scorpya Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Azi 15 aprilie,in jurul pranzului suna la usa.Ma uit pe vizor si desi vad o fata necunoscuta deschid.In fata mea vad o doamna cam la 40 de ani cu un rucsac rosu in spate,si mi seprezinta ca fiind de la o fundatie de ajutorare al carei nume nu l-am retinut din pacate.Deja ma pregateam sa scot portofelul sa dau si eu un mic ajutor...dar surpriza!D-na respectiva ma intreaba daca nu cumva stiu prin bloc vreo familie nevoiasa cu multi copii sau pe cineva care ar avea nevoie acum in ajun de Paste de un ajutor.Am ramas cu gura cascata va spun!Am stat si m-am gandit daca am intradevar pe cineva in bloc care ar avea nevoie de asa ceva si mi-am amintit de o vecina care de cativa ani buni este invalida si care din cauza greutatii si a caruciorului de care depinde nu a mai iesit de foarte mult timp afara din casa,si care acum vreo 6 luni a ramas si vaduva.I-am spus d-nei unde sta si am inchis usa facandu-mi cruci si mirandu-ma ca in Romania se mai intampla si lucruri bune si mai sunt si oameni cu suflet care nu fac aceste acte de caritate numai ptr publicitate.
Relu Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Bre, să dea Domnul să fie cum spui ... Nu zic mai multe, că e Săptămâna Mare...
scorpya Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Oare sa ma fi inselat?Na m-ai pus pe ganduri...acum zi daca tot stii ceva
Relu Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Citind cele de mai sus, mi-am adus aminte de un caz oarecum asemănător ... prin '87, eram militar, la Călăraşi... tot aşa, o femeie, sub pretextul că ajută o bătrânică neputinciasă, folosea gospodăria femeii drept ascunzătoare pentru lucruri furate...Acu', să nu vorbesc cu păcat... toţi ştim şi vrem să ajutăm pe cineva şi chiar sunt oameni care ar vrea să-şi ajute semenii ... dar un pic de vigilenţă n-ar strica...
riaji Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Am patit si eu o chestie asemanatoare. Faza e ca nu cunosc atat de bine vecinii, si oricum nu i-as fi dat prea multe detalii..
scorpya Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 M-am usurat!M-ati pus pe ganduri si m-am dus la vecina sa o intreb,mi-era acuma sa nu o am pe constiinta,sa nu-i fi furat din casa sau stiu eu...Nu i-a deschis usa
corbu Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Cel mai simplu este ca persoanele respective sa fie indrumate direct catre orfelinate sau azile. Nu catre biserica. Nu catre o biserica ortodoxa. Nu vor sa se complice cu strangerea si distribuirea de ajutoare in haine sau obiecte (am fost refuzat la doua biserici din Galati cand am vrut sa donez haine) :? . Preotii ortodocsi se descurca mai bine si comod cu bani. CASH. Nu conteaza moneda, se accepta orice valuta. Atentie insa, tva-ul nu se deduce... :roll:
frger Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 M-am usurat!M-ati pus pe ganduri si m-am dus la vecina sa o intreb,mi-era acuma sa nu o am pe constiinta,sa nu-i fi furat din casa sau stiu eu...Nu i-a deschis usa Asa ca te-ai linistit ?!!
Recommended Posts