Jump to content

A murit antrenorul care l-a descoperit pe Nicu Vlad

Recommended Posts

Posted

Antrenorul care l-a descoperit pe Nicu Vlad, Gheorghe Gospodinov, a decedat

Antrenorul de haltere Gheorghe Gospodinov, care a pregătit mai mulţi campioni mondiali şi europeni, printre care şi Nicu Vlad, a decedat, marţi seara, la Iaşi, la vârsta de 76 de ani, informează Federaţia Română de Haltere, prin intermediul unui comunicat. Gospodinov a concurat ca sportiv până la vârsta de 45 de ani, trecându-şi în palmares mai multe urcări pe podium, dar marele său talent a fost acela de antrenor. A descoperit şi a crescut mari campioni la Galaţi şi la Rapid Bucureşti. Printre elevii săi, câştigători ai titlurilor europene şi mondiale, se numără şi Gelu Radu, Ioan Balaş şi Maftei Gheorghe. Dar cel mai bun elev al său a fost Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, câştigător al titlului mondial, european şi olimpic.

Acesta a afirmat despre fostul său profesor: "Sunt oameni pe lumea asta care ştiu ce înseamna să se dăruiască unui ideal. Gospodinov a fost printre aceşti aleşi. A venit la Piscu, unde eram elev, m-a vazut şi m-a luat la Galaţi, la Şcoala Sportivă. După ce a plecat la Rapid, m-a transferat şi pe mine acolo, unde am cunoscut consacrarea. Nea Gică mi-a deschis drumul în lumea halterelor şi este omul de care a depins cariera mea. M-a antrenat până am devenit campion olimpic. Dumnezeu să-l odihnească! Dispariţia lui este o mare pierdere pentru noi".

Gheorghe Gospodinov va fi înmormântat duminică, în comuna Zorleni, din judeţul Vaslui, locul unde se retrăsese după ieşirea la pensie.