Jump to content

Concursul de interpretare "Miniatura Romantică"


dcp100168

Recommended Posts

Miniatura Romantică, ediţia a XII-a

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi în colaborare cu Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" organizează cea de-a XII-a ediţie a concursului de interpretare "Miniatura Romantică", în perioada 22 - 25 mai. Concursul se adresează elevilor din şcolile şi liceele de muzică şi are patrul secţiuni: pian - clasele I-XII; vioară şi corzi grave - clasele I-XII; instrumente de suflat şi instrumente de percuţie - clasele V-XII; canto clasic - clasele IX-XII. Fiecare concurent va prezenta trei piese cu durata maximă de 15 minute (clasele I-IV), 20 minute (clasele V-VIII), respectiv 25 minute (clasele IX-XII). Juriul format din personalităţi artistice şi din profesori ai învăţământului muzical va acorda premii şi menţiuni pentru fiecare secţiune şi clasă.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Manifestarea a fost devansată cu o săptămână faţa de programul iniţial şi va avea loc în perioada 15-18 mai 2008. Până acum, în concurs s-au înscris peste 150 de concurenţi, cei mai mulţi preferând secţiunea pian (58). Această ediţie se va desfăşura în trei locaţii: Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" şi Muzeul de Arte Vizuale. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc pe data de 15 mai 2008, ora 18.30, în incinta Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Link to comment
Share on other sites

”Miniatura Romantică” şi-a închis porţile

* Concursul Internaţional de Interpretare a luat sfârşit. Trofeul celei de-a XII-a ediţii a fost căştigat de Vardianu Emanuel, elev al Liceului de Artă ”Dimitrie Cuclin”.

Cea de-a XII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare ”Miniatura Romantică” şi-a închis porţile cu un palmares remarcabil. La această ediţie au participat 150 de concurenţi foarte bine pregătiţi care au determinat juriul să analizeze cu mare precizie şi rigurozitate evoluţia fiecărui concurent. "Miniatura Romantică" din acest an a beneficiat de un juriu de calitate, de o competenţă remarcabilă, dar şi foarte exigent care a notat pregătirea celor 150 de participanţi în concurs. De asemenea, concurenţii prezenţi la Galaţi au fost foarte bine pregătiţi, fiind premiaţi pe clase şi categorii”, a declarat Aurelia Bogatu-Matei, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”. Trofeul celei de-a XII ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare a fost câştigat de Vardianu Emanuel, elev al Liceului de Artă ”Dimitrie Cuclin”, din Galaţi. "Miniatura Romantică", rămâne spre marea noastră bucurie la Galaţi. Vardianu Emanuel este elev în clasa a VIII-a, la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin". Este un tânăr extraordinar de talentat, cu un viitor strălucit, care de-a lungul timpului a câştigat numeroase premii", a declarat profesorul Gabriela Gogoncea, unul dintre organizatorii evenimentului.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Concursul de interpretare "Miniatura Romantică"

În perioada 20-24 mai 2009, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galati, în colaborare cu Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, organizează a XIII-a editie a Concursului International de Interpretare „Miniatura Romantică”. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc miercuri, 20 mai 2009, orele 18.00, la Sala Amfiteatru a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, iar Gala Laureatilor si festivitatea de premiere se vor desfăsura duminică, 24 mai, orele 09.00. Termenul limită pentru înscriere este 6 mai 2009, orele 16.00.

http://phakiru.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Miniatura Romantică

* La cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare, "Miniatura Romantică", organizată de Centrul Cultural "Dunărea de Jos" şi Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" vor participa peste 180 de concurenţi. Secţiunea favorită este cea de pian. În premieră, concursul include şi muzică de cameră.

În perioada 20-23 mai 2009, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, organism ce aparţine de Consiliul Judeţului Galaţi, în colaborare cu Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, organizează cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică”. Concursul de interpretare, destinat elevilor din liceele de muzică, cuprinde următoarele secţiuni: canto clasic, pian, vioară, instrumente de suflat şi percuţie precum şi corzi grave. Pentru prima dată a fost introdus, în cadrul Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică”, secţiunea muzică de cameră. În acest an, în concurs s-au înscris peste 180 de concurenţi, cei mai mulţi preferând, şi în acest an, secţiunea pian, 72 la număr. Juriul, care va delibera şi va decide premianţii, îl are ca preşedinte pe profesorul universitar, Ilinca Dumitrescu, director coordonator al Departamentului Muzical din cadrul Televiziunii Române. Concursul de Interpretare „Miniatura Romantică” se va desfăşura în două locaţii: Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc pe data de 20 mai 2009, ora 19.00, în incinta Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, iar festivitatea de premiere este programată pentru data de 23 mai 2009, ora 11.00, în aceeaşi locaţie.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=13

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

„Miniatura Romantică” 2010, în pregătire

Concurenţii înscrişi la ediţia a XIV-a a Concursului de Interpretare „Miniatura Romantică” îşi încălzesc deja vocile sau corzile instrumentelor. Organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, în colaborare cu Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, concursul se va desfăşura între 19 şi 22 mai. Participanţii sunt elevi la şcolile şi liceele de muzică. Secţiunile de concurs sunt pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat şi instrumente de percuţie, canto clasic şi muzică de cameră.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EMiniatura_Romantica%E2%80%9D_in_pregatire_2.html

Link to comment
Share on other sites

Concurs internaţional de interpretare la Galaţi

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” în colaborare cu Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, organizează în perioada 19-22 mai, cea de-a XIV - a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatură Romantică”. Evenimentul este adresat elevilor din cadrul liceelor de muzică şi cuprinde următoarele secţiuni: canto clasic, pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat şi percuţie precum şi muzică de cameră. "În acest an, la Concursul Internaţional de Interpretare „Miniatură Romantică”, s-au înscris în jur de 250 de concurenţi, din România şi Republica Moldova, cei mai mulţi preferând, şi în acest an, secţiunea pian, 72 la număr. Juriul, care va delibera şi va decide premianţii, îl are ca preşedinte pe conf. dr. Teodor Niţă, decan al Facultăţii de Arte Galaţi" a declarat Aurelia Bogatu Matei, şef Relaţii Publice CCDJ Galaţi. Concursul de Interpretare „Miniatură Romantică” se va desfăşura în două locaţii: Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” şi Muzeul de Artă Vizuală. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc mâine, ora 19.00, în incinta Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, iar festivitatea de premiere este programată pentru data de 22 mai, ora 16.00, tot în cadrul liceului gălăţean.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=11

Link to comment
Share on other sites

A început „Miniatura Romantică” 2010

O poveste despre muzică, asta au pregătit cei aproximativ 300 de copii şi tineri – număr record de participanţi – înscrişi la Concursul de Interpretare „Miniatura romantică”. Pianul, flautul, clarinetul, trompeta, trombonul, sosite din diferite zone ale ţării, dar şi din Republica Moldova, sunt doar câteva dintre instrumentele care vor spune, timp de trei zile, câte o poveste. Deschiderea festivă a competiţiei organizate de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” a avut loc aseară, la Liceul de Artă.

Ca urmare, recitalurile concurenţilor încep chiar din această dimineaţă. Acordurile diferitelor instrumente vor răsuna, aproape concomitent, din clădirea Liceului de Artă, a Centrului Cultural şi a Muzeului de Artă Vizuală. Dacă nu îi vor deranja pe concurenţi, ghidându-se după programul afişat la aceste instituţii, gălăţenii pot asista, alături de juriu, la toate „poveştile” spuse cu virtuozitate de către tineri. Amfiteatrului Liceului de Artă va fi deschis micilor pianişti, sala de balet de la aceeaşi instituţie îi va găzdui pe violoncelişti şi pe chitarişti, în sala Atelier vor răsuna instrumentele de suflat şi de percuţie (flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trombon, trompetă, percuţie), la Centrul Cultural se va asculta muzică de cameră, iar la Muzeul de Artă Vizuală se fac audiţii de canto.

Concurenţii înscrişi la „Miniatură”, singurul concurs din România cu repertoriu cu preponderenţă romantic, provin de la şcoli de muzică din Galaţi, Chişinău, Bucureşti, Iaşi, Braşov, Craiova, Piatra-Neamţ, Bacău, Constanţa, Tulcea, Brăila, Ploieşti, Buzău, Slobozia, Gura Humorului, Târgovişte, Botoşani, Călăraşi. Ca o premieră, anul acesta, la ediţia a XIV-a, competiţia şi-a deschis porţile şi pentru preşcolari, opt copii de grădiniţă concurând la secţiunea Pian. Gazdă primitoare pentru elevii şi profesorii lor participanţi va fi, peste noapte, campusul Colegiului de Industrie Alimentară “Elena Doamna”.

Marea Finală

În acest an, preşedintele juriului este decanul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, lector doctor Teodor Niţă. Juriile celor 6 secţiuni vor desemna câte un concurent reprezentativ pentru a participa la Finala pentru Marele Premiu, programată sâmbătă, la ora 16,00, la sala Amfiteatru a Liceului de Artă „Cuclin”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Zile_de_basm_la_%E2%80%9EMiniatura_Romantica%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

„Miniatura” 2010, la final

* Marele Premiu a ajuns la un pianist din Bucureşti * Doi elevi ai Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi, printre cei 6 finalişti selectaţi de juriu

Deşi nu au avut parte de o răsplată financiară pe măsura talentului lor, câştigătorii din acest an ai „Miniaturii romantice” au primit, sâmbătă după-amiază, în amfiteatrul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, aplauze frenetice. Singurul concurs de interpretare din România cu un repertoriu preponderent romantic, adresat doar elevilor şcolilor de muzică, a strâns ore întregi de aplauze, în cele 3 zile de desfăşurare. Ediţia din acest an, a 14-a, a reunit aproape 300 de concurenţi, un număr record, după cum au anunţat organizatorii de la Liceul de Artă şi de la Centrul Cultural “Dunărea de Jos”.

Sâmbătă după-amiaza, la Liceul de Artă au intrat în concurs pentru Marele Premiu cei 6 finalişti, cei mai buni de la secţiuna unde s-au înscris. Dincolo de spiritul de competiţie, tinerii şi-au etalat talentele într-un recital de mai bine de o oră, un regal de sunete care a încântat nu doar juriul, ci întreaga asistenţă din sala arhiplină a Amfiteatrului. Cel care a cules laurii şi a plecat acasă cu Marele Premiu este Ionuţ Cibotariu, un pianist de clasa a IX-a, de la Liceul de Muzică „G. Enescu” Bucureşti.

Pentru trofeul „Miniaturii” au concurat şi doi elevi gălăţeni de la Liceul „Cuclin”. Ionuţ Păduraru (clasa a VII-a, profesor Roland Andrei) studiază trompeta numai de 2 ani, dar a obţinut deja performanţe. La nivelul clasei a VII-a este al doilea pe ţară, după clasamentul la Olimpiada Naţională de Arte din 2010, ocupând locuri pe podium şi la alte competiţii regionale sau naţionale.

Elev în clasa a XII-a, Bogdan Lupea este în primul an de canto clasic (profesor Rodica Koler), el renunţând la studiul viorii. Calificarea în finala „Miniaturii” este, pentru el, cu atât mai importantă şi îi dă speranţe că va intra la Conservator şi că are şanse să devină solist de operă, aşa cum îşi doreşte.

Elevii gălăţeni s-au remarcat la mai multe secţiuni din concurs, obţinând locuri pe podium la niveluri de studii diferite. Organizatorii au ţinut să se scuze că, anul acesta, pentru prima dată, nu au găsit sponsori pentru a-i recompensa pe toţi premianţii, singurii recompensaţi financiar fiind finaliştii.

Finaliştii

· Pian – Ionuţ Cibotariu, Liceul „George Enescu” Bucureşti – câştigător al Marelui Premiu (500 de lei)

· Vioară – Bogdan Costache, Bucureşti (400 de lei)

· Corzi grave - Alexandru Totan (violoncel), Bucureşti (400 de lei)

· Instrumente de suflat şi percuţie – Ionuţ Păduraru (trompetă), Galaţi (400 de lei)

· Canto clasic – Bogdan Lupea, Galaţi (400 de lei)

· Muzică de cameră – Alexandra Mihăescu (pian), Cristian Roibu (vioară), Alexandra Tofan (violoncel), Liceul „G. Enescu” Bucureşti (400 de lei)

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EMiniatura%E2%80%9D_a_strans_ore_de_aplauze__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

A 15-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare “Miniatura Romantică”

În perioada 25-28 mai 2011, Centrul Cultural „Dunărea de Jos" în colaborare cu Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin", organizează cea de-a XV-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică". Concursul de interpretare, destinat elevilor din liceele de muzică, cuprinde următoarele secţiuni: canto clasic (39 concurenţi), pian (53 concurenţi), vioară (16 concurenţi), instrumente de suflat şi percuţie (41 concurenţi), muzică de cameră (8 duete, 2 trio şi un cvintet) precum şi corzi grave (22 concurenţi).

"Juriul, care va delibera şi va decide premianţii, il are ca preşedinte pe lectorul universitar doctor Constantin Stanciu, Universitatea de Arte „George Enescu" Iaşi - Facultatea de Interpretare Muzicală. Alături de domnia sa, în calitate de vicepreşedinţi, se vor afla: profesor doctor Eugen Dan Drăgoi, inspector de specialitate Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi lector universitar doctor Teodor Niţă, decan Universitatea "Dunărea de Jos" - Facultatea de Arte Galaţi", a declarat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi.

Concursul de Interpretare „Miniatura Romantică" se va desfăşura în trei locaţii: Centrul Cultural „Dunărea de Jos", Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin" şi Muzeul de Arte Vizuale.

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc pe data de 25 mai 2011, ora 19.00, în Sala Amfiteatru a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin". Evenimentul va fi urmat de un spectacol de canto susţinut de foştii şi actualii studenţi ai Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi.

Închiderea celei de-a XV-a ediţii a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică", gala finaliştilor şi festivitatea de premiere vor avea loc pe data de 28 mai 2011, începând cu ora 10.00, în Sala Amfiteatru a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin".

PLANIFICAREA DESFĂŞURĂRII CONCURSULUI

JOI, 26 mai - MUZICĂ DE CAMERĂ - Liceul de Artă, orele 09.00-12.00

- PIAN - Liceul de Artă, orele 12.00-19.00

- VIOLĂ,VIOLONCEL - Liceul de Artă, orele 15.30-18.30

- CANTO - Muzeul de Arte Vizuale, orele 11.00 - 18.30

CONCERT SIMFONIC - TEATRUL MUZICAL „NAE LEONARD", ORA 19.00

VINERI, 27 mai - PIAN - Liceul de Artă, orele 09.00-14.00

- VIOARĂ - Liceul de Artă, orele 9.00-12.00

- CHITARĂ - Liceul de Artă, orele 12.00-14.00

- INSTRUMENTE DE SUFLAT DIN LEMN - Centrul Cultural „Dunărea de Jos", orele 9.00-14.00

- PERCUŢIE - Liceul de Artă, orele 15.30-16.30

- INSTRUMENTE DE SUFLAT DIN ALAMĂ - Liceul de Artă, orele 16.30-18.30

- CANTO - Muzeul de Arte Vizuale, Sala „Simion Mărculescu", orele 10.00 - 17.30

CONCERT SIMFONIC - TEATRUL MUZICAL, ORA 19.00

SÂMBĂTĂ, 28 mai - Liceul de Artă

ora 10.00 GALA FINALIŞTILOR

ora 12.00 PREMIEREA CONCURENŢILOR

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Alexandru Duda - câştigătorul marelui premiu la „Miniatura romantică” 2011

Alexandru Duda, elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă „D. Cuclin” şi participant la campania VL „Liceanul anului”, a confirmat şi anul acesta că premiile pe care le-a obţinut la diferite concursuri nu sunt întâmplătoare. Pur şi simplu este cel mai bun. El este câştigătorul Marelui premiu al Concursului Naţional de Interpretare „Miniatura romantică”, ce s-a desfăşurat la Galaţi, între 25 şi 28 mai.

Premiul I pe linie

Aşa cum am mai spus, distincţia cucerită anul acesta nu este singurul său premiu important. Îndrumat de profesorul Ilie Ranghilof, a obţinut premiul I şi la Miniatura romantică, şi la Miniatura românească chiar în clasa a VII-a, după primul semestru de studiu al fagotului. La Galaţi, nu a avut şi nici nu are concurenţă, fiind mereu câştigător la cele două concursuri. Au apărut apoi premiile la competiţiile naţionale. Încet, dar sigur, a cucerit fiecare treaptă a podiumurilor, ajungând ca anul trecut, în clasa a X-a, să fie imbatabil şi să obţină numai premii I pe linie la toate olimpiadele naţionale şi concursurile internaţionale şi interjudeţene. „Mă ambiţionează competiţia. Îmi place să mă compar cu ceilalţi, să «fur» de la ei. Nu pot spune că exersez foarte mult: o oră, cel mult două pe zi. Dacă ştii să te concentrezi, e suficient. În plus, domnul Ranghilof a ştiut exact pe ce butoane să apese ca să mă motiveze”, spune Alexandru, fără emfază.

„Nu mă va putea da nimeni la o parte”

Cu greu recunoaşte că are talent cu carul: „Nu ştiu dacă sunt mai înzestrat decât alţii. Fagotul e drumul meu. Muncesc constant şi sunt ambiţios. Fără muncă, talentul nu te-ar duce nicăieri. E un drum greu. Dar, dacă voi continua să muncesc, nu mă va putea da nimeni la o parte. Voi urma Conservatorul la Bucureşti, dar de profesat, mi-ar plăcea să ajung în Germania. Acolo fagotul e la mare preţ, fiind ţara unde a fost inventat acest instrument”, ne mărturiseste tânărul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Miercuri, start în Concursul „Miniatura romantică” 2012

Ediţia a XVI-a a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică” va debuta miercuri, începând cu ora 19.00, în amfiteatrul Liceului de Artă. S-au înscris 180 de candidaţi la cele cinci secţiuni: pian, canto clasic, vioară şi corzi grave, instrumente de suflat şi percuţie, muzică de cameră. Preşedintele juriului va fi lectorul universitar doctor Constantin Stanciu, Universitatea de Arte din Iaşi. Gala finaliştilorşi festivitatea de premiere vor avea loc pe data de 26 mai.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

„Miniatura romantică” 2012. Marele premiu a rămas la Galaţi

George Vârban, elev al Liceului de Artă „D. Cuclin”, care a câştigat premiul I la Olimpiada naţională la canto, este şi cel care a reuşit, anul acesta, să obţină, pentru Galaţi, Marele Premiu al competiţiei „Miniatura romantică”.

„Colegiul „Elena Doamna” le-a oferit concurenţilor gratuit condiţii excelente de cazare, în condiţiile în care, de obicei, se plăteşte. Îi felicit pe membrii juriului care, cu multă înţelepciune şi răbdare au ascultat în cele trei zile aproape 100 de concurenţi fără a fi remuneraţi cum se obişnuieşte, în general la festivaluri”, a declarat Eugen Dan Drăgoi, director tehnic al festivalului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Elevii talentaţi sunt aşteptaţi la „Miniatura Romantică” 2013

În perioada 22-25 mai 2013 Galaţiul găzduieşte a XVII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică”, eveniment care se adresează preşcolarilor şi elevilor din clasele I-XII. Manifestarea cuprinde în acest an următoarele secţiuni: pian, canto clasic, vioară, corzi grave, instrumente de suflat şi percuţie, muzică de cameră.

Termenul limită de înscriere la această competiţie internaţională este 10 mai, dată până la care viitorii concurenţi trebuie să trimită fişele de înscriere, iar până pe data de 22 mai trebuie depuse la secretariatul concursului, copiile repertoriului. Taxa de participare la a XVII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică” este de 60 lei.

Conform regulamentului, organizatorii, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, vor acorda premii şi menţiuni pentru fiecare disciplină şi clasă, constând în diplome. Trebuie precizat că în cadrul fiecărei secţiuni se va desemna câte un Finalist, participanţi care vor concura în finală pentru Marele Premiu.

La ediţia din acest an a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică” premiile remunerate vor fi: 500 lei – Marele Premiu şi 5 Premii Finalist în valoare de câte 300 lei.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Concursul Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică” 2013

În perioada 22-25 mai 2013 la Galati va avea loc cea de a XVII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică”, eveniment care se adresează preşcolarilor şi elevilor din clasele I-XII. Manifestarea cuprinde în acest an următoarele secţiuni: pian, canto clasic, vioară, corzi grave, instrumente de suflat şi percuţie, muzică de cameră.
Termenul limită de înscriere la această competiţie internaţională este 10 mai, dată până la care viitorii concurenţi trebuie să trimită fişele de înscriere, iar până pe data de 22 mai trebuie depuse la secretariatul concursului, copiile repertoriului. Taxa de participare la a XVII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică” este de 60 lei.
Conform regulamentului, organizatorii, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, vor acorda premii şi menţiuni pentru fiecare disciplină şi clasă, constând în diplome. Trebuie precizat că în cadrul fiecărei secţiuni se va desemna câte un Finalist, participanţi care vor concura în finală pentru Marele Premiu.
La ediţia din acest an a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică” premiile remunerate vor fi: 500 lei – Marele Premiu şi 5 Premii Finalist în valoare de câte 300 lei.
In deschiderea concursului va avea loc recitalul castigatorului marelui premiu al editiei de anul trecut George Virban.

pringalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

122 de concurenţi iau startul la "Miniatura Romantică" 2014

În perioada 22-24 mai 2014 se desfăşoară cea de-a XVIII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare „Miniatura Romantică”. Organizatorii acestei ediţii sunt: Consiliul Judeţului Galaţi, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, Primăria Galaţi. Cei 122 concurenţi, care s-au înscris la secţiunile pian, corzi, instrumente de suflat, canto clasic şi muzică de cameră, sunt din Austria, Republica Moldova, Bacău, Buzău, Galaţi, Bucureşti, Iaşi, Târgovişte, Brăila, Piteşti, Braşov. Concursul se adresează atât preşcolarilor cât şi elevilor I-XII.

Deschiderea festivă a concursului va avea loc în data de 22 mai 2014, la ora 18.00, în Sala Amfiteatru a Liceului de Artă „D.Cuclin” Galaţi. Pentru început, organizatorii au pregătit un recital Instrumental susţinut de pianista Ioana Chiriac şi fagotistul Alexandru Duda, câştigători ai Marelui Premiu în ediţiile a XVII-a şi a XVI-a. Concursul pe secţiuni se va desfăşura în perioada 23-24 mai 2014 între orele 09.00-20.00 în cadrul Liceului de Artă „D.Cuclin”.

Sâmbătă 24 mai 2014 orele 11.00 în sala Amfiteatru a Liceului de Artă „D.Cuclin” se va desfăşura Gala Finaliştilor. Premierea câştigătorilor va fi în jurul orelor 13.00. Vor fi acordate şase premii în bani acordate de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”: cinci premii finaliste, fiecare de 300 lei, iar marele premiu va fi de 500 de lei. Se vor acorda premii speciale în valoare de 400 euro, oferite de către domnul Wolfang Klos - prof.univ. Universitat fur Musik und Darstellende Kunst Wien, preşedintele Juriului pentru “Instrumente cu coarde” şi “Muzică de cameră”. Un alt premiu special va fi oferit de către profesoara Mihaela Anica (reprezentanta Yamaha pentru România) constând în 200 euro şi un flaut Yamaha concurentului/ei care va dovedi un standard artistic deosebit. Preşedintele juriului va fi profesorul Constantin Stanci, de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, iar vicepreşedintele prof. univ. Wolfgang Klos (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien).

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Liceul de Arte are talente. Nouă premii I la Miniatura romantică

* Au fost peste 100 de participanţi, din opt oraşe

Nouă elevi ai Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" au obţinut premii I la Concursul Naţional de Interpretare "Miniatura romantică", desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Galaţi. Performanţa nu este deloc de neglijat, mai ales că au participat peste 100 de concurenţi din opt oraşe: Bucureşti, Iaşi, Bacău, Piatra Neamţ, Brăila, Tulcea şi Focşani. Competiţia s-a desfăşurat pe patru secţiuni: canto, pian, instrumente cu corzi şi instrumente de suflat.

Din faşă s-a dovedit că are voce

Marian Gabriel Cucoş este în clasa a IX-a şi a obţinut premiul I la secţiunea canto, fiind pregătit de profesoara Rodica Koler. Deşi a venit la Liceul de Arte abia din clasa a IX-a, a reuşit să recupereze foarte repede decalajul, fiind deja abonat la premiul I. Pe lângă  distincţia de la "Miniatura romantică", Gabriel a reuşit să impresioneze şi la Iaşi, unde a primit tot premiul I.

"Talentul mi l-au descoperit vecinii de pe vremea când eram în faşă. Plângeam foarte tare şi tot veneau la uşa mamei să se intereseze ce se întâmplă. Sfârşeau prin a o sfătui să mă ajute să ajung cântăreţ de operă. Cred că am făcut bine să am încredere în ei", spune tânărul, care pe lângă faptul că e muncitor şi talentat, este înalt şi frumos şi mai are şi simţul umorului. Dac-o ţine tot aşa, se vor bate teatrele de operă pe el.

Tot de la liceu, premiul I la contrabas a fost câştigat de Adrian Flutur, care e deja în clasa a XII-a şi se gândeşte să devină student al Conservatorului din Iaşi. Cântă la vioară de la şase ani, apoi în clasa a V-a a trecut la contrabas, instrument cu care a reuşit să câştige premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi alte concursuri.

Cel mai bun la instrumente de suflat

Andrei Drăguşan, deşi este abia în clasa a VI-a, s-a dovedit a fi cel mai bun din toată secţiunea instrumentelor de suflat, calificându-se în finală. Este mândru că a a obţinut primul său premiu de când a început să cânte la fagot, iar meritul îi aparţine atât lui, pentru că a muncit ore în şir, dar şi profesorului Ilie Ranghilof.

Tot la instrumente de suflat s-a urcat pe cea mai înaltă treaptă şi Iolanda Budescu, de la clasa de flaut a profesorului Octavian Grigoraş.

Vioara - "regina instrumentelor"

Cristian Duminică este un băieţel cât o gămălie, care la clasa a II-a are deja două premii I la concursuri naţionale. Când vine vorba de muzică, sufletul său se face mare, mare: "Îmi place vioara. E cea mai frumoasă, e regina instrumentelor", spune el, hotărât.

Cei patru pianişti de premiul I

Galaţiul a mai primit şi patru premii I la pian, toţi laureaţii fiind de la clasele profesoarei Gabriela Gogoncea. "Eu iau numai premiul I. Nu vreau să ştiu ce este premiul II", spune un alt noduleţ de clasa a II-a, Rebeca Răducanu, care a ocupat locul I la Sibiu, Buzău şi la "George Enescu" de la Bucureşti.

Vlad Ciocoiu, şi el aflat la al patrulea premiu I anul acesta, spune că îi place la nebunie pianul, pentru că "îl reprezintă": "E schimbător ca şi mine: uneori e vesel, uneori e trist".

Anemona Caranfil este şi ea tot în clasa a II-a, dar cântă la pian de mică, de la trei ani. Lucrul acesta se vede, pentru că s-a întors cu premii I de la toate concursurile la care a participat anul acesta, la fel ca şi prietena ei, Andra Iordan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.