Jump to content

Continuă cearta pensionarilor

Recommended Posts

Posted

Continuă cearta pensionarilor

Un grup format din circa 20 de pensionari susţine că a preluat democratic conducerea Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, acuzându-l pe preşedintele organizaţiei, Toader Cristea, că a furat din banii alianţei şi că a falsificat documente, ei depunând plângeri la Poliţie în acest sens. În replică, Toader susţine că el reprezintă gruparea pensionarilor şi că în organizaţie încercă să se infiltreze "oameni bogaţi şi bolnavi de putere".

Într-o conferinţă de presă organizată marţi, aproximativ 20 de pensionari au susţinut că în 27 ianuarie a fost schimbată în mod democratic vechea conducere. Grupul reacţionar include foşti membri ai biroului executiv al Alianţei, care susţin că au fost excluşi după ce şi-ar fi exprimat suspiciunea că o parte din bani nu au fost corect cheltuiţi. Conform acestora, Toader Cristea ar fi luat bani de la mai multe partide politice şi sponsorizări de la firme, fără ca sumele respective să apară înregistrate în contabilitate. În total, suma ce nu poate fi justificată s-ar ridica la 3.364 de lei. Cei aproximativ 20 de pensionari au formulat două plângeri penale la Poliţia Galaţi, în care îl acuză pe Toader Cristea de fals, uz de fals, delapidare şi înşelăciune.

De partea cealaltă, Toader Cristea spune că persoanele care susţin că-i reprezintă pe pensionari sunt "nişte impostori". "Nu au nicio autoritate şi nu sunt legal constituiţi. Eu sunt preşedintele Alianţei Pensionarilor din Galaţi, eu am înfiinţat-o. Am vrut să înfiinţez o alianţă a pensionarilor săraci, eu am numai şase milioane pensie. Acum au început să se infiltreze şi cei bogaţi, cum ar fi domnul Panţuş, care are o situaţie foarte bună. Eu zic că sunt bolnavi după putere", a declarat Cristea.

Posted

Evident, astăzi a fost programată ieşirea la rampă a celeilalte tabere şi a urmat un nou "circ".

Două grupuri de pensionari s-au certat şi îmbrâncit, miercuri, la sediul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi, fiecare susţinând că reprezintă actuala conducere. Pensionarii împărţiţi în două tabere s-au îmbrâncit şi au avut un schimb dur de replici, miercuri, la prânz, la sediul Alianţei, în timp ce aici fi trebuit să se desfăşoare o conferinţă de presă convocată de Toader Cristea, care susţine că este în continuare preşedintele Alianţei. Contestatarii săi spun însă că a fost dat afară în urmă cu o lună, după ce au fost semnalate mai multe nereguli. "Biroul Executiv a convocat Adunarea Generală din 17 ianuarie şi a hotărât ca Toader Cristea şi alte două persoane din conducere să fie excluşi", declară Vasile Panţuş, care susţine că ar fi noul preşedinte ales democratic în urma acelei Adunări Generale. Cristea şi cei care îl susţin au încercat să-i scoată pe ceilalţi cu forţa din sediu. Au urmat invective din ambele părţi. După aproape jumătate de oră de scandal, pensionarii care îl susţin pe Vasile Panţuş au părăsit sediul Alianţei, promiţând că se vor vedea în instanţa de judecată, care va decide care este conducerea reală. Panţuş îl acuză pe Cristea că ar fi delapidat 3.364 de lei şi că ar fi încasat bani de la partide sau diverşi sponsori, fără a înregistra ceva în contabilitate. Pentru toate acestea, şi pentru faptul că ar fi modificat o parte din documente, au fost formulate două plângeri penale la Poliţia Galaţi, în care Cristea e acuzat de fals, uz de fals, delapidare şi înşelăciune.

Posted

A treia asociaţie a pensionarilor

* La începutul acestei luni, instanţa a înregistrat oficial înfiinţarea Asociaţiei Pensionarilor din România 2007‑Galaţi

În timp ce membrii Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi se luptă între ei, în Galaţi s‑a înfiinţat cea de‑a treia organizaţie oficială a pensionarilor (după Uniunea Judeţeană a Pensionarilor şi Alianţa). Este vorba despre Asociaţia Pensionarilor din România 2007‑Galaţi, înregistrată cu personalitate juridică, potrivit deciziei Judecătoriei Galaţi din 1 februarie (dosar 88/233/2008). Potrivit deciziei de instanţă, Biroul Executiv al noii asociaţii este compus din Constantin Ciucă (preşedinte), Mihai Lavre, Petre Mitică, Vasile Turcu, Ioan Andrei, Gavril Florea, Vasile Bornaz, Virginia Angheluţă şi Niţă Dobrotă. Asociaţia Pensionarilor militează pentru respectarea drepturilor obţinute de pensionari şi pentru obţinerea altor drepturi (indexarea pensiilor în raport cu inflaţia, majorarea punctului de pensie cu 50 şi 25 la sută pentru grupele I şi, respectiv, II de muncă, dublarea ajutorului de înmormântare de la 1500 la 3000 de lei, dublarea numărului de bilete de tratament pentru trimestrele II şi III, stoparea creşterii preţurilor la alimentele de bază, servicii publice). Asociaţia Pensionarilor din România 2007‑Galaţi îşi propune să‑i redea pensionarului demnitatea de care beneficiază pensionarii din UE. Cât priveşte părerea membrilor acestei asociaţii faţă de cei doi lideri pensionari care se contestă reciproc în Alianţa pentru Conciliere, cei din asociaţie spun că nu îi interesează luptele şi că nu mai vor să audă de aşa ceva. Ştiţi cum se spune, când doi se bat, al treilea câştigă. Totuşi, împărţirea pensionarilor în diferite asociaţii şi alianţe (în loc să existe o singură asociaţie puternică) începe să semene din ce în ce mai mult cu feluritele asociaţii ale revoluţionarilor�

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.