Jump to content

Revista de literatura on-line Boema


dcp100168

Recommended Posts

BOEMA - Live literature

* O revistă de cultură accesibilă românilor de pretutindeni. O revistă în care pot publica românii de pretutindeni. "Este foarte greu să fii scriitor şi să fii fidel stelei tale".

Vineri, 17 aprilie, în sala "Mihai Eminescu" a Bibliotecii "V.A.Urechia", s-a lansat o nouă revistă literară, "Boema", care există din 31 martie, dată la care Nichita Stănescu ar fi împlinit 76 de ani. Revista apare sub egida ASPRA (Asociaţia Scriitorilor pentru Promovarea Realizărilor Artistice) şi a Cenaclului "Noduri şi semne" şi poate fi accesată la adresa http://www.boema.inforapart.ro. După cum a povestit Ion Avram, redactor şef adjunct al revistei, cenaclul a luat fiinţă în 1983, în bucătăria lui Ion Zimbru, redactorul şef. După 26 de ani, "Boema" încearcă să reanimeze această mişcare născută în memoria lui Nichita Stănescu. "Dacă satelit nu e, nimic nu e", astfel că în această revistă on-line va putea publica oricine, fie că se află în Noua Zeelandă sau în Republica Moldova. O dată la 3 luni, se va face o selecţie a materialelor şi se va publica şi un număr al variantei tipografice. Petre Rău, director şi realizatorul site-ului, ne asigură că "nu-i o revistă cu pretenţia de concurenţă, dacă are noroc, bine, dacă nu, asta e, a fost o încercare, cum au fost atâtea altele". Victor Cilincă, redactor şef adjunct, autor de literatură şi grafician, a fost întrebat, în legătură cu orientarea revistei: "Pe cine atacaţi?". Şi a răspuns: "Suntem, de fapt, un atelier. Nu-i loc să mai facem şi politică". Stela Iorga, secretar de redacţie, a vorbit despre cât de greu este să fii scriitor şi să rămâi fidel stelei tale. "M-aş închina în faţa colegilor mei, care sunt nişte oameni foarte modeşti". Cu astfel de inimi "la bord", revista trebuie să aibă tot succesul din lume. Seria parafrazărilor a fost uluitoare. "Per aspera ad ASPRA" şi "Dacă boemă nu e, nici literatură nu e".

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.