Jump to content

Recommended Posts

Posted
Sunt frumosi, initiativa laudabila.

Dacă n-ar fi costat Primăria 2.000 de lei bucata, când găseşti peste tot cu 600 de lei. Aşa, e o simplă "afacere cu statul" a cuiva...

Posted
Asta nu stiam, vroiam sa fac o alta remarca: la cati urangutani circula pe strazi si parcheaza aiurea, palmieri ne mai trebuiau.

mi-o luasi inainte...voiam si eu sa remarc palmierii. intrebarea care se impune - ce fructe produce aceasta rasa de palmieri ? (ca sa putem paria cat vor rezista) :lol:

Posted

palmierii ne mai lipseau ca sa fim intradevar o tara bananiera.nu vreau sa fiu prea carcotas dar in conditiile in care primarica galati nu a investit nimic pe faleza,in conditiile in care suntem un oras extrem de poluat,prafuit,anost,imputit exact palmieri ne trebuiau.si apropo: din punct de vedere estetic si arhitectural cu ce se asorteaza? cu daramaturile din centrul istoric pe post de monumente de arhitectura?sau poate galatiul a inceput sa semene cu dubai sau monte carlo si nu am sesizat noi...nu este vorba de cat au costat desi sunt ferm convins ca cineva a mai dat un tunuletz cu bani publici.este vorba ca atunci cand toata lumea este ingrijorata cu privire la viitorul locului de munca, cand micii patroni se iau de cap cum sa mai scoata camasa si de unde sa mai inventeze bani si pentru aberatia lu' pogea, cand imbecilul asta de primar ne explica ca orasul este prafuit si 45000 de cetateni (adica cam 20% din populatie) au suferit anul trecut de diverse afectiuni pulmonare datorate poluarii si prafului pentru ca el nu are bani sa spele strazile .....in perioada asta exact palmieri ne trebuiau.hai mai ca mai merita un mandat....cand naiba o sa scapam de retardatul asta?cu banii pe un singur palmier cati copaci autohtoni se plantau?ca sa nu mai vorbim ca plantatiile romanesti mai dau de mancare la cateva familii ale salariatilor de acolo.mai avem putin si incep plopii sa faca puf....o alta problema "rezolvata" de adormitul asta de primar.o alta problema "rezolvata" de preacapabila noastra primarie:locurile de joaca pentru copii.ma intreb (retoric binenteles) daca are sa se intample un accident cu un copil care se joaca in parcurile noastre pe cine putem sa tragem la raspundere.locurile de joaca pentru copii sunt o chestiune privita cu foarte multa seriozitate de autoritatile din tarile europene.tot mobilierul si accesoriile special destinate locurilor astea sunt special proiectate si executate pentru siguranta micutilor.cred ca fieroaicele sinistre pe post de balansoare sau tobogane si pietrele care tin locul covoarelor speciale antisoc sunt doar o gluma proasta.dar binenteles ca inteligentul nostru primar s-a gandit doar la palmieri.mi-e rau.....

Posted

Palmieri la malul Dunarii

Pe cea mai importanta artera de circulatie din Galati, Bulevadrul Brailei, au fost plantati, joi, palmieri, informeaza Agerpres. Potrivit directorului Serviciului Administrarea Domeniului Public (SADP) Galati, Eduard Grosu, s-au plantat opt palmieri, intre 1,5 si 2 metri inaltime, fiecare in valoare de 2.000 de lei. Eduard Grosu a precizat ca pretul, desi pare cam ridicat, este justificat prin faptul ca palmierii sunt aclimatizati si pot rezista si la temperaturi de -18 grade Celsius. SADP Galati mai pregateste locuitorilor si alte surprize: 12 palmieri pitici, dar si alte plante speciale ornamentale, care vor fi folosite la amenajarea a sase puncte de atractie din oras. Potrivit lui Eduard Grosu, in total, pentru achizitia palmierilor si celorlalte plante exotice ornamentale s-au alocat 12.000 de euro, fonduri provenite de la bugetul local. Pentru achizitionarea acestora nu s-a organizat licitatie, ci s-a apelat la studiu de piata si de oferte, dupa care s-a identificat o firma furnizoare din Constanta, cu care SADP Galati a mai lucrat si in trecut.

Posted

Comunitarii, cu ochii pe palmieri

Palmierii vor fi păziţi de Poliţia Comunitară, lucru oarecum neobişnuit pentru un oraş care se doreşte a fi civilizat. Potrivit declaraţiei directorului Poliţiei Comunitare, Cristian Gâscă, cu ochii pe frumoasele plante exotice vor sta atât patrule de poliţişti comunitari, cât şi unul sau doi agenţi care sunt repartizaţi pe acel sector. ”Într-o ţară normală, civilizată, nu ar fi trebuit să stea Poliţia cu ochii pe palmieri. Nu ar fi trebuit să fie aşa ceva. Dar ăştia suntem... Mulţi dintre gălăţeni s-au apucat să fure şi flori de pe domeniul public, mai exact magnolii, chiar din faţa Primăriei. Am dat foarte multe amenzi din această cauză. Educaţia este o mare problemă pentru gălăţeni. Mulţi sunt corigenţi la acest capitol”, a declarat Cristian Gâscă.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=5

Posted

Chelul şi tichia de mărgăritar ;)

Palmierii de pe strada Brăilei

* Edilii Galaţiului sfidează recesiunea şi pe contribuabili * Pe „Wall Street-ul” gălăţean au răsărit opt palmieri * Cumpăraţi cu 20 de milioane (lei vechi) bucata * Un „chilipir” care nu putea fi ratat nici măcar în vremuri de criză financiară * Lumea nu prea apreciază „darea de mână” a edililor * Dimpotrivă! * Pe internet se vând palmieri la un sfert din preţul celor achiziţionaţi de ADP

Ne pregătim să sărbătorim Paştele cu o stare de spirit în care bucuria şi pacea sufletească, specifice acestui moment, sunt ştirbite de vremurile tulburi prin care ne e dat să trecem. Încercăm, dar nu avem cum să uităm că mii de oameni au rămas sau sunt pe cale să devină şomeri, că zilele combinatului siderurgic sunt numărate, că statul nu ştie cum să ne mai mulgă încă o dare din tot mai puţinul nostru, în numele unui buget „de criză”. Austeritatea a devenit stare de spirit, aşa că nu-i de mirare şocul provocat trecătorilor de palmierii pe care lucrătorii ADP-ului îi plantau joi, 16 aprilie, pe strada Brăilei. Da, aţi citit bine, edilii noştri, pe post de iepuraş, ne-au cadorisit cu palmieri!

Consternaţi, câţiva gălăţeni au sunat la redacţie pentru a-şi exprima indignarea: „Este pur şi simplu sfidător ! Din banii pensionarilor care şi-au plătit primii impozitul local şi care acum n-au ce pune pe masa de Paşti, ei cumpără palmieri?! În loc să cheltuiască banii ăştia pentru spitale, pentru curăţenie, că te îneacă praful ridicat de vânt în chiar centrul oraşului, şi pentru câte alte necesităţi ?! Aşa ne trebuie, că doar de-aia i-am ales, ca să dea un aer exotic acestui oraş !” ne-a declarat furios Emilian Rezeşanu, profesor pensionar. Un alt interlocutor, Răzvan Penciu, economist, a fost şi mai categoric: „Ne mai lipsesc nişte maimuţe, dar ăştia sunt în stare să le cumpere, că au la dispoziţie banii fraierilor care aleargă la Administraţia Financiară”. Şi citatele pot continua, însă nu toate pot fi redate, deoarece, în cazul unor interlocutori mult prea furioşi, limbajul a scăpat de sub control.

Sigur că imediat am alergat să vedem cu ochii noştri minunea palmierilor răsăriţi pe dealul Ţiglinei. Acolo, directorul Administraţiei Domeniului Public, Eduard Grosu, ne-a relatat încântat că palmierii „cu pricina” au fost un chilipir: „Am dat undeva la douăzeci şi ceva de milioane (lei vechi n.n.) pe bucată şi sunt opt de toţi. Pot să vă spun că, la Constanţa, s-au luat şi cu 50 – 60 de milioane. Deci eu când am plecat pe ideea asta, am zis ca totul să fie la minim, ca să nu fie discuţii. (…). Nu ştiu cât se ridică toată cheltuiala, dar sunt opt palmieri… ne-am încadrat undeva la 10.000 – 12.000 de euro pentru porţiunea asta de scuar”. „O să fie şi flori. Am făcut şi la Inelul de Rocadă instalaţia de irigare, aşa ca la carte, cu temporizator, cu programator ca să iasă şi să ude tot scuarul. O să facem şi o rocărie (de la cuvântul rocă - n.n) combinată cu plante, cu arbuşti frumoşi, cicas, care sunt la înălţimea de un metru, un metru şi ceva, pe care îi aducem tot astăzi şi cu gazon, plus yuca pe margini, o să fie frumos. Şi ne oprim !” Era şi timpul am zice, tot cu gândul la contribuabilul, care deşi iubitor de frumos, dacă nu şi-l permite din cauza vremurilor grele, chibzuit, renunţă în favoarea altor necesităţi, aşa cum sugera şi dl Rezeşanu.

Povestea asta cu palmieri înconjuraţi de cicas şi yuca, ca într-o grădină de milionar în dolari, ne aminteşte de o alta asemănătoare, cu un „brad frumos” şi scump al dracului, închiriat astă-iarnă „pentru bucuria copiilor” şi… a părţilor contractante, cu nu mai puţin 300 de milioane de lei vechi. Risipa a fost evidentă, chiar dacă pe atunci aveam în faţă un an cu perspective economice mai bune, nicidecum recesiune. Dar apropo de perspective, dacă până la iarnă mai rămâne ceva din bugetul local, directorul ADP ne promite înlocuirea palmierilor cu brazi naturali şi împodobiţi pe deasupra. Dar până atunci: „Primăria are o idee de fântâni arteziene intercalate cu spaţii verzi, pe scuar. E doar o idee, însă rămâne să vedem dacă se poate, din punct de vedere al bugetului”, mai spune dl Grosu.

Ei, cum să nu se poată ? Nici Agathon, părintele aclimatizării palmierilor în România, n-ar fi sperat ca aceştia să ajungă să crească şi pe dealul Ţiglinei. „Dacă vrei poţi !” Mai ales când sunt atâtea firme interesate să mai facă un ban cu statul… Mai ales la Galaţi. Apropo, pe site-ul CaseSiGradini.ro am găsit palmieri cu înălţimea de trei metri, la preţul de 125 de euro! Adică un sfert din preţul de chilipir al ADP. Şi am oprit căutarea, că găseam şi mai ieftini… Cât despre fântâni şi alte bucurii, poate face o excursie şeful ADP la V-urile din centru. Să vadă cum stau bazinele goale.

http://www.viata-libera.ro/articol-Palm ... lei_2.html

Posted

Pe cat facem pariu ca la urmatoarele alegeri, 3 sferturi din electoratu` Nicolae il va realege, iar unu dintre de motive va fi "ca a facut frumos cu palmierii" ?

Posted

daca tot i-au cumparat cu de 4 ori pretul si binenteles fara licitatie (niciolaie a declarat public ca nu agreaza licitatiile) poate ne marturiseste edilul sef cat ne costa anual palmierii cu pricina ....ca de ... nu prea cred ca comunitarii care-i pazesc fac munca voluntara.si oare transportul pe timp de iarna in sere special amenajate plus cheltuielile cu incalzirea serelor respective....si mafiotul ala de spagaton in cardasie cu mazare au adus tot palmieri din astia "aclimatizati".numai ca saracii palmieri habar nu aveau ca au fost cumparati la pret de aclimatizati si au dat ortul popii in chinuri groaznice de degeraturi.in anul urmator primarica constanta a achizitionat altii (banuiesc ca tot in oferta) si acum dupa ce turistii impresionati de palmierii cu pricina se trag pe la casele lor la final de sezon ,primarica ii strange in sere ptr iernat.pariu ca ne asteapta aceiasi soarta? ce dracu platim impozite la tampitii astia?oare chiar nu putem sa facem nimic?ne vaicarim pe net ca prostii in loc sa avem initiative cu curtea de conturi si cu un avocat cu cojones in chiloti.....chiar nu exista lege?

Posted

ne vaicarim pe net ca prostii

Ma rog, e parerea ta.

initiative cu curtea de conturi si cu un avocat cu cojones in chiloti.....chiar nu exista lege

Pai aici e o mare problema: exista lege (de fapt, ordonanta, modificata, aprobata etc., etc. - 34/2006) a achizitiilor publice. Iar aceasta, chiar si numai din ceea ce s-a scris prin ziare, se pare a fost respectata... Exista un plafon sub care poti achizitiona direct, fara organizarea vreunei proceduri de achizitie (cerere de oferta sau licitatie, sa le mentionez pe cele mai cunoscute). Apoi, lucrurile devin ceva mai complicate - termene, SEAP etc.

Asa ca, in cazul asta, nici mama lu' curtea de conturi nu-i poate imputa - LEGAL - ceva.

Moral, e altceva. Ca erau sau nu utili, unora le place, altora nu, ca "dincolo era mai ieftin", astea sunt discutii.

Opinia galatenilor se va vedea la urmatoarele alegeri (si nu prin intrebarea a 2-3 indivizi de pe strada). Iar la alegeri s-ar putea intampla ceea ce a scris riaji intr-un post de mai sus... :!:

Posted

cu parere de rau si eu sunt convins ca daca candideaza inca o data adormitul asta mai defilam inca 4 ani cu el.deja nu avem nici o scuza ca este la al treilea mandat.problema , pana la urma , nu este ca il realegem pe retardatul asta.din punctul meu de vedere problema este ca nu are un contracandidat.refuz sa cred ca orasul asta nu are oameni de valoare.

Posted

E uite ca mie unul imi place ca se pune pe infrumusetat orasul Galati. Si la noi la Braila actualu primar tot pe infrumusetatul orasului se axeaza. Asta e moda acum. "Ne ocuupam de orase sa arate mai europene"

Parerea mea e ca Galatiului pe langa arbori exotici i-ar mai lipsi si niste pomi fructiferi pe principalele artere: Bd Brailei, Strada Domneasca si bd Siderurgistilor, din care oricine sa se poata servi numai cu conditia sa nu faca ravagii.

Si astfel Galatiul ar deveni un mic colt de EDEN.

Posted
E uite ca mie unul imi place ca se pune pe infrumusetat orasul Galati. Si la noi la Braila actualu primar tot pe infrumusetatul orasului se axeaza. Asta e moda acum. "Ne ocuupam de orase sa arate mai europene"

Parerea mea e ca Galatiului pe langa arbori exotici i-ar mai lipsi si niste pomi fructiferi pe principalele artere: Bd Brailei, Strada Domneasca si bd Siderurgistilor, din care oricine sa se poata servi numai cu conditia sa nu faca ravagii.

mi se, personal, rupe-n cateva bucati cat de eden este orasul, daca umbra palmierilor acopera gropile din ulita. :evil:

la acel hop de langa BRC, care nu mai este ridicatura, ci este groapa, planetarele masinii plang si suspina.

ma lasa rece cat de FRUMOS este orasul, daca strazile principale sunt gaurite sau valurite. Ex - str.Otelarilor sau str.Aurel Vlaicu. iar str.N.Balcescu, este si valurita si gaurita :geek:

Posted

Perfect de acord cu Legumix. Se pare George că te lași ușor influențat de chestii aparente și nu de esență dar fiecare are dreptul la o opinie si tu ai exprimat-o pe a ta!

Posted

George, micul colt de paradis trebuie sa si manance ...

Posted
Asta nu stiam, vroiam sa fac o alta remarca: la cati urangutani circula pe strazi si parcheaza aiurea, palmieri ne mai trebuiau.

a fost cel mai tare mesaj care l-am putut citi si care m-a facut sa rad cu lacrimi... :lol:

asta e mai la romani...parca am trai intr-un plic...

• 1 month later...
Posted

Am un dinte impotriva:  

• *oamenilor care stau la coada/ rand intr-o institutie publica si iti sufla in ceafa;
    *indivizilor care toarna o tona de parfum pe ei si te sufoca in mijloacele de transport. a mirosi ca o parfumerie nu inseamna a fi curat!
    *oamenilor care urla in tramvai/ autobuz/ maxi-taxi, crezand ca doar vorbesc civilizat, da' e democratie, ce draq!
    *celor care te intreaba atunci cand vii dintr-o tara straina: ce ti-ai cumparat de acolo? cum sunt preturile?
    si mai ales: Impotriva palmierilor din Galati.

Totul a inceput cu vreun snob... cu vreo pitzipoanca sau cocalar care a fost si el/ea prin vreo insula exotica si a ramas siderat (desi pot paria pe orice ca nici nu stie ce inseamna cuvantul asta) de palmierii de pe-acolo. Ce si-o fi spus? Da' noi de ce n-am putea?! Ce, suntem mai prosti?! Mai saraci?!... si cum intotdeauna toate complexele unor indivizi de teapa celor de mai sus sunt legate de bogatie, au zis sa actioneze, ca doar trebuie sa aratam lumii valoarea noastra!  Asa ca ce s-a intamplat?! Pe o portiune din Bd-ul Brailei s-a ras totul si s-au catapultat palmieri si pe ici pe colo plante desertice. Trecand pe acolo si vazand fantomele trandafirilor, mi-a venit sa plang, dar si sa bat pe cineva. Furie, asta am simtit! Suntem niste plesuvi care se mandresc cu tichiile lor de margaritar! Si ca o ironie a sortii, azi au crapat pietrele de frig.  Ce au crezut ca ofera romanilor? Galatiului? Un peisaj exotic, o frumusete apartinand unei alte lumi? .... nu au oferit decat minciuni! Natura e frumoasa cand e naturala. Lucrurile sunt frumoase, originale, misterioase, atragatoare, profunde, ADEVARATE, cand isi indeplinesc scopul lor, cand se inscriu intr-o linie imaginara a cosmosului, cand sunt ARMONIOASE! ce e armonie in tabloul asta: Palmieri in clima temperata? De ce nu profitam de ce ne ofera clima noastra?.... altii si-ar dori salcii... si-ar dori tei, stejari, salcami, trandafiri, crizanteme, lalele etc.... dar nu au parte decat de conifere si arbusti pitici. Unii si-ar dori livezi de mere si prune, iar de gutui pufoase nici macar nu au auzit, dar nu au in schimb decat portocali si lamai. Daca toti am avea de toate ne-am plictisi si nu am mai putea sa intelegem valoarea fiecarui lucru in parte. Si atunci care ar mai fi frumusetea unui palmier pe care-l voi vedea intr-o excursie in Tunisia, daca eu deja am unul acasa la mine? ............... am un mare dinte impotriva PROSTIEI... ca asa sunt oamenii carora le-a dat prin minte aberatia de mai sus.

Posted

Of, in niciun oras european n-ai sa vezi palmieri, atata timp cat clima nu le propice. Palmierului ii sade bine in Galati pe cat de sublima e biserica cu geamuri de termopan:| Dar deh, prostului(sau orbului, nu mai stiu exact cum se spune) cu tichie de margaritar ii sade bine...........