Jump to content

Şi-a abandonat băiatul la Direcţia Copilului

Recommended Posts

Posted

O femeie şi-a dus fiul la Direcţia de Protecţie a Copilului Galaţi, spunând că vrea să-l abandoneze

O gălăţeancă de 30 de ani s-a dus, joi, la Direcţia de Protecţie a Copilului Galaţi cu fiul ei în vârstă de aproape nouă ani, spunând că vrea să-l abandoneze, minorul fiind preluat în regim de urgenţă de către asistenţii sociali şi internat într-un centru special, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cristina Costin, de 30 de ani, din Galaţi, a intrat, joi la prânz, în sediul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi şi a cerut angajaţilor să îi ia copilul pentru că ea nu are casă şi nu îl poate creşte. Recunoscând că a băut alcool chiar şi înainte de a ajunge la DGASPC Galaţi, Cristina Costin a spus că nu are bani să cumpere micuţului nimic şi că este spre binele lui să fie în grija statului. "Mă bate Dumnezeu dacă nu îl dau. Ce să fac eu cu el? Că n-am unde să stau, dormim prin scări de bloc, prin gară, pe unde apucăm. De băut, mai beau ca să îmi fac curaj sau când sunt supărată... Azi am băut şi eu o bere, gata...", a spus femeia, întrebată fiind care sunt motivele pentru care îşi abandonează copilul. Asistenţii sociali de la DGASPC Galaţi au decis să preia copilul în regim de urgenţă întrucât este evident că mama lui nu îi poate oferi un trai normal şi au descoperit că peste două zile este ziua de naştere a copilului. "Va fi preluat în Centrul de Primire Urgenţe «Irene şi Stuart». Probabil că în cele din urmă va ajunge la un asistent maternal", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Potrivit reprezentanţilor direcţiei, astfel de cazuri se întâmplă din ce în ce mai frecvent în ultima vreme şi au exemplificat spunând că, dacă în primul semestru al anului 2008, s-au înregistrat 16 preluări în regim de urgenţă, în aceeaşi perioadă a acestui an s-a ajuns la 27 de astfel de cazuri.

Mamă beată, şi-a abandonat copilul chiar în sediul DJPC

Un băieţel de 9 ani din Galaţi a fost abandonat, joi, chiar în sediul Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului(DJPC), de mama sa, aflată în stare de ebrietate. Femeia, Cristina Costin, de 30 ani, îşi face veacul pe unde apucă şi le-a spus inspectorilor de la DJPC că nu poate să-şi trăiască viaţa din cauza copilului. ''Să mă laşi pentru toată viaţa. Eu sunt tânără, eu nu sunt bătrână. Aşa spui pa-pa. Mă doare capul. Am muncit din greu ca să-l cresc. Deseară mă duc să mă distrez cum vreau. La şcoală mă duceam să vorbesc cu învăţătoarea când aveam chef'', acestea au fost explicaţiile incoerente date în faţa inspectorilor de mama aflată sub influenţa alcoolului. Abandonat de mamă, micuţul, care va împlini peste două zile nouă ani, a rugat-o pe cea care i-a dat viaţă ca de ziua lui să-i aducă ghiozdanul şi un caiet de matematică. Copilul a rămas internat într-un centru de plasament, unde sâmbătă de ziua lui, cu siguranţă va primi şi alte daruri în afară de ghiozdan şi un caiet de matematică. ''Este unul din nenumăratele cazuri. Ar trebui decăzuţi din drepturi aceşti părinţi. Din păcate, unii părinţi îşi consideră copiii un frigider stricat. Sunt şi cazuri de agresiune. Am avut şi cazuri în care tatăl şi-a legat copilul cu un lanţ de gât şi vroia să îl bage în stupul cu albine. Mama nu se mai poate numi mamă, mai ales în acest caz, când copilul face 9 ani peste doar două zile'', a declarat directorul DJPC Galaţi, Manon Cristoloveanu.

http://www.libertatea.ro/stire/mama-bea ... 39294.html

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.