Jump to content

Patru probe eliminatorii la profilul pedagogic


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Specializare nouă la clasa a IX-a

Patru probe eliminatorii la profilul pedagogic

La admiterea din 2009, absolvenţii de clasa a VIII-a pot opta din nou pentru profilul pedagogic din filiera vocaţională. Din anul şcolar 2009/2010, Colegiul Naţional „Costache Negri” are locuri la o clasă de învăţători–educatori.

Ministerul Educaţiei a hotărât, zilele acestea, care sunt probele de care candidaţii trebuie să treacă pentru a se putea forma ca educatori sau învăţători. Ei trebuie să dovedească faptul că au aptitudini muzicale, trebuie să treacă peste o probă complexă de educaţie fizică şi peste cea artistică.

Reprezentanţii ministerului au decis ca elevii să fie chemaţi şi la un interviu. Candidaţii vor recita câteva strofe dintr-o poezie la alegere, vor lectura un text la prima vedere şi vor întreţine cu examinatorii un dialog pe o temă dată.

Rezultatul fiecărei probe se apreciază cu “admis” sau “respins”, iar respingerea la o probă, atrage după sine obţinerea calificativului ”respins”. Nu se admit contestaţii.

Comisia pentru fiecare probă de aptitudini este alcătuită din doi profesori de specialitate, un profesor de gimnaziu şi unul de liceu. Conform calendarului admiterii, probele de aptitudini la toate specializările din filiera vocaţională, se susţin între 16 – 18 iunie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Patr ... gic_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.