Relu Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Nu sunt adeptul teoriei conspiraţiei, dar e evident că în viaţa de zi cu zi suntem manipulaţi. Haideţi să vorbim despre aşa ceva. Haideţi să abordăm şi aspecte ale ingineriei sociale. Despre cum „ne fac” aţii şi despre ce am putea face noi. Dar mai întâi, v-aş ruga să citiţi un material. Poate unii din voi l-au mai citit. Dar, ...doar două bătăi strică manipulare.pdf
riaji Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Am putea dezbate incontinuu.. din pacate insa, nu ar avea nici 1% din efectul scontat.
Relu Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Ştii, e o vorbă: „Vorbeşti la o sută de oameni, zece te ascultă şi doar unul va face ceva”
katman Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Pai, sfatul de la urma e foarte bun: "Daca aveti minte, folositi-o!"Ce te faci cind manipularea e in masa si, desi tu vezi itele ascunse, vocea ta este acoperita de mugetul turmei? Ca din '90 incoace, numai mugete, mugete, mugete...Folosind logica inversa, "Daca nu aveti minte...mugiti!!"
riaji Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Folosind logica inversa, "Daca nu aveti minte...mugiti!!" Sau.. "munciti" in loc de "mugiti" ca tot aia e..
Relu Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Ce te faci cind manipularea e in masa si, desi tu vezi itele ascunse, vocea ta este acoperita de mugetul turmei? Ce să faci? Cauţi să te dai cât mai la o parte, că altfel ajungi în prăpastie. Reversul e că întotdeauna cineva va remarca acest lucru şi vei ajunge să fii considerat un outsider. Şi ai muuult de tras pe urmă, pentru a fi re-acceptat. Pentru că, vrând-nevrând, avem nevoie de comunitate. Am experienţa cu grevele din combinat... Sau.. "munciti" in loc de "mugiti" ca tot aia e.. Da, orice ai face, tot de muncă dai. Dar cum muncim? Oare muncim ca să fim noi stăpâni pe ceea ce facem, a.î. să ne caute alţii, nu noi pe ei? Chiar simplu angajat fiind, îţi poţi manipula şeful.
Legumix Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Nu sunt adeptul teoriei conspiraţiei, dar e evident că în viaţa de zi cu zi suntem manipulaţi. Haideţi să vorbim despre aşa ceva. Haideţi să abordăm şi aspecte ale ingineriei sociale. Despre cum „ne fac” aţii şi despre ce am putea face noi.Dar mai întâi, v-aş ruga să citiţi un material. Poate unii din voi l-au mai citit. Dar, ...doar două bătăi strică [attachment=0]manipulare.pdf[/attachment] in ceea e priveste pdf-ul, acesta fiind scris de un america, se aplica intr-adevar americanilor. in ceea ce-i priveste pe romani, aplicabilitatea lui este sub 25%. De ce, pentru ca romanul este, prin natura lui schimbator: promite unuia ca-l viteaza, mananca si bea pe spinarea altuia, petrece la spectacolelor si, intr-un final nu merge la vot :evil: cu privire la modalitatile de manipulare, cea mai eficienta este prin itnermediul copiilor - sunt mult prea galagiosi pentru ca parintii sa reziste.
katman Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Pe mine ma manipuleaza ciinii vagabonzi nervosi: cum vad unul, cum il ocolesc...
katman Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Relativ vorbind, daca ma consider eu punct fix, se cheama ca el ma ocoleste pe mine. Din punctul asta de vedere, il manipulez deci...relativ.
Relu Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 Din puctul meu de vedere, problema e: cine în calea cui se pune?
Recommended Posts