Jump to content

Sa jucam tenis de camp!


capshunica

Recommended Posts

Oglindă, oglinjoară, cine are cele mai frumoase picioare din ţară? Ion Ţiriac şi Ilie Năstase!

Dintotdeauna mi s-a spus că tenisul de câmp te ajută să ai picioare frumoase! Şi de aici au rezultat ore întregi petrecute în faţa televizorului urmărind nu-stiu-ce Roland Gaross sau Cupă Davis – evident pentru a observa cine are picioare drepte şi dacă băieţii au picioarele mai frumoase ca ale fetelor. Imediat mă imaginam în echipament alb şi bentiţă, cu racheta în mână returnând cu un ţipăt mingile venite de la adversar. Cuvinte ca ace, avantaj, tie-break, game şi deuce făceau şi mai misterios acest sport: de fapt, nu le suportam pentru că întrerupeau mişcările armonioase ale jucătorilor şi muzica ritmată a schimbului de mingi.

În afară de îmbunătăţirea forţei picioarelor şi a braţelor, cu ajutorul tenisului bărbaţii pot arde până la 600 de calorii pe oră, iar femeile până la 420 de calorii pe oră. Arderea este mai eficientă decât în cazul aerobicului, patinajului sau ciclismului şi ajută la pierderea kilogramelor în plus. De asemenea, tenisul e calea către creşterea forţei fizice, îmbunătăţirea coordonării şi a flexibilităţii corpului. Deşi gălăţenii nu sunt cei mai activi oameni pe care îi cunosc, preferând să facă o plimbare pe faleză decât să practice un sport, în Galaţi există aproximativ 30 de terenuri funcţionabile de tenis de câmp. (Club Voinţa, Club Dacia, ICMRSG, Pushkin, Viva Club, etc.)

Eşti începător?

Este foarte util ca iniţierea ta în tenis să se facă sub îndrumarea unui antrenor sau instructor care să te înveţe corect cum să ţii racheta (priza), cum să loveşti pe dreapta (forehand) şi pe stânga , cum să serveşti, să te deplasezi în teren etc. şi nu uita încă un lucru: tenisul se învaţă jucând mult timp mingea la perete sau la zidul de antrenament, acolo unde poţi aplica şi repeta sfaturile primite de la antrenor.

Reguli de joc

Jocul se desfăşoară între doi jucători (simplu) sau patru (dublu). În competiţii se joacă dupa sistemul „cel mai bun din 5 seturi” (mai ales la barbati) şi „cel mai bun din 3 seturi” (femei, copii, juniori).

Punctajul se face astfel: primul punct se notează cu «15», al doilea cu «30», al treilea «40», iar cu cel de al patrulea se obţine un ghem (game - engl.= joc). În situaţia de 40-40 (deuce) sunt necesare două mingi, câştigate consecutiv. Cel ce câştigă 6 ghemuri (cu o diferenţă de 2 ghemuri), câştigă un set. În cazul menţinerii egalităţii de 6 ghemuri la 6, se va juca Tie Break, unde câştigă cel care ajunge primul la 7 puncte.

Ştiai că?

«tenis» provine de la francezul «tenez» (ţine!) cu care jucătorii îşi anunţau adversarii că aruncă mingea pentru serviciu.

BCR Tenis Partener

În cadrul unui amplu proces de sponsorizare sportivă în domeniul sportului alb, BCR împreună cu revista Tenis Partener, va organiza un circuit de tenis pentru amatori – BCR Tenis Partener. Competiţia va fi organizată în perioada 1 mai – 30 noiembrie 2009. Pentru detalii legate de aceasta competiţie, condiţiile şi modalitaţile de participare, încadrarea pe niveluri de joc prin autoevaluare, accesaţi http://bcr.tenispartener.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.