Jump to content

Cocsarii protestează, nemulţumiţi de plăţile compensatorii

Recommended Posts

Posted

Protest a 30 de angajaţi ai UCC de la ArcelorMittal Galaţi, nemulţumiţi de plăţile compensatorii

Aproximativ 30 dintre angajaţii Uzinei Cocso Chimice (UCC) de la ArcelorMittal Galaţi au protestat, miercuri, pentru câteva zeci de minute la poarta uzinei, nemulţumiţi de pachetul de plăţi compensatorii propuse de către administraţie pentru cei care vor rămâne fără locuri de muncă. Protestul a avut loc în momentul în care se făcea schimbul de tură, după ora 12:00, iar cei care au participat la acţiune intenţionau să meargă în faţa turnului administrativ şi să-şi exprime nemulţumirea, însă cocsarii au fost calmaţi de către liderii sindicali de pe platforma siderurgică gălăţeană care au explicat oamenilor că astfel de acţiuni nu le pot aduce beneficii şi nici nu pot duce la rezolvarea problemelor lor, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Oamenii sunt nemulţumiţi de aceste plăţi, dar şi de faptul că după ani şi ani de muncă la UCC pot ajunge să lucreze ca lăcătuşi sau cine ştie cu ce altă specializare la combinat. Nemulţumirile lor sunt de înţeles. Trebuie spus însă că nu sindicatul Solidaritatea a iniţiat această acţiune. Oamenii nu sunt, pur şi simplu, de acord cu ce propune conducerea ArcelorMittal", a spus Gheorghe Tiber. O parte dintre angajaţii ieşiţi la poartă să protesteze au susţinut că intenţionează ca joi să nu înceapă lucrul şi să protesteze, încercând astfel să determine conducerea companiei să revină asupra deciziei de a închide uzina sau să ofere plăţi compensatorii corecte. "Lucrez de 30 de ani aici şi dacă voi pleca nu voi mai reuşi să mă angajez nicăieri. Nu cred că voi rămâne să lucrez în continuare la combinat într-o altă specializare, câtă vreme, timp de 30 de ani, am intrat zi de zi în cocserie şi ştiu să fac o singură meserie. Dacă tot se închid bateriile de cocsificare, le închidem noi de mâine, să nu mai aibă ei grija asta...", a spus unul dintre protestatari. Protestul s-a încheiat, după câteva zeci de minute, fără incidente.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.