Jump to content

Mii de gălăţeni, căsătoriţi de peste 50 de ani


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cuplurile de "aur" vor fi premiate de municipalitate

Un număr de 100 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor primi din partea Primăriei Galaţi certificate de „căsătorie de aur”, precum şi un premiu în bani, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Cuplurile casătorite de jumătate de secol vor avea parte de surprize din partea orgnizatorilor. De asemenea, invitaţii vor primi flori, diplome şi premii în bani în valoare de 500 lei pentru fiecare cuplu. „Ne bucurăm că putem să facem acest gest pentru persoanele de vârsta a treia. Primesc mereu scrisori de la cupluri care au împlinit o anumită vârstă şi vor să fie premiaţi de municipalitate, dar niciodată nu am primit aşa multe ca luna aceasta”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae. Festivitatea de premiere va avea loc pe 16 aprilie, la ora 10.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

A 13-a „promoţie” de miri de aur

Mirii cărunţi ai Galaţiului au fost premiaţi ieri, 16 aprilie, la Teatrul Muzical. Nu mai puţin de 112 cupluri pe care legământul căsătoriei le-a unit în urmă cu 50 de ani au primit din mâna primarului Dumitru Nicolae diploma de onoare, cecul de 500 de lei şi garoafe roşii. A fost a 13-a „promoţie” de familii ajunse la nunta de aur, premiate de către autorităţi. Galaţiul ar avea motive să intre în cartea recordurilor cu atâtea perechi longevive. În cei trei ani de când municipalitatea premiază cuplurile cu jumătate de veac de căsnicie, numărul soţilor care au fost sărbătoriţi se apropie de 3.000. Mirii de aur ai zilei de ieri au primit un dar şi din partea Teatrului Muzical: un spectacol de revistă.

http://www.viata-libera.ro/articol-A_13 ... aur_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Premii pentru perechile de aur

Pe 1 octombrie, de la ora 10.00, primarul Dumitru Nicolae va oferi premii de fidelitate acelor perechi care au sărbătorit deja 50 de ani de căsătorie. În total, vor fi premiate 122 de cupluri şi, ca de obicei, ceremonia va avea loc la Teatrul Muzical Nae Leonard din Galaţi. Printre cei 122 de soţi care au rezistat 50 de ani alături de consoartele lor se vor afla Nicolae Rainea, fostul arbitru internaţional, Alexandru Georgescu, fost ministru al Metalurgiei în perioada 1986-1989 şi Aurel Ciuntu, fost director la Primăria Galaţi. Premiile acordate familiilor vor consta în câte o diplomă de merit, un buchet cu flori şi un cec în valoare de 500 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prem ... ur__2.html

Link to comment
Share on other sites

122 de cupluri şi-au sărbătorit nunta de aur

Cuplurile care au avut bucuria de a aniversa 50 de ani de la căsătorie au fost astăzi sărbătorite şi premiate într-un cadru festiv de municipalitate. Oamenii au primit diplome, felicitări, flori şi câte un cec în valoare de 500 lei.

Soţii Gogoaşă, prezenţi la eveniment, spun că prima acordată de Primărie le va prinde foarte bine, dar cel mai mult se bucură că dragostea lor a durat jumătate de veac. „Ne pare rău că anii au trecut aşa de repede. Am vrea să fim tot timpul aşa - cu un zâmbet în colţul gurii. Ne mai dorim să avem parte de sănătate. Aşadar, hai să dăm mână cu mână!”, spune Dumitru Gogoaşa.

Am întâlnit şi cupluri ceva mai nostalgice. De pildă, soţii Ervin ne-au mărturist că anii au trecut „Nici nu ştim când au trecut. Au fost nişte ani extraordinari. Suntem o familie împlinită şi frumoasă. Şi acum, după 50 de ani, ne simţim ca la început Secretul longevităţii căsătoriei este dragostea şi înţelegerea”, ne-a mărturisit Iulia Ervin.

Povestea familiei Ojog este puţin mai tristă. Chiar dacă au trecut prin multe greutăţi, oamenii se declară mulţumiţi că au ajuns la această onorabilă vârstă.

„Am făcut infarct şi am stat în spital mult timp. Am făcut şi puşcărie pentru că am refuzat să fiu membru de partid . Din cauza aceasta au dat-o afară de la serviciu şi pe soţie. Ne bucurăm, totuşi, că suntem sănătoşi şi că am rămas uniţi. Ne rugăm Celui de Sus să ne ajute în continuare”, ne-au spus cu lacrimi în ochi soţii Magda şi Tomiţă Ojog.

Chiar dacă nu a venit însoţit de soţie, Ion Mitrofan ne-a rugat să-i facem o fotografie alături de nepoţii săi cu care se mândreşte. „Soţia este bolnavă şi am venit însoţit de nepoţi. Banii îmi sunt de folos, deoarece valorează aproape cât pensia. Mă bucur că am ajuns să sărbătorez jumătate de veac de căsnicie. Am trecut prin multe greutăţi, dar au fost şi momente frumoase. Aşa e viaţa”, ne-a mărturisit Ion Mitrofan.

Aproximativ 1.800 de cupluri gălăţene au fost sărbătorite de municipalitatea gălăţeană până acum, vârstnicii primind câte un ajutor material în valoare de 500 de lei.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... e-aur.html

Link to comment
Share on other sites

Nicolae Rainea face performanţă şi în căsătorie

Dacă pe arenele sportive a fost cel mai performant arbitru român din istorie, în căsnicie, Nicolae Rainea se laudă că nu a fost sancţionat niciodată cu vreun cartonaş de soţia sa, Lucia. La aniversarea a 50 de ani de căsătorie, fostul campion al arbitrajului internaţional, Nicolae Rainea, ne-a destăinuit secretul performanţei sale în căsnicie. „Nu este un secret. Este vorba de multă înţelegere, îngăduinţă şi toleranţă. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns până la această vârstă. Sunt mulţumit sufleteşte pentru ceea ce am realizat”, spune fostul campion.

Şi în căsătorie a urmărit să obţină performanţă ca în sport. „Să ajungi la 50 de ani de căsătorie, este ca şi cum ai realiza un record. Pe de o parte, este o mare bucurie pentru că am ajuns până aici, pe de altă parte, ştim că mai este puţin şi nu e bine . Mulţumesc părinţilor care ne-au făcut şi lui Dumnezeu pentru că ne-a ţinut în viaţă”. Chiar dacă a fost mai tot timpul plecat, a avut grijă să nu-şi neglijeze soţia. „Ne-am plimbat mult. Soţia mea, Lucia, cunoaşte toată România şi toată Europa”, ne-a mărturisit domnia sa.

Întrebat cine a fost „arbitru” în familie, Nicolae Rainea ne-a răspuns cu sinceritate: „Câteodată am stat şi pe tuşă. În problemele gospodoriei trebuie să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului”, spune Rainea. Dacă pe teren era cel care acorda întotdeauna cartonaşe, în căsnicie situaţia nu a stat întocmai. S-a ferit cât a putut de cartonaşul roşu. "Toată viaţa am avut grijă şi am căutat să previn orice. Astfel am procedat în producţie, în căsnicie şi în arbitraj. Cartonaşe galbene poate că am mai primit, dar de „roşu” m-am ferit mereu”, povesteşte cu zâmbetul pe buze fostul campion.

Palmaresul lui Nicolae Rainea este de-a dreptul impresionabil. A arbitrat 145 de meciuri internaţionale, printre care se numără partidele de la trei campionate mondiale şi patru finale europene. Este vorba de finala Cupei UEFA (1978) PSV Eindhoven-Bastia, Supercuopa Europei (1978), finala Cupei Europei ((1980) şi finala Cupei Campionilor (1983), Juventus-Hamburg. Din 1990 şi până în momentul de faţă a făcut parte din Comisia Centrală a Arbitrilor şi timp de 15 ani a fost observator UEFA.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... torie.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Olimpicii căsniciei - astăzi, la Muzical

Zeci de cupluri care au împlinit jumătate de veac de căsnicie vor fi sărbătorite astăzi, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Primăria a inaugurat cu câţiva ani în urmă această tradiţie de a le oferi mirilor de aur al Galaţiului o diplomă, flori şi un cec în valoare de 500 de lei. Deşi aleşii nu se aşteptau să fie atât de multe cupluri longevive în Galaţi, iată că oraşul se dovedeşte unul demn de cartea recordurilor în căsnicie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Olimpicii_casniciei_la_Muzical_2.html

Link to comment
Share on other sites

Aproape 3.000 de cupluri de aur

* Record: 72 de ani de căsătorie - pentru două familii din Galaţi *

Galaţiul este o mină de aur. De unde atâta bogăţie într-un oraş lovit de şomaj şi de criză? De la cele aproape 3.000 de cupluri care şi-au sărbătorit până acum nunta de aur. Şi de la cele care vor mai veni! Graţie iniţiativei primarului Dumitru Nicolae, din anul 2006 şi până acum nu mai puţin de 2.961 de perechi de miri de aur au fost sărbătorite şi premiate la Teatrul Muzical. Ieri, în ciuda frigului şi a poleiului, nu mai puţin de 150 de perechi care au spus „Da” acum jumătate de veac au umplut sala muzicalului pentru a-şi celebra iubirea şi înţelegerea. Primarul Dumitru Nicolae i-a felicitat pe toţi şi le-a oferit diploma de olimpici ai mariajului, un buchet de flori şi un cec în valoare de 500 de lei. Artiştii Teatrului Muzical le-au oferit un spectacol cu tangouri şi cântece care să le amintească de frumoşii ani ai tinereţii şi de vremurile când iubirea lor abia înmugurea.

Pentru că numărul cuplurilor de aur ale Galaţiului este în continuă creştere, până la Crăciun va mai avea loc o festivitate de premiere a veteranilor căsniciei.

Până acum, recordul celor mai longevive cupluri a fost de 72 de ani şi a fost atins de Ana şi Vasile Antohe şi de Catinca şi Dima Petrea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Aproape_3000_de_cupluri_de_aur_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Galaţi, oraş de oţelari cu mariaje de aur

* Peste 3.000 de cupluri premiate pentru jumătate de veac de căsnicie *

Ce e mai preţios şi mai rezistent? Oţelul sau aurul? E greu de spus. Cert este că faima Oţelului, fie el echipă de fotbal sau aliaj obţinut la Combinat, ar putea fi depăşită de aur. Aurul celor 3.059 de perechi de miri cărunţi pe care municipalitatea le-a premiat până acum pentru longevitatea şi trăinicia căsniciei.

Ieri, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” a fost din nou sărbătorită iubirea cu acte. Pentru prima dată, sala Muzicalului a fost neîncăpătoare pentru cele 188 de perechi sărbătorite la nunta de aur şi pentru familiile acestora, care au dorit să fie părtaşe la eveniment. Cuplurile au primit flori, o diplomă, cecul în valoare de 500 de lei şi cadou de suflet un spectacol oferit de artiştii Muzicalului.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galati_oras_de_otelari_cu_mariaje_de_aur_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Alte 140 de perechi au împlinit 50 de ani de căsnicie

Nu mai puţin de 140 de perechi au fost sărbătorite ieri de Primăria municipiului Galaţi, în sala Teatrului Muzical „Nae Leonard”, pentru meritul de a fi împlinit jumătate de veac de căsnicie. Noua generaţie de miri de aur a primit flori, o diplomă, cecul în valoare de 500 de lei şi cadoul de suflet, un spectacol oferit de artiştii Muzicalului.

Primarul Dumitru Nicolae a fost bucuros să-i descopere, printre premianţi, pe mulţi dintre colegii din Combinat, semn că şi oţelul contribuie din plin la o căsnicie de aur.

Cuplurile ne-au mărturisit că dragostea, respectul reciproc şi fidelitatea constituie reţeta secretă pentru a ajunge la 50 de ani de căsnicie - "nunta de aur". Cert este că, până acum Primăria a decernat premii pentru nu mai puţin de 3.200 de cupluri care au bătut recordul de longevitate şi trăinicie a căsniciei. Galaţiul merită, poate, un loc în Guiness Book-ul mariajelor reuşite.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Premii pentru mirii de aur ai Galaţiului

154 de perechi ajunse la nunta de aur vor fi sărbătorite mâine, 7 martie, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Cuplurile care au împlinit deja o jumătate de veac de căsnicie vor fi premiate de către Primăria municipiului Galaţi cu câte un cec în valoare de 500 de lei, la care se va adăuga o diplomă şi un buchet de flori. Un spectacol oferit de artiştii Teatrului Muzical va întregi sărbătoarea dedicată mirilor de aur ai Galaţiului.

Tradiţia premierii perechilor care au adunat 50 de ani de căsnicie a fost stabilită cu cinci ani în urmă. Până acum, Primăria a decernat premii pentru nu mai puţin de 3.200 de cupluri care au bătut recordul de longevitate şi trăinicie a căsniciei. Galaţiul merită, poate, un loc în Guiness Book-ul mariajelor de cursă lungă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Mirii de aur ai Galaţiului

O nouă promoţie de miri de aur a fost sărbătorită ieri la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. Cele 145 de perechi care şi-au spus „Da” în urmă cu 50 de ani, iar unii chiar şi cu câte 52 sau 53 de ani, au fost premiate de municipalitate şi s-au simţit minunat. Buchetul de flori, diploma care atestă jumătatea de veac de viaţă în doi, dar şi cecul în valoare de 500 de lei au fost completate cu darul de suflet oferit de Teatrul Muzical – un spectacol cu îndrăgitul artist al generaţiei lor, Teodor Munteanu. Aflat în postura de gazdă a unor adevăraţi campioni ai căsniciei, directorul Muzicalului, Teodor Niţă, a avut parte de emoţii în plus: printre premianţi s-au aflat şi părinţii săi, Georgica şi Vasile Niţă. Înconjuraţi de atâta longevitate şi statornicie în mariaj, am profitat de ocazie şi am încercat să aflăm care este secretul unei căsnicii de aur:

Familia Niţă: „Multă înţelegere, înţelepciune şi toleranţă din partea amândurora, în asta constă secretul căsniciei. Fiul nostru este un familist convins, are o soţie deosebită şi doi copii minunaţi. Este înţelept, ştie ce are de făcut şi probabil că a avut ce învăţa şi de la noi. Am ştiut să fim şi mai aspri, dar şi mai indulgenţi când a fost cazul”.

Familia Catrina: „Anii nu au trecut greu, ci frumos. Singurul lucru de care ne pare rău în cei 50 de ani este că nu am avut o fată. Atât. Mă rog la Dumnezeu să fim sănătoşi. Avem trei băieţi şi două nurori, dar nu sunt aşa cum am fost noi. Pe tineri i-aş sfătui să se înţeleagă, să se accepte unul cu celălalt şi la bine şi la rău”.

Familia Drăgan: „Cu bune, cu rele, am trecut peste toate. Avem două fete şi un băiat, sunt la casele lor, avem şase nepoţi şi un strănepot. Ne pare foarte rău când vedem că unele cupluri se despart. Nu au locuinţe, nu au locuri de muncă şi probabil din cauza asta nu se înţeleg. Într-o căsnicie, trebuie să fim precauţi faţă de tot ceea ce ni se întâmplă. Bine şi rău, trebuie să le împărţim”.

Familia Chihaia: „Sunt momente foarte fericite pentru noi, care am reuşit să parcurgem o etapă importantă din viaţă, poate chiar cea mai mare. Încercăm acum să ne prelungim viaţa şi bucuriile”.

Emoţii şi mai mari

Teodor Niţă nu a fost singurul fiu care a asistat la festivitatea de premiere a părinţilor de la care a învăţat ce înseamnă să ai o familie adevărată şi o căsnicie fericită. Nicoleta Dicianu, fiica unui cuplu sărbătorit ieri ne-a mărturisit: „Este foarte emoţionant să vezi atâţia oameni în vârstă care s-au respectat, s-au iubit şi s-au înţeles unul pe celălalt. Principala regulă a căsniciei pe care am învăţat-o de la părinţii mei este respectul, apoi vin dragostea, şi înţelegerea”.

Numărul total al perechilor pe care Primăria le-a premiat pentru jumătate de veac de căsnicie se apropie deja de 4.000.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

„Cuplurile de aur”, premiate la Teatrul Muzical

Sala Teatrului Muzical a găzduit ieri ceremonia de premiere a unui număr de 81 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie, maeştrii de ceremonii fiind atât primarul Dumitru Nicolae, cât şi Nicuşor Ciumacenco. Vizibil emoţionat, probabil pentru faptul că este ultima oară când va putea face acest lucru, primarul Dumitru Nicolae a făcut şi o glumă, spunând că rolul principal al longevităţii unei căsătorii îl are bărbatul.

Mulţi din cei prezenţi în sală au ţinut să îi mulţumeacă personal primarului Dumitru Nicolae pentru faptul că Primăria a ţinut să îi recompenseze pentru 50 de ani de căsătorie. Maestrul principal de ceremonii a fost Nicuşor Ciumacenco, care după ce le-a spus celor prezenţi în sală că nu mai este viceprimar, le-a înmânat diplomele, cecurile de 5 milioane de lei vechi, precum şi un buchet de flori. Ciumacenco a ţinut să le mulţumească celor prezenţi în sală pentru faptul că fac parte din rândul celor care au construit oraşul şi le-a urat sănătate şi viaţă lungă în continuare.

Primarul Dumitru Nicolae ne-a spus că de la adoptarea, acum câţiva ani, a hotărârii de Consiliu Local care prevede recompensarea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, aproximativ 5.000 de cupluri au fost premiate de municipalitate. „Cuplurile de aur” au fost răsplătite şi cu un spectacol muzical susţinut de artiştii Teatrului Muzical, lucru care i-a încântat vizibil pe cei prezenţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

195 de cupluri de seniori sărbătoresc 50 de ani de căsnicie pe 1 martie
Vineri, 1 martie, vor fi aniversate 195 de cupluri de seniori din Galaţi, care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie. Primăria Municipiului Galaţi va acorda acestora distincţii în cadrul unei ceremonii speciale, evenimentul urmând a avea loc la Teatrul Muzical “Nae Leonard”, cu începere de la ora 10. Distincţiile constau în diplome şi vor fi însoţite şi de cecuri în valoare de 500 de lei, iar cuplurile premiate vor putea urmări şi un spectacol de revistă al Teatrului Muzical “Nae Leonard”.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Primarul i-a premiat pe mirii de aur ai Galaţiului
Primăria municipiului Galaţi a oferit, astăzi, cadouri unui număr de 195 de cupluri de gălăţeni care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Fiecare cuplu „de aur” a primit din partea primarului Marius Stan câte un buchet de flori, o diplomă aniversară şi câte un cec în valoare de 500 de lei.

Printre mirii care au sărbătorit nunta de aur s-a aflat şi familia Pleşu. Inedit este că doamna Vasilica Pleşu a fost susţinută moral la acest moment emoţionat din viaţa sa chiar de către… tatăl ei, Ghiţă Crăciun! Colonel în rezervă, Ghiţă Crăciun are 90 de ani şi a împlinit 71 de ani de căsătorie, devenind, astfel decanul de vârstă în materie de longevitate în cuplu. Pentru acest lucru, primarul Marius Stan i-a oferit un cadou suplimentar: un tablou cu imaginea bisericii Sfânta Precista.

După ce primarul a oferit cadourile tuturor celor 195 de cupluri, mirii de aur au avut parte şi de un spectacol de revistă susţinut de artiştii Teatrului Muzical Nae Leonrad din Galaţi. „Trebuie să recunosc că nu este ideea mea, am preluat-o de la fostul primar, dar mă bucur că am avut plăcerea să dau aceste premii. Este realmente emoţionant să vezi atâtea cupluri şi… Doamne!, numai când pronunţi 50 de ani de căsătorie… e o bucurie extraordinară să ai atâţia ani lângă tine pe cineva pe care îl iubeşti, să împarţi bucurii, necazuri, să asculţi o vorbă bună… îi invidiez din tot sufletul!”, a spus primarul Marius Stan.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Soţii Simionescu - 60 de ani de căsnicie
* S-au căsătorit în secret, pe 8 Martie 1953, la trei zile după moartea „Tătucului Stalin”, în plin doliu naţional impus de regimul vremii * Ecaterina şi Aurel Simionescu serbează astăzi nunta de diamant - 60 de ani de căsnicie

În copilărie, fiecare fetiţă visează la cum va arăta rochia ei de mireasă. Ecaterina Simionescu n-a purtat niciodată voalul alb şi lămâiţa, dar va fi astăzi, de Ziua Femeii, mireasa de diamant, a celui pe care l-a ales, în urmă cu 60 de ani, să-i fie soţ.
Persecutaţi politic toată viaţa
Dna Ecaterina l-a cunoscut pe dl Aurel la Întreprinderea Agricolă de Stat, unde avalanşa vremurilor a făcut să fie mutată. O vreme au stat „rătăciţi” unul de altul, până când dl Aurel a făcut primul pas. Au urmat doi ani de prietenie şi cererea în căsătorie definitivată chiar atunci când dna Ecaterina urma să fie dată afară din serviciu. De ce? Pentru că era fiică de „chiabur”. De fapt, tatăl ei nu avea decât trei hectare de pământ, dar cineva din sat, care le-a vrut răul, i-a turnat. Căsătoria lor s-a întâmplat să fie pe 8 Martie, de Ziua Femeii. Tocmai murise Iosif Stalin, fusese impus doliu naţional şi, în secret, s-au căsătorit atât civil, cât şi religios. „Totul s-a făcut pe tăcute, n-a ştiut nimeni! Atâta s-a cântat la nunta noastră - preotul care a venit să ne cunune acasă”, îşi amintesc soţii Simionescu. De pe urma căsătoriei cu o „fiică de chiabur”, avea să tragă şi dl Simionescu: „Nici în partid n-au vrut să mă primească!”. „Era mereu o ură asupra noastră. Ne urau şi pentru că eram corecţi”, oftează dna Ecaterina. Represaliile politice le-au simţit şi cei doi copii care le-au rămas în viaţă soţilor Simionescu. Fiica, Fevronia, este pensionară, iar fiul, Tiberiu lucrează în Combinat. Soţii Simionescu au venit la Galaţi pentru a avea grijă de nepoata lor, Diana, azi, licenţiată în biologie, angajată la un laborator belgian în Bucureşti.
Răbdare, lipsuri şi greutăţi
Foametea, greutăţile, lipsurile le-au marcat vieţile şi înainte şi după ce au devenit o familie. „Eu, de la soţul meu n-am auzit o înjurătură, o insultă spusă cuiva. Nici la mine n-a ridicat vreodată tonul”, mărturiseşte soţia. Cât a fost doamna de cicălitoare?, îl provocăm pe veteranul familiei. „Ca o femeie!”, spune dl Simionescu, iar soţia, râzând, i-o ia înainte: „Ca o gaiţă! Ne-am înţeles unul pe altul. Nu prea am avut timp de bucurii, ca să trăim cinstit, a trebuit să muncim şi să răbdăm. În căsnicie, soţii trebuie să se respecte unul pe altul, să aibă înţelegere! Chiar dacă unul greşeşte, să tacă şi să-l ierte aşa cum spune la rugăciune: «Şi ne iartă nouă greşelile noastre precum iertăm şi noi greşiţilor noştri»”.
Pasiuni pe viaţă
Soţilor Simionescu le-a plăcut să citească, dovadă biblioteca din sufragerie care se înalţă până în tavan deşi au mai dotat cu volume şi bibliotecile copiilor. Dl Simionescu este un artizan al lemnului şi a cioplit cu mâinile sale măsuţe, biblioteci, casete şi cruciuliţe. În vreme ce soţul făcea arabescuri şi dantelării în lemn, doamna, cu aceeaşi răbdare, împletea cuvinte şi culori în poezii, picturi şi monograme. Păpădii şi ciulini îşi depăşesc condiţia de buruieni în lucrările dnei Simionescu. Iar crenguţele, frunzele şi florile care se îmbrăţişează duios în elegante monograme desenate de dna Simionescu te fac să regreţi că au trecut anii în care arabescurile literelor decorau delicate lenjerii… La fel de discret cum au devenit o familie vor serba şi nunta de diamant, alături de cei dragi din familie. Nouă nu ne rămâne decât să le urăm soţilor Simionescu sănătate şi viaţă lungă şi să ne invite la nunta de platină!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Cele mai longevive căsnicii vor fi premiate de Primăria Galaţi

200 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, vor primi de la Primărie câte un cec de 500 de lei. Este a doua oară în acest an când longevivii în ale căsniciei sunt premiaţi de Primărie. Ceremonia, în cadrul căreia vor fi omagiate cele mai longevive cupluri din Galaţi, va avea loc mâine, de la ora 10, la Teatrul Muzical “Nae Leonard”. Cuplurile vor primi câte un cec in valoare de 500 de lei iar apoi vor asista la un spectacol de revistă oferit de Teatrul Muzical. Este a doua oară în acest an când Primăria Municipiului îi aniversează pe seniorii gălăţeni care împlinesc 50 de ani de căsnicie. La precedentul eveniment, în primăvară, au fost premiate 195 de cupluri.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Cuplurile de aur ale Galaţiului, premiate la Teatrul Muzical

* „Nu cred că din trei căsătorii adun 50 de ani. Înseamnă că aţi fost oameni fericiţi care din prima încercare aţi găsit perechea potrivită”, a mărturisit primarul Marius Stan

Nici frigul, nici ploaia care răpăia continuu, nu i-au oprit pe mirii de aur ai oraşului să umple sala Teatrului Muzical "Nae Leonard". Dacă nu i-au învins greutăţile unei jumătăţi de veac de căsnicie, cum ar fi putut să le stea în cale vremea câinoasă? Două sute de perechi ajunse la nunta de aur au primit premiul oferit de Primăria Galaţi pentru longevitatea căsniciei: o diplomă, flori şi un cec în valoare de 500 de lei.
Mai emoţionat şi mai entuziasmat s-a dovedit primarul Marius Stan, care a făcut curse prin sală, împărţind diplome, flori şi felicitări. „Îmi face o mare plăcere să vă urez de două ori "La mulţi ani!". O dată de Ziua Pensionarului, zi pe care sperăm ca de anul viitor să o putem marca aşa cum se cuvine. Şi încă o dată, pentru sărbătorirea a 50 de ani de căsnicie. Este o cifră fantastică! Glumeam cu prietenii, o fac şi public: nu cred că din trei căsătorii adun 50 de ani, de aceea vă invidiez din toată inima. Înseamnă că aţi fost oameni fericiţi, care din prima încercare aţi găsit perechea potrivită şi aţi rămas tot împreună. La mulţi ani, sănătate şi viaţă lungă cât mai fericită!”, le-a spus sărbătoriţilor primarul Marius Stan.

Secretul a 50 de ani de căsnicie

Am încercat să aflăm de la câteva perechi care este secretul unei căsnicii de jumătate de veac. „Mult respect, multă dragoste. Multe au fost în viaţă, şi mai bune, şi mai rele, dar le-am trecut pe toate cu calm, răbdare şi înţelegere”, ne-a spus familia Andraş.
„Cred că nu e vorba de un secret, este vorba de dragoste, de înţelegere, respect. Îmi amintesc de ziua nunţii, de faptul că urma peste 20 de zile să împlinesc 23 de ani, eram plină de vise, de speranţe! Împreună avem azi doi copii şi trei nepoţi şi nu ne dorim decât sănătate!”, ne-a mărturisit Natalia Bodomoiu, alături de soţul său, Dumitru.
Emoţiile au fost şi mai mari când a venit să o felicite o fostă elevă, ai cărei părinţi erau printre sărbătoriţii zilei: „Este minunat şi emoţionant să particip alături de părinţii mei, Abeaboieru Victor şi Lica la această frumoasă aniversare”.
La fel de impresionată era şi fiica soţilor Dorica şi Nicolae Chiroşcă: „Sunt nişte părinţi minunaţi şi cred că merită tot ce-i mai bun. Să mai fie fericiţi încă mulţi ani de acum înainte şi sper să fim şi noi la fel! Când am văzut sala plină, am fost impresionată. Faptul că mai vedem atâţia oameni cu 50 de ani de căsnicie este mare lucru!”.
Înainte ca artiştii Teatrului Muzical să le ofere în dar, mirilor de aur, un spectacol de revistă, primarul Marius Stan le-a făcut o promisiune: „Dacă la împlinirea a o sută de ani de căsnicie, ne revedem în aceeaşi formulă, promit că triplez premiile!”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

215 cupluri din Galaţi care şi-au sărbătorit nunta de aur vor fi premiate marţi

Este vorba despre cuplurile care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie. Pe lângă diplome şi flori, familiile aniversate vor fi recompensate şi cu premii în bani, în valoare de 500 de lei de fiecare cuplu.

”Mă înclin cu admiraţie şi recunoştinţă în faţa acestor oameni care, în pofida greutăţilor şi a vremurilor, şi-au ţinut familia unită o jumătate de veac. Modelul lor de viaţă ar trebui să fie un exemplu pentru noi toţi”, a declarat primarul Marius Stan.

Festivitatea de premiere se va desfăşura la Teatrul Muzical ”Nae Leonard”, pe 15 aprilie 2014, începând cu ora 10.30, şi va fi urmată de un spectacol oferit de municipalitate cuplurilor aniversate.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Ecuaţia căsniciei e mereu egală cu doi

O „necunoscută” poate arunca în aer o căsnicie. Numai că, în matematică, orice ecuaţie, cu oricâte necunoscute, are o soluţie. Dacă şi căsnicia poate fi o ecuaţie, atunci soluţia ei e mereu egală cu doi. Aşa s-a întâmplat în viaţa soţilor Valeria şi Victor Gheorghiu care ieri, la Teatrul Muzical, au fost premiaţi, alături de alte 214 cupluri gălăţene, pentru 50 de ani de căsnicie. Emoţionaţi, soţii Gheorghiu au primit din partea primarului Marius Stan diploma pentru jumătate de veac de căsnicie, un buchet de flori şi un cec în valoare de 500 de lei. Doamna Valeria, profesoară de matematică, pensionară, dar încă în activitate didactică, şi domnul Victor, fost tehnician mecanic în Combinat, ne-au împărtăşit povestea lor de viaţă, o excelentă lecţie de armonie şi rezistenţă conjugală.

Dragoste la prima vedere

S-au cunoscut la un bal, la Bereşti, unde tatăl dlui Victor era învăţător. Pe atunci, ea era elevă în clasa a XI-a la liceul din Bârlad, el, cu şapte ani mai mare, lucra. S-au îndrăgostit la prima vedere. Au corespondat un an şi s-au căsătorit după patru. S-au susţinut unul pe celălalt şi au avut grijă, când unul dintre ei era nervos, celălalt să-şi păstreze calmul. Cine a cedat mai mereu? „Eu!”, răspunde soţul senin. Cine are întotdeauna dreptate? „Ea!”, răspunde zâmbind tot dl Victor.
Ca în viaţa fiecărei familii au existat şi momente dificile, dar au ştiut să treacă peste ele. Nu s-au gândit niciodată la despărţire: „Întotdeauna am ştiut că orice ecuaţie are o soluţie. Iar soluţia, într-o matematică a căsniciei trebuie să fie egală cu doi", spune soţia. Soţii Gheorghiu sunt mândri de fiica şi de fiul lor, copii buni, care au învăţat, dar şi de nepoţi: o nepoată de 28 de ani pe care o aşteaptă să se căsătorească, şi un nepoţel de 11 ani pe care are cine-l ajuta la vreo problemă de matematică, în caz de nevoie.

Profesoară la penitenciar

Doamna Valeria s-a pensionat după 36 de ani de activitate didactică, din care 33 petrecuţi la Şcoala nr. 11, dar n-a putut sta departe de catedră. Pentru că a acceptat să predea acolo unde a fost nevoie de dumneaei, după vacanţa de primăvară, doamna profesoară va merge la catedră la Penitenciar, unde îi va ţine locul unei colege aflate în concediu de maternitate. Soţul recunoaşte că nu prea a fost de acord, dar dacă soţia a acceptat provocarea, n-a putut să-i stea în cale.

Pasionaţi de dans

„Am fost un cuplu care ne-am distrat, am cununat de cinci-şase ori, am botezat”, povestesc soţii Gheorghiu. Şi acum fac spectacol pe ringul de dans, la nunţi şi petreceri, uimind invitaţii, în special pe cei tineri. De unde să ştie ei că au de-a face cu un profesionist? Domnul Victor a fost dansator în Casa de Cultură Galaţi, apoi în Ansamblul Albatros al Marinei, în Teatrul Marinei. „Simte muzica”, mărturiseşte soţia care de la el a învăţat paşi noi de dans.

De ce nu durează căsniciile?

„Căsniciile se întemeiază mai greu acum pentru că având libertatea de a alege exagerat de mult, tinerii trăiesc împreună şi câte opt ani, iar când se căsătoresc sunt aproape plictisiţi şi din cauza asta sunt în stare să renunţe repede la legătură. Despărţirile se produc şi din cauza lipsei siguranţei zilei de mâine, a locului de muncă”, este de părere dl Victor.

Primarul e invidios

Primarul Marius Stan are la activ, până acum, premierea a 800 din cele peste 4.000 de cupluri de aur care au ajuns la acest record. „50 de ani de căsnicie mi se par imens de mulţi! Eu, personal, având o viaţă mai tumultoasă, vă spun cu toată sinceritatea vă invidiez pentru solidaritatea, pentru fidelitatea, pentru dragostea profundă care vă leagă în continuare după atâţia ani. Păstraţi darul pe care vi l-a dat Dumnezeu şi să vă bucuraţi alături până cât mai târziu!”, le-a mărturisit edilul sărbătoriţilor zilei de ieri: mirii de aur ai oraşului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

O nouă serie de miri de aur, pe 1 octombrie

Miercuri, 1 octombrie, de la ora 11.30, în sala Teatrului Muzical “Nae Leonard” din Galaţi vor primi diplome şi felicitări nu mai puţin de 137 de cupluri din Galaţi, care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Acţiunea aparţine Primăriei municipiului Galaţi, primarul Marius Stan continuând, astfel, tradiţia instaurată de fostul edil, pentru trei mandate, al Galaţiului, Dumitru Nicolae, cel care a considerat că orice cuplu de gălăţeni care a împlinit 50 de ani de căsătorie merită sincere felicitări şi un premiu în bani, din partea municipalităţii. Pe lângă diplome şi flori, familiile aniversate vor fi recompensate şi cu premii în bani, în valoare de 500 de lei de fiecare cuplu. După festivitatea de premiere, “mirii de aur” vor urmări un spectacol de revistă, oferit de municipalitate.

Link to comment
Share on other sites

137 de cupluri semicentenare premiate de Primărie

Primarul Marius Stan a marcat astăzi, în mijlocul pensionarilor din Galați, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Marius Stan i-a premiat, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teatrul Muzical ”Nae Leonard” pe cei care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie. Cele 137 de cupluri semicentenare au primit diplome, flori și câte un cec de 500 de lei.

Apoi, primarul Marius Stan i-a felicitat de ziua lor pe vârstnicii de la Căminul Social de pe strada Războieni și pe cei de la Căminul ”Sf. Spiridon”, ambele instituții de ocrotire socială aflate sub tutela Primăriei municipiului Galați. Fiind o zi de sărbătoare, pensionarii asistați au avut parte de meniu special și programe artistice. La Căminul ”Sf. Spiridon”, primarul Marius Stan a fost invitat la masă de pensionari, alături de care a mâncat ciorbă de burtă, piept de pui la grătar cu legume și prăjitură cu ciocolată.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Noi premii pentru mirii de aur ai Galaţiului

Nu mai puţin de 90 de cupluri ajunse la nunta de aur au fost sărbătorite, luni, 22 decembrie, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Cu admiraţie pentru modul în care perechile s-au iubit, respectat şi, uneori, suportat, ajungând la o jumătate de veac împreună, primarul Marius Stan le-a oferit diplome de onoare, flori şi cecuri în valoare de 500 de lei.

„Ne-am înţeles bine şi dacă te înţelegi bine, căsnicia merge mai departe fără să-ţi dai seama. 50 de ani?! Nici nu-mi vine să cred când au trecut!”, ne-au mărturisit emoţionaţi Maria şi Anghel Zăvoiu. „Este foarte emoţionant să fiu martoră la nunta de aur a părinţilor. De la ei am învăţat înţelegerea, iertarea şi credinţa, adică lucrurile care i-au legat”, ne-a mărturisit Florentina.

Mirii de aur au fost aplaudaţi de luptătorii Revoluţiei din 1989, care, în semn de respect, s-au ridicat în picioare, şi colindaţi de copiii minunaţi din Corala Allegria. Astăzi, primarul Marius Stan va merge să le premieze pe centenarele Galaţiului: Neculina Păcuraru, Sultana Diaconu şi Ioana Ciucă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Sărbătoarea căsniciei, la Teatrul Muzical. Flori, diplome şi bani pentru mirii de aur ai Galaţiului

Un spectacol oferit de artiştii Teatrului Muzical „Nae Leonard”, buchete de flori, diplome şi un cec în valoare de 500 de lei au constituit darul oferit, ieri, de Primăria municipiului Galaţi, celor 170 de perechi care au împlinit jumătate de veac de căsnicie. Mirii de aur au primit, încă de pe acum, o invitaţie la evenimentul programat pe 1 octombrie, de Ziua Vârstei a Treia, un spectacol dedicat tuturor celor peste 1.200 de perechi premiate până acum, pentru longevitate în căsnicie, de primarul Marius Stan. Edilul le-a promis perechilor sărbătorite că va propune o hotărâre de Consiliu Local prin care să li se acorde premii speciale şi la împlinirea a 60 de ani de căsnicie.

"De câte ori mă întâlnesc cu oameni cu performanţa dumneavoastră, de a trăi împreună peste 50 de ani, mă copleşesc emoţiile. Sunt emoţii sincere, date de oameni pe care îi consider aleşi ai sorţii, pentru că este un lucru extraordinar să poţi să îţi găseşti perechea, acea jumătate care să te împlinească”, le-a spus primarul, exprimându-şi speranţa că, până la finele mandatului, va premia 1.500 de perechi de miri de aur.

Noi am încercat să aflăm de la premianţi care este secretul pentru a aduna 50 de ani de căsnicie. Iată ce am aflat:

Trei generaţii

Pe Olga şi Ştefan Tăşchină i-am găsit emoţionaţi, alături de una dintre nepoatele lor şi de prima lor strănepoată, Sofia. „Secretul unei căsnicii durabile este ca soţii să ştie să cedeze, când unul, când altul... Ne mândrim cu doi copii, două nepoate, un nepot şi o strănepoată”, ne-au mărturisit soţii Tăşchină. "Mă bucur că au ajuns până aici şi le doresc mult înainte! Să fie sănătoşi!", ne-a spus nepoata lor. Când va creşte mare, Sofia se va putea mândri cu poza făcută la aniversarea de 50 de ani de căsnicie a străbunicilor ei.

Tot înţelegerea a stat şi la baza căsniciei soţilor Marinela şi Dumitru Ardeleanu, care au împlinit pe 30 ianuarie 50 de ani de când au spus „Da”. Doamna Ardeleanu este convinsă că femeia este cea care lasă de la ea mai mult, dar soţul ei ştie că numai cu grijă şi atenţie o poţi păstra alături de tine vreme de 50 de ani!

Domnul Mihai Gagu crede că destinul este cel care l-a unit acum 50 de ani cu soţia lui, Maria. Desigur, în trăinicia căsniciei contează mult educaţia şi seriozitatea cu care au venit, din propriile familii, cei doi soţi. Iar acest secret îl va afla, cu siguranţă nepoţica lor, Alexandra-Maria, care a ţinut neapărat să vină la aniversarea de 50 de ani a lui tataia cu mamaia.

Doctorat în căsnicie

Domnul Emil Gavrilă este profesor doctor, dar ar putea să predea şi lecţii de longevitate în căsnicie. Soţia dumnealui, doamna Paraschiva Gavrilă, crede că, într-o căsnicie contează "iubirea, respectul şi solidaritatea la greu, nu numai la bine!". "Sigur, contează în primul rând sentimentele, dar e nevoie şi de hotărâre, de solidaritatea proiectelor, astfel încât să poată participa ambii la realizarea lor", a adăugat soţul.

"O căsnicie se ţine vreme de 50 de ani cu dragoste, înţelegere, cu mult respect unul faţă de altul şi fără minciună!", ne-a spus doamna Olga Neamu, iar soţul, Longinus, a adăugat că foarte importantă este înţelegerea: "Trebuie să ne înţelegem! Să nu ne reproşăm nimic, să ne ajutăm şi în căsnicie, şi în profesie". Nu e doar o coincidenţă, cei doi sunt părinţii omului de radio George Neamu.

Finii şi naşii, la 50 de ani

Soţii Maria şi Neculai Peneoaşu nu au venit singuri la sărbătoarea de la Muzical. Le-a fost alături fiica lor şi... naşii de cununie! Ce lecţie mai frumoasă de familie poate să existe decât ca finii şi naşii să împlinească, fiecare, jumătate de veac de căsnicie. Dar asta nu e tot! Soţii Peneoaşu s-au transformat, din fini, în naşii naşilor lor, când aceştia şi-au reînnoit legămintele de la căsătorie. O săptămână mai târziu au redevenit fini, iar naşii şi-au reluat misiunea. Care e secretul longevităţii căsniciei? "Dragoste, înţelegere, răbdare!", ne-a spus doamna Maria Peneoaşu.

Ce i-au cerut seniorii lui Stan

Nu apă caldă sau locuri de muncă, ci… salvarea Oţelului. Pentru că a primit de mai multe ori aceeaşi întrebare, edilul a ţinut să dea un răspuns public: "Facem toate demersurile pentru a readuce măcar o urmă a Oţelului în oraş, dar nu e simplu din punct de vedere legal. Trebuie să înţelegeţi, aşa cum dumneavoastră vă iubiţi copiii, şi eu îmi iubesc copiii, şi iubesc şi Oţelul, dar cu legea în mână, pentru că altfel porţile DNA sunt deschise larg şi nu vrem să ajungem acolo!".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Alte 200 de cupluri din Galaţi vor fi premiate

Alte aproximativ 200 de cupluri din Galaţi vor fi premiate de municipalitate, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsnicie. Premiile vor fi oferite cuplurilor ”de aur” de primarul Marius Stan, în cadrul unei ceremonii speciale. Pe lângă diplome şi flori, familiile aniversate vor fi recompensate şi cu premii în bani, în valoare de 500 de lei de fiecare cuplu.

”Sunt onorat să premiez din nou familii care serbează, anul acesta, 50 de ani de căsnicie. Sunt oameni pe care dragostea, respectul şi buna înţelegere i-au ţinut împreună o jumătate de veac şi sunt un exemplu pentru noi toţi”, a declarat primarul Marius Stan.

Festivitatea de premiere a cuplurilor ”de aur” se va desfăşura la Teatrul Muzical ”Nae Leonard”, pe 11 decembrie 2015, începând cu ora 11.00, şi va fi urmată de un spectacol de revistă, oferit de municipalitate cuplurilor aniversate.

În luna iunie a acestui an, Primăria municipiului Galaţi a mai premiat încă 170 de familii care au aniversat 50 de ani de căsnicie.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Daruri şi felicitări pentru mirii de aur ai Galaţiului

Circa 200 dintre cele mai longevive cupluri din Galaţi au păşit vineri, 11 decembrie, pragul Teatrului Muzical „Nae Leonard”. Luminoşi şi încă plini de speranţă, mirii de aur erau în aşteptarea tradiţionalului dar al Primăriei municipiului Galaţi. Cuplurile care sărbătoresc jumătate de veac de căsnicie au primit flori, diplome, un cec în valoare de 500 de lei şi s-au bucurat de un spectacol oferit de artiştii Teatrului Muzical „Nae Leonard”.

Admiraţia faţă de cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi-a exprimat-o şi primarul municipiul Galaţi, Marius Stan. "De fiecare dată când am ocazia să premiez cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie, trăiesc unul din puţinele momente frumoase din activitatea de primar. Mă bucur că pot să vă felicit pentru faptul că a-ţi reuşit, timp de 50 de ani, să staţi lângă o persoană. Asta înseamnă dragoste, înţelegere, sprijin reciproc, ajutor moral şi material. Vă invidiez la modul frumos şi mi-aş dori din inimă să ajung să celebrez ca dumneavoastră", le-a transmis edilul mirilor de aur ai Galaţiului.

Secretul unei căsnicii longevive

Îmbrăcaţi la patru ace, ambii purtând pălării clasice, Teodor şi Elena M. ne-au spus că secretul căsniciei lor constă în dragoste, respect, răbdare, copii şi în epigramele pe care soţul i le dedică soţiei, de când s-au cunoscut. Cei doi soţi au menţionat că şi-au dorit întotdeauna să consolideze oraşul Galaţi, motiv pentru care, până la vârsta de pensionare, au muncit în Combinat. "În atâţia ani de căsnicie, ajungi să-ţi cunoşti partenerul ca pe tine însuţi. O căsnicie va rezista zeci de ani dacă partenerii de viaţă vor face tot posibilul să se înţeleagă", a completat Teodor M.

Printre cuplurile premiate i-am descoperit pe Maria şi Costică Radu. Cei doi s-au căsătorit în luna octombrie a anului 1965, iar astăzi îşi amintesc cu emoţie de clipa în care s-au îndreptat spre altar. "Nu ştim când au trecut cei 50 de ani de căsnicie. Când ne-am căsătorit, eu aveam 19 ani, iar soţia 16 ani. Ne rugăm să ne mai dea Dumnezeu măcar vreo 20 de ani de căsnicie. Am învăţat să avem răbdare, să fim înţelepţi, buni şi să lăsăm de la noi, când este cazul", a conchis Costică Radu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.