Jump to content

1.426 de bilete pentru pensionari în staţiunile de tratament


dcp100168

Recommended Posts

1.426 de bilete pentru pensionari în staţiunile de tratament

Vineri, 17 aprilie, începând cu orele 6.00, se vor repartiza biletele pentru pensionari în staţiunile de tratament, aferente trimestrului II 2009, atât la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi, cât şi la Casa Locală de Pensii Tecuci, transmite corespondendentul Informaţia.ro (AMOS News). Astfel, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Galaţi a primit din partea instituţiei de la nivel central, un număr de 900 de bilete pentru pensionarii din sistemul de asigurări de stat, din care 365 de bilete pentru Galaţi, 109 de bilete pentru municipiul Tecuci, şi 426 de bilete pentru organizaţiile de pensionari. Din cele 365 de bilete repartizate pe Galaţi, 215 de bilete sunt destinate afecţiunilor reumatismale, 40 de bilete pentru afecţiuni ale căilor respiratorii şi reumatismale, 51 de bilete pentru afecţiuni reumtismal ginecologice, 8 bilete pentru afecţiuni digestive, 27 de bilete pentru afecţiuni cardiovasculare, 2 pentru afecţiuni digestive şi de căi respiratorii, 2 pentru afecţiuni respiratorii şi ginecologice. Casa Judeţeană de Pensii Galaţi a mai recepţionat un număr de 457 de bilete şi pentru asiguraţii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din care 246 pentru afecţiuni reumatismale, 64 pentru afecţiuni ale căilor respiratorii şi reumatismale, 14 pentru afecţiuni reumatismal digestive, 25 pentru afecţiuni digestive, 38 pentru afecţiuni cardiovasculare, 12 pentru afecţiuni digestive şi alew căilor respiratorii, 4 pentru afecţiuni respiratorii şi ginecologice. Potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii, Georgeta Modiga, în trimestrul II au mai fost primite un număr de 124 de gratuităţi, din care 41 de bilete pentru veteranii de război, 9 bilete decret Lege 118, 15 bilete-legea 189/2000, 27 de bilete pentru persoane cu handicap, 32 de bilete pentru pensionari de invalidate. „Nu avem modificări cu privire la cuantumul pe care trebuie să-l achite pensionarii şi nici la documentele pe care trebuie să le depună, respectiv copie după actul de identitate, recomandare de la medicul de familie prin care se stabileşte cu exactitate tratamentul pe care trebuie să-l realizeze pensionarul, cuponul de pensii din luna anterioară solicitării biletului de tratament. În schimb, sunt o serie de modificări cu privire la preţurile biletelor, dar care nu influenţează cuantumul pe care trebuie să-l achite pensionarul. Avem preţuri cuprinse între 1.221 lei până la 1.988 lei. Cel mai mare tarif în are Vatra Dornei”, a afirmat Georgeta Modiga, directorul Casei Judeţene de Pensii Galaţi. Potrivit aceleaşi surse, comparativ cu anul 2008, când pe trimestrul II Casa Judeţeană de Pensii Galaţi a avut la dispoziţie 1.668 bilete, în 2009 a primit 1.426 de bilete, plus 69 de bilete destinate unităţilor de tratament balnear. Cele mai solicitate staţiuni sunt: Vatra Dornei, Covasna, Slănic Moldova, Techirghiol, Olăneştiul.

Link to comment
Share on other sites

S-au distribuit şi biletele de tratament pentru trimestrul al II-lea

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Galaţi a primit un număr de 1.357 bilete de tratament pentru repartizare. Acestea sunt aferente trimestrului al II-lea al anului în curs cu plecări din data de 22 aprilie, 10 şi 28 mai şi 16 iunie şi sunt destinate unui număr de 900 de pensionari şi 457 de persoane asigurate din sistemul de asigurări de stat. Până ieri, la ora 13, din numărul total de bilete au rămas nerepartizate 38 de tichete, având data de plecare 22, 23 şi 24 mai. Astfel din cele 38 de bilete pentru staţiuni, 28 sunt pentru afecţiunile reumatismale, respectiv pentru următoarele locaţii: staţiunea Lacu Sărat (20 de tichete), pentru Sărata-Monteoru - 4, iar pentru staţiunile Pucioasa şi Bălţăteşti câte două bilete. Restul de 10 tichete sunt destinate vârstnicelor care suferă de afecţiuni reumatismal-ginecologice şi au fost repartizate în staţiunea Amara.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=11

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.