Jump to content

Spitalul Judeţean va interna mai puţini pacienţi


dcp100168

Recommended Posts

Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi va interna cu 30% mai puţini pacienţi, pe fondul crizei

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă"Sf. Ap. Andrei" de la Galaţi va acorda în 2009 asistenţă medicală intraspitalicească unui număr de pacienţi cu 30% mai mic decât anul trecut, din cauza bugetului de austeritate, transmite corespondentul NewsIn. "Se preconizează că, în 2009, numărul de pacienţi internaţi va fi cu 30% mai mic faţă de 2008", a declarat, joi, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă de la Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Lucrurile stau la fel de prost în toate unităţile spitaliceşti din judeţul Galaţi. Ele trebuie să interneze mai puţini pacienţi pentru a se încadra în bugetul trasat de autorităţile sanitare pentru anul în curs, buget cu aproape o cincime mai redus faţă de cel alocat anul trecut. "La spitale, bugetul alocat pentru 2009, adică 125.694 de lei, este mai mic cu 18% faţă de bugetul alocat pentru anul 2008. În sumă, el este la nivelul anului 2007", a declarat, joi, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Olimpia Buzia. Tot ce le rămâne de făcut managerilor de spitale este să impună un triaj mult mai strict al pacienţilor, înainte de a-i interna. "În aceste condiţii de criză, ceea ce am discutat cu toate spitalele a fost eficienţia cheltuirii banului public. La un buget mai mic alocat, trebuie să avem în vedere că va trebui să internăm doar ceea ce trebuie, strict cazuri care se rezolvă numai în spital", a explicat Olimpia Buzia.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.