dcp100168 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Profesorii Bologna fără master nu predau la liceuAbsolvenţii de facultate pe sistem Bologna nu vor mai putea să predea la liceu dacă nu urmează în prealabil şi studiile de masterat. Guvernul a condiţionat ocuparea funcţiilor didactice din învăţământul liceal şi postliceal de obţinerea diplomei de master pentru absolvenţii ciclului Bologna. Conform unei ordonanţe de urgenţă adoptată săptămâna aceasta, tinerii care au parcurs doar trei ani la nivelul licenţei nu mai au dreptul să predea decât în şcolile primare şi la gimnaziu. În privinţa celor care au terminat facultatea în cadrul vechiului sistem ce prevede patru ani de studiu reglementările rămân neschimbate, cu condiţia ca aceştia să fi parcurs şi pregătirea psihopedagogică.La Galaţi, printr-o decizie comună a Inspectoratului Şcolar Judeţean şi sindicate, la Galaţi acest lucru s-a aplicat încă de vara trecută. Absolvenţii pe sistem Bologna nu au primit repartiţie decât la gimnaziu, deşi pe atunci nu exista nicio prevedere legală în acest sens.http://www.viata-libera.ro/articol-Prof ... ceu_2.html
katman Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Nu stiu citi au idee la ce se refera sistemul Bologna de invatamint.E vorba de reformarea din temelii a sistemului educational, bazat pe cu totul alte relatii profesor - student si pe studiu adaptiv nu de tip toceala.E si un site www.bologna.ro, cred ca cineva din invatamint ar putea da mult mai multe detalii.
katman Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Cred ca cel putin la nivel de principii au ceva in comun.Din pacate, abia de curind am citit despre sistemul Bologna, intr-o introducere semnata de dl. Marian Stas, in care prezenta al sau proiect "Scoala pe bune".Cred ca asemenea initiative ar trebui impinse mult mai in fata, aduse la cunostinta publicului larg prin mass-media. Pentru ca sint oameni care chiar incearca sa miste ceva.
Recommended Posts