Jump to content

O fetiţă de şase ani a murit, după ce a fost lovită de măgar


dcp100168

Recommended Posts

O fetita de sase ani a murit, dupa ce a fost lovita in cap de un magar

O fetita de numai sase ani din comuna Oancea, judetul Galati, a murit, joi, dupa ce a fost lovita in cap de un magar si nu a fost dusa la spital, informeaza Agerpres. Copila a fost gasita, in urma cu o zi, pe un camp de langa sat, de niste vecini, care au dus-o acasa. Micuta a povestit ca magarul a lovit-o cu copita in cap. Dupa spusele vecinilor, animalul era bland si nu mai lovise pe nimeni pana atunci. Desi starea fetitei nu era chiar buna, asistenta medicala din sat nu a chemat ambulanta si le-a recomandat parintilor sa o trateze cu algocalmin si comprese cu apa rece. Dupa nici o zi de la producerea evenimentului, copilul s-a simtit tot mai rau. Parintii au chemat intr-un final ambulanta, dar a fost prea tarziu. Personalul sanitar nu a putut decat sa constate decesul. Copila a decedat din pricina unui edem cerebral provocat de lovitura si poate ar fi supravietuit daca ar fi ajuns la timp la un medic. Directia de Sanatate Publica Galati si Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, filiala Galati, au inceput o ancheta in acest caz.

O fetita de 6 ani a murit, dupa ce a fost lovita de magarul familiei

Nenorocire intr-o familie din judetul Galati. O copila de 6 ani a primit o lovitura in plina figura, de la magarul pe care parintii il tineau pe langa casa si dupa 24 de ore a murit. Copila, singurul copil al familiei, a fost lovita de animal in urma cu doua zile. I s-a plans mamei ca are dureri la cap, iar femeia a dus-o la cabinetul medical din sat. Acum o acuza pe asistenta de neglijenta, pentru ca i-ar fi lasat fetita sa moara. Mama sustine ca nu si-a dat seama cat de grav a fost lovita fata ei. S-a bazat pe consultatia asistentei, care i-a dat fetitei un analgezic si i-a spus mamei sa-i puna comprese cu apa rece. Asistenta mai spune ca i-a recomandat femeii sa revina a doua zi, cand la cabinet avea program si medicul. Din pacate, mama copilei nu a facut acest lucru, iar fata a murit. Cazul a intrat imediat in atentia politistilor, care nu o pot sanctiona pe mama pentru neglienta si atunci au anuntat celelalte autoritati. Inspectorii Directiei pentru Protectia Copilului sustin ca nici ei nu au de ce sa ii cerceteze pe parinti, pentru ca totul a fost un accident. Singurii care vor face verificari vor fi cei de la Directia de Sanatate Publica din Galati, care trebuie sa stabileasca daca asistenta a gresit.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... iliei.html

Tratament "mortal" cu algocalmin şi apă rece pentru edem cerebral

Neatenţia unei asistente cu 34 de ani de experienţă, nepriceperea unor părinţi şi ghinionul de a locui într-un sat unde medicul stă doar trei ore pe zi. Sunt cauzele care au dus la moartea unei fetiţe de 6 ani din Oancea. Copila a fost lovită de măgar în cap dar, deşi a fost dusă la asistenta din sat, aceasta nu a chemat Ambulanţa decât 22 de ore mai târziu, când fata era muribundă. Legiştii au stabilit că decesul a fost cauzat de extinderea edemului cerebral. Copila putea fi salvată dacă ajungea la spital imediat după ce a fost lovită.

Mariana Median nici nu împlise 6 ani, dar a murit din vina unei serii de greşeli comise de asistenta din sat, de părinţi şi de sistemul sanitar, în ultimă instanţă. Acum două zile Mariana se juca împreună cu fata unei vecine lângă măgarul părinţilor. "A dat măgarul de copita din spate şi cum fata stătea jos, în spatele lui, a lovit-o în cap. Am auzit ţipătul şi apoi am văzut cum mama o ducea la asistenta din sat", spune Daniela Ichim, vecina părinţilor fetei. Aceştia susţin că fata a murit pentru că asistenta din sat a chemat Ambulanţa de-abia a doua zi, când copila era deja pe moarte. "Am fost la ea cu fata şi i-a dat pastile şi mi-a spus să îi pun comprese şi dacă îi este rău, să mă duc cu ea la medic. A doua zi nu îi era rău. A stat cu noi la vie, a băut suc, nu avea nimic. Pe la prânz a dat ochii peste cap. Am fugit cu ea la asistentă, că doctorul nu era, şi de-abia atunci au chemat Ambulanţa", spune şi Nicoleta Median, de 26 de ani, mama Marianei. Ea şi tatăl vitreg al fetei, Aurel Măcreanu, de 28 de ani, spun că nici nu au bani să îi cumpere sicriu fetei şi cred în continuare că fata ar fi trăit dacă aceasta ajungea la spital sau în sat exista un medic.

"Recunosc că nu am chemat Ambulanţa"

Niculina Bogatu, asistenta din comuna Oancea, are 34 de ani experienţă, dar din 2006 nu a mai făcut cursurile de perfecţionare continuă. Femeia recunoaşte că a văzut fetiţa imediat după ce a fost lovită. "Nu avea plagă deschisă, mi-a zis doar că o doare, i-am dat jumătate de pastilă de algocalmin şi i-am zis mamei să îi pună comprese cu apă rece sau muşeţel şi să o aducă la medic dacă îi mai este rău. Recunosc că nu am chemat Ambulanţa, dar nu mi s-a părut că trebuia. Am chemat-o a doua zi, când fetei i s-a făcut rău", spunea Niculina Bogatu.

Autopsia a stabilit că fetiţa a murit în urma extinderii edemului cerebral consecutiv loviturii primite în cap. Fata a murit la 22 de ore de la declanşarea edemului. Putea fi salvată dacă în acest timp cineva o aducea la spital, la Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.