Jump to content

10.000 de gălăţeni fără identitate


dcp100168

Recommended Posts

În ilegalitate

10.000 de gălăţeni fără identitate

La Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor – Consiliul Local Galaţi din strada Domnească (lângă Catedrală) e, zilnic, destulă animaţie. Mulţi gălăţeni, care au ceva probleme cu actele de identitate, vin aici pentru a intra în legalitate. „Alţii, însă, aşa cum am aflat de la Mariana Palade, şefa serviciului amintit, chiar dacă nu mai au acte de identitate sau le au, dar sunt expirate, nu se înghesuie să-şi rezolve problema. Numai în municipiul Galaţi, de exemplu, la sfârşitul lunii aprilie, erau 8.034 de persoane cu actele (cărţile de identitate) expirate. În acelaşi timp, în cele 21 de comune arondate Galaţiului (Braniştea, Costache Negri, Cuca, Cuza Vodă, Folteşti, Frumuşiţa, Fundeni, Independenţa, Nămoloasa, Pechea, Piscu, Rediu, Schela, Scânteieşti, Slobozia Conachi, Smârdan, Suhurlui, Tudor Vladimirescu, Tuluceşti, Vânători şi Şendreni) sunt alte 1.851 de persoane care au actele de identitate în neregulă. În total, deci, 9.885 de persoane”. Nu e vorba numai de persoanele care au cărţile de identitate expirate, ci şi de copii care au împlinit deja 14 ani şi nu au venit să obţină documentele de identitate necesare.

La ghişee, program în fiecare zi în afară de vineri

Concluzia e una singură: toţi cetăţenii Galaţiului, inclusiv din localităţile amintite, trebuie să-şi verifice actele de identitate şi, în cazul în care acestea nu sunt în regulă, trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Comunitar Local de Evidenţă a Populaţiei pentru a intra în legalitate! Aici, programul de lucru cu publicul este următorul: în zilele de luni, marţi şi joi, între orele 8,30-16,00 şi în ziua de miercuri, între orele 8,30 – 16,00. Vinerea… vine moara la sac! Adică lucrătorii serviciului se deplasează la domiciliul unor persoane cu handicap, netransportabile etc.

Actele necesare

Lista cu actele necesare pentru obţinerea unei cărţi de identitate o puteţi găsi la avizierul serviciului. Pentru toţi cetăţenii sunt necesare, în vederea eliberării cărţii de identitate, actele de spaţiu (pentru cei din mediul rural – adeverinţă de la primării), de stare civilă (certificate de naştere, de căsătorie), toate în copie, dar însoţite şi de originale, dovada achitării unei taxe în cuantum de şapte lei (se poate achita şi în incinta serviciului), timbru fiscal, cartea de identitate expirată (în copie şi cu originalul).

http://www.viata-libera.ro/articol-1000 ... ate_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Câţi gălăţeni au cărţi de identitate

Mariana Palade, şefa Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Galaţ Galaţi explică: „În semestrul întâi 2008, Evidenţa Populaţiei a eliberat în total 17.931 de acte de identitate, iar anul acesta – 16.669, deci ceva mai puţin. La sfârşitul semestrului întâi, anul acesta, avem 10.320 de persoane cu actele expirate, 8.351 dintre aceştia fiind numai din municipiul Galaţi. În cele 21 de comune arondate, sunt 1.969 de persoane cu actele de identitate expirate; mulţi nu sunt în ţară! Anul trecut erau 9.495 de persoane cu actele expirate”.http://www.viata-libera.ro/articol-Civi ... iei_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

8.450 de gălăţeni au "identitatea expirată"

Lipsă de timp, uneori şi de bani sau dezinteres. Cam acestea ar putea fi cauzele pentru care mii de gălăţeni fie au cartea de identitate expirată, fie nu au deloc un astfel de act de identitate. Conform datelor furnizate de către Serviciul Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi, în acest moment numai în oraşul Galaţi sunt 8.450 de persoane care nu sunt deloc în ordine cu actele. "Mai avem astfel de situaţii şi în cele 21 de comune arondate serviciului nostru, unde mai există încă 1.978 de persoane care au acte de identitate expirate sau nu le au făcute deloc. Cei mai mulţi restanţieri din zona judeţului Galaţi, ce este arondată în competenţa noastră, sunt la Pechea, unde avem 287 de astfel de cazuri, Tuluceşti - 181, Piscu - 117 sau Fundeni cu 105. Serviciul nostru deplasează personal pentru campaniile de repunere în legalitate a acestor persoane în comunele unde suntem solicitaţi de primării. De exemplu, ultima dată am fost solicitaţi de Primăria Independenţa", a precizat directorul Serviciului Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi, Mariana Palade. Gălăţenii care doresc să intre în legalitate din punctul de vedere al posesiei actelor de identitate sau schimbării celor expirate, măcar pentru a vota pe 22 noiembrie, mai au timp să se prezinte la ghişeele Serviciului Local de Evidenţă a Persoanei. Unele dintre persoanele cu "restanţe la identitate" vin chiar în zilele dinaintea unor scrutine electorale deoarece atunci cred că li se vor face mai repede sau pe loc actele. Numărul celor care fac asta a scăzut însă în ultimii ani.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

In conditiile in care oamenilor care au trecut de varsta de 50 de ani li se elibereaza buletine cu termen de valbilitate nelimitat, chiar daca pe viitor fizionomia se mai schimba in timp, ma intreb care e motivul pentru care pe cei intre 14 si 50 ani ne pune ca din 10 in 10 ani sa stam pe la cozi? Motivul ca asa vor muschii lor si ca politia sa mai scoata ceva bani, deci nu ma mir de dezinteresul multor semeni ai nostri. oricum isi schimba buletinul doar cand au nevoie de ceva. Ca daca te duci la supermarket sa iti cumperi ceva nu te intreaba nimeni de buletin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Peste 15.000 de galateni nu pot vota

In prag de alegeri, fara acte de indentitate. 15.000 de persoane din judetul Galati nu au, la ora actuala, acte de identitate sau le au expirate, potrivit datelor Directiei de Evidenta a Persoanelor. Neglijenta si nepasarea sunt principalele motive pentru care atat de multi galateni au ajuns sa nu aiba buletin.

Cei care nu au carti de identitate fie sunt plecati in stainatate, fie, pur si simplu, au neglijat acest aspect, mai bine de jumatate fiind restanteri din anii anteriori. Printre persoanele care nu au in prezent un act de identitate se afla si 3.000 de copii.

O solutie se poate gasi si pentru cei care au probleme cu actul de spatiu. Ei trebuie sa mearga la ghiseul Serviciului de Evidenta a Populatiei si sa solicite cartea de identitate provizorie, cu valabilitate de un an de zile. Zilnic, galatenii stau la cozi uriase pentru a-si face sau, dupa caz, pentru a-si preschimba cartea de identitate. Unii dintre ei au buletinul expirat de cateva luni, insa vin sa-l reinnoiasca doar atunci cand realizeaza ca au nevoie de el.

Actele necesare pentru eliberarea cartii de identitate sunt : actul de spaţiu, certificat de nastere, de casatorie, dovada achitarii unei taxei de sapte lei, timbru fiscal, cartea de identitate expirata, daca este cazul.

Pentru a veni in sprijinul celor care nu au carti de identitate si vor sa-si exprime votul la alegeri, ghiseele Serviciului de Evidenta a Populatiei vor fi deschise atat pe 9 cat si pe 10 iunie, in ziua scrutinului local.

a1galatibraila.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

In conditiile in care oamenilor care au trecut de varsta de 50 de ani li se elibereaza buletine cu termen de valbilitate nelimitat, chiar daca pe viitor fizionomia se mai schimba in timp, ma intreb care e motivul pentru care pe cei intre 14 si 50 ani ne pune ca din 10 in 10 ani sa stam pe la cozi? Motivul ca asa vor muschii lor si ca politia sa mai scoata ceva bani, deci nu ma mir de dezinteresul multor semeni ai nostri. oricum isi schimba buletinul doar cand au nevoie de ceva. Ca daca te duci la supermarket sa iti cumperi ceva nu te intreaba nimeni de buletin.

Macar de aceau bani din asta... poate iti dadeam dreptate... da la cate au de platit ca sa faca un singur buletin creca ies mult in gaura. Fac asta pt a avea o evidenta corecta a pop---tiei si nu pt bani.

Pacat ca nu fac

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mie imi va expira buletinul in curand si as dori sa stiu daca e necesar sa prezint si certificatul de casatorie avand in vedere ca nu schimb numele, nimic..... ci doar imi expira.... Peste tot scrie ca e necesar daca e cazul..... dar nu-mi e clar daca in cazul meu e cazul? Sper sa ma fi facut inteleasa......

Sau sa inteleg ca doar pentru ca il am, trebuie sa il prezint oricum ar fi, gen certificatul de nastere?

Edited by kelly
Link to comment
Share on other sites

Da. Actul de naștere, de căsătorie, actul casei, dacă nu mă înșel și certificatele de naștere ale copiilor... M-a luat benga acu' trei ani când am aflat că trebuia să prezint și certificatul de căsătorie, după ce pierdusem deja trei ore la coadă ~X( ... Părerea mea, ia cu tine toate actele și fă copii la fiecare. Scapi de grija de a fi dat înapoi pentru nu știu ce... ;)

Link to comment
Share on other sites

A, deci e obligatoriu fara doar si poate....

dar nu inteleg de ce e necesar certificatul de casatorie din moment ce nu e mentionat pe buletin starea civila.....

merci, o sa-mi pregatesc dosarul cu originale si copii.

Link to comment
Share on other sites

e obligatoriu dacă se schimbă ceva relevant în statutul tău după eliberarea ultimului act (așa se interpretează acel _dacă e cazul_). strict preventiv, poți lua cu tine orice act care să demonstreze orice.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.