Jump to content

Marşul poştaşilor


Recommended Posts

Victorii regionale ale poştaşilor gălăţeni

Sambata, 24 mai, comuna tulceana Horia a fost gazda unei competitii sportive deosebite: faza regionala a "Marsului factorilor postali", aflata la cea de-a 32-a editie. Marsul propriu-zis - 3000 m la fete, 5000 m la baieti -s-a desfasurat pe baza sportiva "Tractorul" din Horia, a adunat cate trei reprezentanti - fete si baieti - din Braila, Galati si Tulcea. Clasamente: Fete: Marilena Pohrib (Matca - Galati), Titiana Ionescu (Braila), Ecaterina Tofan (Matca - Galati). Baieti: Ionel Ciochina (Visani - Braila), Marcel Jitca (Matca - Galati) si Florinel Dobri (Barcea - Galati). Locurile I-III care vor participa la finala din 6-7 iunie la Baile Felix.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Marşul poştaşilor

Oficiul Judeţean de Poşta Galati organizează, duminica, 10 mai, de la ora 10.00, pe Faleza inferioara a Dunarii , zona " Trecere Bac ", etapa judeţeană a Marşului Factorilor Poştali. La linia de start a competiţiei se vor alinia 95 poştaşi. Fetele vor mărşălui pe distanţa de 3.000 metri, iar băieţii vor avea de parcurs un traseu de 7.000 metri. Câştigătorii competiţiei de duminica se vor califica la etapa regională a Marşului Factorilor Poştali, care va avea loc pe data de 23 mai. Etapa naţională a concursului va avea loc în perioada 12-14 iunie. Marşul Factorilor Poştali este o competiţie profesional-sportivă organizată anual de Poşta Română. Debutul întrecerii a avut loc in anul 1977, la Bucureşti.

Link to comment
Share on other sites

Marşul "sănătăţii"

Aerul curat, departe de poluarea municipiului Galaţi, dar şi modul de viaţă sănătos pe care îl au, i-au ajutat pe factorii poştali care locuiesc în comunele judeţului nostru să treacă primii linia de sosire la marşul organizat ieri de Oficiul Judeţean de Poştă, lăsându-i în urmă pe poştaşii din municipiul Galaţi, care au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu ultimele locuri. Faleza Dunării (din zona Trecere Bac la Elice) s-a transformat pentru câteva ore în traseul parcurs de cei 60 de factori poştali (31 de bărbaţi şi 29 de femei) care s-au aliniat la poziţia "start" în jurul orei 10.00. Aceştia au avut de parcurs un traseu deloc uşor, şi chiar dacă iniţial organizatorii au anunţat o distanţă mult mai mare, în final bărbaţii au avut de alergat 4.000 de metri, iar femeile mai puţin cu 1.000 de metri. Derulată fără incidente şi finalizată cu premii atât în bani cât şi în obiecte pentru ocupanţii primelor trei locuri, dar şi cadouri de consolare pentru restul participanţilor, competiţia a arătat încă o dată că mişcarea zilnică te menţine în formă. Cel puţin aceasta este concluzia trasă după ce primii care au trecut linia de sosire la marşul factorilor poştali, atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor, au fost gălăţenii din localităţile cât mai îndepărtate de municipiul Galaţi.

Astfel, în cazul bărbaţilor, pe podium au urcat reprezentanţii localităţilor Matca, Pechea şi Târgu Bujor, iar la fete primul loc a fost ocupat tot de Matca, urmată de Târgu Bujor şi Galaţi. Nu au fost uitaţi nici cei mai tineri sau cei mai în vârstă curajoşi care au renunţat la programul zilnic şi au alergat în etapa judeţeană a factorilor poştali. "Cei mai tineri participanţi au fost Daniel Gheorghe, de 24 de ani ,de la Galaţi, iar în cazul femeilor, Mariana Cimpoianu, de 22 de ani. Cât despre cei mai în vârstă participanţi, i-am avut din Tecuci pe Pavel Negâci, de 59 de ani, şi din Târgu Bujor pe Chiţa Popa, de 62 de ani", ne-a spus Dorin Petrescu, director al Oficiului Judeţean de Poştă Galaţi. De asemenea, pe o distanţă de doar 200 de metri au alergat şi toţi copiii prezenţi la competiţia factorilor poştali. La fel ca şi părinţii, aceştia au primit cadouri. "Ocupanţii primelor trei locuri au primit sume de bani între 50 şi 100 de lei, plus cadouri în obiecte de la sponsorii noştri", a mai spus Dorin Petrescu. De asemenea, câştigătorii competiţiei s-au calificat la etapa regională a Marşului Factorilor Poştali, care va avea loc pe data de 23 mai şi la care se vor întrece factorii poştali din Galaţi, Brăila şi Tulcea. Etapa naţională a concursului va avea loc în perioada 12-14 iunie.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Pe primele locuri la femei, în ordine, s-au situat Marilena Pohrib de la Oficiul Poştal Matca, altfel obişnuită cu postura de câştigătoare, Ionela Ţîrţîră (Tecuci) şi Ecaterina Grigorescu (OPDC Galaţi). Cea mai tânără concurentă a fost Cimpoieşu Mariana (22 ani, OPDC Galaţi) şi cea mai vârstnică – Chiţa Popa (62 ani, Oficiul poştal Tg. Bujor).

La bărbaţi, cel mai tare a fost Maricel Jitcă – Matca. Apoi, în ordine, s-au situat Petrică Angheluţă – Pechea şi Constantin Balaban – Tg. Bujor. Cel mai vârstnic participant la marşul poştaşilor a fost Pavel Negîci, iar cel mai tânăr - Daniel Gheorghe.

http://www.viata-libera.ro/articol-Pest ... eni_2.html

Link to comment
Share on other sites

In primul post se spunea de 7000 m pentru baieti iar acum doar de 4000 ?

Da' 4000 ti se pare putin?

Eu as fi vrut ca marsul sa fie mars, nu alergare usoara...

Apoi, fii-mea mi-a atras atentia asupra unui lucru...exential, as putea spune: erau fara geanta de postas in spate, ceea ce facea sa nu para "spectaculos".

Copiii au fost BE-TON!!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Marşul poştaşilor, în Grădina Publică

60 de poştaşi din judeţul Galaţi se vor întrece astăzi în cadrul competiţiei sportive „Marşul Poştaşului”, ediţia a 34-a. Sunt în cursă 22 de bărbaţi, care vor mărşălui 7.000 de metri şi 38 de fete, ce vor ţine pas de marş pe 3.000 de metri. Întrecerea lucrătorilor poştali gălăţeni se va desfăşura la Grădina Publică, începând cu ora 10.00. Primii trei clasaţi vor reprezenta OJ Galaţi la faza regională, pe 29 mai.

http://www.viata-libera.ro/articol-Postasii_in_pas_de_mars_2.html

Link to comment
Share on other sites

Câştigătorii fazei judeţene a “Marşului Poştaşilor”

La sfârşitul săptâmânii trecute, 70 de poştaşi din judeţul Galaţi, bărbaţi şi femei, au mărşăluit în cadrul competiţiei profesionale sportive “Marşul Factorilor Poştali”. Toţi sunt salariaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Galaţi. Cei mai buni bărbaţi poştaşi au fost: Marcel Jitcă - comuna Matca, Petrică Angheluţă - Pechea, Mlăjeru Gheorghe - Fârţaneşti. La femei, pe primele locuru: Rodica Radu - Galaţi, Felicia Cojocea - Tudor Vladimirescu, Ionela Tartara - Tecuci. Cei mai vârstnici participanţi: Gh. Popa - Cudalbi, Jana Ioniţă - Tudor Vladimirescu; cei mai tineri poştaşi: Florin Lazăr - Galaţi, Ionela Stănilă - Folteşti.

Primii trei câştigători, bărbaţi şi femei, vor participa la faza regională a “Marşului Poştaşilor”, care va avea loc pe 22 mai.

http://www.viata-libera.ro/articol-Postasii_galateni_s-au_intrecut_in_pasi_de_mars__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Marşul poştaşilor, faza regională

A 34-a ediţie a Marşului Poştaşilor, faza pe regiunea Galaţi, va începe sâmbătă, la ora 10.00, pe Faleza Dunării. Se vor întrece 19 lucrători poştali, nouă fete şi nouă bărbaţi, câştigătorii primelor trei locuri din cele trei judeţe ale regionalei noastre de Poştă: Galaţi, Tulcea şi Brăila.

http://www.viata-libera.ro/articol-Marsul_postasilor_faza_regionala__2.html

Link to comment
Share on other sites

Câştigătorii marşului poştaşilor, faza regională

Sâmbătă, 22 mai, factorii poştali din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, care s-au situat pe primele locuri la competiţiile similare pe judeţ, au luat startul, pe Faleza inferioară a Dunării, întrecându-se cu gândul la primele poziţii ale podiumului de premiere.

La fete, podiumul a fost ocupat de: 1.Georgeta Enache – Oficiul Poştal Făurei, Brăila, 2.Luminiţa Petcu - Tulcea, 3.Felicia Cojocea - Oficiul Poştal Tudor Vladimirescu, Galaţi.

La băieţi: 1.Ionel Ciochină – OPRM Făurei, judeţul Brăila, 2.Maricel Jitcă – Oficiul Poştal Matca, 3.Petrică Angheluţă – Oficiul Poştal Pechea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Marsul_postasilor_de_la_Dunare_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Marşul poştaşilor, la a 36-a ediţie

44 de  poştaşi gălăţeni (30 de bărbaţi şi 14 femei) au participat, sâmbătă, în Grădina Publică din Galaţi, la cea de-a 36-a ediţie a Marşului Factorilor Poştali (faza judeţeană), întrecere de tradiţie. Bărbaţii au avut de parcurs 5 kilometri, iar fetele, 3 km - distanţe modeste comparative cu traseele de peste 10 km pe care îi parcurg, la muncă, poştaşii, care mai au de cărat şi câte o geantă care cântăreşte 10-15 kg!

"E floare la ureche pentru ei, mai ales pentru cei care fac teren în mediul rural şi care parcurg şi peste 10 kilometri pe zi", a spus Angela Nadă, directoarea Oficiului Judeşean de Postă Galaţi.

În afară de kilometrii parcurşi zilnic, poştaşii  trebuie să mai care şi o geantă plină cu valori, încărcătură ce uneori depăşeşte şi 10 kilograme. Aşadar, pentru concursul de sâmbătă, participanţii nu au mai avut nevoie de nici un fel de antrenament prealabil, fiind suficient cel făcut la locul de muncă. Ne-a confirmat-o Anica Alexe, de 57 de ani, decan de vârstă al grupului de fete înscrise la marş: "Eee, ce antrenament? E deajuns cât merg zilnic, la muncă. Sectorul meu este în Ţiglina. Parcurg, pe jos, nu am numărat cât, dar merg suficient... de la 8 dimineaţa la 16.00... geanta... cântăreşte, 10-15 kg, cât putem duce. Mai avem şi ceva <<obstacole>>, mă refer la câinii comunitari. Am fost muşcată de trei ori până acum... mai dau cu spray paralizant, alteori, dacă văd că sunt mulţi, le dau de mâncare, merg cu mâncare la mine...".

La finalul cursei, primii care au trecut linia de finish au fost selectaţi pentru a participa la faza naţională a Marşului Poştaşilor. Cei doi câştigători sunt: Petrică Angheluţă, de 43 de ani,  din comuna Pechea (lucrător la poştă, din 2000) şi Ecaterina Mănăstireanu, de 35 de ani, din comuna Frumuşiţa, lucrător la poştă de 9 ani. Cei doi au primit şi câte un premiu în bani, în valoare de câte 300 de lei, din partea Sindicatului Poştaşilor. Premii în bani în valoare de câte 200 şi 100 de lei au primit şi concurenţii care s-au clasat pe poziţiile a II-a şi, respectiv, a treia.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cei mai rapizi poștași gălăţeni sunt cei de la ţară!

Parcurg zilnic zeci de kilometri, pe arşiţă, ploaie, sau viscol, cărând în spate o geantă care deseori depăşeşte zece kilograme. Înfruntă câinii, şi, câteodată, aşa cum s-a întâmplat în trecut, lăcomia hoţilor, dar rămân fideli misiunii pe care şi-au ales-o, aceea de a le duce oamenilor corespondenţa. Factorii poştali nu se dau înapoi nici de la muncă, dar nici de la competiţie, când vine vorba să-şi arate, aşa, ca între colegi, dibăcia în parcurgerea contra timp a unui traseu, motiv pentru care zeci de factori poştali din Galaţi s-au întâlnit sâmbătă în Grădina Publică, pentru a participa la cea de-a 37-a ediţie a Marşului Factorilor Poştali - faza judeţeană. Atât doamnele înscrise la concurs, cât şi domnii s-au aliniat încrezători la start şi nu s-au dat bătuţi în cursele de 3 kilometri, cât a avut de parcurs prima categorie, şi respectiv 5 kilometri, distanţă rezervată bărbaţilor, cu atât mai mult cu cât majoritatea nu erau la prima participare.

Prima care a trecut linia de sosire la proba fetelor a fost o poştăriţă din Frumuşiţa. În vârstă de 36 de ani, Ecaterina Mânăstirenau nu este nici la prima participare şi şi nici la prima mare reuşită la o astfel de competiţie. Are antrenament pe drumurile de ţară, zilnic parcurgând zeci de kilometri pentru a le duce localnicilor din două sate corespondenţa. „Am mai câştigat o dată. E greu la ţară, dar dacă îţi place ceea ce faci, reuşeşti. Parcurg zilnic pe jos cam 20 de kilometri”, ne-a declarat câştigătoarea la finalul cursei.

Tot un „veteran” al curselor, dar şi al kilometrilor parcurşi zilnic în slujba comunităţii a câştigat şi la categoria „bărbaţi”. Poştaşul din Pechea are 16 ani vechime în această meserie şi 15 în calitate de participant la marş. „Sper să mă mai menţin în formă. Merg zilnic şi 30 de kilometri, iarna e mai dificil, dar mă descurc. Geanta e în continuare grea, nu s-a mai uşurat de când cu mailurile. Sunt facturile şi sunt multe!”, ne-a spus Petrică Angheluţă, 44 ani.

Participanţiii s-au bucurat de o vie susţinere din partea a zeci de colegi care au venit special ca să-i încurajeze, dar şi a familiilor. Pentru ca cei dragi să simtă şi ei gustul competiţiei, la finalul marşului, copiii poştaşilor au fost provocaţi să parcurgă o tură. Poate cine ştie, printre ei sunt şi unii care, într-o zi, vor moşteni meseria părinţilor şi o vor duce mai departe!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

"Marşul factorilor poştali" 2017

Sâmbătă, pe aleile Grădinii Publice, a avut loc a 38-a ediţie a concursului profesional "Marşul factorilor poştali" - faza judeţeană. Cei 20 de poştaşi care au luat startul au fost susţinuţi de rude şi de colegi. La feminin, prima poziţie a podiumului a fost ocupată de cea mai tânără participantă, Ecaterina Lupica (36 de ani, Galaţi), urmată de Mariana Pricope (47 ani, Galaţi) şi Ecaterina Mînăstireanu (37 ani, Frumuşiţa). Ecaterina Lupica s-a aflat la a doua participare, iar în iulie va fi la prima sa prezenţă la "Naţionalele" poştaşilor, la Drobeta Turnu Severin.

La masculin, podiumul a arătat astfel: Petrică Angheluţă (45 ani, Pechea), Gheorghe Mlăjeru (41 ani, Fârţăneşti) şi Victor Postelnicu (50 ani, Chiraftei) - veteranul cursei.

La finalul concursului, copiii lucrătorilor poştali au avut parte de propria lor cursă, unde toţi au fost câştigători şi premiaţi de către Sindicatul Lucrătorilor Poştali Galaţi. Festivitatea de premiere a copiilor s-a desfăşurat în Foişorul din Grădină, iar cea a adulţilor a avut loc la un local din Galaţi, unde acţiunea a continuat cu dans şi voie bună.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Poștașii gălățeni și-au desemnat campionii

După o pauză forțată de pandemie, sâmbătă dimineață, în Grădina Publică, poștașii gălățeni au participat la o nouă ediție, a 41-a, a Marșului factorilor poștali, competiție profesional-sportivă care a debutat în 1977, la București. Deși ziua se anunța caniculară, în Grădina Publică au venit poștași din tot județul însoțiți de copii, astfel că numărul participanților la ediția din acest an s-a ridicat la aproape 100.
Pregătirea pentru start a fost atent monitorizată de arbitrul nelipsit de la acest tip de competiție, binecunoscuta Daniela Antipov. De la linia de start au plecat în marș 16 fete și 7 băieți. Pe primele poziții, la fete, s-au situat: Ilie Monica - locul 1, Lupica Ecaterina - locul 2, Apetrei Lizica Aurica - locul 3, toate de la OPD Galați. La băieți, podiumul a fost ocupat de Mocanu Daniel - locul 1 (OP Tecuci 1), Coman Valentin - locul 2 (OZP Tecuci) și Nistor Daniel - locul 3 (OZP Galați).
Directoarea OJP Galați, Anișoara Neculai, și președintele SLPR Filiala Galați, Adrian Tatu, le-au mulțumit tuturor participanților și au înmânat premiile oferite de sponsori, constând în bani și produse, diplome, medalii și cupe.
Ca în fiecare an, întrecerea părinților a fost continuată de cea a copiilor salariaților. La final, ei au fost premiați cu dulciuri, diplome, baloane și cadouri, de la sponsorul Global Treat. De altfel, fără sprijinul SLPR - Filiala Galați și al câtorva sponsori, printre care s-au mai numărat Romanian Security Systems și Dialfa Security, această competiție nu ar fi fost una de succes, au subliniat organizatorii.
Câștigătorii locului 1 al Marșului factorilor poștali, atât la fete, cât și la băieți, vor merge la faza națională, care va avea loc în perioada 27-29 august, la Hunedoara.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Cei mai rapizi poștași din Galați în 2022

Sâmbătă, la primele ore ale dimineții, Grădina Publică a găzduit o nouă ediție, cea cu numărul 42, a Marșului factorilor poștali din Galați. A fost faza județeană a concursului sportiv și profesional al poștașilor, cei mai rapizi dintre ei urmând să participe la faza națională.

Sâmbătă, pe podiumurile celor două întreceri, masculin și feminin, s-au clasat următorii: locul 1 - Monica Ilie (OPD Galați) și Daniel Mocanu (OP Tecuci 1); locul 2 - Mitică Ștefan (OPD Galați) și Daniel Ciocănel (OZP Tecuci); locul 3 - Anișoara Ivașcu (OP Pechea) și Gheorghe Mlăjeru (OZP Galați).
"A devenit deja o tradiție ca în fiecare an să organizăm competiția profesional-sportivă Marșul factorilor poștali din cadrul Companiei Naționale Poșta Română, debutul acestei întreceri fiind consemnat în anul 1977. Le urăm succes câștigătorilor la faza națională și suntem mândri de toți. Mulțumim Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România - Filiala Galați, dnei Daniela Antipov și sponsorului Terra Optic", ne-a spus directorul Poștei Române Galați, Anișoara Neculai.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

25 de salariaţi poştali din judeţul Galaţi (19 fete şi 6 băieţi) au participat sâmbătă, 8 iulie 2023, în Grădina Publică, la o competiţie sportivă tradiţională, Marşul Factorilor Poştali - Faza Judeţeană, Ediţia 43.

Clasamentul fetelor:
Locul 1 - Lupică Ecaterina - OPD Galaţi, 37 de ani
Locul 2 - Ilie Monica - OPD Galaţi, 48 de ani
Locul 3 - Mânăstireanu Ecaterina - OZP Galaţi, 43 de ani

Clasamentul băieţilor:
Locul 1 - Ciocănel Daniel - OZP Tecuci, 29 de ani
Locul 2 - Mlajeru Gigi - OZP Galaţi, 46 de ani
Locul 3 - Mocanu Daniel - OP Tecuci 1 - 56 de ani

Câștigătorii primului loc, atât la fete, cât și la băieți, vor participa la etapa națională a competiției, care va avea loc în perioada 4-6 august, la Alba Iulia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.