Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am deschis acest subiect pasionat fiind de graffiti,as dori sa fie legalizat si in galati...pentru ca pana la urma urmei suntem si cativa care am facut o pasiune din el si am dori sa ne exprimam liber ideile pe pereti :d ...as vrea sa stiu si parerile altor galateni despre subiectul deschis de mine.

Posted

Nu neg faptul că graffiti-ul este o artă, dar ar fi super dacă nu aţi face-o pe orice tip de pereţi, pe unde apucaţi, ci în locuri special amenajate, eventual să se organizeze şi galerii or smth., ar fi chiar foarte cool şi aşa voi, câştigând popularitate veţi avea şansa să fiţi şi mai buni, şi mai buni...

Posted

Pai de aia si zic...vreau sa ne dea primaria niste locuri...ca oricum eu imi dau piesa ii fac poza si apoi vine altul cu trafaletul face locul curat si da piesa lui...si tot asa ca un perpetuum mobile:P

Posted

arta capata forme din ce in ce mai neconventionale,iar graffitiul e una din el.cei care fac asta (nu toti,ce-i drept!)chiar au aptitudini artistice.NU TRAGETI IN ARTISTI!

Posted

Ma bucur ca sunt oameni care apreciaza arta urbana...si zic eu ca putina culoare printre blocurile gri din romania nu strica deloc...dar nu ce dau toti retarzii...eu ma refer la oameni adevarati care striu intr-adevar sa deseneze;)

Posted

ash vrea sa s legalizeze graffiti in tzara noastra...in special piesele shi muralurile...sa fie intradevar faqte cum trebuie...shi inainte d asta sa s dea un examen...sa vada kre e bun la asha cv...kre e jukrik sa i s spuna fara nicio suparare

Posted

Eu vă fac o propunere: dacă tot vă pretindeţi artişti de ce nu vă duceţi voi la vreo galerie de artă să le propuneţi să le zugrăviţi periodic, gratis :P

Posted

Oare Rembrandt, Goya, Delacroix, Grigorescu, Repin, ... de unde îşi luau nuanţele?

Dar Brâncuşi, Rodin, Donatello şi alţii, de unde îşi cumpărau dălţile?

Posted

Uhm din ce ai zis mai sus...Grigorescu e pref meu...mai ales pentru tablourile din timpul razboiului de independenta...si cand o sa dau un mural postez poza pe forum sa vezi cum dau:P

Oricum o sa il dau in cateva nuante ca tuburile in Romania costa o gramada in comparatie cu preturile care le au astia in afara:P

• 2 weeks later...
Posted
Mda...foarte inteligent...daca ne-ai cunosate probabil ti-ai retrage cuv:-J...

Păi tocmai, de ce să îşi retragă cuvintele? Ce faci tu e artă, într-adevăr. Că eşti la început... dacă vrei să avansezi în sensul ăsta cauţi sponsorizare, oameni care să aibă încredere în tine şi să te finanţeze. Cum spunea şi Relu, prima oară faci gratis, te faci cunoscut.... a doua oară tot gratis, şi deja oamenii te vor şti.

Nu e o ruşine să ai expoziţii gratuite în galeriile de artă. Eu una, dacă aş avea talentul tău, m-aş zbate din toate puterile să ies în faţă. :P

Posted
Mda...foarte inteligent...daca ne-ai cunosate probabil ti-ai retrage cuv:-J...

fara suparare....dar cred ca lumea va cunoaste mai mult prin prisma tagurilor ilizibile mazgalite pe case...asa ca nu cred ca lumea e foarte nerabdatoare sa va cunoasca doar ca sa nu mai comenteze negativ mazgalelile de pe casele lor proaspat varuite.

Posted

chestia e ca eu nusnt vandal sa dau taguri pe case cum spui tu...la inceput recunosc ca faceam asta...dar acum prefer sa am vopsele si sa merg sa dau la marginea orasului ceva frumos;)

nu imi place sa ''bombardez'' orasul cum fac altii...

• 1 month later...
Posted

Pentru Relu: te-ai cam bagat pe un domeniu prea putin cunoscut pentru tine. Daca gresesc, sorry, dar asa lasi impresia din tot ce ai postat aici.Nu vreau sa judec nici gusturile nici cunostintele /cultura nimanui, dar din dialogul de mai sus reies niste lucruri: tu ataci fara sa cunosti omul, generalizezi doar pentru ca esti constrans de ce vede majoritatea: pereti murdari, mazgaliti cu niste semnaturi hidoase, batjocura si huliganism. Daca esti putin mai atent(incearca numai) o sa vezi in Galati(si crede-ma ca poti numara pe degetele de la o mana) cateva "opere" frumoase. Ce exemplu ai dat tu mai sus se cam indeparteaza de graffiti...Daca tot voiai sa le dai un exemplu incearca asta: http://pics.hi5.com/userpics/176/332/332302176.img.jpg

Pentru impatimitul-artist: tot din dialog(repet: doar din mesaj, exprimare) cred ca tu chiar ai si talent si inclinatie spre profesionalism...in fine, ma intelegi...de ce nu luati o atitudine concreta? de ce nu cereti la primarie(banuiesc varsta ta:liceu, nu?)prin consiliul tinerilor pe Galati sa va faca un loc special? si inca un sfat (necerut ;) ): daca de 100 de ori esti refuzat/ nu reusesti, incearca si a 101-a oara....nu va trebuie revolta, ci ambitie! Eu cunosc niste baieti care sunt fffff talentati la graffiti, din Tecuci, daca vrei iti dau hi5-ul unuia. Ei au ceva experienta.....aaa...am mai apreciat ceva la tine, ceva ce vedem cam rar: cand ai fost "atacat" pe forum, nu ai raspuns violent, de fapt chiar ai incercat sa gasesti o portita sa calmezi lucrurile, cu toate ca aici esti un anonim.BRAVO!

mai vb.

Posted

@docica:

Îţi propun un exerciţiu de gândire.

Imaginează-te arhitect. Ai o viziune. Pierzi luni întregi, zile şi nopţi în faţa planşetei. Încerci linii, perspective, nuanţe ...

Apoi, după ce proiectul e gata, te zbaţi să-l vezi realitate.

Pe urmă, din când în când, mai treci prin zonă şi îţi analizezi opera.

Şi într-o dimineaţă, vezi că cineva a dat cu spray pe munca ta.

P.S. Nu merge link-ul.

Posted

Unul din desenele mele...si Relu eu nu dau pe cladiri.Aia care dau,dau pe propriul lor risc...eu nu ma bag la asa ceva pentru ca am luat o data amenda ''mazgalind'' mijloace de transport in comun...dar asta e alta poveste.Promit sa mai postez desene si cn stie poate legalizez graffiti-ul in Galati.

117_98558f69dbf3fad12555772753f214b1_thu

Posted

Si eu sunt in asentiment cu relu. Nu-s de acord sa suport toate mizeriile care altora li se pare arta. Arta e creata in general pentru esantioane de populatie, pentru cei care simt la fel cu artistul. Nu e pentru tot poporul. Eu personal dezaprob astfel de mazgaleli.

Desenul prezentat mai sus mi se pare violent si mult prea incrancenat pentru a-l putea privi zilnic pe un perete pe langa care as fi nevoita sa trec zilnic.

Deh, "de gustibus non disputandum".

Si ca sa fac o paralela...pentru unii maneaua face parte tot din arta muzicala, dar nu trebuie sa fiu obligata sa o ascult!!!

Ca solutie: o expozitie personala. Ca orice prima expozitie, asteapta-te sa investesti muuult si sa ai doar multumire sufleteasca. Nu e musai sa iti puna primaria la dispozitie ziduri, ca nu e nimeni tampit sa faca o constructie ca sa o intineze altii, ci ai putea sa te gandesti la o varianta de "pereti falsi" creati din rigips, pe care sa ti-i creezi singur, pe cadre de aluminiu. Nu ar fi mai dragut?? si in felul acesta le incarci de fiecare data cand vrei sa le expui, ti le iei acasa dupa ce au fost suficient admirate... In acest fel ai putea sa te lauzi si cu un portofoli de lucrari, nu sa-l trimiti pe cel ce admira astfel de lucruri, tocmai in X colt al orasului, sau sa-i prezinti fotografii, care stim f bine ca pot fi si prelucrate...

Posted

Salut, si eu sunt pasionat de graffiti.

Eu sunt din Birlad, si as vrea sa stii ca eu am reusit sa obtin la mine in oras niste locuri (cladiri vechi si parasite) unde se poate da fara grija.

Pentru forumistii cu prejudecati

Din experienta mea, cei care vor sa faca graffiti legal au si talentul pentru a face arta cu adevarat. Mazgalelile dizgratioase sunt facute de microbisti, cocalari sau derbedei. Ei nu au nici o treaba cu graffiti-ul deci nu ne bagati in oala lor. Daca eram ca ei probabil nu ceream autorizatii nu? Faceti legatura.

Pentru toxicone

O sa vezi ca o sa ai multe bete in roate pentru ca (imi pare rau sa zic) oamenii sunt superficiali.

Chiar daca am obtinut acordul primariei (multumesc domnilor primar si vice primar) sa stii ca tot am avut dificultati din partea unor persoane mai conservatoare sa le zicem.

Mai discutam pe messenger. Iti trimit un pm.

Posted

Desenul bănuiesc că e un autoportret ... nu ştiu, nu sunt critic de artă :)

Referitor la ziduri, pe A-urile de pe Brăilei, zidul dinspre stradă, sunt nişte mozaicuri, acum acoperite de noile construcţii. Oare nu inspiră pe nimeni interesat de decoraţiuni murale, nu mai sunt de actualitate?