Jump to content

Expoziţie de pictură naivă la CCDJ


dcp100168

Recommended Posts

Expoziţie de pictură naivă la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”

De astăzi, 15 aprilie, gălăţenii pot vizita expoziţia de pictură naivă ce se va deschide, de la ora 13,00, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Salonul Naţional de Artă Naivă „Înviere şi lumină”, organizat de Centrul Cultural, a ajuns la ediţia a VI-a. Pictori de artă naivă, iconari şi sculptori din mai multe zone ale ţării îşi vor expune lucrările la Galaţi până la mijlocul lunii mai. Cele mai valoroase exponate vor fi premiate de un juriu de specialitate.

http://www.viata-libera.ro/articol-Expo ... %9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Salonul Naţional de Artă Naivă"Înviere şi lumină", la ediţia a VI-a

În spiritul sărbătorilor pascale, oraşul de la Dunăre organizează în perioada 15 aprilie -17 mai 2009, cea de-a -VI - a ediţie a Salonului Naţional de Artă Naivă „Înviere şi lumină”, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa pictori de artă naivă, iconari şi sculptori din cele mai reprezentative zone ţării. Au răspuns afirmativ, la invitaţia Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, artişti din Brăila, Neamţ, Vaslui, Timiş, Ploieşti, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Galaţi. Tema generală a expoziţiei a lăsat şi în acest an libertatea deplină în alegerea tehnicii şi a subiectelor de către participantul la manifestare. Fiecare expozant, persoana fizică sau reprezentant al unei Şcoli de Artă, participă cu câte trei lucrări de fiecare, urmând ca dintre picturile sau icoanele trimise, membrii juriului să selecteze cele mai reprezentative lucrări. „Lucrările premiate vor rămâne în patrimoniul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi. Lucrările expuse nu vor fi etichetate cu premiile obţinute deoarece pe parcursul expoziţiei publicul vizitator urmează să desemneze una dintre lucrări pentru a primi premiul de popularitate”, a precizat Laura Panaitescu, referent in cadrul Secţiei Cercetare, Conservare şi Valorificare a Creaţiei şi Tradiţiei Populare. Valoarea premiilor acordate in acest an se ridică la 1.200 lei. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Înscrieri la Salonul Naţional de Artă Naivă 2012

In perioada 11 aprilie - 22 mai va avea loc Salonul National de Arta Naiva "Inviere si Lumina", care a ajuns la editia a IX-a. Specificul acestei expozitii lasa libertatea deplina a autorilor in alegerea tehnicii si propune participantilor o tema generoasa privind obiceiurile de primavara si Sfintele Sarbatori Pascale. Numarul maxim de lucrari care pot fi trimise este de trei si vor fi primite pana in data de 6 aprilie. Pentru fiecare sectiune, cele mai bune picturi vor fi premiat astfel, premiu I - 400 de lei, premiul II - 200 de lei , premiul III - 100 de lei. Acest eveniment este organizat de Centrul Cultural "Dunarea de Jos" Galati in colaborare cu Protoieria Galati si Directia Judeteana de Cultura si Patrimoniul National Galati si face parte din programul INNOCENS.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Salon Naţional de Artă Naivă la Galaţi

Odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale, Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” Galaţi organizează în perioada 11 aprilie – 22 mai cea de a IX-a ediţie a Salonului Naţional de Artă Naivă „Înviere şi Lumină!”, manifestare derulată prin programul „Innocens”.

Acest eveniment va începe la ora 13 şi vor participa pictorii şi iconarii deja consacraţi, dar şi pictori naivi şi iconari care expun pentru prima oară pe simezele CCDJ. La ediţia din acest an a Salonului Naţional de Artă Naivă „Înviere şi Lumină” au răspuns invitaţiei centrele culturale judeţene din Giurgiu, Timişoara, Caraş-Severin, Bacău, Iaşi, Brăila, Bucureşti şi Galaţi.

”În ceea ce priveşte juriul, acesta este alcătuit din specialişti, cu o bogată experienţă în arta plastică în general, pictura naivă şi icononografia, precum şi în realizarea de expoziţii naţionale şi internaţionale: pc. pr. Ionel Eugen Buruiană (Protoieria Galaţi) - preşedinte, Mariana Buruiană (Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Galaţi), Olimpia Ştefan şi Ionuţ Mitrofan (Şcola de Artă a CCDJ) şi Anişoara Ştefănucă (şef Secţia Cercetare, Conservare şi Valorificare a Creaţiei şi Tradiţiei Populare a CCDJ Galaţi)” se arată în comunicatul trimis de reprezentanţii Centrului Cultural.

În cadrul Salonului Naţional de Artă Naivă „Înviere şi Lumină” vor fi acordate premiile I, II şi III, atât pentru icoană, pictură naivă cât şi pentru sculptură, în funcţie de calitatea lucrărilor expediate. Juriul poate redistribui premiile către o altă secţiune, în cazul în care rămân premii neacordate.

Pentru a întregi atmosfera de sărbătoare şi pentru a pune astfel în valoare specificul etnofolcloric al zonei noastre, la vernisajul Salonului de Artă Naivă „Înviere şi Lumină!” vor participa grupurile folclorice „Cununiţa Satului”, din comuna Lieşti, coordonat de părintele Gabor Titi, şi din Odaia Manolache - comuna Vânători, coordonat de Ecaterina Hulea.

De asemenea, în aceeaşi zi, Sala Rondă a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi va găzdui şi vernisajul expoziţiei personale a pictorului naiv Ioan Haric, expoziţie care include lucrări realizate în ulei pe pânză, într-o tuşă inconfundabilă a autorului. Trebuie precizat că această expoziţia de autor este premiul oferit de CCDJ, în cadrul ediţiei a VIII-a Salonului Naţional de Artă Naivă „Înviere şi Lumină!”, din 2011.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

A IX-a ediţie a Salonului Naţional de Artă Naivă şi-a desemnat câştigătorii

Salonul Naţional de Artă Naivă şi-a deschis porţile pentru publicul gălăţean, dar şi-a stabilit şi câştigătorii.

La categoria de Artă Naivă, Maria Margos din Bacău a luat locul I, cu lucrarea „La fântâna lui Mitică”, poziţia a doua fiind obţinută de Mircea Cojocaru, cu lucrarea „Nuntă în sat”, iar poziţia a treia a fost ocupată de Catinca Popescu, cu lucrarea „Visătoarea”.

În ceea ce priveşte secţiunea icoane, premiul I a fost obţinut de Gheorghe Părăscan, iar la sculptură premiile au fost câştigate de Iulian Buduru şi Costel Tănase. Au mai fost acordate două premii, de către Protoieria Galaţi, lui Dănuţ Lificiu, iar premiul acordat de Direcţia de Cultură şi Patrimoniu pentru cel mai bun debut a revenit elevei de la Şcoala de Artă, Maria Şavlovschi. Lucrările câştigătorilor, dar şi ale celorlalţi participanţi, vor putea fi admirate până pe data de 22 mai.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.