Jump to content

Primarul - transportat în stare gravă la Tg.Mureş


dcp100168

Recommended Posts

Primarul Nicolae - transportat în stare gravă cu elicopterul, la Tg.Mureş!

Problemele de sănătate ale primarului Dumitru Nicolae sînt mult mai grave decît s-a crezut iniţial. Astăzi dimineaţă, Nicolae a suferit un nou infarct - al doilea în ultimele şase zile, medicii reuşind cu greu să-l stabilizeze. Cadrele medicale de la Spitalul de Urgenţă "Sf. Apostul Andrei" Galaţi au luat decizia de a-l trimite pe Nicolae la Tg. Mureş, acolo unde există aparatură performantă în depistarea şi tratarea afecţiunilor cardiace. Dumitru Nicolae a fost transportat cu un elicopter SMURD la spitalul din Tg. Mureş, urmînd cel mai probabil să fie operat chiar în cursul zilei de azi.

http://www.antidotul.ro/1994/primarul-n ... C5%9F.html

Primarul Galaţiului, internat de urgenţă la secţia de cardiologie a Spitalului din Târgu Mureş

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, se află internat la secţia de cardiologie a Spitalului din Târgu Mureş, după ce a suferit al doilea infarct în mai puţin de o săptămână, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Din cauza a două infarcturi consecutive, petrecute în timp ce se afla internat pe patul de spital a Spitalului Judeţean Galaţi, primarul Dumitru Nicolae a fost transportat de urgenţă la secţia de cardiologie din Târgu Mureş cu un elicopter Smurd, urmând cel mai probabil să fie operat chiar în cursul zilei de azi. Primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, a mai suferit un atac marţi, 5 mai, însă reprezentanţii spitalului de la Galaţi au ţinut secretă prezenţa primarului în secţia de cardilologie a Spitalului Judeţean. „Nu cred că este nimic grav, am auzit că a trecut pe la un control medical, dar cum eu nu am fost anunţat nu cred că e nimic grav”, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, doctorul Nicolae Bacalbaşa. Dumitru Nicolae (PSD), în vârstă de 69 de ani, este primar al Galaţiului din 2000.

Link to comment
Share on other sites

Operaţiunea "Ascundeţi-l pe Nicolae!"

Imediat ce medicii din Galaţi au stabilit că pacientul Dumitru Nicolae, 69 de ani, trebuie să rămînă internat în spital, o întreagă armată de trepăduşi pe partid a început să lucreze intens pentru ca informaţiile despre primar să nu ajungă la publicul larg. Internarea lui Nicolae s-a produs marţea trecută. De atunci a trecut o săptămînă, timp în care nicăieri nu au apărut nicăieri date cu privire la starea de sănătate a primarului Nicolae, cît de grave sînt afecţiunile cradiace de care suferă. Oficialii Spitalului de Urgenţă Galaţi nu au dat nici un comunicat de presă în care să lămurească situaţia, iar, şi mai grav, ziarele din oraş nu s-au sinchisit să dezvolte subiectul.

Singurul care l-a vizitat pe Nicolae în spital a fost şoferul său, Costel

Faptul că primarul Galaţiului a fost spitalizat, iar inima a fost cît pe ce să-i cedeze este clar o informaţie de interes public. Primarul este angajatul comunităţii locale, al cetăţenilor. Iar cetăţenii trebuie să ştie dacă persoana pe care au angajat-o să le reprezinte interesele, ca primar, este capabilă (fizic, psihic etc) să-şi ducă munca la bun sfîrşit. Suspect de mulţi indivizi au avut şi au în continuare interesul ca informaţiile referitoare la starea de sănătate a primarului Nicolae să rămînă secrete. Din momentul în care a fost internat, ordinul pesediştilor a fost clar: nimeni străin nu intră la primar! Nicolae a fost cazat într-o rezervă, cu televizor, cu tot confortul. Uşa a stat mai mereu închisă, iar asistentele au avut ordin să nu lase pe nimeni străin să se apropie de cameră. Nici nu a fost cazul, căci am înţeles că nimeni nu s-a înghesuit să-l viziteze pe primar. Pînă şi apropiaţii lui din primărie l-au abandonat în spital, uitînd să vină să-i aducă portocale. Singurul care a rămas lîngă Nicolae de marţea trecută încoace a fost şoferul său, Costel. Astfel, Skoda Octavia GL 99 PMG a putut fi văzută zilnic în curtea Spitalului de Urgenţă, Costel fiind sus, "la şefu'".

Ceasu' moşului e paradit

Cum ziceam şi în articolul de ieri, problemele de sănătate ale primarului Nicolae sînt mult mai grave decît s-a crezut iniţial. Surse din interiorul Spitalului de Urgenţă Galaţi susţin că Nicolae are o necroză pe sept si apex (canale pe partea superioară a inimii). În plus, primarul cică are un tromb (un cheag de sînge) ce trebuie investigat coronarian într-un spital mult mai bine utilat ca Galaţiul, aşa explicîndu-se şi transportarea sa, ieri, cu elicopterul la Tg. Mureş. De marţea trecută, primarul a fost conectat la un aparat care i-a pompat un fel de substanţă anticoagulantă (adică a stat în pat cu furtunul în braţ), fiind deconectat doar cînd era vorba să meargă la controale. Cardiologii spun că primarul nu are cum să scape de cuţit. O intervenţie chirurgicală pe inimă este mai mult decît urgentă în cazul său, gradul de dificultate al acesteia fiind destul de ridicat.

http://www.antidotul.ro/1996/opera%C5%A ... colae.html

Link to comment
Share on other sites

Primarul Dumitru Nicolae a fost operat la Tg.Mureş

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a suferit, duminică, o intervenţie chirurgicală. În termeni medicali, este vorba despre implantarea unui stent, o operaţie care, în ciuda terminologiei, este banală şi chiar… la modă în lumea politică şi nu numai. Intervenţia doctorilor de la Tg. Mureş a fost necesară, după un atac de angină pectorală. Pacientul se simte bine şi se recuperează, ne-au declarat, sub protecţia anonimatului, surse medicale.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prim ... res_2.html

Link to comment
Share on other sites

si eu care postam acu' ceva timp ca ar trebui sa-l cheme nevasta la cina.....cred ca am avut gura pocita.....era cat pe ce....nu ma bucura deloc stirea asta dar...nu au decat sa-l mumifice pesedeii lui dar sa se duca naibii cu totii

Link to comment
Share on other sites

Primarul a murit...va zic eu...sa va uitati la data postului meu si sa vedeti cand o sa se mediatizeze....stiu lucrul asta din surse sigure ...acum o ora maxim s-a intamplat....

Link to comment
Share on other sites

Vestea că Nicolae a trecut cu bine peste operaţie incomodează

Cât de josnic poţi fi pentru a dori moartea unui om? Se pare că politicienii noştri, ba mai mult diverse persoane publice ce cochetează cu anumite formaţiuni politice au uitat de principiul demnităţii sau al moralităţii. Nemulţumiţi de faptul că starea de sănătate a primarului Dumitru Nicolae s-a îmbunătăţit, mai mulţi rivali ai edilului şi nu numai, au lansat deja zvonuri potrivit cărora Nicolae ar fi decedat în spitalul din Târgu Mureş, în care se află în prezent internat. O astfel de goangă a circulat aseară, în interiorul mai multor partide politice din Galaţi, ceea ce a şi pus, bineînţeles, opinia publică în alertă. Deja mai multe persoane se şi vedeau instalate pe fotoliul de edil al urbei. Din surse neoficiale, am aflat că Marian Filimon, preşedintele Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi ar fi lansat unul dintre zvonurile precum că primarul Dumitru Nicolae ar fi decedat în Spitalul din Târgu Mureş, deşi conform unor surse apropiate acestuia, a trecut cu bine peste operaţie, iar starea de sănătate a edilului-şef este una bună. ”Acum puţin timp am vorbit la telefon cu primarul şi este bine. V-o jur. Nu este decât un zvon din partea unor răuvoitori”, ne-a declarat un apropiat al primarului Dumitru Nicolae. Contactat telefonic, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a declarat că zvonul potrivit căruia primarul Dumitru Nicolae ar fi decedat este ”cea mai mare porcărie” pe care a auzit-o în ultimii ani. ”Este cea mai mare porcărie pe care am auzit-o în ultimii ani. Primarul se simte foarte bine. Duşmanii politici ai lui Dumitru Nicolae pierd tot mai mult teren în faţa lui”, a declarat Claudiu Brânzan.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

Nu m-ar bucura moartea nimanui, insa in cazul lui ar fi o exceptie in sensul ca moartea sa mi-ar fi indiferenta. Asta se datoreaza tocmai faptului ca intr-o situatie asemanatoare, s-a bucurat de starea (grava) de sanatate a cuiva drag mie.. Altfel.. vorba lui toto..

Link to comment
Share on other sites

Nu este de mirare faptul că ieri Galaţiul a fost bîntuit de zvonul că primarul Dumitru Nicolae a murit. Atîta timp cît nimeni dintre cunoscuţii lui Nicolae, colegi din PSD sau din primărie, nu s-a obosit să ofere opiniei publice date despre starea de sănătate a primarului, lumea s-a apucat de folclor. În continuare este preferată secretomania, în dauna unei atitudini deschise, transparente, care să-i ţină la curent pe cetăţenii Galaţiului, vizibil interesaţi de modul în care se comportă inima lui Dumitru Nicolae după operaţia suferită ieri, într-un spital din Tg. Mureş.

Prima oară am auzit în jurul orei 14.00 că Nicolae ar fi decedat. Apoi, pe la ora 17.00, un amic mi-a spus acelaşi lucru, pe messenger. Iar a treia oară, era aproape 19.30, am primit un telefon de la un prietenar, care mă asigura că a aflat "din surse sigure" că Nicolae a murit. Astăzi am să aud probabil de cel puţin 30 de ori că Nicolae s-a prăpădit, ceea ce nu-i deloc în regulă. Şi zic asta pentru că dacă ieri s-a vorbit despre deces, astăzi discuţia ar trebui să evolueze. Eventual să apară informaţii "din surse sigure" că Nicolae a cerut să fie incinerat şi nu înhumat, iar cenuşa să-i fie păstrată veşnic în sediul PSD Galaţi de pe str. Domnească, în biroul lui Dan Nica.

Sînt sigur că se vor găsi destui deştepţi care să facă mişto de starea de sănătate a lui Nicolae, dîndu-l ba decedat, ba înhumat, ba îmbălsămat. De altfel, era de aşteptat că se va ajunge aici, după ce persoanele din anturajul lui Dumitru Nicolae, care puteau risipi misterul în cazul afecţiunilor cardiace ale primarului, au tăcut mîlc, ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Fiecare gaşcă a avut un interes să nu se implice în acest caz şi o să începem să le analizăm pe rînd, căci sînt destule lucruri interesante de zis, lucruri pe care Dumitru Nicolae nu le-a spus, ci doar le-a pus la inimă.

Sursa: http://www.antidotul.ro/2008/nicolae-a- ... i-ori.html

Link to comment
Share on other sites

Uite, asta n-am mai ştiut-o :oops:

Oricum, dacă ar fi aşa precum se zvoneşte, n-are cum să rămână secret mai mult de-o zi. Gândiţi-vă că sunt formalităţi de întocmit...

Link to comment
Share on other sites

Mesaj prin speaker

Primarul Dumitru Nicolae: „Gălăţenii să nu-şi facă griji în privinţa mea, că n-au motive”

Pentru a pune capăt zvonurilor sumbre legate de viaţa primarului Dumitru Nicolae, vă prezentăm mesajul pe care edilul urbei l-a adresat prin intermediul telefonului mobil. În conferinţa sa de presă de astăzi, 13 mai, de la ora 11.00, viceprimarul social-democrat Nicuşor Ciumacenco l-a sunat pe primarul Dumitru Nicolae şi a purtat o conversaţie cu domnia sa, pe speaker-ul telefonului

mobil. În discuţie, primarul spune că se află la odihnă în Vâlcea, că se va întoarce săptămâna viitoare, şi chiar glumeşte spunând că: „mă odihnesc un pic şi după aia pe mulţi o să popesc”. Precizăm că dorinţa primarului şi a omului Dumitru Nicolae a fost să păstreze discreţia asupra spitalizării sale şi a preferat să se ştie că este la Vâlcea şi se odihneşte. Declaraţia „live” a primarului municipiului Galaţi reprezintă o dovadă că se simte mai bine, are un tonus bun şi că în curând să va întoarce la cârma Primăriei municipiului Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prim ... %9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

vestea buna (mai bine spus indiferenta in ceea ce ma priveste) este ca a supravietuit.vestea proasta este ca se intoarce la carma primariei.oricum cu un pic de formol (sa nu puta in primarie) nu era nici o diferenta.deciziile luate de domnia sa erau identice si intr-un caz si altul

Link to comment
Share on other sites

vestea buna (mai bine spus indiferenta in ceea ce ma priveste) este ca a supravietuit.vestea proasta este ca se intoarce la carma primariei.oricum cu un pic de formol (sa nu puta in primarie) nu era nici o diferenta.deciziile luate de domnia sa erau identice si intr-un caz si altul

eeeh, cum a ajuns de la tg.mures la valcea???

Link to comment
Share on other sites

I-a fost implantat un dispozitiv stent

Ieri, la conferinţa de presă a Primăriei, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ne-a relatat că în data de 5 mai, primarul Dumitru Nicolae "a avut o stare de slăbiciune, nu se simţea foarte bine" şi au hotărât împreună să meargă la Spitalul judeţean "Sf. Andrei", unde i s-au făcut nişte investigaţii care necesitau spitalizarea acestuia. Duminică a fost transferat cu elicopterul la Clinica Universitară din Târgu Mureş, unde nu a suferit o intervenţie pe cord, aşa cum s-a vehiculat în presă, ci i-a fost implantat un dispozitiv stent. Pentru a preveni infarctul de miocard şi pentru perioadele postinfarct au fost create dispozitive speciale, numite stent, care lărgesc zonele afectate sau îngustate, lăsând liberă circulaţia sanguină în zona inimii. Clinicile universitare specializate au fost dotate cu aparatură de înaltă performanţă. Se pare că acesta a fost motivul pentru care edilul şef al Galaţiului a fost transferat la Târgu Mureş. Nu lipsa de încredere în medicii oraşului nostru, ci faptul că la Galaţi nu există o clinică universitară specializată.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=13

Link to comment
Share on other sites

Nu a fost infarct!

Şefa secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi, dr. Eugenia Nechita, a declarat, în exclusivitate, pentru "Viaţa liberă": „Primarul nu a făcut infarct! Pe data de 5 mai, la ora 12.00, a fost internat [la Cardiologie, Spitalul Judeţean] pentru că a avut o suspiciune de angină pectorală. În perioada cât a stat în spital s-a prezentat bine, i-am făcut toate investigaţiile posibile a fi efectuate la Spitalul Judeţean Sf. Andrei. După aceea, am considerat că este nevoie de o coronarografie. Pentru o astfel de investigaţie, pacientul trebuie pregătit înainte”. „Deoarece domnul primar voia să se întoarcă la muncă cât mai repede, am solicitat un elicopter SMURD care l-a transportat la Tg. Mureş. Acolo a fost pregătit, iar coronarografia, în urma căreia i s-a montat un stent, a fost efectuată luni, 11 mai”. „Starea actuală a domnului primar este perfectă din punct de vedere cardiac. La nivelul arterei pe unde s-a introdus sonda (stentul) are un hematom şi numai din această cauză spitalizarea a fost prelungită. Altfel, astăzi ar fi fost la Primărie”. Dr. Eugenia Nechita ne-a mai declarat că nu ştie sigur pentru cât timp s-a prelungit spitalizarea – posibil pentru toată săptămâna. „Mai pe româneşte, vasul de sânge folosit pentru introducerea sondei este o arteră la care oprirea sângerării este uneori, dificilă. Vreau să spun că Galaţiul are norocul să aibă un primar modest, cu mult bun simţ şi cu un curaj ieşit din comun”, a mai spus dr. Nechita.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prim ... ine_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.