Jump to content

Managerul spitalului din Tecuci, demis de ministru


dcp100168

Recommended Posts

Managerii de spitale, demişi pe capete

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a demis, astăzi, 73 de manageri de spitale şi centre de sănătate, pentru nerealizarea indicatorilor din contractul de management, între aceştia fiind şi şefii spitalelor "Grigore Alexandrescu", "Colţea", Institutul Fundeni şi Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Ministerul Sănătăţii a decis încetarea contractelor, printre alţii, şi pentru managerul Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci (judeţul Galaţi), Dragoş Teodor.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... pe-capete/

Link to comment
Share on other sites

N-a „trecut” de evaluare

Managerul Spitalului „Anton Cincu” Tecuci a fost demis

* Încetarea contractului de management a dr. Dragoş Teodoru este motivată de neîndeplinirea a 2 indicatori din 24 * În locul său va fi propusă dr Daniela Cristea *

După o lungă aşteptare, Ministerul Sănătăţii a finalizat evaluarea îndeplinirii obiectivelor asumate de managerii spitalelor. Pe baza rezultatelor acesteia, ministrul Ion Bazac a dispus rezilierea contractelor de management în cazul a 73 de directori de spitale, ca urmare „a nerealizării corespunzătoare a valorilor indicatorilor din contract”. Printre cei 73 de manageri - între care şefii unor unităţi spitaliceşti mamut, precum Institutul Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţă „Grigore Alexandrescu” (cel mai mare spital de copii din ţară!), Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca ş.a. – se numără şi cel al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, dr. Dragoş Teodoru.

Motive nu prea sunt

Potrivit deciziilor postate marţi, 5 mai, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, managerului gălăţean i-a fost imputată nerealizarea a doi indicatori (din 24 !): „Numărul de consultaţii/medic în ambulatorul de specialitate al spitalului” şi „Procentul veniturilor proprii, din totalul veniturilor spitalului”. Contactat de noi, dr Teodoru ne-a declarat: „Până la acest moment n-am fost informat oficial despre încetarea contractului de management, însă ştiam despre rezultatul evaluării în urma căreia s-a stabilit că n-am realizat cei doi indicatori. Din punctul meu de vedere, evaluarea şi criteriile au fost mult prea severe şi analizate la modul universal, în condiţiile în care există diferenţe mari între spitale”. „În ceea ce priveşte veniturile proprii, le-am realizat în valoare absolută, dar, depăşind numărul estimat al internărilor (bolile pacienţilor nu pot fi programate oricât de bun manager ai fi!), n-a mai corespuns ponderea procentuală a acestora. Cât despre numărul consultaţiilor în ambulatorul spitalului, legea spune că durata uneia este de minimum 15 minute. Dacă respecţi legea, nu mai ies la număr, potrivit metodologiei de evaluare”. „Asta e! Sunt medic şi pentru mine profesia şi pacientul sunt mult mai importante decât o asemenea funcţie. De altfel, având în vedere deficitul de medici, fiind spital cu sub 400 de paturi, am putut profesa în paralel cu activitatea de management, însă nu mi-a fost uşor. Să lucrezi câte 12 ore pe zi este foarte solicitant!” Doctorul Teodoru a mai spus că nu crede că va face contestaţie la decizia ministerului cu toate că i s-ar fi părut normal ca, după evaluarea „scriptică”, o comisie ministerială să fi făcut şi o verificare la faţa locului înainte de a fi luată măsura demiterii din funcţie.

Ministrul Bazac: „Decizia nu este politică”

Referitor la modul cum s-a făcut evaluarea managerilor de spitale, evaluare criticată de majoritatea celor demişi, ministrul Ion Bazac a declarat: „Decizia de încetare a contractelor nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege. Este o consecinţă a rezultatelor obţinute de către aceştia (manageri n.n.) la evaluările făcute de comisiile locale abilitate. Ieri mi-a fost prezentat raportul final şi, în spiritul transparenţei de care am dat dovadă şi până în prezent, am decis publicarea acestuia pe site-ul instituţiei. În continuare, aştept propunerile direcţiilor de Sănătate Publică locale pentru numirea unor manageri interimari.”

După cum ne-a informat dr.Costinela Georgescu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, pentru funcţia de manager interimar la Spitalul „Anton Cincu” va fi propusă dr. Daniela Cristea, medic primar boli interne. Care a mai îndeplinit funcţia de director adjunct medical în perioada 2003 – 2006, am informat-o noi pe doamna doctor.

Faptul că doctorul Dragoş Teodoru este membru PD-L ar putea fi o dovadă în sprijinul afirmaţiei ministrului conform căreia demiterile nu au substrat politic.

Evaluarea activităţii managerilor spitalelor din subordinea direcţiilor de sănătate publică s-a realizat de către comisii constituite la nivel teritorial, iar pentru unităţile subordonate Ministerului Sănătăţii (spitale de urgenţă) de către o comisie ministerială.

Comisiile au evaluat activitatea unui număr de 313 manageri, dintr-un total de 431. Restul directorilor nu au fost evaluaţi, deoarece nu au întrunit condiţiile legale (de exemplu cei numiţi cu caracter interimar sau aflaţi în funcţie de mai puţin de şase luni).

http://www.viata-libera.ro/articol-Mana ... mis_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dr. Daniela Cristea, noua directoare a Spitalului Anton Cincu din Tecuci

Noua directoare a Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, dr. Daniela Cristea a fost învestită oficial în funcţie ieri, 25 mai, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, a directoarei executive a Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Costinela Georgescu şi a senatorului PSD Laurenţiu Chirvăsuţă. Dr. Daniela Cristea este director interimar după ce fostul director al spitalului a fost demis prin ordinul ministrului Sănătăţii. Din echipa managerială mai fac parte directoarea medicală - dr. Simona Tudor, un medic tânăr, specialist în boli interne, şi directoarea economică ec. Maria Saghian, soţia senatorului PSD Gheorghe Saghian.

Cine este dr. Daniela Cristea?

Noul director al Spitalului Anton Cincu din Tecuci, dr. Daniela Cristea, are dublă specializare în medicină internă şi gastroenterologie. În vârstă de 54 de ani, lucrează de 29 de ani în spitalul tecucean şi este în prezent la al doilea mandat de consilier municipal PSD. Dr. Daniela Cristea provine dintr-o familie de medici: soţul este medic, sora este medic cardiolog, iar nepoţica din partea surorii este studentă la Medicină. Timp de doi ani, 1990-1992, dr. Cristea a lucrat cu contract de muncă guvernamental în Libia. Specialistul are un merit în reabilitarea maternităţii tecucene: jumătate din lucrări s-au făcut în perioada 2002-2004 în care a fost directorul medical al spitalului, cu sprijinul dr. Aurel Nechita, la vremea aceea tot secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Dr_D ... uci_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Lovitură de teatru la "Anton Cincu"

* Dacă în urmă cu două luni, dr. Daniela Cristea a fost investită în funcţia de director al Spitalului municipal "Anton Cincu", "bomba" a sosit pe nepregătite vineri când, fără aparente semne prevestitoare, aceasta a fost demisă din funcţie.

În data de 20 mai, anul curent, dr. Daniela Cristea a fost numită în funcţia de manager al spitalului "Anton Cincu" din Tecuci, preluând conducerea instituţiei de la fostul director, dr. Dragoş Teodoru. După cum ştim, situaţia unităţii medicale era critică la acea vreme, acumulând datorii de peste 7 miliarde lei vechi, fără nicio rezervă de medicamente şi materiale sanitare, cu farmacia goală, depozitul bucătăriei gol, centrale termice defecte şi multe alte lipsuri în toate direcţiile. Cu un elan nestăvilit, acumulat în cei 25 ani de vechime în muncă, şi-a "suflecat" mânecile şi a luat-o de la zero, făcând paşii necesari, în ordinea priorităţilor, atât pentru binele pacienţilor cât şi confortul salariaţilor. Astfel, s-au achiziţionat în regim de urgenţă materiale sanitare, medicamente, reactivi, alimente, a reabilitat toate instalaţiile vechi, a redistribuit sporurile salariale după forţa de muncă, corectând distribuţia anterioară şi în plus, şi-a format în juru-i o echipă tânără pentru promovare şi sprijin. A urmat şi un rezultat fabulos după lungi chinuri pentru obţinerea de fonduri, însă managerul Cristea nu s-a lăsat şi-a obţinut aviz favorabil pentru un vechi proiect ce nu se putea realiza din lipsuri materiale: mult râvnitul Centru de Primiri Urgenţe, în valoare de 100.000 euro. În altă ordine de idei, dorind a promova tinerii doctori, a numit în funcţia de Director medical pe Simona Steliana Tudor, medic specialist boli interne. După două luni de muncă asiduă, când tocmai conducerea judeţeană o laudă pe dr. Cristea că roadele eforturilor depuse deveneau vizibile, având 3 miliarde lei plus realizat, în data de 31 iulie situaţia s-a răsturnat pe neaşteptate. Astfel, printr-o înştiinţare primită prin fax de la Ministerul Sănătăţii era anunţată eliberarea din funcţie a directorului Cristea şi, totodată, numirea, pe aceeaşi funcţie, a dr. Simona Tudor. "Am luat ca atare această hotărâre şi atât. Eu am fost destituită din funcţie fără a mi se da niciun fel de explicaţii. Nu vreau să comentez nimic atâta timp cât hotărârea a venit pe fax. Am lăsat totul în condiţii bune acum şi mă întorc la vechea mea dragoste, medicina. În plus am demisionat din toate funcţiile politice. Cei ce doresc explicaţii să le caute singuri" a precizat dr. Daniela Cristea.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=10

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.