Jump to content

Mierea, cel mai dulce medicament natural


dcp100168

Recommended Posts

Mierea, cel mai dulce medicament natural

Mierea este nu doar cel mai vechi îndulcitor folosit de către om, ci şi printre primele medicamente naturale. Mierea este asimilată foarte uşor de organism, oferind energie şi substanţe bioactive şi nutritive. Orice tip de miere are proprietăţi specifice.

Mierea de levănţică are efect antitusiv şi calmează durerile de gât, mierea de tei scade intensitatea febrei şi a durerilor gastrice, previne migrena, fiind un bun remediu în pneumonii, astm bronşic, stări nervoase şi tuberculoză.

Mierea de brad este utilă în bolile căilor respiratorii, cea de salcâm este un bun calmant şi tonic, mierea de castan sălbatic creşte tensiunea arterială, mierea de castan comestibil are acţiune antimicrobiană, mai ales în bolile de stomac, intestinale şi renale, mierea de izmă este bună ca leac împotriva durerilor şi tonifiant.

Medicina populară recomandă mierea în tratamentul bolilor de inimă, dar nu în cantităţi mari şi cu ceai fierbinte. Pentru bolnavii de TBC este recomandată mierea cu lapte sau cu diferite grăsimi.

În uzul extern, mierea poate fi folosită pentru a vindeca buzele uscate şi crăpate. Acestea trebuie unse de câteva ori pe zi cu un strat subţire de miere. Astfel, multitudinea de substanţe minerale şi de vitamine conţinute în miere va activa circulaţia sangvină din zonă, favorizând refacerea ţesutului. În plus, pelicula de miere care se formează pe buze asigură o bună hidratare a acestora, protejându-le atât împotriva efectelor neplăcute ale vântului, cât şi de deshidratare.

De asemenea, în cazul unor arsuri superficiale care cuprind suprafeţe mai mici de piele, mierea poate fi folosită ca unguent de prim ajutor. Zona afectată trebuie ţinută imediat după producerea arsurii în apă rece (câteva minute) după care va fi unsă (cu mare grijă) cu miere, care va împiedica pătrunderea germenilor patogeni şi va potenţa efectul de răcire a zonei afectate.

Tratând astfel o arsură sau o opărire, se va evita atât formarea de băşici, cât şi cea de cicatrici.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mier ... ral_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.