Jump to content

Arbitrii, rând pe rând la DNA şi în arest!

Recommended Posts

Posted

Marcel Lica, Sorin Corpodean si Marcel Savaniu retinuti pentru 24 de ore

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, miercuri, că este dureros atunci când arbitrii nu îşi fac treaba pentru care sunt plătiţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. "N-am ţipat degeaba după acel meci pe care l-am disputat cu FC Argeş. Am simţit că a fost ceva necurat. E firesc să te doară când vezi că lucrurile sunt necurate şi arbitrii nu-şi fac treaba pentru care sunt plătiţi. Trebuie ca lucrurile să meargă până la capăt. Să sperăm că aşa va fi dacă nu, acest moment zero se va transforma într-un zero barat", a spus oficialul gălăţean.

Miercuri, procurorii anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţia de luare de mită, din etapa a XVI-a a Ligii I, pentru arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, care au fost audiaţi, timp de câteva ore, la DNA Piteşti. De asemenea, vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, a fost şi el reţinut pentru 24 de ore.

Oficialul CCA, împreună cu arbitrul Marcel Savaniu, au fost delegaţi la partida FC Argeş - Oţelul Galaţi, scor 3-2, în etapa a XVI-a a Ligii I, pentru care se bănuieşte că ar fi primit mită.

Mîine, de la ora 15:00, GSP TV transmite meciul FC Argeş - Oţelul Galaţi, în urma căruia Marcel Savaniu şi Marcel Lică au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Coruptia din fotbal: Corpodean, Savaniu si Lica, retinuti

Arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean si oficialul FRF, Marcel Lica au fost retinuti pentru 24 de ore ducand la sapte numarul celor retinuti in dosarul referitor la coruptia in fotbal, deschis de DNA Pitesti. Cei trei sunt acuzati ca au luat mita de la patronul echipei FC Arges, Cornel Penescu, pentru a favoriza echipa pitesteana in meciurile din Liga I.

Patru arbitri si un observator federal sunt acuzati de luare de mita. In schimbul banilor, bunurilor sau serviciilor oferite de Cornel Penescu, cei cinci ar fi favorizat FC Arges in mai multe meciuri disputate in liga I in perioada octombrie - decembrie 2008, potrivit Realitatea TV. Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, Tiberiu Lajos si Marcel Lica au fost chemati la audieri de catre procurorii DNA din Pitesti, iar pe numele lui Savaniu si Corpodean au fost emise mandate de retinere pentru 24 de ore.

Procurorii spun ca arbitrul FIFA Sorin Corpodean ar fi primit 15.000 de dolari, in doua transe, dar si sase sticle de vin de colectie si una de whisky, dupa meciul FC Vaslui - FC Arges, incheiat cu victoria pitestenilor cu 1-0.

Un alt arbitru FIFA, Aurelian Bogaciu ar fi primit 5.000 de dolari ca sa favorizeze FC Arges in meciul pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 1-1.

Tot Savaniu ar fi primit 3.000 de dolari de la Cornel Penescu pentru meciul FC Arges - Otelul Galati, scor 3-2 pentru pitesteni.

Marcel Lica a fost observator federal la meciul FC Arges-Universitatea Craiova, cand ar fi primit 2000 de dolari mita de la patronul FC Arges, Cornel Penescu.

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost arestat preventiv saptamana trecuta, alaturi de patronul clubului FC Arges, Cornel Penescu, si de alte doua persoane. Penescu este acuzat de procurorii DNA ca le-ar fi dat arbitrilor Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu si Tiberiu Lajos 54.000 de euro si 290.000 de lei, potrivit avocatului sau, Radu Nistor. Gheorghe Constantin este acuzat de procurorii DNA de luare de mita.

http://www.frontnews.ro/social-si-econo ... nuti-30507

Posted

Savaniu, Corpodean şi Lică au fost arestaţi

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.

Posted

Stan: Retrogradarea Argeşului e o măsură firească

Directorul general al grupării Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, joi, că retrogradarea formaţiei FC Argeş de către comisiile din cadrul FRF ar fi o măsură firească, după scandalul corupţiei din arbitraj în care a fost implicat patronul Cornel Penescu, tranmite corespondentul MEDIAFAX. "Cred că retrogradarea Argeşului este o măsură firească. M-a sunat Mititelu şi mi-a propus să facem un demers comun prin care să ne recuperăm punctele sau să se rejoace meciurile în care au fost demonstrate amestecurile arbitrilor, dar mi se pare o luptă cu umbra, mortul de la groapă nu se mai întoarce", a spus Stan. Oficialul gălăţean consideră că astfel de mărsuri se impuneau cu mai mult timp în urmă: "Îmi doresc ca persoanele care au făcut ce-au făcut să plătească cu vârf şi-ndesat, fără nicio milă şi cred că acum justiţia are probe suficiente ca să ia măsurile ce se impuneau luate mai demult. Imaginea cu arbitrii încătuşaţi e terifiantă, mai ales că-i cunosc pe acei oameni, ne-am intersectat în dese rânduri. E o imagine urâtă, dar necesară. Ei sunt cei care mutilează fotbalul".

Posted

DNA:Corpodean a primit de la Făcăleaţă 15.000 de dolari, Savaniu 3.000 de dolari, iar Lică 2.000 USD

Arbitrul Sorin Corpodean a primit 15.000 de dolari de la Liviu Făcăleaţă, pentru a avantaja FC Argeş, arbitrul Marcel Savaniu a primit, tot de la Făcăleaţă, 3.000 de dolari, în acelaşi scop, iar Marcel Lică a primit 2.000 de dolari, pentru a face un raport de observare favorabil echipei, arată DNA.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, în 23 decembrie 2008, arbitrul Sorin Corpodean a acceptat oferta făcută de Liviu Ilie Făcăleaţă, arestat în acelaşi dosar, de a primi bani şi bunuri, iar o zi mai târziu a primit de la acesta suma de 15.000 de dolari americani, precum şi bunuri. Banii şi bunurile i-au fost remise lui Corpodean pentru prestaţia din partida FC Argeş Piteşti - SC Sporting Club S.A. Vaslui (partidă desfăşurată în data de 19 octombrie 2008) şi pentru ca, în calitate de arbitru de fotbal al meciurilor din Liga I, să avantajeze prin arbitraj echipa FC Argeş Piteşti în meciurile viitoare. Totodată, banii i-au fost daţi lui Corpodean şi pentru a acorda o eventuală protecţie acestei echipe în cazul în care ar fi fost numit preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

De asemenea, în 22 noiembrie 2008, în calitate de arbitru asistent, desemnat de Federaţia Română de Fotbal – Comisia Centrală a Arbitrilor, la meciul FC Argeş Piteşti - Oţelul Galaţi (partidă desfăşurată în 23 noiembrie 2008, în municipiul Piteşti, în Liga I), arbitrul Marcel Savaniu a acceptat să primească suma de 3.000 de dolari pentru a favoriza la meciul respectiv echipa gazdă, FC Argeş Piteşti, ofertă formulată de Liviu Făcăleaţă, din dispoziţia finanţatorului echipei, Gheorghe Cornel Penescu. În aceeaşi cauză, în 22 noiembrie 2008, în calitate de observator desemnat de Federaţia Română de Fotbal la meciul FC Argeş Piteşti - Oţelul Galaţi (partidă desfăşurată în 23 noiembrie 2008 în municipiul Piteşti), vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lică i-a cerut lui Liviu Făcăleaţă suma de 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil echipei FC Argeş Piteşti. Din această sumă, Lică a primit 2.000 de dolari, banii fiindu-i daţi de Liviu Făcăleaţă, din dispoziţia lui Cornel Penescu.

Conform sursei citate, celor trei le-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

În acelaşi dosar se fac investigaţii penale pentru fapte de corupţie atât faţă de Gheorghe Penescu, Liviu Făcăleaţă, Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu, aflaţi, din 14 aprilie, în arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, cât şi faţă de alte persoane, precizează DNA.

Marcel Lică, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită, după ce a fost audiaţi timp de câteva ore, la DNA Piteşti, în dosarul privind corupţia din arbitraj, în care au fost arestaţi finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului Pic, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu.

Tot în cursul zilei de miercuri, la DNA Piteşti a fost audiaţi, timp de câteva ore, şi arbitrii Tiberiu Lajos şi Aurelian Bogaciu, care vor fi audiaţi din nou la Serviciul teritorial Piteşti al DNA miercurea viitoare.

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită. Avocaţii acestora au declarat recurs.

Posted

Arbitrul Aurelian Bogaciu, reţinut de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie, care l-au audiat timp de aproximativ cinci ore în dosarul de corupţie din arbitraj, el fiind acuzat de luare de mită, a anunţat avocatul acestuia, Florin Doran. Arbitrul este acuzat că a primit o sumă de bani şi că a acceptat cazarea gratuită la hotel, în schimbul unui ajutor pe care urma să-l dea echipei de fotbal CF Argeş.

Posted

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv, în noaptea de miercuri spre joi, de Tribunalul Argeş, pentru 29 de zile, transmite corespondentul NewsIn. La ieşirea din sediul DNA, avocatul lui Bogaciu, Florin Doran, a declarat că arestarea clientului său, acuzat că ar fi primit mită 5.000 de dolari la meciul Universitatea Craiova - FC Argeş, nu are la bază nici un fel de probe.

Posted

Ionica Serea a fost exclus din arbitraj

Oficialul Otelului Galati, Marius Stan, se declara multumit de arestarile facute de DNA, dar si de masura luata de FRF impotriva arbitrului Ionica Serea, acesta fiind exclus din Liga I. "Excluderea lui Serea din arbitraj este una din putinele masuri pe care le-a luat FRF-ul. Pentru oamenii care au batjocorit fotbalul romanesc, n-am nici un fel de mila. Cei care au gresit trebuie sa plateasca. O curatenie generala trebuie facuta si DNA-ul ar trebui sa nu se opreasca aici", a declarat Marius Stan pentru Sport Total FM. Arbitrul Ionica Serea a fost exclus, joi, din arbitraj, dupa prestatia execrabila de la meciul FC Vaslui - CFR Cluj, din semifinalele Cupei Romaniei. Dupa terminarea meciului, lui Ionica Serea i s-a reprosat ca n-a acordat doua penalti-uri in favoarea vasluienilor si ca nu i-a acordat cel de-al doilea cartonas galben si, implicit, pe cel rosu lui Culio.

http://www.ziare.com/Stan_Trebuie_facut ... 36361.html

Posted

Doi arbitri gălăţeni au primit "cadouri" de la PIC

Alţi doi arbitri, Cătălin Savu şi Liviu Ciubotariu, ar putea fi chemaţi la DNA pentru a justifica primirea din partea unui oficial al lui FC Argeş a două pungi, care ar fi conţinut, după spusele celor doi, echipament de joc al “alb-violeţilor”. Procurorii DNA posedă fotografii în care doi arbitri asistenţi din lotul A, originari din Galaţi, Cătălin Savu şi Liviu Ciubotariu, ar fi primit din partea oficialilor lui FC Argeş două pungi inscripţionate cu numele companiei Pic, deţinută de omul de afaceri argeşean Cornel Penescu, reţinut pentru că ar fi oferit mită unor “cavaleri ai fluierului”. Cei doi tuşieri ar fi primit cadourile după partida FC Argeş - CS Otopeni, terminată cu scorul de 1-1, într-o benzinărie de la periferia Piteştiului. Terorizat, Savu a recurs la un gest disperat: s-a pozat singur cu “mita lui Penescu”, ca să demonstreze că e “nevinovat”.

http://www.libertatea.ro/?section=artic ... &id=238293

Posted

Tribunalul Argeş decide eliberarea provizorie a lui Marcel Lică

Tribunalul Argeş a decis, joi, eliberarea provizorie sub control judiciar a observatorului FRF Marcel Lică, însă procurorii au atacat hotărârea cu recurs, transmite corespondentul NewsIn. Astfel, instanţa a admis cererea lui Lică, pe care l-a obligat, în schimb, să nu părăsească municipiul Constanţa, să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie din localitatea de domiciliu şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei. De asemenea, Lică nu are voie să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi. Procurorii au atacat decizia cu recurs.

Posted

Marcel Lică şi Aurelian Bogaciu rămân în arest, a decis Curtea de Apel Piteşti

Vicepreşedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, şi arbitrul Aurelian Bogaciu rămân în arest, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis, luni, recursul făcut de DNA la decizia de eliberare sub control judiciar a lui Lică şi a respins recursul la măsura arestării formulat de avocaţii lui Bogaciu. Curtea de Apel Piteşti a admis recursul formulat de procurorii DNA Piteşti la decizia Tribunalului Argeş, de eliberare sub control judiciar a vicepreşedintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, decizie pe care o casează. De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins ca nefondat recursul formulat de avocaţii lui Aurelian Bogaciu la măsura arestării preventive a acestuia.

Posted

Arbitrii Corpodean şi Savaniu, puşi în libertate sub control judiciar

Arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, arestaţi în dosarul corupţiei din arbitraj, au fost puşi în libertate sub control judiciar, vineri după-amiază, în baza unei decizii a magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis, vineri după-amiază, recursurile introduse de avocaţii celor doi inculpaţi şi au casat sentinţele Tribunalului Argeş de respingere a cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar înaintate de cei doi arbitri. Potrivit judecătorului Paula Andrada Coţovanu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, decizia cuprinde câteva măsuri restrictive, şi anume ca inculpaţii să nu se deplaseze la spectacolele sportive, să nu se apropie de co-inculpaţi şi de familiile acestora, de martori şi de experţi şi să nu execute profesia sau meseria avută la data arestării. Sentinţa este definitivă şi nu mai poate fi atacată cu recurs de către procurori, iar în aceste condiţii magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dispus punerea de îndată în libertate a celor doi arbitri, a mai precizat sursa citată.

Posted

Bogaciu tot în arest, ceilalţi liberi

* Dintre cei implicaţi în scandalul de mită din fotbal, doar arbitrului Aurelian Bogaciu i s-a respins cererea de eliberare provizorie.

Tribunalul Argeş a decis punerea în libertate a finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, a fostului director al OPC Argeş Cristian Libertatu, a directorului Pic, Liviu Făcăleaţă, a fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, şi a vicepreşedintelui CCA Marcel Lică, sentinţa putând fi atacată. Magistraţii au impus însă câteva restricţii în cazul celor cinci, precum obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi prezentarea la organele de anchetă ori de câte ori vor fi chemaţi. De asemenea, cei cinci au interdicţia de a intra în contact cu ceilalţi inculpaţi în acest dosar, precum şi cu familiile acestora. Cei cinci nu mai au dreptul, totodată, de a practica meseria sau profesia avută la data arestării. Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă şi a fost deja atacată de către procurorii DNA Piteşti, urmând ca recursul să fie judecat marţi la Curtea de Apel Piteşti.

În schimb, arbitrul Aurelian Bogaciu rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Piteşti i-a respins, luni, recursul făcut la decizia Tribunalului Argeş, care nu îi acceptase cererea de eliberare provizorie.

Posted

Stan: FC Arges trebuia retrogradata, nu inteleg ce mai asteapta FRF

FC Arges trebuia retrogradata, nu inteleg ce mai asteapta FRF Presedintele clubului Otelul Galati, Marius Stan, spune ca nu intelege de ce FRF nu a luat inca decizia de a retrograda formatia FC Arges. "E o tacere suspecta. Dupa parerea mea cred ca probele de pana acum ar fi suficiente ca Federatia sa poata lua o decizie, aceasta fiind retrogradarea echipei FC Arges. Nu inteleg ce se mai asteapta, poate eliberarea patronului", a declarat Marius Stan.

http://www.ziare.com/index.php?module=A ... &x=48&y=11

Posted

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost eliberat

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost eliberat, joi, din arestul Poliţiei Judeţene Argeş, el declarându-se bucuros de această decizie a instanţei. Arbitrul Bogaciu a ieşit din arestul Poliţiei Argeş în jurul orei 16.30 "Sunt foarte bucuros de această decizie a instanţei. Mă bucur să fiu cu familia mea. Să vă bucuraţi de fiecare clipă pe care o aveţi", le-a spus Bogaciu jurnaliştilor.

Curtea de Apel Piteşti a decis ca arbitrul Aurelian Bogaciu să fie eliberat deîndată, după ce a respins recursul făcut de procurorii DNA. Magistraţii i-au impus arbitrului interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, acesta având, de asemenea, o serie de alte restricţii. Astfel, arbitrul Aurelian Bogaciu trebuie să se prezinte la Poliţie conform programului de supraveghere întocmit de către anchetatori sau ori de câte ori este chemat şi îi este interzis să deţină, să folosească sau să poarte arme. Totodată, Bogaciu are interdicţia de a merge la sediile cluburilor sportive, la sediul Federaţiei Române de Fotbal şi al Comisiei Centrale de Arbitri.

• 4 weeks later...
Posted

Horoba: Gaz Metan şi Oţelul Galaţi au depus memorii pentru a se clarifica situaţia echipei FC Argeş

Directorul general al clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a declarat, vineri, că gruparea ardeleană a depus un memoriu atât la FRF, cât şi la LPF, în care solicită comisiilor abilitate să clarifice situaţia echipei FC Argeş, care este implicată în cazul de corupţie din arbitraj. "Astăzi (n.r. - vineri) am făcut memoriu, l-am trimis atât la FRF, cât şi la LPF în care cerem, pe cât posibil, să se clarifice cât mai rapid situaţia echipei FC Argeş care e implicată în acel scandal de corupţie din fotbalul românesc. Asta, deoarece, noi terminând pe locul 15, am putea beneficia şi am rămâne în Liga I. Mediaş ar merita să rămână în prima ligă. Nu ai remuşcări făcând acest demers, pentru că noi am jucat cinstit şi corect fără alte ajutoare, asta dacă se va confirma, în urma cercetărilor, că rezultatele echipei FC Argeş au fost manipulate, iar atunci demersul nostru e justificat. Cred că săptămâna viitoare se vor constitui comisiile la LPF şi dacă vor ajunge documentele de la DNA, s-ar putea ca săptămâna viitoare să se judece acest caz. Din câte ştiu, nu doar Gaz Metan a depus acest memoriu, a depus şi Oţelul, care e echipa care s-a simţit cea mai frustrată. Au condus cu 2-0 şi au pierdut cu 2-3, printr-o manieră părtinitoare de arbitraj la acel meci", a spus Horoba la GspTV.

Posted
Horoba: Gaz Metan şi Oţelul Galaţi au depus memorii pentru a se clarifica situaţia echipei FC Argeş

Directorul general al clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a declarat, vineri, că gruparea ardeleană a depus un memoriu atât la FRF, cât şi la LPF, în care solicită comisiilor abilitate să clarifice situaţia echipei FC Argeş, care este implicată în cazul de corupţie din arbitraj. "Astăzi (n.r. - vineri) am făcut memoriu, l-am trimis atât la FRF, cât şi la LPF în care cerem, pe cât posibil, să se clarifice cât mai rapid situaţia echipei FC Argeş care e implicată în acel scandal de corupţie din fotbalul românesc. Asta, deoarece, noi terminând pe locul 15, am putea beneficia şi am rămâne în Liga I. Mediaş ar merita să rămână în prima ligă. Nu ai remuşcări făcând acest demers, pentru că noi am jucat cinstit şi corect fără alte ajutoare, asta dacă se va confirma, în urma cercetărilor, că rezultatele echipei FC Argeş au fost manipulate, iar atunci demersul nostru e justificat. Cred că săptămâna viitoare se vor constitui comisiile la LPF şi dacă vor ajunge documentele de la DNA, s-ar putea ca săptămâna viitoare să se judece acest caz. Din câte ştiu, nu doar Gaz Metan a depus acest memoriu, a depus şi Oţelul, care e echipa care s-a simţit cea mai frustrată. Au condus cu 2-0 şi au pierdut cu 2-3, printr-o manieră părtinitoare de arbitraj la acel meci", a spus Horoba la GspTV.

Demers inutil din partea Fc Otelul Galati , daca fc Arges o sa fie retrogradata de castigat va avea Pandurii Targu Jiu , care ar urca pe locul 10 si ar incasa 1,5 mil de euro in loc de 1,2 mil de euro , Otelul chiar daca ramane sau nu ramane Fc Arges in Liga 1 Frutti Fresh , va incasa aceiasi suma 1,2 mil de euro.

Posted

Clubul Oţelul Galaţi nu vrea retrogradarea lui FC Argeş

Clubul de fotbal Oţelul Galaţi a anunţat joi, prin intermediul unui comunicat, că nu doreşte retrogradarea echipei FC Argeş din prima ligă, dar solicită judecarea urgentă a cazului, în care formaţia piteşteană este acuzată de corupţie. "'FC Oţelul Galaţi le-a solicitat forurilor interne soluţionarea urgentă a speţei, pentru ca validarea clasamentului Ligii I, ediţia 2008-2009, să fie făcută cât mai grabnic. Validarea clasamentului ar atrage de la sine şi achitarea drepturilor de televizare pentru campionatul 2009-2010, bani de care FC Oţelul Galaţi depinde foarte mult'', se arată în comunicatul publicat pe site-ul clubului gălăţean. Oţelul dezminte că ar urmări retrogradarea echipei patronate de Cornel Penescu, arestat sub acuzaţia de mituire a unor arbitri, pentru ca o clasare mai bună a gălăţenilor să le aducă o sumă mai mare din drepturile TV. Gaz Metan Mediaş, clasată pe locul 15 în Liga I şi retrogradată în eşalonul secund conform acesteia, a depus un memoriu la Tribunalul de Arbitraj în Sport în care solicită retrogradarea echipei FC Argeş.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/fotb ... arges.html

Posted

«Lotul Penescu» ajunge in instanta

Dosarul “Mita in fotbal” a ajuns pe masa judecatorilor de la Tribunalul Arges. Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe Florin Prunea, director de Relatii Internationale în FRF, Gheorghe Constantin, fost presedinte al CCA, Liviu Facaleata, director general al SC PIC, Cornel Penescu, actionar majoritar la FC Arges Pitesti, si Cristian Libertatu, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges.

Anchetatorii au stabilit ca, “în perioada 2006-aprilie 2009, Penescu Gheorghe Cornel, Facaleata Liviu Ilie, Minca Cristian, Pieca Gheorghita si Gheorghe Constantin au initiat si constituit un grup infractional organizat care a actionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infractiuni grave de coruptie prin care sa obtina beneficii financiare sau materiale. Astfel, în perioada septembrie 2008 - decembrie 2008, Penescu Gheorghe Cornel, Facaleata Liviu Ilie si Pieca Gheorghita au remis sume de bani inculpatilor Bogaciu Dumitru Aurelian (5.000 dolari si 374 lei), Savaniu Marcel (3.000 dolari), Lica Marcel (2.000 dolari), Corpodean Sorin (15.000 dolari), Dan Lucian (5.000 dolari) si Caia Sorin Cristian (2.000 dolari) pentru ca acestia, în calitate de arbitri, respectiv observatori din cadrul Federatiei Române de Fotbal sa îsi îndeplineasca în mod necorespunzator atributiile de serviciu în sensul favorizarii echipei FC Arges Pitesti în meciurile disputate cu Universitatea Craiova, SC Sporting Club SA Vaslui, Otelul Galati si Gloria Buzau”. La data de 3 septembrie 2007, Penescu a remis suma de 20.000 lei lui Gheorghe Constantin pentru ca acesta, în calitate de presedinte al CCA, sa delege la meciurile disputate de FC Arges Pitesti, în sezonul competitional 2007 - 2008, anumiti arbitri solicitati de finantatorul acestei echipe, Cornel Penescu. Suma remisa cu titlu de mita a fost pusa la dispozitia lui Penescu de Gheorghita Pieca, acesta cunoscând destinatia banilor. De asemenea, în perioada 14 decembrie 2008 - 12 martie 2009, Penescu si Pieca au remis în doua transe suma de 290.000 lei lui Constantin Gheorghe, presedintele CCA, pentru ca acesta sa delege anumiti arbitri agreati de Penescu Gheorghe Cornel la meciurile disputate de FC Arges Pitesti SA în sezonul competitional 2008-2009 si pentru ca sa promoveze în lotul de arbitri divizionar A un arbitru protejat de Penescu. În aceeasi cauza, în perioada 30 septembrie 2008 - 3 noiembrie 2008, Penescu, cu ajutorul lui Minca Cristian si Pieca Gheorghita, a remis suma totala de 14.000 dolari lui Florin Prunea, director de Relatii Internationale în cadrul Federatiei Române de Fotbal, în conditiile în care acesta din urma s-a prevalat de o influenta reala asupra membrilor comisiei de Disciplina si Comisiei de Apel din cadrul FRF pentru ca Penescu sa nu fie sanctionat sau sa fie sanctionat cu o amenda în cuantum redus în doua cauze având ca obiect abaterile disciplinare prevazute de art. 52 alin 1 lit.b si art.52 alin.5 din Regulamentul Disciplinar al FRF, vizând comportarea jignitoare, calomnioasa si declaratii care afecteaza imaginea fotbalului.

Marcel Savaniu si Sorin Corpodean au fost cercetati în stare de arest preventiv, fiind ulterior eliberati sub control judiciar. Bogaciu Dumitru Aurelian, Lica Marcel, Pieca Gheorghita, Minca Cristian, Prunea Florian si Cîrstina Daniela sunt trimisi în judecata, fiind dispusa fata de acestia masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu. În cauza s-a dispus instituirea sechestrului penal asupra bunurilor mobile si imobile apartinând lui Penescu Gheorghe Cornel, Pieca Gheorghita, Facaleata Liviu Ilie, Constantin Gheorghe, Corpodean Sorin, Bogaciu Dumitru Aurelian, Savaniu Marcel, Lica Marcel, Caia Sorin Cristian, Dan Cristian Lucian, Minca Cristian, Prunea Florian, Libertatu Dan Cristian, pâna la concurenta sumelor care reprezinta obiectul infractiunilor de coruptie retinute în sarcina acestora.

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... endat.html

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.