Jump to content

"Fata marinarului" din Galaţi visează la marele ecran


dcp100168

Recommended Posts

Fata de marinar ţinteşte marele ecran

Una dintre cele mai proaspete şi mai promiţătoare apariţii de la televizor, Crina Semciuc, interpreta Alessiei din „Fetele marinarului”, serialul de la Antena 1, se pregăteşte să cucerească publicul şi la cinema. E frumoasă de pică, unii spun că seamănă cu Milla Jovovich, dar Crina şi-a însuşit lecţia modestiei: „Frumoasă? Nu ştiu... Las la aprecierea celor ce m-au cunoscut să spună asta”. O interpretează pe una dintre fiicele marinarului, Alessia, în serialul difuzat de Antena 1, dar până la acest rol şi-a exersat talentul actoricesc într-un film difuzat de Acasă TV, „Mincinoasa”, apoi în telenovela „Daria, iubirea mea” (Antena 1) şi în serialul „Cu un pas înainte” (Pro TV). A avut ocazia să lucreze cu unul dintre cei mai apreciaţi regizori români ai tinerei generaţii, regretatul Cristian Nemescu, pentru filmul „California Dreamin (Nesfârşit)”. Chiar dacă rolul a fost unul foarte mic, pasul i-a deschis drumul către o zonă neexplorată până la acel moment, lungmetrajul. Peste câteva luni o veţi putea revedea la cinema.

În toamnă, pe marele ecran

„În această toamnă, pe marile ecrane vor intra două filme în care am avut plăcerea să joc. Nu pot da mai multe amănunte pentru că nu am deocamdată voie să vorbesc despre asta”. Câteva informaţii au „transpirat” totuşi din alte surse. Una dintre cele două producţii este „Tanti”, în regia lui Şerban Marinescu („Cel mai iubit dintre pământeni”, „Ticăloşii”) şi beneficiază de un scenariu semnat de Mircea Daneliuc. Din distribuţie mai fac parte Cecilia Bârbora, Cosmina Păsărin şi Mircea Silaghi.

Crina nu a stat deoparte nici de lumea teatrului, astfel că iubitorii scenei o pot vedea la Teatrul de Comedie în piesa „Leonce şi Lena”, în rolul Lenei.

Spaniola, inconvenient doar la început

Pentru rolul din „Fetele Marinarului” a fost nevoită să înveţe spaniola, sarcină de care s-a achitat onorabil şi în timp record, chiar dacă unii au cârcotit în legătură cu pronunţia ei silabisită. „Spaniola a fost un inconvenient la început, dar, pe parcurs, m-am acomodat. Există momente când pronunţia trebuie să fie calmă, răspicată, aceasta este cerinţa şi nu dorinţa mea, nu trebuie să vorbesc doar în spaniolă, trebuie să şi interpretez, sunt actor”.

Programul de filmare este unul draconic, nu lipsit de momente de tensiune, dar pentru Crina acestea nu sunt motive de panică sau nemulţumire.

Prietenie dincolo de platouri

„Fără momente de tensiune nu ar exista evoluţie şi reuşită. Totul depinde de starea psihică a actorului şi de puterea lui de concentrare. De regulă, mă detaşez de tot ceea ce mă înconjoară, mă axez pe interpretarea rolului. Elimin orice stare de disconfort şi dau curs imaginaţiei, ţinând cont de precizările regizorului”, spune vedeta. Faptul că e prietenă în realitate cu surorile din serial (Jamila–Corina Moise, Vera-Andreea Perju şi Iris-Cristina Călin) uşurează şi mai mult munca. „Ne înţelegem foarte bine, chiar dacă în film există contradicţii între noi, iar în realitate suntem firi diferite. În afara platoului de filmare mă întâlnesc des cu Andreea (n.r. - Perju)”.

Dor de familie şi Galaţi

Crina e gălăţeancă, a absolvit Liceul de Artă, secţia Actorie. I-a plăcut dansul de mică, aşa că a făcut patru ani de gimnastică şi trei ani de balet. A aprofundat actoria la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Momentul plecării din Galaţi a însemnat nu numai deschiderea uşii spre succes, dar şi o ruptură, resimţită din greu în primul an al dezrădăcinării. Noroc însă că Galaţiul nu este foarte departe. „Mi-am dat seama cât de apropiată sunt de părinţii mei şi cât de mult îmi lipsesc în momentul în care am plecat la facultate. Am o familie numeroasă, îmi lipsesc discuţiile noastre, micul dejun, prânzul, cina, într-un cuvânt, familia. M-au învăţat să iubesc, să iert, să uit, să merg mai departe oricât de greu mi-ar fi”, spune Crina.

Crina, copilărindu-se la filmările pentru serialul „Fetele marinarului”

INTERVIU

„Sunt prietenoasă, optimistă, ambiţioasă”

EVZ: Care e ritmul filmărilor? Mai ai weekend?

Crina Semciuc: Ritmul e infernal. Începe zilnic de la ora 5.30, când mă trezesc, şi ţine până la 19.30, când ajung acasă. Există şi zile „scurte”, atunci fug repede la repetiţiile de la Teatrul de Comedie. Iar în zilele de sâmbătă şi duminică, când sunt liberă, mă plimb, merg la cine ma sau la teatru. Când e frumos afară, prefer să ies în natură la iarbă verde.

- Cum ar suna un autoportret în câteva cuvinte?

- Sunt prietenoasă, optimistă, am biţioasă.

- De mică ai vrut să fii actriţă?

- Dorinţa mea a fost să ajung o bună balerină, dar clasa de balet a fost desfiinţată, aşa că am urmat calea actoriei. Primii patru ani de şcoală am făcut gimnastică de performanţă la Liceul Sportiv, iar, în următorii ani, coregrafia (baletul) şi actoria la Liceul de Arte „Dumitru Cuclin” din Galaţi.

- Cum reacţionează lumea când te vede pe stradă?

- Oamenii mă opresc să îmi vorbească, au o reacţie directă şi frumoasă. Nu sunt vedetă, sunt actriţă, până mai ieri eram un copil care îşi dorea cu ardoare să devină balerină. În acest moment sunt fericită că pot practica actoria, că pot fura un zâmbet oamenilor care vin la tea tru sau care se uită la televizor.

- Ţi-ai păstrat prietenii din copilărie? Te-ai schimbat mult de când ai devenit cunoscută?

- Normal că ţin legătura cu prietenii din copilărie, nu m-am schimbat, am evoluat.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... ele-ecran/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.