Jump to content

Magistraţii gălăţeni, pensionări şi angajări


dcp100168

Recommended Posts

 • 4 weeks later...

Hotărâri CSM, 13 martie

Eliberare din funcţie, prin pensionare - Speianu Ioan, judecator la Curtea de Apel Galati

Prelungirea delegarii in functie de conducere - Boldea Irina Alexandra, vicepresedinte al Curtii de Apel Galati.

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat ieri, 9 decembrie, decretul pentru eliberarea din funcţie a doamnei Mihaela-Cristina Dăscălescu, judecător la Judecătoria Galaţi – pensionare şi decretul pentru eliberarea din funcţie a domnului Gheorghe Blidaru, judecător la Judecătoria Galaţi – pensionare.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 5 weeks later...

Se fac şi angajări!

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 26 ianuarie a.c., decretul de numire în funcţia de procuror a absolvenţilor Institutului Naţional al Magistraturii, care au promovat examenul de capacitate:

.....

Ivaşcu Dorina, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Trei judecatori si procurori numiti in functie

In intervalul 29 ianuarie - 3 februarie 2009 in Monitorul Oficial au fost publicate urmatoarele decrete ale Presedintelui Romaniei de numire in functie pentru trei judecatori si procurori:

Judecatori

Bichilie D. Dana-Gabriela - Judecatoria Galati

Andrei G. Adriana - Judecatoria Targu Bujor

Procurori

Ivascu Dorina - Parchetul de pe langa Judecatoria Galati

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 1 month later...

Tamara Manea - inspector judiciar pentru procurori

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii selectat 17 magistraţi pentru funcţiile de inspectori în cadrul Serviciului de inspecţie judiciară pentru judecători, din totalul de 30 de candidaţi, şi 11 magistraţi pentru funcţiile de inspectori în cadrul Serviciului de inspecţie judiciară pentru procurori, din totalul de 27 de candidaţi, care îşi vor începe activitatea din data de 1 mai 2009. Posturile de inspectori au fost repartizate în baza criteriului reprezentativităţii regionale a instanţelor şi parchetelor. Printre cei care au dobândit calitatea de inspectori în cadrul Serviciului de inspecţie judiciară pentru procurori se află şi Manea Tamara, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

http://www.amosnews.ro/index.php?name=N ... me=Printer

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 12 mai, Decretul pentru eliberarea din funcţie a domnului Mielu Mocanu, judecător cu grad de tribunal la Judecătoria Tecuci – pensionare;

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Blocaj în magistratură

* Valul de pensionări din magistratură a lovit şi Parchetul gălăţean. Cum era de aşteptat, şase procurori au primit deja undă verde pentru a pleca la pensie, în vreme ce alte zece solicitări aşteaptă pe masa procurorului general pentru a fi aprobate.

Fenomenul plecărilor masive din rândul procurorilor este vizibil în special pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, unde, la fiecare şedinţă, există cel puţin cinci cereri în vederea pensionării. Şeful Parchetului gălăţean, procurorul general Dinu Gâlcă, ne-a spus că deja are şase procurori care vor pleca, iar alte cereri vin spre a fi aprobate. "Am şase procurori din Vrancea care vor pleca, şi vine rândul Galaţiului, în condiţiile în care pe birou mai am opt-zece astfel de solicitări. Va fi jale şi este imposibil să nu se producă un blocaj în justiţie în condiţiile în care oameni nu ne mai vin", a conchis Dinu Gâlcă. Plecarea masivă din sistem vine pe fondul anunţatei legi unice a salarizării, lucru care va avea consecinţe asupra salariului magistraţilor. Să nu uităm că pensia acestei categorii se stabileşte în funcţie de ultimul salariu. Astfel, mulţi dintre magistraţi preferă să plece acum când ştiu exact pe ce se pot baza, decât mai târziu, riscând o pensie mult mai mică. Este ştiut că un drept odată câştigat nu mai poate fi anulat.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

O solutie poate fi recrutarea de personal din penitenciare, ca cei de acolo cunosc foarte bine codul penal :idea: Sau, pentru cei care doresc pensionarea, sa fie promulgata urgent (la noapte), o lege prin care sa prevada ca pensia va fi media slariului de la data primei incadrari in munca :idea:

Link to comment
Share on other sites

mai este un aspect..un judecator a vrut sa se transfere d ela galati la brasov/tg.secuiesc...sau oriunde mai aproape de casa.

intrucat galatiul nu a fost de acord sa-i acorde transferul, omul s-a cerut la pensie...iar asta nu i s-a putut refuza :twisted:

astfel incat, reprimirea in magistratura a celor in vartsa ar trebui conditionata d eun numar de ani pe care acestia sa-l presteze in sistem, nu sa umble cu santaje sau alte prostii...uite pensia, nu e pensia.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Numiri în funcţie pentru judecători şi procurori

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretele de numire în funcţie pentru 66 de judecători şi 57 de procurori, declaraţi admişi la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, în 29 martie 2009. Pentru judeţul Galaţi, preşedintele a semnat decretele de numire în funcţia de judecător pentru Popa C. Costică, Judecătoria Galaţi; Dediu C. Elena-Geanina, Judecătoria Galaţi; Mitroi M. Alina, Judecătoria Galaţi; Codină C. Oana, Judecătoria Galaţi; Năstăsoiu C. Nelu, Judecătoria Târgu Bujor. Preşedintele a semnat, miercuri, şi decretele de numire în funcţia de procuror pentru Zainea T. Cristinel - Judecătoria Galaţi; Constantinescu S. Nicoleta-Georgeta - Judecătoria Galaţi; Tudorii Ş. Aurica - Judecătoria Galaţi; Dicu I. Cristina - Judecătoria Galaţi; Ladan I. Ioan - Judecătoria Târgu Bujor.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 3 weeks later...

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat ieri următoarele decrete:

Decret pentru eliberarea din funcţie a doamnei Munteanu Luminiţa, judecător la Tribunalul Galaţi - pensionare;

Decret pentru eliberarea din funcţie a doamnei Mîndroiu Liliana, judecător la Tribunalul Galaţi - pensionare;

http://www.amosnews.ro/Article284956.phtml

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Nouă viitori judecători la Galaţi

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a publicat rezultatele finale obţinute de candidaţi la concursul de admitere, organizat în perioada 25 iunie - 25 septembrie 2009. Anul acesta, INM a scos la concurs 200 de locuri de auditori. Pe lângă acestea, concursul avea în vedere şi ocuparea unui post vacant de consilier juridic personal de specialitate juridică, asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul INM. De asemenea, din cele 200 de locuri de auditori, 100 au fost alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 100 pentru ocuparea funcţiei de procuror. Concursul de admitere a debutat pe 27 august, cu o probă scrisă la materiile drept civil, drept penal, drept procesual civil şi drept procesual penal, în urma căreia doar 240 de candidaţi au fost declaraţi admişi din cei 2.870 înscrişi iniţial. De asemenea, în data de 10 septembrie, candidaţii declaraţi admişi au susţinut un test de verificare a raţionamentului logic, prin rezolvarea unui test grilă care cuprinde 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile şi 20 de întrebări supuse pretestării în condiţii de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează. La această probă toţi cei 240 de candidaţi au fost declaraţi admişi. Lista finală a candidaţilor admişi, după ultimul interviu, are 200 de nume, dintre care 10 sunt gălăţeni (nouă candidaţi au optat pentru funcţia de judecător şi doar unul pentru cea de procuror). Cea mai mare medie obţinută anul acesta la concursul de admitere a fost de 8,76, iar cea mai mare obţinută de un gălăţean este de 7,74. Posturile scoase la concurs anul acesta s-au ocupat, dar asta doar pentru că s-au modificat condiţiile. Dacă nu s-ar fi schimbat regulamentul de admitere (anul trecut era nevoie de nota 8 pentru a fi declarat admis), doar 30 de candidaţi ar fi fost declaraţi admişi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Noua ... alati.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Trei judecători gălăţeni au ieşit la pensie

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat astăzi, printre altele, următoarele decrete:

- Decret pentru eliberarea din funcţie a doamnei Coşug Carmen-Nicoleta, judecător la Tribunalul Galaţi - pensionare;

- Decret pentru eliberarea din funcţie a doamnei Dobriţoiu Aurica, judecător la Judecătoria Galaţi - pensionare;

- Decret pentru eliberarea din funcţie a doamnei Croitoru Maricica, judecător la Judecătoria Lieşti - pensionare;

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Zeci de posturi de magistraţi neocupate la Galaţi

CSM a dat publicitatii situatia posturilor de procuror vacante la data de 1 decembrie 2009, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati avand in aceasta lista 20 de locuri libere. In cazul posturilor vacante de judecator, precum si a posturilor de executie efectiv vacante, la 1 decembrie 2009, Curtea de Apel Galati figureaza cu 33 de locuri.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Judecători şi procurori noi la Galaţi

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni decretele de numire în funcţia de judecător, respectiv procuror, a următoarelor persoane, care au absolvit Institutul Naţional al Magistraturii şi au promovat examenul de capacitate organizat în perioada 7 august – 10 decembrie 2009:

Judecători: Mihăilă Cosmin Răzvan, Judecătoria Galaţi; Nechifor Daniel George, Judecătoria Galaţi; Jurje Raluca, Judecătoria Galaţi;

Numire în funcţia de procuror: Maxim Mihaela, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci;

http://www.amosnews.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-29-pid-34268.phtml

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Doi judecători noi la Galaţi

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 22 februarie, decretele de numire a judecătorilor declaraţi admişi la concursul de admitere în magistratură organizat de Consiliul Superior al Magistraturii la data de 15 noiembrie 2009. Printre aceştia: Radovei I. Carmen-Elena - Judecătoria Galaţi; Durche I. Corina-Ionela - Judecătoria Galaţi.

http://www.amosnews.ro/module-Pagesetter-printpub-tid-29-pid-35453.phtml

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Judecătorul Ion Avram se pensionează

În şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii de pe data de 21 mai s-a discutat şi aprobat cererea judecătorului Ion Avram, care doreşte să iasă la pensie. Astfel, după ce preşedintele României va semna decretul de eliberare din funcţie, Curtea de Apel Galaţi va rămâne cu un om în minus.

http://www.viata-libera.ro/articol-Judecatorul_Ion_Avram_se_pensioneaza_2.html

Link to comment
Share on other sites

Procurori promovaţi la Parchetul de pe lângă Tribunal

S-au afişat rezultatele concursului pentru magistraţii care au dorit să promoveze la unităţile de parchet sau instanţele superioare celor la care lucrau. Examenul a început pe 9 mai, iar din Parchetul de pe lângă Judecătorie au promovat procurorii Florin Oancea şi Diana Alexandru. Rămâne de văzut dacă aceştia vor pleca efectiv la Parchetul de pe lângă Tribunal sau vor prefera varianta de a rămâne la unitatea unde au lucrat, preferând doar gradul de unitate superioară, lucru care i-ar ajuta în carieră dar şi la salariu. Procurorul Diana Alexandru a avut o serie de dosare importante, printre care şi cel al unui furt din combinat, trimiţând în instanţă nu mai puţin de 24 de inculpaţi, dintre cei 60 de învinuiţi câţi erau iniţial. În ceea ce-l priveşte pe procurorul Florin Oancea, şef al Secţiei Maritime şi Fluviale din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, din informaţiile pe care le deţinem, acesta doreşte ca promovarea să fie una pe loc, cu alte cuvinte să plece efectiv la Parchetul Tribunalului. Această unitate de parchet a scos la concurs nouă posturi, astfel că pe lângă cei doi procurori şi-au dorit promovarea alţi şase procurori de la celelalte unităţi din subordinea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. Potrivit tabelelor afişate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii din Galaţi, nu mai sunt alţi magistraţi care să fi trecut examenul.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=18

Link to comment
Share on other sites

Mai mulţi magistraţi intenţionează să se pensioneze

În şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 31 mai se vor pune în discuţie o serie de cereri de pensionare ale judecătorilor Curţii de Apel şi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, unul dintre aceştia fiind chiar şeful unităţii, Dinu Gâlcă. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de luni ar trebui să se dea "verdicte" pentru judecătorii Sarmisegetuza Ştefania Tulbure şi Mariana Trofimescu şi pentru procurorii Dinu Gâlcă şi Valeriu Căpăţână. Practic, şedinţa CSM-ului de la finele lunii mai ar trebui să fie o simplă formalitate, urmând ca după aprobarea solicitărilor făcute de magistraţi, aceştia să mai aştepte doar decretul, care trebuie semnat de preşedintele României, Traian Băsescu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=19

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.