Jump to content

Perioadă de probă, în Marea Britanie


dcp100168

Recommended Posts

Perioadă de probă, în Marea Britanie

Imigranţii care solicită cetăţenia britanică vor fi supuşi unei perioade de probă de cel puţin un an pentru a demonstra că vorbesc limba engleza, îşi achită taxele, respectă legea şi s-au integrat în mediul local, a anunţat miercuri Guvernul de la Londra. Aceasta este ultima măsură adoptată de Londra pentru a controla afluxul de imigranţi şi de a atenua temerile publice potrivit cărora şcolile, spitalele şi reţelele de transport sunt suprasolicitate de imigranţi, mai ales după extinderea UE. Imigranţii, în special cei cu rude în vârstă şi copii, vor fi nevoiţi să achite taxe mai mari de procesare a dosarului de obţinere a cetăţeniei pentru a ajuta Marea Britanie să îşi adapteze infrastructura la numărul tot mai mare de străini.

Imigranţii care nu pot dovedi că s-au integrat în comunitatea în care locuiesc prin muncă voluntară sau strângere de fonduri vor fi nevoiţi să aştepte trei ani înainte de a depune cerere pentru cetăţenie.

Noul pachet urmează măsurilor de limitare a numărului de imigranţi, printre care sistemul pe bază de puncte inspirat de modelul australian care va fi implementat începând cu luna martie şi care va măsura potenţialul imigranţilor.

Link to comment
Share on other sites

Autorităţile britanice au acordat 30.570 de permise de muncă imigranţilor români şi bulgari în cursul anului 2007, alături de alte 7.295 de slujbe sezoniere din domeniul agriculturii, potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi de Guvernul de la Londra. În ultimul trimestru al anului 2007, autorităţile britanice au primit 1.260 de cereri de eliberare de permise de muncă de la imigranţii români şi bulgari, din care au aprobat doar 860. Un număr de 53 de procente dintre aceste cereri au fost depuse de cetăţeni români.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.