Jump to content

"Neamţul" de la Transurb


Recommended Posts

Semeni de la care avem ce învăţa

„Neamţul” de la Transurb

Cine a zis că spiritul civic a dispărut? Ei, uite că nu e adevărat şi drept dovadă vă prezentăm gesturile exemplare a doi concitadini. Domnul Laurenţiu Pandelescu a venit special la redacţie (sacrificând o oră din programul său încărcat) pentru a ne relata o scenă la care întâmplător a fost martor, considerând că popularizarea unei fapte bune poate fi „sămânţa” altora la fel. După cum ne-a povestit, miercuri după-amiază, se afla într-un autobuz de pe traseul 10. În momentul în care maşina a ajuns în dreptul staţiei „la Francezi”, din Ţiglina I, o doamnă în vârstă, aproape oarbă, a încercat, în zadar, să ajungă în dreptul uşii pentru a coborî. Mai mulţi tineri au ignorat neputinţa bietei vârstnice. Şoferul a observat ce se întâmplă şi, scandalizat de indiferenţa celorlalţi pasageri, a reacţionat într-un mod care dovedeşte omenie şi un grad de civilizaţie care-i face cinste. A oprit motorul, a scos cheia din contact, după care s-a ridicat şi i-a întins mâna vârstnicei, pe care a ajutat-o să coboare în deplină siguranţă. Apoi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a revenit la volan şi şi-a continuat traseul. Impresionat de gestul şoferului, dl Pandelescu l-a felicitat şi l-a rugat să-i spună numele, considerând că e păcat ca exemplul să se fi irosit în faţa tinerilor rămaşi indiferenţi. Modest, omul de la volan a refuzat, spunând că a făcut ceea ce trebuia şi nimic mai mult. Regretând că nu a aflat numele şoferului, domnul Pandelescu a ţinut să se afle „că mai există astfel de oameni”, aşa că a venit la „Viaţa liberă”. Am reuşit să aflăm numele salariatului de la Transurb şi îl felicităm la rândul nostru pe Emil Ilie, în vârstă de 33 de ani. Unul dintre românii care, la fel ca şi personajul unui clip dintr-o campanie educaţională, consideră că „nemţi poate n-om ajunge noi prea curând, dar, dacă nu încep eu sa fiu civilizat, de la cine să aştept? Pentru că România va creşte prin bun simţ şi responsabilitate!” Chiar aşa!

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2% ... urb_2.html

Link to comment
Share on other sites

Dar de ce dl Pandelescu nu a ajutat-o pe respectiva persoana sa coboare?

Sunt si eu putin carcotas, dar totusi intrebarea este destul de pertinenta.

PS Ar mai fi totusi cateva intrebari referitoare la respectiva intamplare si comportamentul pasiv al dl Pandelescu dar ma opresc aici cu speranta ca nu l-am suparat prea tare pe domnul care "si-a sacrificat o oră din programul său încărcat" pentru a ne relata tuturor aceasta poveste emotionanta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Semeni de la care avem ce învăţa

„Neamţul” de la Transurb

Cine a zis că spiritul civic a dispărut? (...) Şoferul a observat ce se întâmplă şi, scandalizat de indiferenţa celorlalţi pasageri, a reacţionat într-un mod care dovedeşte omenie şi un grad de civilizaţie care-i face cinste. A oprit motorul, a scos cheia din contact, după care s-a ridicat şi i-a întins mâna vârstnicei, pe care a ajutat-o să coboare în deplină siguranţă. Apoi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a revenit la volan şi şi-a continuat traseul. Impresionat de gestul şoferului, dl Pandelescu l-a felicitat şi l-a rugat să-i spună numele, considerând că e păcat ca exemplul să se fi irosit în faţa tinerilor rămaşi indiferenţi. Modest, omul de la volan a refuzat, spunând că a făcut ceea ce trebuia şi nimic mai mult. Regretând că nu a aflat numele şoferului, domnul Pandelescu a ţinut să se afle „că mai există astfel de oameni”, aşa că a venit la „Viaţa liberă”. Am reuşit să aflăm numele salariatului de la Transurb şi îl felicităm la rândul nostru pe Emil Ilie, în vârstă de 33 de ani. Unul dintre românii care, la fel ca şi personajul unui clip dintr-o campanie educaţională, consideră că „nemţi poate n-om ajunge noi prea curând, dar, dacă nu încep eu sa fiu civilizat, de la cine să aştept? Pentru că România va creşte prin bun simţ şi responsabilitate!” Chiar aşa!

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2% ... urb_2.html

Ma bucur sa mai aud si asa ceva atata timp cat "traim intr-o lume nebuna" si pot sa spun ca si mie mi s-a intamplat ca, fiind la casa de bilete Transurb, soferul autobuzului care se afla in statie a asteptat pana sa-mi iau biletul . I-am multumit cu multa recunostinta dat fiind ca eram intr-o zona in care autobuzele si maxi-taxi sunt rare si ar fi insemnat sa mai stau mult si bine pana sa mai vina un alt mijloc de transport. Pacat ca tinerii (cei mai multi dintre ei, sa nu generalizam) au din ce in ce mai putin de-a face cu educatia si cu omenia!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.