Jump to content

Universităţile, cei mai activi solicitanţi de fonduri UE


dcp100168

Recommended Posts

Universităţile gălăţene, cei mai activi solicitanţi de fonduri UE

* Universitatea „Dunărea de Jos” este beneficiarul celor mai multe finanţări europene - nu mai puţin de 41! *

O evaluare în funcţie de beneficiarii de proiecte europene ne arată un lucru oarecum surprinzător: cele mai multe finanţări - 41 la număr (toate pe PHARE)! - au fost obţinute de Universitatea „Dunărea de Jos”. Impresionat! Dar şi paradoxal, deoarece, cel puţin teoretic, banii aveau ca ţintă mai ales administraţia publică, învăţământul fiind în zona - ca să zicem aşa - colaterală. Cea mai mare dintre finanţările obţinute de UDJ este pe POS-DRU şi se ridică la 1,3 milioane de euro (SIMBAD - Managementul burselor acordate doctoranzilor), iar cea mai mică este de numai 4.900 de euro (Studiu: Integrarea pe piaţa muncii a Ceprohart Brăila).

Interesant este că şi cea de-a doua universitate din oraş (Danubius) a fost foarte activă pe partea de proiecte. Am numărat în dreptul acesteia exact 14 finanţări PHARE. Cel mai mare are o valoare de 794.000 de euro şi se referă la accesul femeilor în comunitatea academică. Cel mai mic - „eHealth Benchmarking” - este de doar 5.000 de euro.

http://www.viata-libera.ro/articol-Univ ... _UE_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.