Jump to content

Recommended Posts

Posted

frumoasa statiune,cand eram mica aproape in fiecare vara ma duceam acolo cu parintii si cu rudele,de curand am fost intr-o vizita scurta si am observat ca au avut loc diferite modificari fata de cum arata in perioada cand ma duceam

Posted

Ultima vizita : 20.04.2009. Supraaglomerat. Pe aleile de la izvoare se mergea umar la umar, in coloana. Recreere la ,,iarba verde'' printre zeci de masini - praf si gaze de esapament :shock: . Zona parcului foarte bine intretinuta, in schimb zona izvoarelor o ruina, santier in lucru de la ultima inundatie - 3 sau 4 ani, cred. Accesul catre traseul 300 de scari este deviat tot din cauza ruinarii. :evil:

Din experientele vizitelor anterioare:

- masa: la restaurant portii mici si calitate slaba, pret mare (exceptie de calitate este pastravaria, dar pretul este mare);

-cazare: - in statiune, mizerie, in pensiunile de la intrare, o.k.

-soseaua: satisfacatoare Galati-Focsani; foarte buna Focsani-Stefan cel Mare :) ; Stefan cel Mare- Targu Trotus distrusa :cry: ; Targu Trotus - Slanic M., buna.

Posted

Ma duc si eu saptamina viitoare, pentru salina de la Tg Ocna.

Am facut rezervare la o pensiune "de la intrare" :)), Margareta se numeste... Sper sa fie ok.

Doua intrebari am va rog:

1. care e cea mai buna varianta auto pina acolo (asta daca sint mai multe :))

2. care sint locurile recomandate pentru luat masa (prinz/cina)

Posted

Vezi ca ultimul autobuz care intra in salina e la ora 16:00, preferabil ar fi sa intri macar pe la ora 14:00 sa apuci sa vezi tot si sa mai stai pe acolo. Intrarea e 18 lei de pers, inauntru vei gasi mese de biliard, de tenis de masa, parc de joaca pentru copii, restaurant, muzeu, o biserica. E frumos, temperatura inauntru e de 12-13 grade.

Posted

Multumesc!

bagam traseu la GPS...

inauntru vei gasi mese de biliard, de tenis de masa, parc de joaca pentru copii, restaurant, muzeu, o biserica

ia uite ce minuni mai sint in Romania... :) si eu credeam ca ma duc intr-o grota luminata si mor de plictiseala.

Aferim!

Posted
... inauntru vei gasi ......... restaurant, .............

restaurant???? sa fim seriosi!! e doar un butique unde se serveste cafea si ceai cald pe langa niste sticksuri si alte chipsuri cancerigene :lol::lol: . ai uitat sa mentionezi ca s-a facut o investitie in ceea ce privesc telecomunicatiile, montandu-se antene GSM. nu cred ca erau necesare, dar ma rog...

Posted

Tipule ma urmaresti? Unde scriu eu apari si tu. Mda, e semnal pe orange si vodafone. Cosmote nu are, multumit? Pai e de ajuns si cafea, ceai si sticksuri :)) Ai chiar si bancute:D

Posted

nu tipule, nu te urmaresc. e doar o coincidenta.

• 2 weeks later...
Posted

Salina e ok, spatiu de joaca pentru copii, chiosc cu produse la preturi f mici... Semnal gsm orange si vdf, gprs (scriu chiar din salina pe PDA).

In rest... Slanic e o statiune absolut terna, intr-o stare de degradare jalnica... In afara de centru, unde e amenajat un parc superb, restul e o mizerie. Zona izvoarelor- mizerabila, plina de gunoaie... Noroc ca a fost amenajata pe timpul monarhiei, ca de atunci n-a mai miscat nimeni un deget...

Celebrul traseu 300 de scari? Am urcat doar citeva trepte si a trebuit sa ne intoarcem de sila... Gunoaie peste gunoaie... Macar atit bun simt ca o data pe an sa mai faca putina curatenie...

Preturile sint in schimb de statiune europeana. Sub 1 mil pe noapte fara masa, nu se pune proiblema sa existe ceva.

Sa mai spunb ca statiunea e absolut pustie, cu exceptia citorva pensionari sau parinti veniti cu copiii la tratament?

Concluzia personala:

Daca venitia salina, cautati ceva in tg ocna (preturi mult mai mici, in jur de 60-70 lei). Daca vreti doar relaxare la aer curat... As pune Slanic cam a... 12a optiune. Cel putin pina vor avea minimum de bun simt sa stringa mizeria

Posted

Asa...

Mai multe informatii acum:

Slanic Moldova

Asezarea statiunii este minunata, peisajele sint foarte frumoase. Daca se investesc bani, cred ca sint sanse ca in citiva ani sa concureze cu Bran-Moieciu.

Pentru cazare: majoritatea pensiunilor sint la strada, prin urmare schimbati aerul poluat de la oras cu gazele de esapament de munte. Nu mai vorbesc de preturile de 1 mil pe zi in zilele saptaminii si 1 mil 200, 1 mil 300 pentru vineri/simbata/duminica. In weekend m-am mutat la vila Paltinis, la vreo 300 m de sosea, chiar in buza padurii. Conditii de cazare excelente, curte mare (citeva mii de m2), loc de joaca amenajat pentru copii. Pret 1.300 in timpul saptaminii, 1.500 in weekend. Nu au bucatar in aceasta perioada pentru ca nu prea sint turisti, dar prepara micul dejun si, la cerere, ungratar, cartof prajit etc.

Alta recomandare: Casa Alba, iarasi cu spatiu verde mult de jur imprejur. Pret 1.300 camera cu pat matrimonial, 1.650 camera cu 3 locuri (pat matrimonial+pat simplu). Tarif unic pe zi, nenegociabil.

Pentru team-building etc - pensiunea Montana, are piscina incalzita, terenuri de tenis, fotbal... 1.500 pe camera pe noapte.

Pentru prinz/cina: Pensiunea Montana are restaurant deschis permanent, mincare foarte buna dar portii mici si preturi cam piperate. Am mai intrat si in alte restaurante de prin centrul statiunii, dar mirosul greu si pustietatea ne-au facut sa ne vedem de drum.(sfat fara gluma: nu mincati decit acolo unde vedeti ca sint mai multe mese ocupate, nu numai una-doua).

De vizitat: parcul din centru. Atit.

Restul e sub gunoaie sau atit de degradat ca ti se pune o piatra pe inima.

Tg. Ocna

Un orasel surprinzator de curat. Am mers cu masina si pe strazi laturalnice, dar aceeasi curatenie peste tot.

La fel de surprinzator de putine pensiuni, practic nu exista loc de cazare in afara hotelului Magura (parca) si a pensiunii Casa Creanga. Se construiesc vreo doua in preajma salinei dar vor fi gata la toamna (cazare ma refer camera cu baie proprie, frigider la dispozitie, bucatarie etc. La pretentii mai mici am auzit ca se gasesc citeva gospodarii care mai dau camere cu chirie)

Pentru prinz/cina: Recomandare pentru Casa Creanga, mincare absolut excelenta la pret foarte bun (3 ciorbe, 2 felul 2, suc si desert la 60 de lei), foarte curat.

Nici nu am mai incercat in alta parte.

De vizitat:

1. Salina.

Chiar daca nu aveti probleme respiratorii, merita vazuta. Este spectaculoasa. Intrarea se face cu un autobuz sau cu microbuze, taxa de vizitare 18 lei adult si 9 lei copii. Traseul pina la punctul turistic, aflat la 136m mai in adincime fata de gura de intrare in mina, are 3km si se parcurge cam in 10 min.

In subteran sint locuri de joaca pentru copii si nu numai (tobogane gonflabile, mese de tenis, biliard, jocuri electronice, balansoare, leagane, teren de baschet, fotbal), muzeu, magazin, chiosc alimentar, punct medical, laculet cu miniarteziene. Deosebita este biserica sf Varvara.

Cum am scris si in postul precedent, este semnal GSM pe Vodafone si Orange (Cosmote nu), semnal GPRS.

Temperatura 12-13 grade, mai ridicata in zona chioscului (16 grade) probabil radiaza dinspre chiosc/magazin).

2. manastirea Schitu Magura.

La iesirea din Tg Ocna spre S. Moldova, pe partea dreapta urca in drumusor pina in virful muntelui, unde este o manastire ce merita vizitata. Atentie, drumul e foarte ingust si foarte sinuos, daca se intilnesc masini din sens opus e dificil sa treaca una pe linga alta.

Ce m-a mai frapat (la modul pozitiv):

Desi in weekend erau zeci de masini cu familii la iarba verde, insirate intre Tg Ocna si Ciresoaia (spre S. Moldova) nu am vazut NICI o zare de gunoi lasata in urma...

Am facut multe poze dar nu am apucat inca sa le pun pe net. Imediat ce le postez, editez si introduc linkul.

EDIT: Pozele aici: http://picasaweb.google.ro/katalin72/SlanicMoldova#

Posted
ceva campinguri?

In Slanic am vazut, daca nu ma insel, la iesirea din statiune dinspre izvoare (in zona pensiunii Cerbu)

Am mai vazut, cu siguranta, pe la Onesti :) dar e prea departe.

Din ce stiu ca se mai practica pe la munte (adica am practicat si eu :d), pus cortul in curtea unei case, contra unei sume.

Posted

Da, varianta cu pus cortul în curtea gospodarului, am practicat-o şi eu ... ai acces la unele facilităţi şi nici nu vine careva să te pună să-ţi muţi „şatra” chiar la apusul soarelui :lol:

EDIT: M-am informat între timp, la Oneşti camping e la ieşirea din oraş, spre Adjud, la vila Paradisul Şoferilor :)

Posted

râdeţi, că iniţial am crezut că se găseşte camping la intrarea dinspre tg. ocna ... apoi am dat o căutare ... e cumva ceva în alt loc şi nu ştiu?

Posted

Eu asa as fi zis, ca ce am vazut era mai spre Tg Ocna.

Parca retin ca am vazut o pancarta mare cu Camping, imediat ce am intrat in Onesti, pe dreapta, venind dinspre Tg Ocna. Din viteza nu am apucat sa vad decit ca erau ceva cladiri gen depozite in jur, nu prea ma inspira sa stau cu cortul acolo.

Dar pe tine te intereseaza pentru o noapte sau sa pui tabara pe mai multe zile? Ca daca e pentru o noapte, eu as sta in una din poienitele de pe drum. Nu stiu ursul cum are treaba prin zona... :d

Posted

A, pentru o noapte merge să pui cortul şi pe marginea drumului. Dar dacă stai mai multe zile, începi să simţi nevoia ... măcar de nişte vecini :d