Jump to content

Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi


Recommended Posts

Alegeri la Consiliul Regional al Elevilor

În perioada 28-29 aprilie, la Constanţa, s-au desfăşurat alegerile la nivelul Consiliului Regional al Elevilor, Regiunea Sud-Est. La acţiune au participat preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Elevilor din judeţele: Brăila, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea. Pentru postul de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Regional al Elevilor au candidat judeţele: Brăila (Dana Marisa Licsandru - clasa a X-a), Constanţa (Alexandru Frăţilă - clasa a X-a) şi Galaţi (Cristian Leaţă - clasa a XI-a). Prin vot secret, democratic (fiecare judeţ a avut dreptul de a-şi exercita un singur vot, cu amendamentul că judeţele candidate nu îşi votează propriul candidat), elevul Cristian Leaţă - Galaţi a fost ales preşedinte, iar Alexandru Frăţilă - Constanţa, vicepreşedinte.

http://www.cugetliber.ro/1241384400/art ... -elevilor/

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Consiliul Elevilor are o nouă conducere

Alegerile recent organizate la nivel naţional au adus o nouă echipă în fruntea liceenilor gălăţeni. Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) este condus de Cristian Leaţă, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Ca vicepreşedintă a CJE a fost aleasă Denisa Sava (clasa a X-a, Colegiul „Al.I. Cuza”), iar ca secretar, Corina Tănase (clasa a X-a, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”). Elevul de la CNVA a reuşit să păstreze şi funcţia anterior deţinută la nivel naţional de Iulia Monica Brânză, fosta preşedintă a CJE Galaţi. Este vorba despre cea de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, pe regiunea sud-est. Consiliul Naţional al Elevilor funcţionează din 2006 şi este un organism subordonat direct Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cons ... ere_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Alegeri în vremea grevei

Elena Simina Florea, primăriţa elevilor

Deşi oficial au fost în grevă, cadrele didactice gălăţene nu au boicotat alegerile organizate luni, de Consiliul Local al Elevilor. Ca şi ultimul scrutin, de acum patru ani, elevii şi-au ales primarul-copil tot într-o perioadă în care profesorii lor protestau. Noul reprezentant al gimnaziştilor este Elena Simina Florea, elevă de clasa a V-a, de la Colegiul Naţional „Al.I. Cuza”. Ea a fost aleasă ca primăriţă de consilierii locali din şcoli, în urma scrutinului găzduit de Casa Corpului Didactic Galaţi. Noii viceprimari sunt Andrei Popa (de la Şcoala 26) şi Ana Maria Oancea (Liceul de Artă „D. Cuclin”). Echipa de la vârf este completată de Anca Diana Maftei (Şcoala 12), în calitate de secretar.

Tinerii vor un bazin de înot

Entuziaşti şi puşi pe fapte mari - aşa au fost luni cei 37 de consilieri din rândul cărora au fost aleşi membrii staff-ului. În mini-campaniile lor electorale, copiii au mizat de cele mai multe ori pe argumente de tip ecologist: „Amenajarea parcurilor, oraş mai curat, mai verde, noi locuri de joacă, asta au cerut”, am aflat de la coordonatorul local al proiectului „Învaţă să votezi!”, institutor Vasilica Nedelcu. „De asemenea, vor săli de sport funcţionale, un bazin de înot, mai multe ore de sport pe săptămână, calculatoare performante în laboratoare. Vor mai multe excursii şi drumeţii, activităţi pentru care cadrele didactice să fie plătite suplimentar - după cum au subliniat copiii -, dar şi schimbarea stilului de a preda al unor profesori”, am mai aflat de la institutoare.

După ce îl vor convoca pe primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, la o întâlnire faţă în faţă, membrii staff-ului, dar şi consilierii-copii organizaţi în comisii, vor începe să facă lobby pe lângă omologii lor seniori, tocmai pentru ca doleanţele să le fie împlinite. Realizarea cea mai mare a ultimei echipe este delimitarea bandei pentru role de pe Faleză, după cum ne-a spus coordonatoarea noilor aleşi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Elen ... or__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Schimbare de conducere la Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi

Noua conducere se bazează pe ajutorul vechilor preşedinţi şi vicepreşedinţi în demersul lor de a face cunoscute activităţile întreprinse de Consiliu. Primul mare obiectiv al noilor aleşi este organizarea unui bal al bobocilor comunpentru toate liceele di judeţul Galaţi.

Palatul Copiilor şi Elevilor din Galaţi a găzduit ieri şedinţa Consiliului Judeţean al Elevilor în cadrul careia au avut loc alegerile pentru noul Birou Executiv. La şedintă au participat preşedinţii Consiliilor Şcolare ale Elevilor din toate liceele gălăţene.

Geanina Pralea, Cătălin Bîrsan şi Roxana Bîra - adică vechea conducere a Consiliului - au predat conducerea noilor aleşi: Mirela Dragomir, de la C.N.Mihail Kogălniceanu - în calitate de preşedinte, şi Georgian Margărit (Gr.Şc.Sf.Maria) şi Bogdan Butunoi (C.N. Spiru Haret Tecuci) în calitate de prim-vicepreşedinte, respectiv vicepreşedinte.

"Mă bucur extraordinar de mult că am avut ocazia să lucrez împreuna cu voi şi de fiecare data când aveţi nevoie de ajutor nu evitaţi să mi-l cereţi" a declarat Geanina Pralea, fostă preşedinte CJE.

Deasemenea în cadrul şedinţei au fost premiaţi şi răsplătiţi toţi cei care şi-au terminat mandatul datorită faptului că au trecut în clasa a XII-a. În cadrul aceleiaşi şedinţe s-au ales şi directorii pentru cele cinci departamente din structura CJE. "Sper ca anul acesta să facem o treabă şi mai bună şi să implicăm în activitaţile noastre cât mai mulţi liceeni. Ne vom axa foarte mult pe formare şi ne dorim să mediatizăm mai mult activitaţile CJE astfel încât să ne facem cunoscuţi în rândul tuturor elevilor. Ne dorim deasemenea ca toţi elevii gălăţeni să cunoască faptul că exista cineva care le apără drepturile şi-i sprijină în activităţile lor", a declarat Cătălin Bîrsan fost Viceprşedinte şi actual Director pe departamentul de formare, informare, mobilitate şi consiliere.

Noii membri vor avea nevoie de o perioadă de acomodare, perioadă în care vor beneficia de sprijin şi ajutor mai ales din partea directorului Palatului Copiilor, Camelia Nenu, dar şi din partea foştilor membri CJE.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Nou birou executiv la Consiliul Judeţean al Elevilor

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) şi-a desemnat, săptămâna trecută, noul birou executiv, în modul clasic al alegerilor: vot secret, individual, egal, direct şi semnificativ, desfăşurat într-o cabină special amenajată. După ce au fost aleşi, prin intermediul mâinilor ridicate, reprezentanţii celorlalte departamente ale Consiliului, elevii au primit apoi buletinele de vot şi au pornit la treabă.

Astfel, în urma numărării voturilor membrilor CJE, funcţia cea mai importantă, cea de preşedinte, îi aparţine Marilenei Panait de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, care a înlocuit-o pe Mirela Dragomir de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”. Mai departe, biroul executiv e format din următorii: Diana Valentina Tiron de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” - primvicepreşedinte, Andrada Şerban de la Colegiul Naţional „Al.I.Cuza” - vicepreşedinte şi Andrei Prisecaru de la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate - secretar. Toţi elevii aleşi au de parcurs un mandat de un an după care, vor preda, la rândul lor, ştafeta noilor aleşi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Marilena Panait - vicepreşedinte regional al elevilor

La sfîrşitul săptămînii trecute, reprezentanţii judeţeni ai Consiliilor Judeţene ale Elevilor din partea de Sud-Est a ţării, respectiv din judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Constanţa şi Tulcea, s-au întîlnit în Vrancea pentru a-şi stabili liderul ce le va susţine punctul de vedere şi reprezenta interesele în acest an şcolar. În urma alegerilor s-a decis ca Biroul Executiv al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est să fie condus de un buzoian, Mădălin Gavrilă, care va ocupa funcţia de preşedin­te. În echipa de conducere se vor mai afla Marilena Panait - vicepreşedinte (CJE Galaţi) şi Roxana Piper - secretar (CJE Brăila). Aşa se face că următoarea întîlnire a Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est va fi la Buzău.

sansabuzoiana.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, la Galaţi

În perioada 7-10 februarie, în municipiul Galați, va avea loc Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. La eveniment vor participa câte patru delegați din cele 41 de Consilii Județene ale Elevilor din ţară și opt delegaţi ai Consiliului Municipal al Elevilor București. Ei  urmează să aleagă prin vot democratic structura noului Birou Executiv al Consiliului Național al Elevilor, în urma dezbaterilor care vor avea loc între candidați, vineri, 8 februarie 2013.

Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor este forul suprem de decizie, în cadrul căreia au loc alegerile pentru funcţia de preşedinte, secretari şi se stabilesc obiective cu privire la activitatea Consiliului Naţional al Elevilor pe anul şcolar în curs şi eventualele modificări ale Regulamentului de Organizare şi Funcţionare. De asemenea, în cadrul Adunării Generale se vor elabora şi supune la vot planul de acţiune, strategia de de promovare precum şi alte documente utile organizării şi desfăşurării activităţii structurii naţionale în prezentul an şcolar.

La eveniment este aşteptat şi ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, precum şi o serie de autorităţi centrale şi locale.

alba24.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Adunare Generală: peste 200 de elevi din ţară, la Galaţi

Galaţiul va găzdui, începând de joi dimineaţă şi până duminică, peste 200 de elevi din toate judeţele ţării, precum şi importanţi reprezentanţi ai autorităţilor naţionale, în cadrul manifestării Adunare Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE). Oraşul nostru organizează pentru prima oară acest eveniment de o mare importanţă pentru elevii din România şi înseamnă o recunoaştere pe plan naţional a competenţei şi profesionalismului de care au dat dovadă tinerii noştri.
„Aceasta este o activitate extrem de importantă deoarece, în primul rând, ne promovăm şi arătăm că organizaţia de la Galaţi poate desfăşura un eveniment de o asemenea anvergură. De asemenea, unul dintre principalele scopuri ale manifestării este desemnarea unui preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor”, a spus Iulian Bold, membru al biroului de presă din cadrul CJE.
Acţiunea va fi deschisă în mod oficial vineri, începând cu ora 10, la Casa de Cultură a Studenţilor, şi va avea invitaţi de seamă, precum: ministrul Educaţiei Naţionale - Remus Pricopie, consilierul superior al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Adina Condreş, primarul Marius Stan, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi - Nicolae Bacalbaşa şi prefectul judeţului - Emanoil Bocăneanu. Printre activităţile la care vor lua parte participanţii se numără vizite la Catedrala Episcopală, discuţii cu privire la obiectivele Adunării Generale, o sesiune electorală, vizitarea facultăţilor Universităţii „Dunărea de Jos”, dar şi o întâlnire de lucru cu Ministrul secretar de stat Stelian Fedorca. De asemenea, elevii vor avea parte şi de distracţie - trupa Hi-Q va susţine un concert la Casa de Cultură a Studenţilor.
„Adunarea Generală înseamnă o recunoaştere în plan naţional a efortului care se desfăşoară în acest judeţ şi este o recunoaştere a activităţii CJE. Elevii sunt deosebit de implicaţi şi chiar au rezolvat multe probleme ale colegilor lor şi cu sprijinul adulţilor, al profesorilor, al autorităţilor deoarece au demonstrat că sunt organizaţi şi inventivi”, a spus Luminiţa Bulai, inspector şcolar general adjunct.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Iulia Miron - noua şefă a elevilor din România

Iulia Miron de la Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai", Cluj-Napoca, este noul lider al elevilor din România. Eleva a fost aleasă vineri seara în cadrul Adunării Generale a Elevilor care are loc la Galaţi în perioada 7-10 februarie. Iulia Miron a fost aleasă cu un număr de 16 voturi din 45.

În prima lună de mandat Iulia îşi propune să convingă Ministerul Educaţiei să aprobe statutul elevului şi să discute cu oficialii de la minister despre programul "Şcoala Altfel". Un al obiectiv al Iuliei este ca organizaţia a cărei preşedinte a fost aleasă să adere la Uniunea Europeana a Consiliilor Elevilor (OBESSU).

"Să vă spun un banc, să ne destindem puţin: Aristotel a murit. Platon a murit. Nici eu nu mă simt prea bine. Trebuie să aderăm la OBESSU. Avem deschidere către Europa, batem la uşa Uniunii Europene (…) Imi place să discutăm", le-a spus Iulia colegilor ei.

Iulia a concurat pentru preşedinţia Consiliului Naţional al Elevilor alături de Călin Cocis, liderul elevilor din Sibiu, şi Teodor Blidaru, liderul elevilor din Vâlcea.

Consiliul Naţional al Elevilor funcţionează ca structură consultativă a Ministerului Educaţiei Naţionale şi este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene ale elevilor din ţară.

gandul.info

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Elevii, solidari cu protestele studenţilor faţă de subfinanţarea educaţiei

Elevii vor purta miercuri banderole albe în semn de protest faţă de subfinaţarea sistemului educaţional, iar în unele judeţe, după orele de curs, se vor alătura manifestaţiilor studenţilor, a anunţat Consiliul Naţional al Elevilor, (CNE), structura reprezentativă a elevilor la nivel naţional. Potrivit unui comunicat al CNA, protestul elevilor constituie un semnal de alarmă în privinţa subfinanţării învăţământului românesc şi solicită Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru educaţie.

Printre principalele revendicări ale elevilor este şi dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ.

„Există numeroase cazuri în care şcolile nu au autorizaţie sanitară de funcţionare şi nu au beneficiat de fonduri pentru reabilitarea bazei materiale. În mediul rural, există încă şcoli cu toalete în curte şi fără apă potabilă. De asemenea, în unele situaţii, şcolile sunt încălzite cu sobe vechi şi degradate. Potrivit standardelor europene, pentru a asigura un mediu de învăţare adecvat, unităţile de învăţământ trebuie să aibă în dotare laboratoare, biblioteci, baze sportive, săli de clasă dotate corespunzător, dar şi spaţii destinate activităţilor extra-curriculare”, se spune într-un comunicat al CNE.

Elevii mai cer decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti.

„Consiliul Naţional al Elevilor consideră dezavantajoasă ordonanţa guvernului privind decontarea transportului elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu şi solicită acoperirea totală a cheltuielilor de transport conform Legii Educaţiei Naţionale”, se mai arată în comunicat, precizându-se că suma maximă decontată pentru un abonament lunar emis pentru distanţa de 50 de kilometri este de 120 lei.

Lipsa decontării integrale a abonamentului „determină, în continuare, o creştere a ratei abandonului şcolar, în condiţiile în care există familii cu venituri mici care nu pot cofinanţa cheltuielile de transport”, se mai mai spune în comunicatul CNE.

Elevii mai cer şi creşterea alocaţiilor, valoarea acestora fiind neschimbată din 2009, şi anume 42 de lei (aproape 10 euro).

Totodată, ei mai cer manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, revizuirea curriculumului şcolar şi a conţinuturilor manualelor şcolare şi adaptarea învăţământului tehnologic la cerinţele agenilor economici

„Elevii sunt beneficiarii direcţi ai sistemului educaţional, cei care se supun normelor prevăzute de Legea Educaţiei Naţionale, în timp ce Guvernul nu îşi respectă propriile asumări şi angajamante faţă de aceştia şi de sistemul educaţional, prin acordarea a 6% din PIB pentru educaţie. Educaţia este considerată ca fiind o prioritate naţională, însă nu a fost tratată corespunzător”, a se mai menţionează în comunicatul CNE.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Consiliul Elevilor Galaţi are noi lideri

În urma alegerilor pentru noul Birou Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Galaţi, care s-au desfăşurat pe 14 noiembrie, la Palatul Copiilor, în funcţia de preşedinte a fost desemnată Iulia Aramă, de la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza", iar postul de vicepreşedinte i-a revenit elevei Alexandra Tănăsescu, de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”.

Pentru funcţia de preşedinte a mai candidat Alexandru Călin Tazloanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic “Transporturi Căi Ferate”.

La alegerile noului BEX al CJE Galaţi au luat parte: Cătălin Ionuţ Bârsan - formator în Consiliul Naţional al Eelevilor, Ionuţ Dumitraşcu - reprezentantul Ligii Studenţilor Galaţi, Dorin Coteţ - director Casa de Cultură a Studenţilor, Mariana Nacu - consilier DJST, Camelia Nenu - directoarea Palatului Copiilor, Diana Bulai - inspectoare general-adjunctă la ISJ.

Apoi s-au făcut alegeri pentru directorii celor şase departamente. Candidaţii şi-au prezentat planurile, motivele pentru care ar merita să fie aleşi şi proiectele realizate în cadrul propriului Consiliu Şcolar al Elevilor. La sfârşitul fiecărei prezentări, toţi candidaţii au răspuns la întrebările şi nelămuririle membrilor. După prezentarea candidaţilor, preşedinţii cu drept de vot au primit buletinul de vot şi au depus în urnă alegerea lor pentru noii directori de departamente.

După aproape două ore, în care candidaţii au trăit emoţii pe care nu le pot descrie, au aflat rezultatul alegerilor. Fericiţii învingători s-au bucurat, fiind apoi felicitaţi de către toţi membrii CJE.

La final, foştii membrii ai CJE şi noua conducere aleasă au pozat pentru tradiţionala fotografie de grup.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi are un nou preşedinte

Postul de preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor este ocupat din data de 12 aprilie 2018 de Eduard Murariu, elev al Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Andrei" din Galaţi, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean al Elevilor Galaţi. Elevul de clasa a XI-a a ocupat înainte funcţia de Vicepreşedinte în cadrul Biroului Executiv al structurii.

În discursul său, noul preşedinte al elevilor gălăţeni a subliniat nevoia unui nou impuls în promovarea seturilor de drepturi ce li se cuvin elevilor. De asemenea, pentru a aduce o educaţie calitativă, acesta propune o legătură mai strânsă între elevi şi profesori şi un program care să se bazeze pe principalii beneficiari ai sistemului educaţional.

Consiliul Elevilor reprezintă interesele elevilor din învăţământul preuniversitar de stat şi privat din România la nivel şcolar, judeţean şi naţional.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Noul preşedinte al Consiliului Elevilor este tecucean

Postul de Preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor a fost ocupat de Eduard Ahmad Munteanu, în vârstă de 16 ani din Municipiul Tecuci. El este elev al Colegiului Naţional "Spiru Haret” şi, până în prezent a fost vicepreşedintele Biroului Executiv.

Eduard consideră că drepturile şi îndatoririle elevilor nu sunt suficient de bine cunoscute de către principalii beneficiari ai sistemului educaţional, iar aceştia sunt reticenţi în semnalarea încălcării lor Consiliului Elevilor, lucruri pe care actualul preşedinte doreşte să le schimbe pe parcursul mandatului său.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Consiliul Judeţean al Elevilor are o nouă conducere

Alegerile pentru stabilirea componenței Biroului executiv al Consiliului Județean al Elevilor Galați s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. În urma votului Adunării generale, noua componență a structurii de reprezentare a elevilor gălățeni este: Aura-Maria Badiu, de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" - președinte al Consiliului Județean al Elevilor, Alina Alexandra Luchian şi Alexia Crina Lupu, ambele de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" - vicepreşedinţi. Noul birou executiv a anunţat că în curând se va da startul alegerilor pentru noi membri care să-i reprezinte pe elevii gălăţeni la nivel de judeţ.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Cine sunt noii reprezentanți ai elevilor gălățeni

Diana Onosă - președinte, David Tudor și Diana Manole - vicepreședinți și Timotei Istrate - secretar executiv reprezintă noua structură a Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Galați. Această nouă formulă a fost prezentată în cadrul unei Adunări generale găzduită, în Sala Mare a Palatului Administrativ al Prefecturii Galaţi, pe 13 decembrie 2022.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.