Jump to content

Mii de gălăţeni, căsătoriţi de peste 50 de ani

dcp100168

Recommended Posts

Cupluri de aur, premiate pentru 50 de ani de dragoste

Emoţii, voie bună şi zâmbete pe faţa a zeci de pensionari din Galaţi. Circa 80 dintre cele mai longevive cupluri din Galaţi au păşit, de Dragobete, pragul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Luminoşi şi încă plini de speranţă, mirii de aur aşteptau entuziasmaţi tradiţionalul dar al Primăriei municipiului Galaţi. Cuplurile care au sărbătorit jumătate de veac de căsnicie au primit flori, diplome, un cec în valoare de 500 de lei şi s-au bucurat de un spectacol oferit de artistul Teodor Munteanu.

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, le-a spus câteva cuvinte celor prezenţi la această sărbătoare: „Mă bucur că pot să vă felicit pentru faptul că aţi reuşit, timp de 50 de ani, să staţi lângă aceeaşi persoană. Asta înseamnă dragoste, înţelegere, sprijin reciproc, ajutor moral şi material. Vă invidiez la modul frumos şi mi-aş dori din inimă să ajung să celebrez ca dumneavoastră. Vă doresc multă sănătate şi iubire!”, le-a transmis acesta cuplurilor de aur.

Secretul unei căsnicii longevive

Emoţionaţi, ţinându-se încă de mână, Octav S. şi Georgeta S. ne-au spus că secretul căsniciei lor constă în dragoste necondiţionată, respect, răbdare şi nu în ultimul rând toleranţă. Cei doi soţi au menţionat că sunt extraordinar de fericiţi şi sunt mândri că au ajuns împreună până aici.

„Cred că trebuie să înveţi să trăieşti cu cel de lângă tine prin iubire şi multă răbdare. O căsnicie rezistă, dacă partenerii vor face tot posibilul să se înţeleagă. Suntem mândri de copiii şi de nepoţii noştri. Sperăm să fim un model pentru cei tineri”, a conchis Octav S.

viata-libera.ro

• 3 months later...

Noi premii pentru mirii de aur ai Galaţiului

„Aţi ieşit dumneavoastră din case a ieşit şi soarele!”, le-a spus, pe bună dreptate, Teodor Niţă, directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, celor 95 de cupluri de aur sărbătorite ieri. Fiecare dintre perechile care au împlinit 50, ba chiar şi 56 de ani de căsnicie, a primit din partea Primăriei municipiului Galaţi o diplomă, un buchet de flori şi un cec în valoare de 500 de lei. Şi, la final, un spectacol din partea Teatrului Muzical.

Noi am încercat să aflăm de la câteva cupluri care este secretul longevităţii în căsnicie.

Constantina şi Ion Băldeanu: „Cum se ţine o căsătorie 50 de ani? Cu dragoste, cu înţelegere, cu iubire, şi tot ce-i frumos în lume! Numai atunci poţi să ajungi la 50 de ani când vorbeşti frumos şi te înţelegi. Cea mai mare satisfacţie este să ajungi cel puţin la 50 de ani de căsnicie!”.

Maria şi Ştefan Balmuş: „Cu bune, cu rele, au trecut 50 de ani! Dacă a fost sănătate totul a fost bine. Înţelegerea şi iubirea trebuie să fie între ambii parteneri. Dar secretul cel mai important este toleranţa! Soţii să se tolereze unul pe celălalt!”.

Teodora şi Alexandru Aramă: „Multă-multă răbdare, înţelegere perfectă chiar dacă sunt şi nişte probleme de ordin financiar, organizatoric, dar trecem peste! Dar în primul rând toleranţă! Acesta este termenul care trebuie cu sfinţenie respectat şi aproape impus, câteodată, că altfel nu se poate! Cu înţelegere, sinceritate, cu calm, toate se pot înfăptui! Dovadă că, la anii mei, nu am lăsat serviciul de-o parte. Sunt şeful serviciului iluminat public pe municipiul Galaţi!”.

Safta şi Stoian-Panaite Gurău: „Cu înţelegere între noi şi răbdare. Toleranţă şi iubire multă, acestea sunt secretele căsniciei”.

viata-libera.ro

• 6 months later...

Primarul a premiat cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie

Sala de spectacole a Teatrului Muzical N. Leonard a fost, marţi, plină de peste 200 de gălăţeni care au reuşit performanţa de a sărbători 50 de ani de căsătorie. Continuând tradiţia inaugurată de fostul primar al municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, actualul edil, Ionuţ Pucheanu le-a împărţit cuplurilor de aur diplome, flori şi câte un cec în valoare de 500 de lei.

“Vreau să vă felicit pentru performanţa realizată, poate pentru voi este un lucru firesc, dar la cum decurg lucrurile în societatea modernă, unde casnicia este trecută pe plan doi, trei sau patru, faptul că aţi reuşit să staţi unul lângă altul la bine şi la greu, să vă respectaţi şi să vă creşteţi copiii şi, unii din voi şi nepoţii, este un lucru pe care societatea ar trebui să îl respecte”, a spus primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, adresându-li-se mirilor de aur ai Galaţiului.

Aceştia, emoţionaţi, au primit cadourile, iar unii din ei l-au asaltat pe edil cu cereri mai puţin obişnuite pentru un astfel de moment - de la asfaltarea vreunei străzi până la ... "un semnal mai bun pentru postul de televiziune".

După ce primarul, ajutat de directorul Teatrului Mzical, Teodor Niţă, au împărţit premiile - inclusiv socrilor lui Teodor Niţă (ocazie pentru acesta să se pozeze cu socrii şi primarul, bineînţeles - moment care le-a umplut de invidie pe celelalte perechi premiate care ar fi vrut şi ele câte o fotografie cu primarul) - , vârstnicii au rămas, cuminţi, pe scaune, sperând la un spectacol muzical, aşa cum s-a obişnuit, în ultimele trei mandate. Numai că primarul Ionuţ Pucheanu le-a transmis vârstnicilor că "în această seară sunteţi invitaţi la P-uri, unde am amenajat o scenă şi unde va avea loc un concert al lui Fuego", de parcă spectacolul ar fi fost special organizat pentru mirii de aur şi nu pentru toţi gălăţenii, în cadrul evenimentelor de Moş Nicolae.

presagalatibraila.com

• 1 year later...

Seniorii căsniciei, premiați de municipalitate

Nu mai puţin de 180 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie vor fi premiate vineri, 23 februarie 2018, de Primăria municipiului Galaţi. Festivitatea va începe la ora 11,00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galaţi. Mirii de aur vor primi un CEC în valoare netă de 500 lei/familie, o diplomă de fidelitate şi un buchet de flori. Conform hotărârii Consiliului Local, premiul se acordă cuplurilor domiciliate pe raza municipiului Galaţi. După festivitatea de premiere cei prezenţi în sală sunt invitaţi la un spectacol oferit de artiştii teatrului.

viata-libera.ro

• 3 months later...

Alte 121 de cupluri cu 50 de ani de căsnicie, premiate de Primărie

Cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie din municipiul Galaţi vor fi premiate de Primărie. Evenimentul va avea loc vineri, 15 iunie, de la ora 10:00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă “Nae Leonard”.

“Conform HCL nr. 178/02.04.2009 privind modificarea şi completarea art. 2 al HCL nr. 151/2006 referitor la sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie, cuplurile premiate vor primi câte un CEC în valoare netă de 500 lei/familie, o diplomă de fidelitate şi un buchet de flori. Premiul se acordă o singură dată cuplurilor de persoane vârstnice domiciliate pe raza municipiului Galaţi. În această sesiune vor fi premiate 121 de cupluri”, a anunțat Primăria.

Conform municipalităţii, evenimentul va fi urmat de un spectacol oferit de artiştii teatrului. De asemenea, Maria Crăciun şi Sophia Antohi (câştigătoarea din acest an a Festivalului Internaţional “Mărul de Aur”) vor susţine câte un micro-recital.

reperul.ro

Premiaţi pentru longevitate în căsnicie

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" a găzduit, ieri, o nouă sărbătoare a dragostei şi a longevităţii în căsnicie. Nu mai puţin de 120 de cupluri care au împlinit jumătate de veac de căsătorie au fost recompensate cu flori, diplome, şi câte un cec în valoare netă de 500 lei/familie.

De la mirii de aur ai Galaţiului am încercat să aflăm care este secretul unei căsnicii de 50 de ani.
"Se ajunge foarte bine la 50 de ani de căsnicie, dacă există înţelegere! Atât! Pentru că necazuri sunt, dar trebuie să fie înţelegere. Trebuie să ştii să cedezi! Şi să recunoşti că partenerul mai are şi calităţi, nu numai defecte. Iar dacă în balanţă pui defectele şi calităţile, iar calităţile depăşesc defectele, atunci trebuie să mergi mai departe. Pentru că nimeni nu e perfect, nici femeia, nici bărbatul, şi atunci încercăm să fim realişti!", ne-a spus soţii Nicolae şi Doina Airinei.
"Cum se ţine o căsnicie? Cu calm, cu înţelepciune şi cu dragoste. Celor care abia îşi întemeiază o familie le-aş spune să fie oleacă mai toleranţi şi unul, şi celălalt, să înţeleagă amândoi, când unul are nervi să cedeze celălalt şi tot aşa. Dacă sunt două săbii tăioase, s-a terminat! Fără dragoste nu se poate, dar degeaba este dragoste dacă nu ştii să cedezi!”, ne-au explicat soţii Constantin şi Adriana Apostol.
"Nu e secret! E respect, dragoste, încredere, fidelitate… şi multe altele. Dacă tinerii căsătoriţi se respectă unul pe celălalt, obligat vor ajunge la 50 de ani de căsnicie!", ne-au mărturisit Maria şi George Jecu.
"Este emoţionant şi frumos să ajungi la nunta de aur a părinţilor, sper să ajung şi eu!", ne-a mărturisit fiica soţilor Vasilica şi Andrei Vasilache.
Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol oferit de artiştii teatrului, cărora li s-au adăugat, cu câte un microrecital, Maria Crăciun şi Sophia Antohi (câştigătoarea din acest an a Festivalului Internaţional "Mărul de Aur").
Reamintim că premierea se face conform Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 178/02.04.2009 privind modificarea şi completarea art. 2 al HCL nr. 151/2006 referitor la sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Premiul se acordă o singură dată cuplurilor domiciliate pe raza municipiului Galaţi.

viata-libera.ro

• 3 months later...

O nouă promoţie de veterani ai căsniciei. Premii la nunta de aur. Cum puteţi fi premiaţi pentru 50 de ani de căsnicie

O verighetă pusă pe deget atunci când s-au legat în faţa lui Dumnezeu că vor fi soţ şi soţie, o verighetă de argint, adăugată atunci când au sărbătorit nunta de argint - 25 de ani de căsnicie, şi o alta, de aur, care, pe 18 august, a primit binecuvântarea cununiei reînnoite la 50 de ani de căsnicie. Sunt cele trei verighete pe care le poartă pe deget soţii Maricela şi Georgel Popa, una dintre perechile "de aur" premiate ieri de Primăria municipiului Galaţi.

Nu mai puţin de 127 de cupluri şi-au sărbătorit, ieri, semicentenarul căsniciei în sala Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi. Pentru longevitatea relaţiei, perechile au fost recompensate de Primăria municipiului Galaţi cu flori, diplome, câte un cec în valoare de 500 de lei şi un spectacol oferit de artiştii Teatrului "Nae Leonard".

Aşa cum aţi mai putut citi în "Viaţa liberă", premierea seniorilor de aur a devenit tradiţie din 2006 încoace. De atunci şi până acum, nu mai puţin de 5.961 de perechi care au împlinit jumătate de veac de viaţă împreună au fost premiate de municipalitate. Un motiv serios să-i întrebăm pe sărbătoriţii de ieri cum se păstrează o căsnicie vreme de 50 de ani.

Secrete de familie

"O căsnicie ajunge la 50 de ani cu îngăduinţă, cu răbdare. Cu foarte multă răbdare! Şi bineînţeles că noi, ca femei, trebuie să aplanăm atmosfera în casă. Tu, ca mamă şi soţie, trebuie să aplanezi orice agitaţie, un ton mai ridicat. Să calmezi lucrurile, bineînţeles dacă eşti ascultată şi de copii, şi de soţ, şi de toţi din casă. Dacă nu, nu merge treaba", ne-au mărturisit Gheorghe şi Maria Popa.

"Căsnicia se ţine cu multă răbdare, cu înţelegere, cu multă dragoste. Îmi amintesc că eram în spital, lângă soţul meu, şi îl ţineam de mână când am fost întrebată câţi ani de căsătorie avem. Când am răspuns că împlinim 50, mi-au spus că mai rar au întâlnit aşa ceva. Noi aşa am fost în toţi cei 50 de ani. Avem doi copii, trei nepoţi, ne-am împăcat foarte bine. Dar important a fost să fim împreună la bine şi la rău. Tot timpul am fost lângă soţul meu şi el lângă mine! Noi, femeile, în ciuda aparenţei, suntem mai puternice şi cu mai mult curaj de viaţă pentru a merge mai departe", ne-a dezvăluit familia Ecaterina şi Nicolae Condrea.

"Căsătoria se ţine cu dragoste şi înţelegere! Cu simpatie unul faţă de celălalt. Când doi tineri aleg să meargă împreună pe drumul căsniciei, să se lase unul după celălalt. Dacă unul are o idee, să o pună în practică amândoi! Şi la greu, şi la bine, să fie împreună. Avem un singur băiat, inginer, avem o nepoţică de 11 ani, foarte drăgălaşă. Pe 18 august, noi am făcut cununia religioasă de 50 de ani. Asta e prima noastă verighetă, aceasta e de la 25 de ani, iar aceasta de la 50 de ani de căsnicie. Trei verighete purtăm!", ne-au arătat Maricela şi Georgel Popa.

Cum puteţi fi premiaţi pentru 50 de ani de căsnicie

Mai mulţi cititori ne-au întrebat ce trebuie să facă pentru a beneficia de premiul oferit de Primăria municipiului Galaţi la 50 de ani de căsnicie. Potrivit hotărârii adoptat de Consiliul Local, familiile care au aniversat jumătate de veac de viaţă împreună trebuie să depună la Registratura Primăriei municipiului Galaţi un dosar cu următoarele documente: cerere, acte de identitate - în copie şi certificat de căsătorie - în copie.

viata-libera.ro

• 4 months later...

Când dragostea la prima vedere rezistă 50 de ani

S-au căsătorit la numai o lună după ce s-au îndrăgostit unul de celălalt la prima vedere, iar de atunci a trecut jumătate de veac. Este povestea soţilor Alexandrina şi Marcel Băurceanu, una dintre cele 193 de perechi premiate ieri la festivitatea dedicată cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi a găzduit, ieri, o nouă festivitate de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cele 193 de cupluri sărbătorite au primit câte un premiu în valoare netă de 500 lei/familie, o diplomă de fidelitate şi un buchet de flori, iar la finalul festivităţii s-au bucurat de un spectacol oferit de artiştii Teatrului „Nae Leonard”. Noi am încercat să aflăm care este secretul unei căsnicii longevive.

„La noi a fost dragoste la prima vedere! Ne-am căsătorit într-o lună de zile şi am ajuns la 50 de ani cu realizări frumoase. Am lucrat pe şantiere, plecaţi, dar casa a fost întotdeauna casă. O căsnicie se ţine cu respect, cu îngăduinţă, sinceritate şi încredere unul în celălalt. În viaţă trebuie să te completezi. Nu ţin cont că eu nu mă pricep la bucătărie, tot găsesc ceva să fac! Şi ea la fel, găseşte ceva de făcut la maşină. Nu au existat nici secrete, nici dubii, nici îndoieli. Avem două fete căsătorite, bine aranjate, suntem şi bunici, suntem mulţumiţi de tot ceea ce am realizat şi le dorim tuturor la fel”, ne-au mărturisit Alexandrina şi Marcel Băurceanu.

„Tinerilor care vor să ne urmeze exemplu le-aş spune că o căsnicie durează 50 de ani cu foarte multă răbdare din partea ambilor soţi, dar şi cu linişte. Avem doi băieţi care ne-au făcut şi bunici. Avem o nepoţică de care suntem foarte mândri. Chiar mâine va împlini 22 de ani, este studentă la Facultatea de Medicină în anul IV, învaţă foarte bine şi are bursă de merit”, ne-au spus soţii Marcela şi Zamfir Andrunache.

„Dacă se iveşte o neînţelegere, lăsăm unul de la altul! Înţelegere, armonie, sănătate, sunt tot ceea ce contează într-o căsnicie. Avem doi băieţi, trei nepoate şi trei nepoţi”, ne-au declarat soţii Profira şi Grigore Cociug.

Cum puteţi fi premiaţi la nunta de aur

Reamintim că premierea cuplurilor care au aniversat jumătate de veac de viaţă împreună se face în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 151 din 2006, modificată în 2009. Familiile trebuie să depună la Registratura Primăriei municipiului Galaţi un dosar cu următoarele documente: cerere, acte de identitate - în copie şi certificat de căsătorie - în copie.

viata-libera.ro

• 6 months later...

Liantul dintre inimi nu rezistă 50 de ani, ci o viaţă!

Nu mai puţin de 162 de cupluri de aur, însemnând tot atâtea lecţii de viaţă, s-au adunat ieri în sala Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi pentru a fi premiate pentru cei 50 de ani de căsnicie. Sărbătoriţii au primit diplome, flori, câte un cec în valoare de 500 de lei şi un spectacol oferit de artiştii Teatrului. Câţiva dintre ei ne-au împărtăşit secretul jumătăţii de veac de căsnicie.

„Pe 1 martie am împlinit 50 de ani de căsnicie. Cum se adună 50 de ani de căsnicie? Cu mare grijă şi răbdare. În primul rând, dacă nu realizezi liantul dintre inimi, degeaba! Liantul acesta nu rezistă 50 de ani, rezistă o viaţă, ba rămâne şi după moarte!”, ne-au mărturisit soţii Elena şi Eugen Solomon. S-au cunoscut pe vremea când erau studenţi la Iaşi, dumneaei la Farmacie, dumnealui la Politehnică, iar astăzi se mândresc cu fiica lor, care le-a dăruit un nepoţel, absolvent de liceu, viitor actor. „Sfatul nostru pentru viitoarele cupluri este să aibă încredere unul în altul. Şi răbdare, pentru că viaţa îţi oferă multe surprize plăcute, neplăcute. Trebuie să treacă peste ele şi să rămână încrederea reciprocă”, ne-au spus soţii Solomon.

„Cu respect, cu dragoste, cu răbdare, cu înţelegere şi toleranţă şi am ajuns la 50 de ani de viaţă împreună”, ne-au povestit Elena şi Dumitru Sandu, care au venit la festivitatea de premiere alături de fiica lor, Daniela. Mirii de aur îşi amintesc zâmbind cum s-au cunoscut: era în 1968, în autobuzul cu care făceau naveta. Domnul Sandu i-a oprit un loc în mijlocul de transport şi aşa a început o călătorie care continuă şi în ziua de azi. „Pentru mine sunt o permanentă lecţie de viaţă! Şi sunt fericită să îi am lângă mine”, ne-a mărturisit Daniela, fiica lor.

Fiica soţilor Cristina şi Dumitru Chipăilă are 30 de ani de căsnicie, iar fiul, 24 de ani de căsnicie! Modelul l-au învăţat de la părinţii care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. O relaţie care a început oficial într-o zi de 1 aprilie, dar n-a fost păcăleală: „La serviciu ne-am cunoscut, dar oficial am început relaţia pe 1 aprilie şi pe 12 iunie ne-am căsătorit. A doua zi am plecat în staţiune la Predeal şi de atunci, din 1969, n-a fost an în care să nu mergem măcar o dată, dacă nu de mai multe ori, în vacanţă împreună. Iată, săptămâna trecută ne-am întors de la Sinaia. Avem copii, avem nepoţi, iar căsnicia se ţine cu înţelegere, cu multă, multă răbdare, cu dragoste”, ne-au spus soţii Chipăilă.

Reamintim că premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, devenită tradiţie în Galaţi, a fost decisă de Consiliul Local.

viata-libera.ro

• 2 years later...

Premii pentru mirii de aur ai Galațiului

Nu mai puțin de 84 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite marți, 7 iunie 2022, în cadrul Zilelor municipiului Galați. Festivitatea de premiere a avut loc la Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard”. Mirii de aur au primit diplome de fidelitate, buchete de flori și câte un voucher în valoare de 500 de lei, bani pe care îi vor putea ridica de la casieria Primăriei. Perechile au avut pare și de un emoționant moment artistic dedicat lor.

viata-libera.ro

• 3 months later...

Mirii de aur ai Galaţiului, premiaţi de Primărie

Nu mai puţin de 136 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost premiate luni 19 septembrie 2022, de către Primăria municipiului Galați la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”. Fiecare pereche a primit flori, o diplomă şi un cec în valoare netă de 500 de lei/familie.

„Este plăcut să feliciți 136 de cupluri și dificil să realizezi ce înseamnă 50 de ani de căsnicie!  Le doresc sănătate și fericire tuturor celor care azi au dat un sens cuvântului "împreună"”, a declarat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Andrei Lucian.

Reamintim că premierea cuplurilor care au aniversat jumătate de veac de viaţă împreună se face în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 151 din 2006, modificată în 2009. Familiile trebuie să depună la Registratura Primăriei municipiului Galaţi un dosar cu următoarele documente: cerere, acte de identitate - în copie şi certificat de căsătorie - în copie.

viata-libera.ro

• 2 months later...

Premii la nunta de aur pentru 150 de perechi gălăţene

Nu mai puţin de 150 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor fi premiate vineri, 18 noiembrie 2022, la Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard". Mirii de aur vor primi suma de 500 de lei, diplome de fidelitate și buchete de flori.
După festivitatea de premiere, sărbătoriții se vor bucura de un spectacol oferit de artiștii Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard". 

viata-libera.ro