare a numirii domnului colonel-doctor Mircea Olaru pe funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române.

În funcţia de prim-adjunct al inspectorului-şef al IJJ Galaţi este maiorul Cătălin Bucă, care până în prezent a ocupat funcţia de Şef al Serviciului Management Operaţional din cadrul aceleaşi instituţii.

CV-ul lui Dănuţ Vasilică, noul comandant al IJJ Galaţi

Între anii 1995-1996, militarul (născut pe data de 3 martie 1972) este comandant de pluton recruţi, trecând apoi – între anii 1996-2001 – în funcţia de comandant de companie ordine publică; anul 2001 îl găseşte în postura de comandant de detaşament mobil (până în 2003).

Timp de doi ani, până în 2005, Dănuţ Vasilică este comandant de detaşament ordine publică, pentru ca apoi, până în 2009 să treacă şef serviciu organizare şi coordonare misiuni. Începând din decembrie 2009, este prim-adjunct al inspectorului-şef.

Noul comandant al IJJ Galaţi este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, din Bucureşti, promoţia 1995 şi are studii postuniversitare de specializare în „Ştiinţe penale” în cadrul Academiei de Poliţie (1999).

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Dănuţ Vasilică a trecut examenul de inspector şef

De ieri, 27 iulie 2015, colonelul Dănuţ Vasilică este Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

„În urma examenului susţinut la data de 15 iulie a.c, la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, începând cu data de 27 iulie, a.c., domnul colonel Dănuţ Vasilică a fost numit în funcţia de inspector şef I al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Până la această dată, domnul colonel Dănuţ Vasilică a îndeplinit funcţia de împuternicit inspector şef, iar ulterior a fost desemnat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de inspector şef”, potrivit Compartimentului de Informare, Relații Publice și cu Publicul.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Şeful Jandarmeriei Galaţi a trecut în rezervă

După 25 de ani de carieră militară, dintre care opt la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, colonelul Dănuţ Vasilică a decis să se retragă. 31 august a fost, oficial, prima zi de pensie a celui care a condus una dintre cele mai importante structuri cu atribuţii pe linia siguranţei publice din judeţ. 

Colonelul Dănuţ Vasilică, de luni, 31 de august, în rezervă, are o carieră de un sfert de veac exclusiv în slujba Jandarmeriei Galaţi, la care se adaugă cei patru ani de studiu la Academia de Poliţie, absolvită în 1995, în urma cărora a devenit ofiţer de carieră. Cel care de ieri este fostul şef al Jandarmeriei Galaţi a fost, pe rând, comandant de companie de ordine publică, comandant de detaşament mobil, comandant de detaşament de ordine publică şi şef al Serviciului de Organizare şi Coordonare Misiuni. Din anul 2009 a îndeplinit funcţia de prim adjunct al inspectorului şef al IJJ Galaţi, șef de Stat Major, iar din 2012 pe cea de inspector șef. Rămasă vacantă, funcţia de comandant al Jandarmeriei Galaţi va fi asigurată, până la noi dispoziţii, din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei, de cel care până acum a fost prim adjunctul inspectorului şef, colonelul Cătălin Bucă. 

Cine este colonelul Bucă 

În vârstă de 44 de ani, colonelul Cătălin Bucă este unul dintre cei mai titraţi ofiţeri pe care îi are Jandarmeria Galaţi la acest moment. Absolvent al Academiei Forţelor Aeriene, activează în cadrul Jandarmeriei Române din 2005 şi a îndeplinit o varietate de funcţii care i-au permis ca la 38 de ani să devină numărul 2 în Jandarmeria Galaţi. A fost, pe rând, comandant de pluton, ofiţer specialist în cadrul Statului Major şi şef al Serviciului Management Operaţional. A absolvit două cursuri în Statele Unite ale Americii, ambele finalizate ca şef de promoţie şi a comandat două exerciţii militare internaţionale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Un nou inspector șef interimar

Jandarmeria Galați are un nou inspector șef interimar. Colonelul Florin Simionel, până în prezent adjunct pentru Logistică în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi, a preluat conducerea Jandarmeriei, după trecerea în rezervă a fostului inspector șef, colonelul Dănuț Vasilică. Simionel va conduce IJJ Galați până la organizarea concursului de ocupare a funcției.

Colonelul Florin Simionel a participat în perioada februarie-septembrie 2019, la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operații Afganistan unde a îndeplinit, până în luna mai 2019, funcția de comandant al Contingentului 11 jandarmi, ulterior fiind numit șef al echipei Train Advise and Assist (TAA). Misiunea a avut rolul de a întări și pregăti Poliția Națională Afgană, cât și de a rezolva unele deficiențe logistice ale forțelor de poliție afgane, prin consiliere și îndrumare metodică.

Colonelul Florin Simionel a fost decorat cu "Emblema de onoare a MAI cu insemne de război" și cu medalia SUA "Meritorius Service Medal", pentru misiunea pe care a îndeplinit-o în Afganistan.

Pro Lider FM

Link to comment
Share on other sites

  • dcp100168 changed the title to Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi

Cei mai tineri jandarmi au început stagiul

Un grup de 13 elevi ai școlilor militare de subofițeri de jandarmi Drăgășani și Fălticeni a sosit la Jandarmeria Galați pentru a efectua primul lor stagiu de practică, la scurt timp după depunerea jurământului militar. Pe parcursul următoarelor patru luni, tinerii jandarmi vor lucra alături de structurile de ordine publică, precum și cu cele de pază și protecție instituțională din Galați, Tecuci și Târgu Bujor. La finalul stagiului, elevii vor fi evaluați de tutorii profesionali, care vor analiza implicarea lor în activitățile desfășurate, abilitățile dobândite și capacitatea de a aplica noile cunoștințe. ,,Le dorim succes și implicare în actul de învățământ” a declarat un reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați într-o postare pe pagina lor oficială de Facebook.

expressdedunare.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.