Jump to content

Un gălăţean a jefuit 10 funcţionari brăileni


dcp100168

Recommended Posts

Hoţ specializat în jefuirea funcţionarilor publici

* El îşi pândea victimele pe holurile insituţiei unde acestea lucrau, iar când ieşeau din birou, intra în urma lor şi le fura telefoanele mobile şi portofelele * Folosind acest mod de operare, hoţul a păgubit 10 brăileni de aproape 3.000 de lei, 5 telefoane mobile şi o cameră foto

Un gălăţean de 44 de ani a fost trimis în judecată după ce a jefuit mai mulţi brăileni, păgubindu-i de aproape 3.000 de lei, 5 telefoane mobile şi o cameră foto. Inculpatul avea o pasiune în a-şi alege victimele din rândul funcţionarilor publici, pe care îi pândea când ieşeau din birouri. Folosind acest mod, gălăţeanul a operat în Primărie, Prefectură, Direcţia Agricolă sau chiar în Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Nici instituţiile de învăţământ nu au fost ocolite de hoţul gălăţean.

Titu Brundiu, din comuna Vârlezi, judeţul Galaţi, a acţionat în perioada mai - octombrie 2008, prima faptă fiind comisă în data de 20 mai. La acea dată, o brăileancă, laborant în cadrul Facultăţii de Inginerie, a sesizat la poliţie că în timpul programului de lucru, persoane necunoscute au intrat prin efracţie în biroul său şi i-au furat din poşetă un portofel în care se aflau actele de identitate şi suma de 100 lei. Tot de acolo, autorul a mai sustras, dintr-o altă poşetă, un portofel, în care se aflau actele de identitate, 230 lei, actele autoturismului, carduri bancare şi un telefon mobil. O lună mai tâziu, gălăţeanul a revenit la Brăila şi a păgubit un consilier juridic din cadrul SC Electrica Serv SA Brăila, căruia i-a sustras portofelul cu acte persoanle şi 150 lei. În luna septembrie, un specialist în Relaţii Publice al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Est, din cadrul Prefecturii Brăila, a reclamat că i-a fost furat din geantă portofelul, care conţinea diverse documente personale şi 400 lei. Bunurile, mai puţin banii, au fost găsite în toaleta situată la etajul al patrulea al clădirii. După două săptămâni, hoţul a jefuit şi o secretară din cadrul Primăriei Brăila, de 300 lei şi un telefon mobil marca LG Shine. Alte trei fapte au fost comise în luna octombrie, când a jefuit un consilier din cadrul DADR Brăila, de 1.130 lei şi o angajată a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila, de două telefoane mobile, mărcile "Nokia 2630" şi "Samsung SGH-E250" şi 70 lei. Capac i-a pus însă furtul comis pe 15 octombrie, când inculpatul a intrat în sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi a sustras bunuri de la trei persoane: un telefon mobil "Alcatel", o cameră foto digitală "Sanyo" şi 600 lei. Când a părăsit locul faptei, hoţul a fost observat de două dintre victime, care au reuşit apoi să-l identifice pe inculpat la o recunoaştere din grup.

Cercetările poliţiştilor au stabilit că autorul, Titu Brundiu, venea în Brăila cu intenţia clară de a sustrage bunuri din birourile diferitelor instituţii, profitând de neatenţia părţilor vătămate. În drum spre domiciliul său, inculpatul verifica conţinutul portofelelor sustrase şi oprea numai banii, aruncând celelalte bunuri. La momentul depistării sale, în municipiul Galaţi, în data de 18 noiembrie, oamenii legii au găsit asupra sa două dintre telefoanele sustrase. Inculpatul este recidivist, în primăvara anului 2007 fiind liberat condiţionat, dar rămânând cu un rest neexecutat de 673 zile de închisoare, din totalul de 5 ani la care fusese condamnat.

http://www.obiectivbr.ro/local/28666-ho ... lici-.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.